Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar đŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.693 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal staan er 2 grote videoschermen in het centrum van de stad: 1 op het Havenplein en 1 op de Steenweg.
Vrijdag 8 juni begint het EK voetbal. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal is zaterdag 9 juni tegen Denemarken.
Helmond kijkt naar de WK-finale in 2010
Andere grote videoschermen op plekken in de stad zullen er niet komen. Want een aanvraag daarvoor had al een maand geleden bij de gemeente binnen moeten zijn.
Bij het WK 2010 wilde de gemeente alleen tijdens de finale (met Nederland) een groot scherm op het Havenplein toestaan. Zie de foto’s. Dat was destijds uiteindelijk pas na veel gedoe en dat werd slechts een paar dagen voor de finale besloten. Tot dan toe werden de veiligheidsrisico’s als te groot ingeschat. Bij het EK mogen dus alle wedstrijden op een groot scherm getoond worden.

Helmonders die met buren en vrienden buitenshuis in de straat of buurt een wedstrijd willen kijken, moeten dat minimaal 2 weken van tevoren bij de gemeente melden. Komen er meer dan 100 gasten, dan moet je zelfs een vergunning aanvragen. De eerste locatie is inmiddels bekend. Net als andere jaren komt er op de hoek van de Jan Olieslagersstraat en Bleriotstraat weer een tent om het voetbal te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *