Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

74reacties

Forum voor Democratie (FvD) neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond op 16 maart 2022. Dat maakte de partij van Thierry Baudet vanavond bekend. De partij zal in maart in nog 49 andere gemeenten meedoen. Welke Helmonders zich kandidaat stellen en wat het verkiezingsprogramma is, is nog niet bekend gemaakt.
In maart (zie de foto onderaan van Harrie Fotografie) en november bezocht de partijleider onze stad op de parkeerplaats van de Cacaofabriek met de zogeheten ‘vrijheidskaravaan’.
Het is de eerste keer dat FvD in Helmond meedoet aan de raadsverkieizingen. Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2019 werd de partij met 16,5% van de stemmen de grootste van onze stad, 2 maanden later bij de Europese verkiezingen scoorde ze in Helmond een derde plaats met 14,3% en bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer stemde 6,9% van de Helmonders voor hen en werden ze daarmee de zesde partij van Helmond.

74 reacties:

Lol moet je voorstellen dat ze flink scoren dan is Helmond definitief naar de klote

Beantwoorden

Dan wordt het nog een grotere kermis dan het nu al is

Beantwoorden

Iemand die voor die koekwous stem, heeft een bord voor z’n kop

Beantwoorden

Eerst 16,5%, 2 maanden later 14,3% en nog eens 22 maanden later 6,9%, dat is een exponentiële krimp met een factor 2 per jaar. Dus dan zouden ze in maart uitkomen op 2,1%, net te weinig voor 1 zetel.

Maar als de 60% niet-stemmers dit keer wel gaan stemmen, en allemaal op FvD, krijgt die partij 22 zetels.

Ik ben benieuwd.

Beantwoorden

Is misschien wel weer een reden om te gaan stemmen.
Maar dan zeker niet voor FvD.

Welke dan wel moet ik nog heel goed over nadenken 😆

Beantwoorden

@Sander Lam op woensdag 29 december 2021 om 21:49:

Dat had zo maar kunnen gebeuren, ware het niet dat Thierry een beetje héél dom is met zijn uitspraken…:)

Beantwoorden

Wat je hier ook van vindt ,de stukjes worden steeds kleiner. Met name Helder Helmond die de laatste tijd toch een beetje uit dezelfde vijver lijkt te vissen gaat hier last van krijgen.

Beantwoorden

Eerst maar eens zien of er iemand is die zich beschikbaar stelt als raadslid. Ik denk namelijk van niet.

Beantwoorden

@Jan op woensdag 29 december 2021 om 22:56:

Klopt, maar daar hebben er meer last van 🙂

Beantwoorden

Plucheklevers, partijhoppers, populisten, tandeloze oppositie, eerst roepen dan dan feiten checken, wethouder ja/wethouder nee en nu fascisten? De kloof tussen burger en bestuur wordt steeds groter, het vertrouwen in democratie steeds minder………

Beantwoorden

Ben benieuwd hoe FVD het gaat doen in Helmond, veel zal afhangen van de kandidaten. Ik denk wel dat het een goede zaak is dat radicaal rechts meedoet aan de verkiezingen in Helmond, dat is landelijk samen met de PVV zeer groot een groot clubje in Helmond.

Maar ik hoop/denk dat de andere politieke partijen met een grote boog om deze partij heen loopt en ze niks gaan bereiken.

Beantwoorden

@Kiezertje op donderdag 30 december 2021 om 20:45:

Zoiets noem je toch ´democratie´?

Beantwoorden

lees het verhaal en kijk ingesloten de video. Tegengeluid MOET er zijn, alles moet wel in balans blijven anders is de democratie WEG!! https://www.linkedin.com/pulse/de-indianen-van-baudet-bestaan-chris-jongema?fbclid=IwAR3aWbb8cMSgD0rHcFcLL5ZyaKkczkYvxJdgp9Q3pVP24AwYaLkT7kQgWg0

Beantwoorden

@Marko op vrijdag 31 december 2021 om 00:38:

Democratie R.I.P. 1990

Beantwoorden

@ Sander Lam…
Best interessante mathematische berekening..
Die volgens mij nog zou kunnen kloppen ook! Ben ik het hiermee eens??? Nee..maar ik realiseer me ook dat WIJ dit met zn allen hebben gecreerd. 10 jaar lang afbreuk door Rutte en Co…. onze enige hoop is Omtzigt…die de zaken in de kamer scherp in de gaten houdt…

Beantwoorden

Ik hoop dat alle PVV stemmers nu om het linkse blok te breken FvD gaan stemmen “ Samen krijgen we het linkse terreur onder controle”.
Nu worden alle zeilen bijgezet in de regionale media (omroep brabant. ed ) om een anti FvD klimaat te creëren in de hoop dat deze partij zo min mogelijk zetels haalt.
Mensen met alle eerlijkheid wat heeft ons het linkse gedachtengoed nu gebracht?
Niets maar ook niets dan ellende voor de echte Nederlanders en dan heb ik het niet over de intellectuele mee lullers die vanuit brandevoort of de zwanebeemd reageren.

Zo nog ruim twee uur en dan kan ik na dat ik mn vlees op heb (nee geen vega shit) en mn pilsjes het vuurwerk is gaan ontbranden.

Beantwoorden

Nu zit ik overigens wel in Oostenrijk in onze Bier Garten. Waar de winkels en kroegen tot 22:00 uur gewoon open zijn. 😂

Beantwoorden

@Sjef
Wat ‘n gelul. Nu al dronken? Linkse terreur, links blok? Links is waar je duim rechts zit.ken je het verschil?

Beantwoorden
Frans Zanden van der

Frans….
Haal je kop is uit het zand.

Beantwoorden

@stef.Er zijn helemaal geen links/rechtse tegenstellingen.
Het is de ons kent ons politiek dat het probleem is.De achterklap en hoe houden we ons baantje met de daarbij behorende inkomsten.
Nee ik zal NOOIT FvD stemmen.
Kartelvorming is in Helmond uitgevonden.

Beantwoorden

Laat FVD in godsnaam mee gaan ‘regeren’ in Helmond. Heel leerzaam voor alle mensen die het prima vinden om met een Jodenster rond te gaan lopen bij een beetje tegenslag in je leven, De Buitenlander de schuld geven van iedere mislukking, narcistische ijdeltuiten betrouwbaarder vinden dan wetenschappers en liever complottheorieën geloven dan met feiten onderbouwde visies.
Dat hebben we nu echt nodig in Helmond!

Past precies in het straatje Cobra-afsteek-helden, die tóch vuurwerk afsteken, omdat zij dat willen. Ga niet zeggen dat dat niet mag, want ‘want ik wil moet ik gewoon mogen doen’.

Wat een beschaving. Waarom zou je nog naar school gaan om wat bij te leren?

Beantwoorden

By the way… ik wens iedereen een fantastisch, gezond en gelukkig 2022. Links, rechts, wat dan ook… hopelijk met de beste bedoelingen voor ALLE inwoners van ons mooie Helmond!

Beantwoorden

Ik stem ook geen FvD.
Ik stem regionaal VVD ondanks beter weten in.
Ik wil verandering al een jaar of twintig maar er gebeurd niets.
De meerderheid in Helmond wil naar rechts maar links bepaald. Bekijk het landelijk, de PVV heeft landelijk 17 zetels maar 0 burgemeesters.
pvda heeft landelijk 9 zetels en heeft door de baantjes carrousel 71 burgemeesters.
En al dat gelul van ja maar de PVV is racistische en daarom allemaal veeg ik mn billetjes mee af.
Links bepaald in Nederland, links is het vergif van Nederland. Links wil de blanke man met al zn tradities vervagen.

Beantwoorden

@Stef: Links bepaalt al decennia NIETS. Het trieste is dat waar veel PVV- EN FvD-stemmers boos over zijn, puur VVD- en CDA-beleid is. Hoge woonkosten, prijsstijgingen, ‘mijn kind moet minstens een VWO-advies krijgen van de juf’, enz.
Rutte 1, 2, 3, 4…
Door nakakelelarij over Groen Links enz. gelooft een groepje dat zij – ondanks nooit mee geregeerd te hebben – de besluiten nemen.

Eerst maar eens óf linkse partijen een kans geven het anders te doen, óf genoemde partijen als FvD.

De zaken waar nu tegen geageerd wordt, zijn toch écht door Rutte & Co uitgezet, hoe graag je hier ook linkse partijen de schuld van wilt geven.

Beantwoorden

@Eric Betgem op vrijdag 31 december 2021 om 22:36:

Jij bent een senior. (Toch). Noem nou eens, in het huidige tijdsgewricht, een politicus, landelijk, provinciaal, plaatselijk op wie je zou stemmen. Volgens mij heeft vrijwel niemand meer interesse in landelijke, provinciale, gemeentelijke verkiezingen. De komst van Blanksma na het vertrek van Jacobs zou een verademing betekenen. Wat is feitelijk het resultaat? Oude schoenen in een nieuwe verpakking?

Beantwoorden

@marco.Landelijk zou ik op Omtzigt of Renske Leyte stemmen.Niet eens vanwege hun politieke gedachtegoed maar vanwege hun transparantie en vasthoudendheid.
In Helmond zou ik niet gaan,ik heb met alle partijen slechte ervaringen.
Nee,Helmond is na vertrek Jacobs niets opgeschoten.Blanksma is mij volledig onbetrouwbaar gebleken, presteert het nog om rechtbanken voor te liegen.

Laat je dat aan raadsleden lezen doen ze er niets mee.
Daar zit het probleem ,een ruggengraatloze Gemeenteraad

Beantwoorden

De voorman van het Forum voor Democatie Thierry Baudet is een verwend rijkeluiskindje en opgeblazen kakkertje uit het Kennemerland dat geen flauw idee heeft wat er buiten zijn eigen postcodegebied gebeurt, niet vatbaar is voor feiten of cijfers en geen enkel bezwaar lijkt te hebben tegen racisme binnen zijn partij. Hoe dicht hij bij het Nederlandse volk staat heeft hij wel laten zien door zijn maidenspeech (= eerste toespraak in de Tweede Kamer) niet in het Nederlands te houden maar in het Latijn.

Maar laat het Forum voor Democratie maar meedoen met de verkiezingen. Er is geen enkele wet of regel die ze dat verbiedt. Wie weet halen ze een of meer zetels in de gemeenteraad, zodat we mooi kunnen zien hoe veel of weinig we aan ze hebben. Dat gaat dan wel op kosten van de belastingbetaler, maar zo werkt de politiek nu eenmaal. Als je dat niet wilt dan stem je toch op een andere partij?

Als je niet gaat stemmen laat je niet alleen je kans voorbijgaan om invloed te hebben, maar je verlaagt ook het totaal aantal geldige stemmen zodat er voor een raadszetel minder stemmen nodig zijn. Je helpt daarmee dus juist die politici aan wie je een hekel hebt.

Beantwoorden

Laatste van de dieje is wel hoe het hoort democratie.

Job probeert links weer goed te praten. Alles wat PVV en FvD irriteert zou vvd en CDA zijn.
Ja job links dus. Cda en VVD faciliteren links, staan links beleid voor.
FvD en PVV mensen zijn tegen open grenzen voor de hele wereld. Tegen ondemocratische EU. Tegen glibalistisch propaganda. Tegen klimaatterrorisme. Tegen islam (terrorisme).
Simpel, voor vrijheid.
FvD en PVV kiezers zijn niet perse racisten, ze zijn merendeels niet tegen buitenlanders, maar wel tegen achterhaald buitenland beleid.
Waarom dan toch altijd maar je best doen om “rechtse” kiezers zwart te maken.

Ergens las ik van Job iets over jodensterren… Ik dacht dat hij t licht had gezien en kritiek gaf op meelopers die uit angst met mondmaskers de samenleving hun wil wensen op te dringen: vrijwillige jodensterdragers ten faveure van de machthebbers.

Helaas, Job had het natuurlijk weer niet door en maakte een simpele platitude jegens activistisch protesteerders.

Gelukkig Nieuwjaar voor iedereen en toch ook voor Job in bijzonder, omdat hij toch de moeite neemt om zich hier te uiten, en ons zo mooi inzicht geeft in hoe angst voor de groep iemands leven beheerst.

Beantwoorden

Ook jij een gezond, gelukkig en verstandig 2022 gewenst, André. Fijn dat je deze keer net iets beter leest wat ik bedoel en het bijna lijkt te begrijpen.
Angst voor een groep mensen laat ik bij jou in je hoofd thuis: dat hoort niet bij mijn manier van denken. Ik kaats alleen graag de bal terug als vreemdelingenhaat weer eens wordt gebagatelliseerd, zoals door jou en complotdenkertje en narcistisch corpsballetje Baudet.
Gelukkig begrijpen de meeste reageerders hierboven precies hoe weinig dit voor Helmond oplevert. Nogmaals: gewoon een keer mee laten regeren, die FvD, dan leren we het wel!

Beantwoorden

ik ben niet links ik ben niet rechts ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit stem, gemeentelijk,landelijk whatever maar ik vind het altijd fascinerend om te zien dat links altijd rechts de schuld geeft, rechts geeft links altijd de schuld en het midden loopt er bijna elke verkiezing mee weg, lijkt net die spreekwoordt waar de 2 honden vechten om een bot gaat de derde mee heen en zo is dat eigenlijk met het volk, 2 schreeuwende zeikende kanten dusja meesten hebben zo iets stem wel op iets wat er precies in het midden ligt en dan kom je inderdaad altijd uit bij een VVD,D66 en of CDA…

Beantwoorden

Blijkbaar vinden de huidige raadsleden het niet nodig om hun mening te geven .Is het doodzwijgen nu al collectief begonnen?

Beantwoorden

@job,meeregeren is toch niet nodig voor onderscheidend vermogen?
Er zijn immers meer partijen die nog nooit mee mochten doen.
En dat ligt per defenitie niet aan die partijen zelve, maar aan de uitsluitend, de partijen die hen niet nodig hebben voor hun “meerderheid.”
Getalsmatig denk ik dat Nederlanders in meerderheid tegen de EU zijn, tegen “Islamisering”, en tegen open grenzen beleid. Ook te hoge kosten energie transitie en malle windmolens en klimaathysterie zet ik vraagtekens bij of daar wel een feitelijke meerderheid is.
Maar in onze vertegenwoordigende kamers en overheden en media en big tech is het een eenzijdige zaak.
De beste peiling zou referendum zijn. Kan ook best, namelijk een vragenlijst bij elke verkiezing.
Ik zeg niet dat een winnend referendum meteen in steen gegoten grondwet moet zijn, maar een leidraad mag dit toch zijn.
@Job, vreemdelingenhaat, waar haal je dat vandaan? Waaruit blijkt dat volgens jou?
Volgens mij is er hooguit teleurstelling in gevoerd opengrens beleid. Er wordt niet binnen 24 of 48 uur besloten wie wel of niet binnen mag.. Omdat de 90% valse asieleisers gewoon mogen doorprocederen.. En dan gaan mensen als jij lopen zeiken dat het onmenselijk lang duurt. Neem situatie bij witrusland of via Erdogan. Normaal gezond verstand mensen vinden dat onacceptabel, maar linkse ideologen geven de schuld aan “extreem rechts volk dat eerlijkheid wenst”.
Al zal de FvD in Helmondse raad totaal debiele zaken roepen, het blijft hunrecht en hun kiezers zullen wel of niet afhaken en zo wordt hen wel of geen zetel gegund..
Het zou fijn zijn als alleen FvD stemmers zich daar mee bezig hielden, en zo ieder voor zijn eigen partijtje.

Beantwoorden

@ André: Buiten een term als ‘mensen als jij die lopen zeiken’ een beter onderbouwd verhaal dan anders. Ik kan me ook goed vinden in een aantal zaken die je terecht noemt.

Meeregeren of zorgen voor onderscheidend vermogen haal je terecht aan.

Ik heb niets tegen meedoen om voor wat onderscheidend vermogen te zorgen. Sterker nog: het schudt wat zaken soms een beetje op, wat niet verkeerd is.
Maar als er – ik haal het maar weer aan – steevast FEITEN verdraaid worden of klinkklare onzin als onderbouwing voor standpunten wordt gebruikt, zeg ik: laat een partij als FvD dan in godsnaam meedoen om in de praktijk te brengen wat voor waanzin gepropageerd wordt. Als je – Baudet geeft het zelf toe – enkel uit bent op ophef te veroorzaken, is dat misschien de enige mogelijkheid om stemmers de ogen te laten openen wat uitgevoerde onzin daadwerkelijk oplevert. Chaos.

Dat is ook waarom ik het doodleuk (?) meelopen met een Jodenster iets heel anders vind dan hoe jij het interpreteert. Ik vind dat niet activistisch protesteren, maar vooral heel dom en kwetsend wat rondschreeuwen.
Welk punt wil je daar mee maken anders dan enkel shockeren? Wie overtuig je daarmee? Mensen die geen geschiedenis op school hebben gehad? Ook dit heeft weer heel veel met wat fatsoen te maken. Vrijheid van meningsuiting hoeft niet continu te resulteren te resulteren in achterlijk en kinderachtig gedrag. Tenminste niet in een welgesteld, intelligent land als Nederland (?), of dichter bij huis: in een fantastische stad als Helmond.

Dan een eerlijk antwoord op je vraag hoe ik op ‘vreemdelingenhaat’ kom.
Het sluit precies aan op wat ik hierboven benoem. Zodra iedere tegenslag, ergernis e.d. direct de schuld is van ‘DE Buitenlander’ (generaliseren heet dat) en groepen mensen worden weggezet op basis van aannames naar eigen goeddunken, is er niet enkel sprake van ergernis over een groepje Marokkanen in je wijk, maar ga je er willens en wetens van uit dat een hele beroepsgroep schuldig is aan iets. Iedere scheet is bij veel PVV’ers en FVD’ers vrijwel altijd de schuld van ‘De Islamisering’. Altijd groot schreeuwerig uitpakken en niet bij de feiten blijven. Later zeggen dat ‘het uit zijn verband gerukt is’ en beledigd gaan reageren.

Een voorbeeld (ook van het gevaar van maar wat roepen) zag je een aantal jaren geleden bij het gebouw Christus Koning in Brouwhuis. De angstpraat vooraf uit benoemde hoek (verzonnen aantallen asielzoekers en de te verwachten overlast en vandalisme) en de doodse stilte achteraf waren veelzeggend.

Ik werk zelf dagelijks met ‘meerlanders’ en kan je vertellen dat zij stuk voor stuk net als jij en ik doodmoe worden van een rot clubje overlastgevers uit landen van herkomst. Maar zij worden net zo moe van mensen in hun wijk die er steevast vanuit gaan dat zij voor alles ‘te veel’ zijn. Als je als partij dát signaal je belangrijkste argument vind, is er geen sprake van ‘teleurstelling over beleid’, maar ben je mensen bewust aan het beschadigen. Daar heb ik moeite mee.

Ik vind de VVD-isering en CDA-isering van de afgelopen jaren veel en veel ergerlijker dan die genoemde ‘islamisering’.
De vaak terechte ergernis over beleid is geen uitgevoerd ‘links of rechts-beleid’, maar komt volgens mij puur voort uit het stelstelmatig cruciale beroepen kapot bezuinigen, sigaren uit eigen doos uitdelen en de ‘ikke-ikke-maatschappij’ voor alles stellen.
Wel veel te dure huizen voor mensen met een dik ASML-salaris, maar niet voor een verpleegster, leraar of agent. Torenhoge schulden voor studerenden, maar een eigen ‘prikdienst in Coronatijd’, verzekeringen en rijbewijs voor defensiepersoneel. Niet gek dat steeds meer mensen het niet helemaal meer snappen. Ook niet vreemd dat mensen dan juist op zoek gaan naar ‘Jip en Janneke-uitleg’ van aandachtsgeile politici. Die golfbeweging zie je in ieder land van tijd tot tijd terugkomen en juist dan is het belangrijk om je hoofd erbij te houden en niet je uitvlucht te gaan nemen tot gedrag zoals in januari bij Het Capitool in de VS of onlangs in het centrum van Eindhoven.

Juist het allerlaatste waar we dan behoefte aan zouden moeten hebben zijn ophitsende politici, die zichzelf veel belangrijker vinden dan jij of ik.

Dan kom ik tenslotte bij de feitelijke reden waarom ik partijen als FvD en PVV, maar óók een voormalige CPN en andere linkse extremen hartstikke fout vind: ze propageren vrijheid, maar enkel voor een klein clubje, die het nooit of te nimmer op basis van feiten, argumenten of een fatsoenlijk gesprek over de inhoud zal gaan winnen.

André, ook ik krijg enorme anusjeuk van die politiek-correcte – inderdaad vaak uit linkse hoek voortkomende – praat over Zwarte Piet, vuurwerk en ga zo maar door. Ik geef grif toe dat de cancelcultuur de verkeerde weg is. Linkse partijen zijn vaak niet zo handig om op een geslepen manier (CDA) funest beleid (landbouw) onder de aandacht te brengen. Alles verbieden werkt inderdaad niet en ook ik kan genoeg linkse politici noemen die uitblinken in naïef wensdenken.

Bedankt voor je duidelijke reactie!

Beantwoorden

Het was niks, het is niks, en het zal ook nooit wat worden ook in Helmond. Helmond had iets moois wat helmonders verbond,….. Het speelhuis,…. Maar das afgefikt. Het kasteel? Het is een kasteel,…. Maar niet zo mooi, dat je er trots op hoeft te zijn. Helmond is te verdeeld, en dat zal het altijd blijven ook. De goeie kant van het kanaal, en de slechte kant van het kanaal. Wai en hullie!!!

Beantwoorden

@Job, ik vind je ruime reactie heel goed.
Ik ben het over veel feiten ook eens.
Waar Jij begrip vraagt voor “onschuldige” medela drs, vraag ik dat voor “onschuldige” PVV en FvD kiezers. Gewone mensen dus.
Mooi vind ik je constatering over vvd en CDA.. Deel ik.
Maar ik besef ook dat zowel links of rechts samen moet en hoe extremer partijen zijn of doen, des te lastiger.
Wel ben ik zeer pragmatisch waardoor ik rigoureus zou kiezen voor bv stoppen massa migratie, stoppen EU, en stoppen met islam of andere slechte zaken goedpraten. Al wil ik best een compromis, doe het door de helft.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 30 december 2021 om 08:23:

In Helmond zullen ze natuurlijk zeker kandidaat-raadsleden hebben, anders kun je niet zeggen dat je meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom doet de PVV in Helmond niet mee, blijkbaar te weinig Helmonders die dat willen.

Beantwoorden

Jullie zullen nog treurig opkijken sneuneuzen bij de aankomende verkiezingen.
Het linkse angstzweet loopt jullie over de rug en jullie laten je meteen kennen met allerlei stigma’s.
Eindelijk zal het debat gevoerd gaan worden op feiten zoals we nu al in de Tweede Kamer zien. Feiten waar links erg bang voor is en wat monddood gemaakt moet worden. Dat is pas democratie!

Jongens, jullie gaan direct al onderuit met je lafhartige reacties.
Baudet is met zijn academische graad stukken intelligenter en dan resulteert in erg ongemakkelijke feiten voor de socialisten.

We zijn dit gewend van links. Triest, laf en buitengewoon zielig.

Vergis jullie niet in de rechtse aanhang in Helmond wat ongeveer een kwart van de stemgerechtigde bevolking bedraagt.
Verenig u en reken af met GroenLinks in de raad!

Beantwoorden

@Ali Ham op vrijdag 7 januari 2022 om 18:03:

Hey leuk dat er nu iemand van Forum reageert! Hebben jullie al een verkiezingsprogramma voor Helmond en wie staan er zoal op de verkiezingslijst?

Beantwoorden

@José

Wat doet het verkiezingsprogramma er toe? De gevestigde orde veegt er na de verkiezingen hun reet mee af.
En de helft van de kieslijst knijpt er vroegtijdig tussenuit incl wachtgeld. (De kosten van de vuurwerkschade valt in t niet bij deze vorm van gelegaliseerde roof)

Mijn vertrouwen in die stropdassen is nul komma nul echter stem ik toch, deze ronde FvD. En alleen maar om dat linkse volk te koeioneren.

Beantwoorden

Koeioneren is volgens mij niet het woord wat zegt wat jij bedoeld.
Maar evenzogoed, ik hoop dat alle PVV kiezers voor lokaal FvD stemmen. Dat is second best. Ik had ook liever Duidelijke PVV woorden in de raad gehad. Ik roep MOG altijd Helmonders op om zich voor welke club of kleur ook politiek actief te worden.

Beantwoorden

Omdat de PVV niet meedoet ga ik niet stemmen de rest van de partijen die wel meedoen dat is een pot nat.

Beantwoorden

@Stef op vrijdag 7 januari 2022 om 20:04:

Voor mij doen het verkiezingsprogramma van Forum voor Democratie en welke Helmonders erop staan er wel toe. Hopelijk vind je dat niet erg, ieder zijn ding. 🙂
Ik vind bv hun standpunt over het Helmond Sport-stadion belangrijk. En als bv Fons Jacobs op hun lijst komt, zal ik er niet op stemmen.

Beantwoorden

Hopelijk zet FVD de provinciale strategie door, en hopelijk wordt er nu geen cordon sanitair door links opgetuigd.
Links vindt het al zo moeilijk om op inhoud en feiten te debatteren. Alleen de vorm telt.

Ik hoop voor Helmond:
Dat alle PVV stemmers nu FVD stemmen.
Per direct een stop op subsidie aan de walgelijke Cacaofabriek. Na jaren lukt het nog steeds niet om uit de rode cijfers te komen. Geen subsidie meer naar kunst(enaars). Ik zie graag kunst, maar dat zal de sector zelf winstgevend moeten zien te maken.
Een eind aan burgertje pesten met groene idioterie en een einde aan woke.
Geen discriminatie richting blanken en al helemaal niet in publieke functies. Kennis en ervaring tellen, niet huidskleur, geslacht of geloof.
Meer bestuurders uit het bedrijfsleven in de politiek.
Uitkeringstrekkers die geen NL spreken, uitkering stop zetten.
Permanente politiepost in de Heistraat e.o. ter bevordering van het gezag.

Beantwoorden

@Ali Ham
U kunt met uw beperkte wereldbeeld zo de Helmondse gemeenteraad binnenstappen. U komt met niet één constructief punt. U wilt vooral dingen stoppen, zoals subsidie, groene idioterie, burgertje pesten, woke, uitkeringen.
Leuke oneliners die het goed doen in de voetbalkantine of bij uw collega’s aan de lopende band. Wat u wél wil, en hoe uw de samenleving ziet blijft onduidelijk.
Denkt u écht dat Helmond een fijnere plek wordt om te wonen als er vooral dingen niet meer gedaan worden?

Beantwoorden

@Ali Ham op dinsdag 11 januari 2022 om 21:54:

Bedankt voor die standpunten. Ik hoor net dat Theo Heller jullie lijsttrekker wordt. Hij werkt bij de politie.

Beantwoorden

@Ali Ham op dinsdag 11 januari 2022 om 21:54:

Gisteren hebben we het tijdens de commissie gehad over de toekomstige economie van Helmond. Kijk eens terug zou ik zeggen, het debat was redelijk de moeite waard.

Wat bleek uit de analyse? Dat Helmond fors achterblijft qua leisure, zeg maar hotels, cafes en restaurants. Dat heeft aan de ene kant te maken met het gemiddeld besteedbaar inkomen van de Helmonders, we hebben relatief gezien veel laagopgeleiden hier. En aan de andere kant omdat er niet voldoende te beleven is, waardoor mensen niet naar Helmond komen.

Er zijn twee mogelijkheden om dat op te lossen: Zorgen voor meer hoogopgeleiden, zodat die meer met leisure gaan doen en daar weer mensen kunnen werken. Of investeren in cultuur (we besteden per inwoner stukken minder dan bijvoorbeeld Eindhoven), zodat er meer te beleven is en mensen eerder voor Helmond kiezen om te verblijven.

Je kunt dus de Cacaofabriek wel willen sluiten, maar dan is er dus nog minder in Helmond te beleven, met alle gevolgen voor de leisure sector van dien. De wereld is geen zandbak, oplossingen die op een bierviltje leuk lijken hebben in de echte wereld gewoon gevolgen.

Beantwoorden

@Hellemonder op woensdag 12 januari 2022 om 10:21:
@Ali Ham

Kijk, alles komt goed, een politie agent, interessant.
Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken 🙂

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 12 januari 2022 om 11:44:

Gelukkig, toch nog een reactie die de feiten voorop zet in plaats van het stripverhaal.

Beantwoorden

Helmond vol laagopgeleiden, met dus lagere besteedbare inkomens.
Gek dan dat gemeente niet een of meerdere extra koffieshops en casino’s toelaat.
Gooi in Cacao fabriek een koffieshop en de subsidie kan eraf.. En ik ben echt serieus, denk dat zelfs Job hierin mee kan gaan.
Helmond Sport is mi de culturele hoofdatractie.
Ik zou de gemeente willen vragen om juist de supporters te sponsoren ipv meer geld aan bestuur.
Doe korting voor Helmonders van 90% op kaarten.
Mensen moeten hun verjaardagen en feesten bij HS gaan doen. Fijne sfeer, het voetbal boeit minder… Maar zal met meer publiek, inkomsten ook beter gaan. Eredivisie komt bijna inzicht met beleid wat Job en Andre voorstaan.
Een mooie moderne kerncentrale in Helmond moet ook lukken. Als compromis gratis warmte en Electra voor alle Helmonders. Ga nu maar meteen praten met Rijk en Provincie.
Namens mezelf en ik hoop Job mee te krijgen.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 13 januari 2022 om 11:29:

Klopt! Ik geef alleen geen zak om voetbal, maar gun de Helmonder veel (meer).
Als we in plaats van die kerncentrale nou ook een paar “niet-puber-cafés” kunnen realiseren, ben ik voor.

Beantwoorden

Ik lees hier een heleboel weerstand tegen het FVD, hoogstwaarschijnlijk hebben de mensen die het niet met FVD eens zijn niet eens de moeite genomen om het partijprogramma te lezen, dat herken ik toevallig uit mijn eigen kring. Men is dan snel bekeert als ze het programma eens nader bestudeerd hebben. Het gaat hier wel om onze toekomst mensen. Dat van ondernemers, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Allemaal mensen die alle vrijheid moeten krijgen waar zij recht op hebben.

Neem eens de moeite om deze standpunten te lezen, en lees gerust die van de andere partijen ook eens.

En kom dan met inhoudelijke argumenten waarom FVD zo slecht is. En kom aub niet aan met de emo kaart, fascist, racist etc. Vooral als je niet eens weet wat deze termen exact betekenen, en ze vooral na-papagaait vanuit inhoudsloze roeptoeters uit de 2e kamer.

Beantwoorden

Ik ga wel stemmen op het fvd, ik vind dat het anders moet. Leg de partij programma’s naast elkaar en dan kun je zien dat er maar 1 partij is die op dit moment vecht voor onze rechten en ook het OUDE NORMAAL wil terug brengen met onze normen, waarden, maar ook met onze cultuur, scholing etc

Ik zeg laat de verkiezingen maar komen en dan zullen we het zien!

Beantwoorden

Grappig dat in korte tijd er ineens 2 positieve reacties zijn op een partijprogramma, wat er specifiek voor de gemeente Helmond nog niet eens is.

Als Tina mij even uit wil leggen wat het oude normaal is voor Helmond. Of Berry mij de standpunten kan benoemen van de FvD inzake Helmondse dossiers, dan ben ik een en al oor.

Beantwoorden

Eindelijk! Wat een opluchting! Eindelijk een partij die ECHT voor de burger staat. Laat ze regeren, red Helmond uit de klauwen van DIT LINKSE BOLWERK! terug naar normaal. Weg met de splitsing van de samenleving, weg met de QR samenleving. Stem in ieder geval Helmond vrij, stem FvD zoals ikzelf en bijna iedereen uit mijn familie/vriendenkring doet.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 13 januari 2022 om 17:25:

Oei… dat raakt de kern, Roland, eens.
Over een partij die “eindelijk ECHT voor de burger staat” lees ik inderdaad helemaal niets, maar sommige mensen zijn nu eenmaal snel tevreden en snel boos en dat is dan de schuld van tja… lees maar even terug. Zucht.

Ik begrijp veel boosheid trouwens volledig, maar dat is nu juist de schuld van roeptoeters en gejojo van de afgelopen Rutte-kabinetten.

Ik hoop van ganser harte dat we met z’n allen onze mooie stad voorop blijven stellen en niet steeds in ‘wij-zij-denken’ vervallen en door mooie praatjes heen kunnen prikken.

Beantwoorden

@Dewi op donderdag 13 januari 2022 om 17:31:

Goed gezegd. Een stem voor FvD is een stem tegen het virus. Ik weet niet of het helpt, maar je kunt het in ieder geval proberen.

Beantwoorden

@roland ik kijk naar het landelijke politieke programma en dat ziet er goed uit, het oude Normaal is een normaal waar wij vrije meningen mogen hebben, niet beperkt worden in onze vrijheden en waar ik met mijn winkeltje gewoon open mag!! Ik stem voor FVD de enigste die ziet wat er gaande is

Beantwoorden

@berry

Graag 1 punt uit het partij programma van FVD vermeden wat FVD van plan is met Helmond de komende 4 jaren.

Beantwoorden

@Tinus

Het exacte programma is nog niet gedeeld volgens mij. Ik kan er nergens iets over vinden. Dus daar weet niemand nog iets van.

Maar als je naar de andere gemeentes kijkt waar ze mee doen dan verwacht ik dat er een heleboel punten bij zitten die overeen komen met het landelijke programma.

Nederland weer helemaal open, geen QR nonsens, geen discriminatie. En vooral gezond verstand. Dat zou ieder Nederlander inmiddels toch moeten hebben 😉

Beantwoorden

Geweldig nieuwes dat Forum ook meedoet in Helmond. Als ik het goed heb begrepen krijgen we lijstnummer elf (gelukkig geen dertien) en proberen we vijf zetels te halen en zijn dit voorlopig onze talkingpoints in Helmond:
– Stoppen met alle coronamaatregelen
– Lokale democratie versterken via referenda
– Snel meer betaalbare woningen bijbouwen
– Lagere energierekening; niet van het gas af
– Veiligheid garanderen; geen AZC’s
– Geen windturbines, geen zonnevelden

Maar wat belachelijk dat we een politieagent als leider hebben. Dat zijn met oa de journalisten en rechters juist de mensen die het in Nederland op ons gemunt hebben. Ik heb liever een andere lijsttrekker dan Theo Heller. Zijn er meer Helmonders die dat vinde?

Beantwoorden

@FvD-stemmer op vrijdag 4 februari 2022 om 15:49:

Ik kan me voorstellen dat Theo dermate veel heeft meegemaakt bij de politie dat hij een groot voorstander is van een ander beleid. Ik vind het daarom een prima zaak dat hij zich opwerpt om deze lastige klus op zich te nemen. Verandering begint immers bij jezelf.
Bovendien is een iemand van de politie van het law and order kaliber, en dat is een perfecte keuze om de criminaliteit met wortel en tak uit te roeien.

Beantwoorden

@FvD-stemmer

Ik vind het louter populisme en onzin. En dat zijn dan ook nog thema’s waar een gemeente geen beleid op maakt.

Misschien lullig om te zeggen (maar ik doe het toch): Als je hier op stemt, dan heb je je nergens in verdiept. Je stem is een verloren stem.

Als je dan toch meent dat het echt anders moet, kun je veel beter een andere keuze maken. Maar het staat je natuurlijk vrij FvD te stemmen, begrijp me niet verkeerd.

Beantwoorden

@Berry op vrijdag 14 januari 2022 om 14:16:

Was het maar zo’n feest…

Beantwoorden

Ik denk dat, bij gebrek aan PVV, stemmen op FvD een prima keuze is.
En dat gaan we dan ook netjes doen, 5 a 6 zetels is haalbare kaart.
Mocht blijken dat er een lokale mol binnen FvD zit, dus iemand die blijkbaar een agenda heeft om het vrijheidsfeest te verzieken, dan zal ik deze of gene persoonlijk aansprakelijk stellen.

Beantwoorden

Knap dat je op een partij wilt stemmen die nog niet 1 standpunt heeft specifiek voor de gemeente Helmond. Ja, dat Berkendonk gratis blijft en dat Carnaval door moet gaan.
Behalve wat open deuren en holle vaten is het niet.
Wat zijn nou inhoudelijke argumenten om op de FvD Helmond te stemmen?

Beantwoorden

Mij valt op dat gevestigde partijen als CDA, PvdA, D66 en GroenLinks moeite hebben om de onvrede van Helmondse burgers zeer serieus te nemen. Wie het moeilijk heeft of boos is zoekt een andere manier. Partijen als BBB, FvD en PVV luisteren wel en horen beter wat er speelt.
Twee voorbeelden: De torenhoge energiekosten tot wel 200 euro extra per maand nekt velen. D66 Jetten komt al die Helmonders niet tegemoet. Heeft D66 Helmond een idee hoeveel Helmonders dit niet kunnen betalen en in grote problemen komen?
Tweede voorbeeld: Een op de vijf huizenbezitters kan de verduurzaming van zijn huis niet betalen, zo meldde Trouw
vandaag. Uit onderzoek van SCP (2021) blijkt dat veel Nederlanders zich inderdaad zorgen maken over de kosten, de eerlijke lastenverdeling en de effectiviteit van de klimaataanpak. Waar blijft de toezegging van D66 of GL dat dit volledig gecompenseerd wordt? Pleit je als Helmondse D66, Gl, CDA, PvdA of VVD bij je landelijke connecties voor de portemonnee van Helmonders? Kom je voor ons op? Je hebt zeker invloed, maar ik zie daarvan tot op nu niets. Helmonders willen dat je dit soort belangrijke punten aanpakt, of blijf je op afstand en verstop je het achter mooie woorden. Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen, Helmond gaat stemmen.

Beantwoorden

@FvD-stemmer op vrijdag 4 februari 2022 om 15:49:

Er zijn er meer die dat denken, maar ik denk niet dat we dat hier moeten bespreken. Thierry heeft bepaald dat hij het moet zijn, daar kunnen we nu niks meer aan doen. Wie dat wel probeert, kan stoppen bij Forum. Misschien kunnen we Theo Heller meteen na de verkiezingen afzetten of uit de partij zetten. Of een beetje zoals toen met Wybren van Haga die uit zichzelf zich terugtrok.
Maar laten we eerst de zetels pakken en daarna daar over praten.

Beantwoorden

@Marij op vrijdag 18 februari 2022 om 08:44:

BBB, FvD en PVV praten mensen graag naar de mond en beloven daarbij dingen die ze nooit waar kunnen maken. Vervolgens verschuilen ze zich achter het feit dat ze in de oppositie zitten en doen er ook alles aan om daar te blijven zitten zodat ze geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen.

Wat betreft de energiekosten is er vanuit landelijk al compensatie gekomen. Behalve dan voor de mensen met stadsverwarming, waar ik er zelf ook een van ben. Meer dan stampij erover maken kun je niet, want als je het als gemeente zou moeten compenseren ga je failliet. Helmond staat er financieel echt niet slecht voor, maar dat kunnen we echt niet dragen.

Dan wat betreft het verduurzamen van huizen. Dat ligt vele malen genuanceerder dan wat Trouw aangeeft. Een aantal maatregelen levert namelijk veel meer op dan het kost. Daarnaast kennen we in Helmond en in veel andere steden de duurzaamheidslening. Energiearmoede heeft wel de aandacht en er zal gewoon een oplossing moeten komen voor de huiseigenaren die niet mee kunnen. Ik ben persoonlijk wel gecharmeerd van oplossingen waarbij de woningbouwverenigingen een rol spelen. Daar zullen de banken ook wel een bepaalde flexibiliteit in moeten gaan hebben met hun hypotheken. Misschien dat er mengvormen kunnen komen van koop en huur bijvoorbeeld, waarbij de woningbouwvereniging de investering doet en daarmee deels eigenaar wordt.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op vrijdag 18 februari 2022 om 11:21:

Wat een kolder. Deze partijen worden buitengesloten waardoor het hen onmogelijk wordt gemaakt. Bovendien is de berichtgeving in de landelijke media ook alles behalve objectief. Je ongeïnformeerd standpunt is daardoor wel te verklaren. Maar je definitie van een democratie ontgaat me dan eerlijk gezegd.

Ik denk dat je erg bang bent nu je ontwaakt dat je gefopt ben door je gevestigde partij en ziet dat de aanhang op rechts alleen maar groter wordt. Zij zeggen immers wat een groot deel van de bevolking denkt.
Het valt mij overigens op hoeveel tijd er door anti-rechts figuren gestoken wordt in het demoniseren en framen, kijk eens op Twitter en Joop. De haat druipt er vanaf. Waarom toch? En graag een FEITELIJKE onderbouwing.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op vrijdag 18 februari 2022 om 11:21:

U bent burgerlid van D66 zie ik wat dus een hoop verklaart. In uw persoonlijke omschrijving geeft u aan “Ik ben erg betrokken bij mijn omgeving en kan onrecht slecht verdragen.” Hoe denkt u dat een kwart van de Helmondse kiezers zich voelen om bij voorbaat door uw partij uitgesloten te worden? Waarom maakt u zich niet sterk voor een democratie waarin er ook plaats is voor andere meningen?
Is dat uw interpretatie van “Kijken hoe we op een creatieve manier zoveel mogelijk kunnen betekenen voor de gewone Helmonder.”? Creatief is het zeker, triest eigenlijk ook.

Beantwoorden

Mensen naar de mond praten en dingen beloven die nooit waar kunnen en gaan waargemaakt worden vind ik denk ik nóg erger dan de hierboven terecht genoemde kritiek op – ook – Helmondse problemen.

Dat gebeurt vaak bij politieke partijen. Kijk naar de al jaren bekroonde nummer 1 qua integriteitsschandalen: het CDA.

Er wordt door allerlei politici in ieder geval wat geprobeerd in onze stad.

Maar…. vertrouwen in een omhoog gevallen boreale corpsbal die de sociale huren niet zal gaan verhogen en een simpel pilsje in de kroeg betaalbaar gaat houden? Geloof je het echt zelf?
Zonder partijprogramma, maar met een hoop geroep, ophef en onbeschoft gemanipuleer van filmmateriaal?

Ook ik word best moe van die natte-mondjes-politici als Wopke en aanverwanten, maar zal uit ergernis Hugo de Jonge niet gaan bedreigen, of anderen als nazi of Mengele uitschelden.

Vooral omdat degenen die dat wel stelselmatig doen, wild enthousiast zijn van partijen als FvD en direct in de slachtofferrol kruipen als anderen een link naar de Tweede Wereldoorlog maken die hen zelf raakt.

Misschien verdient Nederland ook wel zo’n dieptepunt als Trump. Verdrietig. Tierry is een groot bewonderaar. Dát heeft Helmond natuurlijk nodig. De problemen krachtig niet benoemen en niet oplossen, maar wel veel in begrijpelijke taal benoemen. Daar komen we ver mee…

Hopelijk zien we over vier jaar extreem stemmen dat je daar juist NIET een belegde boterham meer door krijgt, maar tegenstellingen gevaarlijk zijn uitvergroot en vooral de CEO’s en het bedrijfsleven zich kapot lachen.
Meer nog dan nu, omdat er geen concrete zaken zijn aangepakt, maar we wel weten hoe ongelofelijk crimineel en fout die Eritrese achterbuurman waarschijnlijk zal zijn.

Boos? Teleurgesteld? Ik begrijp het helemaal. Ook ik vind dat hier hele reële dingen die mis gaan worden benoemd. Ook door potentiële PvD-stemmers.

Maar denk eerst even rustig na. Het zal mij worst zijn wat je stemt, als je maar niet denkt dat de Veronica-gids of Goede Tijden, Slechte Tijden op politiek gebied de ware wereld is en je problemen of ergernis verdwijnen als voor de zon.

Beantwoorden

@Job op vrijdag 18 februari 2022 om 17:49:

Uit jouw standpunten en desinformatie valt op te maken waar jij je informatie vandaan haalt, en dat is zeker ook verre van de waarheid.

Een man die opstaat voor Nederland en de Nederlanders, conservatief, daar kan links toch erg slecht mee omgaan gezien de haat en afgunst. Typerend dat je er Trump bijhaalt want die is natuurlijk volgens jouw informatiebronnen de spil van het kwaad.
Ik raad je dringend aan je oogkleppen af te doen en je eens te verdiepen in wat anders dan NPO en je krantje.

Vanwaar toch haat naar Nederland en jezelf?

Beantwoorden

‘En dat is zeker ook verre van de waarheid.’ Want…?
NPO en m’n krantje (welke trouwens? is natuurlijk de spil van alle kwaad…?

Knap hoor, dat je dat allemaal weet en wie de waarheid spreekt. Naast de media, specialisten en wetenschappers, zijn dadelijk zeker ook agenten en leraren de klos?

Zucht.

Beantwoorden

@Richard op vrijdag 18 februari 2022 om 16:14:

Ik sluit geen enkele kiezer uit en ga graag met ze in gesprek. Maar politici die ze misleiden en de dictatoriale uitspattingen van Baudet goedpraten daar heb ik niks mee. Alleen al deze week heeft Baudet verklaard dat politiek niets verandert en dat wapens dat wel doen. Dat is verdekt oproepen tot een gewapende revolutie en vooral het extreemrechtse deel van zijn achterban smult van dat soort taal. Nog geen dag later tweet een account van FvD landelijk dat het toch zo jammer is dat we onze kolonie in het verre oosten niet hebben kunnen behouden met de woorden “volkeren die ons toevertrouwd waren”. Alsof wij de heersers waren over een minderwaardig samenraapsel van stammen.

En dan vraag je mij om zo’n partij respect te tonen? Waar is het respect vanuit die partij voor de democratie? Waar is het respect vanuit die partij voor het volk dat wij destijds met harde hand onderdrukt hebben? En dan kun je met het argument komen dat de lokale FvD niet de landelijke FvD is, maar op die verkiezingsposter van ze staat Baudet pontificaal te grijnzen. Dus vertel mij maar waarom ik dat dan nog los van elkaar moet zien als ze het zelf ook niet doen.

Nogmaals, ik ga graag in gesprek met elke kiezer die dat wil over de zorgen die ze hebben. En dat zal voor elk ander kandidaat raadslid niet anders zijn. Want raadslid word je omdat je iets ten positieve wil veranderen of omdat je het als je plicht voelt om je steentje bij te dragen aan onze mooie stad. Niet omdat je overal tegenaan wil schoppen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *