Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.704 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Het Elkerliek ziekenhuis boekte over 2014 een winst van 5,5 miljoen euro. Hun winst steeg met 0,2 miljoen euro ten opzichte van 2013.
Betty van de Walle-van Veen ontving 241.473 euro voor haar werk als voorzitter van de Raad van Bestuur in 2014. Dat is 4.393 euro meer dan het jaar ervoor. Ook bestuurslid Kees Wolse (die 7 maanden geleden vertrok) had een dergelijke topsalaris.
Mark Rutte doet het dit jaar voor 144.000 euro. Volgens de Wet Normering Topinkomens mogen bestuurders bij semi-publieke organisaties als ziekenhuizen, maximaal 178.000 euro verdienen. Het huidige topsalaris van Betty van de Walle is toegestaan volgens de toelichting in het jaarverslag (pdf). Omdat haar arbeidscontract voor 6 december 2011 werd afgesloten, valt zij onder het overgangsrecht van die wet.
Uit het jaarverslag van de Stichting Elkerliek ziekenhuis (met de hoofdvestiging in Helmond, een dagziekenhuis in Deurne en een polikliniek in Gemert) blijkt verder dat:

  • het gemiddelde aantal medewerkers vorig jaar licht daalde naar 1.327 fte, 79 van 150 miljoen jaaromzet gaat naar de post personeelskosten
  • er vorig jaar voor 16,5 miljoen euro werd geïnvesteerd, vooral in  automatisering en bouwprojecten,
  • het eigen vermogen door de winst is gestegen van 28,1 naar 33,6 miljoen.
  • door de gestegen geneesmiddelenkosten de bedrijfskosten met 4,3 miljoen omhoog gingen,
  • er op 31 december 3 renteswap contracten uitstonden voor leningen met een gezamenlijke hoofdsom van 25 miljoen. De marktwaarde van die swaps is 3,1 miljoen euro in de min. Die swaps lopen tot 2027 – 2029 en werden afgesloten om het renterisico af te dekken. Voor extra achtergrondinformatie: ‘Zorg-derivaten voor 350 miljoen onder water’

Winst maken is bittere noodzaak voor een ziekenhuis, aldus Kees Wolse (lid van de Raad van Bestuur). Dat schreef hij naar aanleiding van de commotie over de winst van 2,8 miljoen in 2011.

8 reacties:

Ik dacht dat er met het verdwijnen van die directeuren van Atlant en Woonpartners er geen belachelijke topsalarissen meer waren in Helmond. Fout gedacht. 🙁
Hè Betty, doe er eens een tonnetje van af!

Beantwoorden

Absurd wat een bedrag. Moest niet kunnen dit

Beantwoorden

Ook graai maar raak in Hellmond

Beantwoorden
Joachim Kerkman

Als het niet zo triest was, zou ik erom moeten lachen. Geen mens kan zoveel geld opmaken, dus het is alleen maar om te pronken. Maar feitelijk haalt ze zichzelf hiermee omlaag.

Beantwoorden

Ik doe het voor de helft; iedereen blij. 😉

Beantwoorden

Heb net een week doorgebracht in dit ziekenhuis.

ZEER TEVREDEN!!

Misplaatst als je deze directeur wilt vergelijken met Mark Rutte, had die maar zoveel bestuurlijke kwaliteiten dan hadden we er nu anders voor gestaan.

Beantwoorden

@Leny van Muijen op maandag 8 juni 2015 om 16:25:

Hoezo Leny, was mw. vd Walle jou verpleegster? Was zij naast bestuurder ook “de handjes aan het bed”?

Beantwoorden

Nee dat was zij niet, maar alle handjes aan mijn bed waren super lieve en deskundig personeel. en ook dat komt voort uit goed bestuurlijke kwaliteit.

.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *