Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

22 reacties:

Natuurlijk 😀

Beantwoorden

Angelique en Ad: samen deelnemen aan het WWWWW-spel, samen deelnemen aan de gemeenteraad en samen deelnemen in de Commissie S.In Noord gaat er nu niets meer verkeerd. 😉

Beantwoorden

Eerst zijn er de drie maanden van het voordeel van de twijfel.
Daarna is iedereen ingewerkt, en komt de zomer vakantie er aan.
Pas als de nieuwe begroting gepresenteerd wordt, dan worden de stellingen betrokken.
Alle beloftes moeten dan omgezet zijn in daden.
De geslepen en ervaren politici weten dat ze zich verdekt moeten opstellen in dit soort zaken, want als je die periode oveleeft, dan kun je weer een half jaar mee. In het ergste geval komt er een nieuwe coalitie.

Beantwoorden

@Angelique: Je was niet zo trevreden met SDH-OH en/of GroenLinks/D’66?

Beantwoorden

Weblog, ha ha, geen commentaar 😉

Beantwoorden

@Angelique, Op zo’n simpel vraagje al reageren met geen commentaar?
Nou dat lijkt Helder Helmond wel.

Beantwoorden

@Angelique heeft groot gelijk om hierop geen commentaar te geven,tenslotte zijn het collega,s en die ga je niet afserveren. 😀

Beantwoorden

Vandaag in de krant het afscheidsinterview met Tielemans en Van den Heuvel. Soms denk ik wel eens dat politici echt niet weten waar het over gaat.
“Het voelt alsof je ontslag hebt gekregen, terwijl je niet precies de reden kent, verwoordt Van den Heuvel beider teleurstelling na de verkiezingsnederlaag.”
Meneer de bijna ex-wethouder: de reden is dat D’66 nog minder stemmen haalde dan de vorige keer en de kleinste in de raad blijft. Had je nu werkelijk gedacht dat D’66 zich weer in het college kon wurmen?
“Maar je wordt kennelijk niet op je prestaties afgerekend, stelt Tielemans.”
Meneer de bijna ex-wethouder: je bent juist wel afgerekend op je eigen prestaties (lees hoogmoed). Daaruit bleek overduidelijk wat voor persoon je bent.

Beantwoorden

@J.E. Mulder: Die partijen zijn uit het college.

Beantwoorden

@Pieter weet ik,maar zij zitten toch nog in de raad> 😀

Beantwoorden

Waarom heeft Helmond geen college van PvdA, CDA en SP???
Dat is de vraag waar ik als ‘politicus’ en Hellemondse burger nog steeds mee zit!!!
Ik stelde deze vraag al eerder op 29 maart in de rubriek ‘gemeenteraadsverkiezingen’ (gestart op 9 februari en nog terug te vinden c.q. te lezen via rechtsonder: ‘afgevoerd van de voorpagina’) en wel als 332ste reactie waarna ons aller Angelique als 333ste nog verwees naar de weblog van Hans Verbakel waarin het antwoord zou staan ?!?!
DUS: nogmaals de vraag: waarom heeft Helmond geen college van PvdA, CDA en SP gekregen??? Net als wél grote broer Eindhoven!!!
Had toch moeten kunnen! En op deze (onze ‘DE weblog van Helmond’) waar ook veel SP’ers surfen (of heet dat weer anders in log-taal?) moet daar toch hét of wellicht meerdere antwoorden gegeven kunnen worden!!!
Ik las ergens op mijn werk waar ik een krant voor/van wakker Nederland zag liggen dat in de 16 (met een kaartje waarop overigens maar 15 stipjes stonden maar wél een 16e niet gestipte nog werd genoemd) grootste(?) gemeenten in Nederland overal de PvdA in het college is gekomen! Opvallend was de vele relatieve linkse colleges (veelal GroenLinks maar ook 4 maal SP). Verder was opvallend dat nergens (in die 16!) de PvdA had gekozen voor CDA én VVD maar altijd hooguit voor een van die twee! Maar wat doet de Helmondse PvdA? Ze kiest niet voor de SP maar juist in Helmond wél voor zowel het CDA als de VVD! En dat terwijl ik als fractievoorzitter van Helder Helmond aan de tafel van de PvdA-onderhandelaars nog, net als in Nijmegen waar door PvdA, SP en GroenLinks voor een Havanna aan de Waal, in Helmond de meer dan reeele optie voor een Havanna aan de Aa voorstelde! (Naast PvdA en SP een tweetal 3-combinaties van HelderHelmond/GroenLinks én HelmondseBelangen/D66: samen goed voor 19 zetels).
Maar goed, terug naar de echte hamvraag: waarom in Helmond geen college van PvdA, CDA en SP, net als in Eindhoven! Want met zowel Brandevoort2, Suytkade en een groot deel van de herstructurering Binnenstad al in het college van 2002-2006 geregeld hebbende, is/was er toch voor de SP nadrukkelijk ruimte voor een college met een veel socialer gezicht?!?!?! Want nu neemt de PvdA ALLES op haar bordje! (vwb de sociale, inclusief jeugd/jongeren-zaken) met wel een meerderheid in het college tégen zich van CDA en VVD van 2 tegen 3 !!! HOE moet dat ooit goed komen!
Dus tot slot nogmaals de vraag: waarom geen college van PvdA, CDA en SP in Helmond ???

Beantwoorden

@Michael
Een heel verhaal, maar zoals je zelf zegt heeft het college in 2002-2006 al veel moeilijke problemen aangepakt en geregeld.
Wat onder andere ook geregeld was, was een volgend college, als alle verkiezings uitslagen volgens verwachting uitgekomen waren.
Helaas werkte dit anders uit.
Zeker omdat in de top van de PvdA een aantal andere gezichten naar voren kwamen.
Moglijk zijn dit ook zeer capable mensen, maar vooral de (onervaren) formateur heeft zich door een aantal politici laten inpakken.
Ik neem aan dat als Hr. C Davies bij jou was gekomen en jou had gevraagd wethouder van sportzaken te worden, dat je onmiddellijk ja had gezegd, zonder de concequenties te overzien.
In de komende 4 jaren moet wel het probleem Klein Arsenal, nieuw HS stadion, Berkendonk en noem maar op volledig worden opgelost, terwijl de lauwerkransen pas na die 4 jaar worden uitgedeeld.
Zo ook PvdA. Veel te gretig ja zeggen, anders zou CDA wel hebben afgehaakt.
We wachten gewoon de 100 dagen af, en zien dan wel op wie er wordt geschoten.
De valkuilen liggen er al.

Beantwoorden

@Michael, ik denk, zoals je zelf ook al zegt, dat het antwoord van de SP moet komen ! Maar jouw veronderstelling dat het nu 2 tegen 3 is, dat zal nog moeten blijken. Ik ga daar in ieder geval zeker niet van uit 😀

Beantwoorden

@Michael
Voor zover ik het begreep konden de PvdA en SP het inhoudelijk niet eens worden. Dat kan toch? Zeker met zo’n centrumplan. Wat zal daar in Helmond nog over worden getreurd als de inwoners merken wat dat kost.
Goed vind ik dat de PvdA niet met het klein grut een coalitie vormde. Een partij die 1 of 2 zeteltjes scoort hoort er niet in thuis. En het idee dat jullie je weer op 1 of andere manier wilde aansluiten bij Helmondse Belangen, werkte ook op mijn lachspieren, als ik heel eerlijk ben.
Maar even voor mijn duidelijkheid: jullie zullen toch blij zijn dat de VVD ipv de SP in het college is gekomen? Zij zitten toch dichter bij jullie politieke denkbeelden?

Beantwoorden

@Michael & Angelique: Waarom nu deze discussie? Niet alleen hebben we dat allemaal in de krant kunnen lezen, maar e.e.a. is toch ook toegelicht in de Raadsvergadering. Of waren jullie toen niet aanwezig? Bovendien, de SP doet niet zomaar iets, daar wordt goed nagedacht voordat stelling wordt genomen.Schreeuwen kunnen ze allemaal…..nadenken kunnen er al heel wat minder!

Beantwoorden

@JK In de raadsvergadering is niet uitgelegd waarom de SP , ook een winnaar bij de verkiezingen, niet in de coalitie zit. Is inderdaad ook helemaal niet nodig want daar zijn de raadsvergadering niet voor bedoeld.
Verder reageer ik alleen op Michael zijn reactie en ga ik dus juist geen discussie aan want de SP weet , zoals je al aangeeft, het antwoord op de vraag waar Michael mee zit ! 😀

Beantwoorden

@Angelique. In de vergadering is toch door Davies een toelichting gegeven op de coalitiebesprekingen. In zijn toelichting heeft hij toch ook aangegeven waarom men uiteindelijk niet tot overeenstemming met de SP kon komen. Voor het overige deel ik je mening.

Beantwoorden

Alleen maar afwachten wat dit bestuur gaat brengen! Tis net the animal farm zodra ze in de gemeenteraad zitten… met alle priveleges.. All pigs are equal, some more than others… tss links lullen en rechts vullen…

Beantwoorden

Het ziet er naar uit dat “we” wethouder van Heugten kwijtraken aan Den Haag. Volgens dit bericht op Omroep Brabant, staat hij 17e op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen van november. Het moet wel heel gek gaan, wil hij niet in het parlement komen.

Beantwoorden

Dat is dus de eerste van de drie zittende raadsleden die op een landelijke lijst verschijnen.
Nu de PvdA met Chr. D.

Beantwoorden

@Jan Willem
Misschien dat Chris Davies dan meteen Weisglas kan opvolgen als voorzitter van de Tweede Kamer. 🙂

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud): Weer mooi een beroemde Helmonder erbij.

@jan-willem: Is dat zeker dat er nog 2 volgen?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *