Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 85.060 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

In de Veestraat, Ameidestraat, Kerkstraat, Kerkweg, Lambertushof, Kamstraat, Oude Aa, Smalle Haven, Elzaspassage, Ketsengangske, het Hool, Beursplein en Markt komt geen coffeeshop. Dat liet het college van burgemeester en wethouders van de Helmond zojuist weten in een toelichting op hun plannen over de coffeeshops in Helmond.
Want ‘ter beteugeling van overlast dient bij de beoogde coffeeshop voldoende parkeerruimte voor auto’s en stallingruimte voor fietsers en bromfietsers aanwezig te zijn, dan wel te kunnen worden aangelegd. Het pand moet een logische, adequate ontsluiting hebben (goed bereikbaar; verkeer moet kunnen doorstromen). Het voetgangersgebied is gelet hierop geen optie’ zo schreef het College. In de hierboven genoemde straten is geen autoverkeer mogelijk of is het slechts op gezette tijden (middels de verzinkbare paaltjes) toegestaan. Daarom daar dus geen coffeeshop.

3 reacties:

Te weinig coffeeshops voor 4.600 leden?
Op 1 mei waren er 4.600 potentiële leden (2.200 Helmonders en 2.400 Peellanders) voor een coffeeshop. Die schatting van Novadic-Kentron van het aantal softdrugsgebruikers in onze regio onderschrijft de gemeente. Hoeveel van die 4.600 mensen de coffeeshop in Helmond bezoeken en hoeveel van hen zich in zullen schrijven in Helmond weet de gemeente niet.
Een coffeeshop mag maximaal 2000 leden hebben. Als er op 1 januari 2013 maar 1 coffeeshop in Helmond is, kunnen er maar 2000 leden worden ingeschreven bij die coffeeshop. Is dat aantal bereikt dan is inschrijving niet meer toegestaan en zullen geïnteresseerden dus elders terecht moeten.
Alleen de coffeeshophouder bepaalt wie hij inschrijft. De enige voorwaarde daaraan van overheidswege is een inschrijving in de Gemeentelijke Basisadministratie van een Nederlandse gemeente; dit is om vast te stellen dat men aan het ingezetenen criterium voldoet.
Dat liet de gemeente Helmond op vragen van Helder Helmond weten.

Beantwoorden

Je vergeet daarbij te melden dat een wietpas alleen mag worden aangevraagd binnen de eigen gemeente. Die 2400 Peellanders moeten dus in hun eigen dorp die wietpas aanvragen waar geen coffeeshop is en waar dat dus niet mogelijk is. De dealers zijn gelukkig in de regio Helmond…

Beantwoorden
Jasper de Groot

@ Jasper.
Niet correct! Je kunt je in elke coffeeshop laten registreren. Let wel je dient wel een uittreksel uit het bevolkingsregister te overleggen. Dus iemand uit Laarbeek, Someren,Geleen etc. kan zich laten registreren in een coffeeshop in Helmond , Eindhoven etc. Eigen gemeente is dus niet aan de orde. Verder kun je je ook in meerdere coffeeeshop laten registreren. Een officiële wietpas bestaat overigens niet ! Mogelijk maakt een coffeeshophouder een eigen passysteem zodat hij eerder kan controleren of iemand staat ingeschreven bij “zijn” coffeeshop. Overigens de 3 zuidelijke provincies zijn de pilot voor de rest van Nederland. Ik wil met jou wedden op een flesje chateau migraine dat het “wietpas systeem” door de (wettelijke) bedenkers, na evaluatie en/of mogelijke proefprocessen, op diverse onderdelen zal worden bijgesteld.
Berry Smits

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *