Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Politie en justitie moeten meer tijd steken in het oppakken van mensen die burgemeesters bedreigen. Dat zegt onze vorige burgemeester Fons Jacobs in het Leidsch Dagblad. “Er wordt veel te weinig geïnvesteerd in het oplossen van intimidatiezaken. Als dan ook nog de straffen te laag zijn, zal een crimineel sneller geneigd zijn om bedreigingen te uiten.”
De 67-jarige Jacobs ziet een stijging van het aantal intimidaties van burgemeester en wethouders en vindt dat zorgelijk. Het overgrote deel van de burgemeesters zou wel eens bedreigd zijn. Na doodsbedreigingen uit de onderwereld werd hij zelf in 2010/2011 zo’n 9 maanden net zo streng bewaakt als Wilders. In die tijd dook hij zelfs 3 weken onder in Turkije.
In het tv-programma EenVandaag zei de oud-burgemeester in juni dat hij zich achteraf realiseert dat hij als burgemeester na die tijd soms andere besluiten had genomen als hij vrij had kunnen opereren.
Ook recent hadden de burgemeesters van Kerkrade, Haarlem en Rucphen te maken met zware bedreigingen. Gemeenten en daarmee hun burgemeesters kregen deze eeuw een grote rol bij een aanpak van de georganiseerde misdaad. Vooral bij het tegengaan van vermenging van de onder- in de bovenwereld. En dat kregen burgemeesters op hun boterham.

11 reacties:

Onderduiken in Turkije, normalen mensen noemen dat vakantie.

Beantwoorden

En Fons kan het weten

Beantwoorden

Onderduiken in Turkije. Op vakantie op kosten van de belastingbetaler bedoelt ie dus. Wat een slappe zak is die vent toch.

Beantwoorden

Ach gut , daar gaan we weer.
Onze Fonds , die zelf zijn inwoners van Helmond , niet kon beschermen.
Moesten zelf maar duidelijk maken , wie de baas was.
Zielig menneke , dat je nu achteraf gaat zeiken.
Je wist uit ervaring , dat jouw burgers , in welke gemeente dan ook , zich al niet konden beschermen tegen criminele organisaties.
Je had toen meteen je functie moeten neerleggen , dan had je pas een punt gemaakt.
Nee , dat wilde je niet , strebertje , en zat je er tot je nek toe in de shit.
Je hebt de inwoners van Helmond laten geloven dat je beslissingen nam op grond van de wet.
Bah , bah , je was en bent een schijtluis , die zijn verantwoordelijkheid nooit heeft durven te nemen.

Beantwoorden

@dartjan niet zo zeuren

Onder het bewind van Fons kon je tenminste nog naar de Profronde van Stiphout naar wielrennen kijken en een pilsje pakken en hij kwam mooi het start schoot lossen voor een drankje. Blanksma wilde daar niks van weten ‘ze had niets met wielrennen’ was het antwoord in de roddelgangen.

Nog geen 2 jaar later werd de subsidie stop gezet door gemeente Helmond.

Ik ben het helemaal eens met Fons qua softe aanpak, zo snel mogelijk aanpassen maar dan wel voor alle burgers!

Beantwoorden

@Patrick op donderdag 6 augustus 2015 om 17:00:

Fons gelooft (officieel) nog steeds niet dat zijn noodgedwongen vertrek als burgemeester van Helmond te maken had met bedreigingen die te maken hadden met de vestiging van coffeeshop Carpe Diem. Hij moet toch inmiddels beter weten?

Beantwoorden

@Evert op donderdag 6 augustus 2015 om 17:29:

Welke bedreigingen?

Beantwoorden

@Javier op donderdag 6 augustus 2015 om 17:55:

Op dat antwoord wacht Fons ook nog. Het had overigens niks met Carpe Diem te maken.

Beantwoorden

Deze man loopt nu te janken omdat de politie te soft is klopt want hij verteld er niet
Bij dat hij zelf diverse strafbare feiten heeft gepleegd zoals discriminatie corruptie fons de jankende

Beantwoorden

De man vergeet te vermelden hoe zijn eigen college’s burgers intimideerde en bedreigde.Een podium daar voor te vinden is blijkbaar een stuk moeilijker.

Beantwoorden

@eric op zondag 9 augustus 2015 om 20:55:

Een podium vinden zal heel misschien wel lukken, maar om dit college van B&W in beweging te krijgen ivm zaken die te maken hebben met Fons, zal tot het sciene-fiction genre behoren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *