Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.119 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Van de 24 organisatoren die een evenementensubsidie voor dit jaar bij de gemeente aanvroegen, kregen 17 organisatie er 1 deels of geheel toegekend:

De Kasteeltuinconcerten, het Drakenbootfestival en Urban Matterz krijgen met ieder 25 duizend euro de grootste subsidie. Oelala! Festival voor de jeugd (wij kennen het niet) vroeg met 50 duizend euro de grootste subsidie aan en kreeg een vijfde.
Dat is de uitkomst van de nieuwe subsidiesystematiek die de gemeente samen met diverse evenementenorganisatoren ontwikkelde. Om daarin ‘mee te lopen’ dienden organisatoren dienden voor 1 januari 2017 een aanvraag in te dienen. Aan de hand van een beoordelingskader op basis van een puntensysteem is vervolgens door een onafhankelijke adviescommissie getoetst of een evenement in aanmerking komt voor subsidie en hoe hoog de bijdrage wordt. De adviescommissie gaf hierover advies aan B&W dat door hen vrijwel in zijn geheel is overgenomen.
Met deze subsidietoekenning is het beschikbare budget van 200.000 euro voor 2017 vrijwel uitgeput. In het geval een organisator besluit om een evenement niet door te laten gaan, wordt toegekende subsidie uiteraard niet verleend. Als dat gebeurt, blijven de middelen beschikbaar voor evenementenorganisatoren die alsnog in aanmerking willen komen voor een subsidiebijdrage. Zij kunnen voor dit jaar nog steeds aanvragen indienen. Deze aanvragen worden op dezelfde manier getoetst als de eerdere aanvragen. Echter, hoe langer zij wachten met de aanvraag, hoe groter de kans is dat alle subsidie is verdeeld.
Buiten de bovenstaande evenementensubsidies is er 35.000 euro voor de ‘basisevenementen’ Koningsdag en Sinterklaasintocht.

In de reacties hieronder staat een update.

8 reacties:

Jammer voor de jeugd natuurlijk dat het Impactfestival is gestopt, maar eerlijk is eerlijk er is nog meer dan genoeg over in Helmond als ik dat lijstje zo zie.

Beantwoorden

Update:
De motivering (pdf) van waarom welk evenement hoeveel geld kreeg of niet.
Het ‘Oelala! Festival voor de jeugd’ blijkt een nieuw evenement te zijn. Een soort kindervakantieweek waarbij kinderen onder meer in aanraking worden gebracht met spel, techniek, gezondheid en kunst.

Beantwoorden

Alweer voor de jeugd?
Wanneer doen ze iets voor de medioren (bijna 30% van onze bevolking) die Helmond heeft opgebouwd enzovoort?

Beantwoorden

Er valt altijd wat te zeuren en ze kunnen het nooit voor iedereen goed doen, maar 1 ding snap ik echt niet. Drakenboot voor de derde keer op rij zo’n groot stuk van de taart. Wat hebben ze daarvoor moeten doen?
In 2018 een ander initiatief zo’n flinke financiële duw in de rug geven!

Beantwoorden

Drakenbootfestival geeft de opbrengst aan een goed doel, waarom dan subsidie geven?

Beantwoorden

@Kasrel op vrijdag 10 februari 2017 om 13:35:

Er is nog ruim vijf duizend euro subsidie over dit jaar, dus als je snel een plannetje indient, krijg jij met een beetje geluk dat geld voor een evenement voor de ouderen

Beantwoorden

@Gerard dan begrijp je mijn boodschap niet 30% van bijna 2 ton zou dus meer dan 50 mille en geen 5 mille moeten zijn.

Beantwoorden

@Kasrel op zaterdag 11 februari 2017 om 13:32:

Ik begrijp het, dit jaar zal dat niet meer lukken. Ik ben benieuwd naar de evenementen voor ouderen die volgend jaar ingediend worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *