Buiten is het 3 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Rochelle Perts won op 10 juni 2011 The X Factor met het nummer No Air. Er keken 1,9 miljoen mensen naar die finale en ze behaalde maar liefst 73% van de stemmen, zie de bekendmaking. Naast een platencontract bij Sony won de zangeres een Fiat 500 terwijl ze nog niet eens een rijbewijs had. Die auto deed ze haar moeder cadeau. 4 Jaar eerder nam de toenmalige puber op 15-jarige leeftijd deel aan Idols en viel af tijdens de theaterronde. Beide keren was het haar eigen idee om zich voor die programma´s aan te melden als deelnemer. Haar credo is: “In jezelf geloven en blijven dromen.”

Het was klasgenootje Lotje die haar op basisschool De Stroom in Brouwhuis er op attendeerde dat ze zo mooi kon zingen. Rochelle nam op haar school deel aan talentenjachtjes en zong onder andere liedjes van Fame.
De zangeres groeide op in die wijk, haar moeder woont er nog steeds. Ze kan zich nog goed herinneren dat ze er als kind in het park speelde. Rochelle die inmiddels in Amsterdam woont, had al vroeg de ambitie om elders te gaan wonen maar zoals ze zelf zegt: “Eens een Hellemonder, altijd een Hellemonder.”

De popdiva is met R & B opgegroeid maar in feite vindt ze alle muziek mooi. “Muziek moet de emotie raken. Ik wil me niet in een hokje laten plaatsen en wil muziek maken zonder me aan een grens vast te houden.” Ze houdt onder andere van elektronische muziek, pop, urban en rock. Rochelle zou het fantastisch vinden om in de toekomst nog eens een rockplaat te gaan maken.
Naast zangeres is ze ook songwriter. Het gaat over gebeurtenissen die ze zelf in haar leven heeft meegemaakt. Zo krijgt ze haar ideetjes om te schrijven wat ze samen met anderen doet. “Schrijven is voor mij teamwork.”
Rochelle deed eens auditie voor een rol als actrice maar dat gaat hem niet worden. Dat vindt ze jammer. “Ik had gehoopt dat ik er het talent voor had.”
De zangeres heeft een stem met een rauw randje. “Dat kan wel eens kloppen want ik rook”, zegt ze lachend. Ooit volgde ze gitaarles maar heeft dat niet doorgezet omdat ze hiervoor naar eigen zeggen te ongeduldig is.

De coronaperiode vindt ze niet leuk. Rochelle wordt er zelf heel erg onrustig van en ze vindt dat er een nare sfeer in de lucht hangt. “Iedereen is een beetje boos, iedereen irriteert zich.”

Na het winnen van de finale van de X Factor werd de zangeres enkele dagen later gehuldigd in De Warande en zong daar enkele liedjes in het Carat Paviljoen. “Eindhoven heeft PSV, wij hebben Rochelle”, waren de legendarische woorden van toenmalig burgemeester Jacobs. Ze kan zich er nog van herinneren dat ze heel veel mensen ontmoette (zie de vele foto’s van destijds). Rochelle trad dat jaar op bij de Kasteeltuinconcerten  en in het toenmalig poppodium Lakei aan de Molenstraat. Later gaf ze nog eens een concert in De Cacaofabriek.
Haar cover van No Air kwam op nummer 2 in de Top 40 en het nummer Shotgun met de dj’s van Yellow Claw behaalde de 10de plaats en bleef er 23 weken lang in staan. Het werd op YouTube 183 miljoen keer bekeken. In 2016 verraste Rochelle met het nummer All Night Long waarvoor ze een platina award kreeg. Leuk detail is dat de clip hiervoor werd opgenomen in Suriname, het geboorteland van haar vader. Het nummer kreeg op YouTube meer dan 5 miljoen views. In 2018 kwam haar nummer Centerpiece uit.
Op de vraag of ze nog rustig over straat kan lopen zegt ze: “Jawel, zo bekend ben ik ook weer niet.” Vanwege de corona liggen de optredens van Rochelle nu stil. Op dit moment is ze vooral druk bezig met schrijven. “Het zou heel gezellig zijn om weer eens in Helmond op te treden.”

Tot slot wil ze graag alle Helmonders een hele Fijne Kerst en Gelukkig Nieuwjaar toewensen.

3 reacties:

Ik was er destijds ook bij en toen was het echt een verademing zo’n frisse jonge spontane meid te horen en te zien zingen, ook toegankelijk naar haar fans.

Nu deze foto’s bekijkend; is het afknapper hoe ze poseert, zal wel commercieel zijn, geef mij Rochelle in haar BASIC versie maar.
Meid blijf gewoon een Hellemonder en spontaan zoals toen, Rochelle jij ook een fijne Kerst en voorspoedig, gezond en succesvol nieuwjaar.

Beantwoorden

@Karel op vrijdag 25 december 2020 om 12:41:

jouw reactie krijg je een afknapper van,dit zijn mooie foto’s ze is nog steeds een mooie frisse dame,maar het blijft geen meisje van 16 en dan daarbij een foto is een momentopname zegt verder toch helemaal niets over hoe iemand is,en wie zegt dat zijzelf kan uitmaken welke foto gekozen zal worden voor publicatie als ze een contract heeft doe je niet meer wat je wil.

Beantwoorden

Zij werd gehuldigd in de Warande, tijdens Carat Concerten, door burgemeester Jacobs namens de gemeente Helmond.
Dat was van haar (-management) een strategische fout.
Zij had meteen voor de eer moeten bedanken en een hoger platform moeten zoeken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *