Buiten is het 15 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.266 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
28reacties

fusie politiek Helmond – PRIMEUR –
De politieke partijen SDOH en Helmondse Belangen zijn van plan samen 1 partij te gaan vormen, zo vernamen wij uit doorgaans zeer betrouwbare bronnen. Vanuit de betreffende lokale partijen wil men dit nieuws noch bevestigen, noch ontkennen.
Het samengaan zou betekenen dat er 10 politieke parijen in de gemeenteraad overblijven. Bij de gemeenteraadsverkiezing in maart 2010 behaalde SDOH en Helmondse Belangen respectievelijk 3.054 en 1.332 stemmen. Daarmee verwierven zij 4 en 2 van de 37 gemeenteraadszetels.
Samen met D66 vormen deze 2 partijen deze raadsperiode (2010-2014) 1 fractie onder de naam SDOH-D66-HB. Deze gecombineerde fractie levert 2 van de 5 wethouders in het college van burgemeester en wethouders.

28 reacties:

Nou ik zou zeggen maak het gelijk af en doe D66-Helmond er dan ook maar bij.

Wel even de absurd lange naam aanpassen. SDOHB is alvast een begin. 😉

Beantwoorden

Goede zaak Berry dat jullie samengaan. Heb je meer in de melk te brokkelen. Succes!

Beantwoorden

@Ad:
D66 Helmond zal zeker niet deelnemen aan deze nieuwe partij. De huidige fractie zal in feite gewoon blijven bestaan, maar dan bestaand uit 2 (ipv 3) partijen.

Beantwoorden

@de Weblog,
Uiteindelijk maakt het dus, op dit moment, niet zo heel veel uit.

Maar even wachten of en wanneer er een officiële reactie komt.

Beantwoorden

Ik hoorde het gisteren. Gefeliciteerd, samen ben je sterk(er).

Beantwoorden

Na de voedselbank en Durdawwers is nu SDOH aan de beurt ?
Als ze ook z’n voorzitter meebrengen.

Beantwoorden

Behalve de SP, D66 en PvdA-website wordt eigenlijk geen website van de Helmondse politiek bijgehouden. Behalve dan als het verkiezingen is, dan zijn ze er allemaal ineens weer.
Op de website van die twee partijen staat nog niks over hun fusie. Zou dat nieuws pas komen als er weer verkiezingen zijn?

Beantwoorden

Dag Jan,

Ik vind jouw kritiek over het niet bijhouden van websites niet helemaal terecht. Onze CDA website wordt regelmatig bijgewerkt…
kijk maar, http://www.cdahelmond.nl/

met vriendelijke groet,
Angelique

Beantwoorden

@Angelique
Je hebt gelijk, ben wezen kijken. Ben bang dat ik er een paar keer was tussen bijdrages. Zal jullie site weer eens wat vaker bezoeken. Goede zaak!

Beantwoorden

Ook in de Helmondse politiek geldt:
Je moet het ‘nieuws’ smeden wanneer het heet is. Misschien zijn ze bij SDOHB nog niet zo overtuigd en is het nieuws nog lauw.

Beantwoorden

@ Jan

Als je toch alle lokale politieke websites aan het bekijken bent of mogelijk nog gaat bekijken dan zul je merken dat de website van Helmondse Belangen prima wordt bijgehouden door onze webmaster Twan Spierings. Dus voordat je iets op deze website dumpt zorg dan dat je eerst volledig bent geïnformeerd. Maar schijnbaar heb je wel de websites van SDOH en HB bezocht! Inderdaad hierover nog niks te vinden. Logisch toch! Maar ik verzeker je als er iets te melden is over SDOH – HB dat gaan die berichten er zeker komen. Maar dan wel met officiële (gezamenlijke )persberichten. Over “doorgaans zeer betrouwbare bronnen” is menigeen weleens vaker gestruikeld!

Beantwoorden

Hoi Berry,

Helmondse Belangen gaat niet samen met SDOH verder?

Vriendelijke groet,
Natas

Beantwoorden

Toch maar even op onderzoek uitgegaan.
Michael Rieter twitterde op 16 april:

Naar verluidt gaan SDOH en HB samen één partij vormen.

Zie: http://twitter.com/#!/michaelrieter

Nu nog even bevestiging krijgen via de papieren media.

Beantwoorden

@Mien,

Michael Rieter zit toch bij Helder Helmond (HH). En met die twittertekst kan er nog alle kanten opgegaan worden.

Denk dat SDOH en HB nu nog even wachten. Och, ze hebben toch nog een paar jaartjes voordat er weer verkiezingen zijn.
Zoals al eerder gezegd, het maakt voor de huidige raadsvergaderingen niets uit.

Beantwoorden

@Jan
Graag wil ik mij aansluiten bij eerdere reacties op jouw websites-onderzoek.
Want óók http://www.helderhelmond.nl wordt minstens wekelijks aangepast, aangevuld, etc. En dát al sinds begin van dit jaar! Dús al zo’n vier maanden. Je laatste bezoek aan alle Helmondse politieke websites dateert dus van vóór 1 januari 2011 !!!

Beantwoorden

V.w.b. mijn tweet van een tijdje geleden had ik die vraag gesteld aan HB-raadslid Anja Spierings. En die bevestigde dat. En dan is ‘naar verluidt’ toch iets wat ik kan melden én als waar beschouwd mag zien. Of niet?

Beantwoorden

@Mien (28 april 13:06 uur),
De bevestiging staat nu ook in papieren media (ED). Alleen blijft het nog afwachten wanneer het allemaal rond zal zijn.

Beantwoorden

Twitter heeft altijd gelijk … en is heel snel wederom! Thanks to nieuwe media and Michael

Beantwoorden

Wel fijn dat de feiten uit de eerste bron door een tweede bevestigd worden. Een “paperless truth” zal zijn tijd nog wel duren!

Beantwoorden

Hoewel “papers of the ED” natuurlijk ook niet altijd waar hoeven zijn. Eén troost. Zij raadplegen meestal wel meerdere bronnen.

Beantwoorden

@Mien:
Ter informatie opdat je geen verkeerde indruk van de weblog hebt/krijgt: wij hadden in deze 3 onafhankelijke bronnen.

Beantwoorden

Thanks weblog, maar ik ben vooral ook nieuwsgierig naar de afhankelijke bronnen (geintje). 😉

Beantwoorden

@Berry Smits
Jammer dat je zo reageert. Hoorde dat het gewoon allemaal klopt wat hier staat, moet jij dan hier zo onbetrouwbaar vaag negatief posten? BAH!

Beantwoorden

een fractievoorzitter onwaardig!

Beantwoorden

Aan Natas
Ik denk dat Berry Smits niet liegt maar wel wat vreemd reageert hier. Misschien omdat hij niet wilde dat het al naar buitenkwam.

Beantwoorden

Dit weblog toont maar weer eens aan hoe snel nieuwe media nieuwtjes verkondigen. Een primeur levert natuurlijk altijd discussie op. Wat er vervolgens met het nieuws gebeurd is niet altijd 100% te controleren. Het is dan ook belangrijk dat geruchten, of meteen de kop in worden gedrukt, of meteen worden bevestigd.
Meerdere bronnen raadplegen is een minimale vereiste voor goede waarheidsbevinding. Daar heeft de Weblog van Helmond zich naar eigen zeggen aan gehouden.
Gezien de soms late en warrige reacties van Helmondse politici zou het geen kwaad kunnen als zij zich meer zouden trainen in omgang met “nieuwe” media.

Beantwoorden

@ dhr.Wassen

Goede inschatting. Uiteindelijk ging het ED aan de haal met het “nieuws”, wat dus allang geen nieuws meer was! Een oud bekend Chinees spreekwoord zegt: dat je een broedende kip niet moet storen. En de opvolger ervan is: als het ei gelegd is wordt er meestal getokt! Tot aan dat tokken zou ik zeggen; don’t call us we call you. Groetjes

Beantwoorden

Tokken, twitteren, whatever.
Zolang niet bekend is of er eerst de vogel of het ei was, broeden we zelf op het nieuws.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *