Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.656 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
331reacties

De politie heeft in het onderzoek naar de dood van Jolanda Weber een aanhouding gedaan. Het gaat om de 51-jarige ex-partner van het slachtoffer. De verdachte is zondag aan het begin van de avond opgepakt in Helmond.
Het verbrande lichaam van de Helmondse Jolanda Weber werd op 14 februari 2012 aangetroffen in een bosperceel aan de Urnenweg in Knegsel. Het rechercheteam werkt nog steeds op de volledige sterkte van 30 rechercheurs aan de zaak. Inmiddels zijn naar aanleiding van getuigenoproepen en het extra politiebericht van afgelopen donderdagavond in Hart van Nederland op SBS6 een tiental tips binnengekomen die verder uitgelopen worden. De 51-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De 44-jarige Jolanda Weber werd op dinsdag 14 februari (Valentijnsdag) nog gezien in de Helmondse wijk “De Eeuwsels”. Zij zou vermoedelijk die dinsdagochtend op een fiets via het Piet van Bokhovenpad zijn weggereden in onbekende richting. Later die middag, na een melding van een passant, trof de politie haar stoffelijke overschot aan in een bosperceel in Knegsel. Op dat moment kon niet eens worden vastgesteld of het om een man of een vrouw ging.

331 reacties:

@Stilte. Dan is jouw bericht in deze zaak het voorlaatste. We zullen zien.

Nou schijnbaar wil die Tejo ’t laatste woord werpen op deze Blog….

@Weblog ‘T is toch niet moeilijk om dit te verwijderen of ben jij ook zo belust of tellen al die klikken naar je site voor je Google rang….
Moet er door de Familie’s gebedeld worden om deze Blog netjes af te sluiten.
Toon Respect en verwijder je Blog je hebt nog genoeg andere Blogs waar de wat jij vooral zegt de Hellemonders op kunnen reageren….
De zaak is gesloten bij ’t openbaar Ministerie (Toon respect)

@Stilte. Je moet niet oproepen tot censuur. Om in jouw woorden te blijven: ’t is klaar.

Censuur! Wat is censuur? expressie aan banden te leggen.

Je moet gewoon terug gaan in de tijd. In de jaren 60 van de vorige eeuw, ca. 50 jaar geleden, was iedereen een wereldverbeteraar. Daarin schaal jij je nu.

@Weblogbeheerder Mag dit ook geschreven worden….Er wordt al zoveel met namen gegooid…

Wat is nu het raakvlak dat Stilte in verband met het item dat de Weblog van Helmond op deze site heeft aangekaart? Het is volledige stilte!

Er is nu al zoveel keer gevraagd om deze Blog te sluiten,maar nog steeds is deze online ??????
@WeblogBeheerder dit heeft geen toegevoegde waarde meer,en je treft er nu alleen de Familie’s mee…Die weten nu eenmaal van ‘t bestaan van deze Blog,(Confronterend genoeg)….Er zijn geen woorden meer over een gesloten zaak.Zouden ze schijnbaar nog graag willen uitputten..
Fijn voor de Familie’s die Stilte en vooral de rust die O zo gewenst is…De zaak is afgedaan…Volledige stilte…….in ’t verwerkingsproces….

@Stilte. Ik heb je te serieus genomen.

Gewoon opkomen voor de kroost de kleinkids en de Familie’s die nu verder moeten dat is de inzet…Ze beschermen voor de verdrietige rake woorden en namen die er gebruikt worden..
Alleen hierin Tejo ben ik serieus…..voor de rest heb ik geen goed woord meer voor @Weblog (Respectloos voor de nabestaanden)

Geef dan je kleinkinderen de ruimte. Die hebben toch geen verantwoording in deze zaak. Waarom ga jij door in deze discussie. Jij zoekt een schuldige. Zie ik het verkeerd?

Ja @Weblogbeheerder

Als we met z’n alle afspreken dat er vanaf nu geen commentaar meer wordt gegeven dan stopt deze blog automatisch.

nee hoor wilde toch nog even een reactie geven en dan vooral op tjonge jonge want die weet alles blijkbaar het beste en dan ook nog dat er nabestaande zijn die zich moeten schamen, jij moet je schamen omdat allemaal zo hier neer te zetten jan heeft iets gedaan wat niet mag maar de rest niet en jij wil de rest ook nog even straffen. bij deze wil ik dan even melden dat de familie van jan meteen contact heeft gezocht toen het gebeurd was met jolanda en gevraagd of ze mochten komen haar familie heeft dat nooit gedaan want ja blijkbaar is het voor die familie niet zo erg als voor hun familie dus niet hun hebben iedereen erbij betrokken maar daar hadden ze zelf om gevraagd maar ja hoeveel wil je nog dat hier op komt te staan want begrijp me wel hij had het nooit mogen doen maar nu doet iedereen alsof jolanda ineens een heilige is maar jullie weten heel goed wat er allemaal gebeurd is en dat ze al een hele tijd een vriendje had en tegen jullie allemaal zei dat dat niet waar was en dat er veel meer aan vooraf gegaan is en niet dat er iemand in 1 dag helemaal doorgedraaid is en de families daar keek ze al helemaal niet meer naar om.
maar ja jullie gaan liever andere nabestaanden straffen die niets hebben gedaan maar nu weet je hoe het voelt als je zulke dingen hier moet lezen en dat jij franca en een paar andere niet kent wil niet zeggen dat hun jan en jolanda niet gekend hebben want dat is wel zo maar dan zie je maar weer dat je niet alles weet.
ik heb dit berichtje hier geplaatst omdat er al diverse mails gestuurd zijn naar de eigenaar hier van het weblog maar hij vind dat het moet kunnen, ik vind niet dat dit moet kunnen maar wil even kijken of ze dit berichtje dan wel gaan verwijderen

verontwaardigd hoe gemeen

Hallo Franca, stop er maar mee want hier heeft niemand iets aan.
En Jan was niet in 1 dag doorgedraaid maar al vanaf het moment dat Jolanda bij hem weg was. Ik heb diverse gesprekken met Jan gehad, maar daar ga ik hier niet verder op in.
O ja Franca, hoe ik weet dat jij dit hebt geschreven? Alles achter elkaar geschreven zonder hoofdletters. En ik geef “Afspraak “gelijk. Stop met commentaar op dit blog.

Nee hoor amigo ik kan ook wel met hoofdletters schrijven maar wist niet dat dat hier verplicht was, en anders wil het nog niet zeggen dat ik dom ben.
En amigo dan weet jij ook dat de familie van Jan hier niets aan kan doen maar die mensen worden bedreigd, gebeld enz.
En het is niet franca die dit geschreven heeft, ik wou alleen zeggen dat franca en nog meerdere hier op de site hun wel hebben gekend wat andere ook zeggen.

verontwaardigd hoe gemeen

beste mensen

ik heb de beheerder van dit blog net gevraagd om dit blog met klem te stoppen…
schijnbaar luistert hij of zij naar helemaal niemand
iedereen leest die onzin en iedereen heeft zijn of haar oordeel klaar
mijn man heeft mij gevraagd hier niet op te reageren
dit doe ik nu toch

beste weblog beheerder nogmaals stop hiermee!!!!!
ik heb al een persoonlijke mail naar je gestuurd
nogmaals hou hier mee op en sluit dit blog…..

Monique,

Ben het helemaal met je eens
Dit slaat nergens meer op.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal..
xxx Marina

Deze reactie is verwijderd door De weblog van Helmond.
Ook voor jou de laatste waarschuwing.

Zo dat is snel verwijdert…..Mogen de andere namen wel blijven staan….Niet terrecht …Blokkeer ’t maar ik sluis wel binnen op een ander kanaal….Je bent echt een snob zoals ik hoor in ons nieuwswereldje….Je vraagt hier toch zelf om….Ik ken vele schrijvers en speel je naam en adres toch wel door…dat mag toch allemaal op dit Blog….We kunnen hier niet meer zeggen dan dat je (Respectloos omgaat met de Nabestaanden…..Schrijnend als een zus van de overledene en familie en bekenden van beide Familie’s dit ook nog via dit Blog uitdrukkelijk aan je moeten vragen….Heb je wel Fatsoen gehad en al die prive’ mails die ze gestuurd hebben beantwoord….
”T was ”t beste dat niemand meer op dit Blog reageert..We hebben hier geen woorden meer voor…..Triesttttttttt

beste mensen

ik ben het met iedereen eens die hier schrijven dat dit moet stoppen!!!!!

nogmaals weblog beheerder
toon respect en stop hiermee

ik heb prive nog niets van je gehoord…
niet netjes hoor

Beste monique,

Ik ben het helemaal met je eens!!!
Hoop dat er aan je bericht gehoor word gegeven.

Heel veel sterkte voor jullie

De webmaster kan aan dat verzoek geen gehoor geven. Hij brengt nieuws. Daar kun je kennis van nemen. Een reactie van een lezer is de eigen verantwoording.

Tejo, dit is geen nieuws meer en het hardnekkig weigeren van de verzoeken van de familie zegt meer iets over het niveau van de weblog beheerder.

@Amigo op 19 april 2012 om 19:29:

Op 26 februari 2012 was dit nieuws. Dat heeft de webmaster gepubliceerd en de werkwijze is te vergelijken met een redacteur van een dagblad of een nieuwslezer op radio en televisie. De ingezonden reacties worden door hem getoetst. De webmaster is toch niet verantwoordelijk voor het nieuws? Een aantal familieleden en kennissen van betrokkenen storen zich niet aan het gepubliceerde nieuws maar storen zich aan de inhoud van een aantal ingezonden reacties. Kennelijk begrijpen de inzenders dit niet. Als nu ieder individueel besluit, uit respect voor familieleden en kennissen, niet steeds weer berichten te sturen is alles opgelost.

Wat ik wel Raar vind, is dat de webmaster Nu ff de schuld krijgt van alles. Dat vind ik niet netjes. Is ieder zijn eigen verantwoording wat ze er op zetten . De webmaster treft bij deze absoluut geen blaam. Vriendelijke groet

DIENSTMEDEDELING:

Helaas gaan we voor het eerst in het bijna 7-jarige bestaan van de weblog tot de volgende maatregelen over.

We hebben besloten de reacties op dit log “Ex aangehouden in zaak Jolanda Weber” vanaf nu vóóraf te modereren. Dat betekent dat wij ze eerst lezen en pas plaatsen als wij vinden dat ze door de beugel kunnen én on topic zijn. Bij twijfel over (een deel van) de reactie plaatsen we die niet. Reacties die (naar onze mening direct of indirect) over dit onderwerp gaan, maar bij een andere log worden geplaatst, worden verwijderd.

Nieuwe mailtjes over dit log die vanaf nu nog bij de redactie binnenkomen, zullen wij inhoudelijk niet meer beantwoorden.

Op deze manier kan iedereen blijven reageren en hoeven de goeden het minst te lijden onder de kwaden. Maar toch vinden wij het jammer voor de welwillenden die nu moeten wachten tot hun reactie geplaatst wordt. Het is niet anders…

Prima gedaan webmaster,

eigenlijk had dit al 150 berichten eerder moeten gebeuren. Ik heb nog nooit zoveel wartaal en onzin bij elkaar gehoord in één blog. Ik ben blij dat ik het afgelopen weekend voor het eerst dat gehoord heb van heel dichtbij, wat ik vanaf het begin aan in grote lijnen vermoedde. En ik ga hier echt niet vermelden wat dat dan wel is. Dat neem ik, met respect naar de families van beiden, voor de rest van mijn leven mee……..

Ik ga hier niets goed praten, maar beste mensen onhoudt één ding, probeer ervoor te zorgen dat wat er gebeurt is tussen twee mensen, Jolanda en Jan, dat dat jezelf nooit overkomt. Kijk maar eens om je heen wat er dagelijks alleen al in dit kleine landje gebeurt. Ogenschijnlijk normale rustige lieve mensen kunnen zomaar in korte tijd veranderen door toedoen van externe omstandigheden. Er ontstaan (heftige) ruzies door wrijvingen en verwijten naar elkaar. En er is ook dikwijls jaloezie, dan plots ontstaat zomaar ineens kortsluiting bij iemand, de stoppen slaan door en het drama is geschiedt.

Ik ga verder met mijn leven met de gedachte dat twee mensen waarschijnlijk nog hadden geleeft als er een goede dialoog was geweest met begrip voor mekaar, waarin alsmaar praten en luisteren naar elkaar essentieel is. Vaak woekert ellende in relaties maanden lang en drank speelt daarbij dikwijls een rol, dat laatste heeft nog nooit oplossingen geboden, alleen maar meer ellende. Het is des te meer triest dat velen in dit land wiens relatie al een tijd slecht gaat, geen lering halen uit dat wat er dagelijks om ons heen gebeurt. Tegen Monique Weber wil ik nog één keer zeggen, laat de berichten hier voor wat ze zijn, neem de goede bewoordingen eruit en negeer de rest. Sterkte meisje, maar dat zei ik je al eerder.

Twan Peeters.

heel dichtbij geweest

Omdat ik het nu pas gepast vind, hierbij mijn deelneming aan de twee families! Veel sterkte!
Nu pas een reactie omdat ik net als iedereen heb kunnen zien wat voor een hoop ramptoeristen en lullo’s/klojo’s deze ramp voor die twee families hier opleverden. De mooie reacties van andere mensen, die er zeker ook staan, uitgesloten natuurlijk.
Wat de lullo’s/klojo’s zijn zal iedereen wel duidelijk zijn. Maar die bereikten wat ze wilden en hoe zielig ook, dat is tenminste iets.
De ramptoeristen zijn erger. Zij denken ineens dat ze iets mogen zeggen omdat ze betrokken denken te zijn (met de nadruk op het woord denken). Mensen die niet snappen hoe heel erg dom ze overkomen en niet eens weten hoe heel erg dom ze zijn. Mensen die het alleen maar erger maken voor de families. Doordat ik geen namen noem, snappen de personen die het betreft gelukkig niet dat ik het over hen heb.
Op kantoor in Eindhoven liggen collega’s geregeld in een deuk om hun woorden en ik als Helmonder krijg dat te horen natuurlijk. “Moet je horen wat ie nu schreef.” En na het voorgelezen te hebben en ongeloof van collega’s zijn deel is zegt ie “Echt, het staat er echt!” Ik zal de humor hier maar niet verder beschrijven, “je moet erbij zijn, zullen we maar zeggen.” Nou kan ik daar goed tegen hoor en ik moet er ook wel om lachen. Maar leden van die twee families niet natuurlijk.
Wat moeten er hier veel reacties zijn gedelete door de webmaster als zulke reacties zijn blijven staan. Dat er nu dit slotje opzit vind ik eigenlijk niet correct en principieel fout. Maar ik snap de beslissingen en dit Salomonsoordeel in praktische en meelevende zin wel. Die families kunnen zich tegen al hun dommigheid immers niet wapenen. Hoewel ik er in sommige reacties wel wat voorzichtige pogingen van denkt te zien, blijft het moeilijk om het op te nemen tegen hun ‘eigen partij’. De weblog kan dat wel en deed dat nu.
Ik ben benieuwd of die ramptoeristen ook nu nog reacties schrijven. Denk het niet, bij hen zal de betrokkenheid nu wel weg zijn, op zoek naar de volgende ramp. En de lullo’s/klojo’s? Ik weet het niet, dat soort mensen hebben eigen wetten.

Dat moest ik even kwijt.

Jammer dat ik hier moet reageren onder een andere naam. De reden is dat ik bang ben bij andere topics aangesproken te worden door die lullo’s/klojo’s en ramptoeristen. Daar heb ik geen zin in.

@heel dichtbij geweest op 19 april 2012 om 23:14:

Bedankt voor je waardevolle tips Twan.

Ik heb ook wel een vermoeden maar ik zeg er niets over.

Twan,

Ik heb een vraag. Had je een voorgevoel of is het je gewoon onnadenkend overkomen?

Had je zelf mogelijk iets kunnen ondernemen om iets te voorkomen?
Of heeft het hele gebeuren je verrast en is het iets van ‘achteraf bezien’?