Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.291 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Jeugdbendes in HelmondHelmond telt 34 jeugdgroepen en dat is relatief veel. Van 22 daarvan ondervinden de omwonenden hinder en overlast, maar echte criminele groepen zijn hier niet. Dat staat in een inventarisatie van jeugdgroepen in Zuidoost-Brabant, opgesteld door de politie in samenspraak met de gemeenten en jongerenwerkers.

Aanleiding voor het onderzoek is dat sinds februari 2007 de gemeenten de regie voor het aanpakken van jeugdgroepen hebben. Opvallend is daarom dat volgens de Helmondse jongerenwerkers de gemeente geen jeugdbeleidsplan heeft. Jongerenwerkers en ambtenaren willen bovendien met andere personen overleggen.
Echt criminele jeugdgroepen en straatbendes in de regio vinden we in Eindhoven (6) en opvallend genoeg ook in Deurne, Geldrop-Mierlo en Someren, waar elk 1 bende actief is.
Het onderzoek onderscheidt hinderlijke groepen, overlastgevende groepen en criminele groepen. Hinderlijke jeugdgroepen zijn veelal opgebouwd uit autochtonen. In het algemeen zijn zij niet bezig met drugs.
Bij de jeugdbendes, straatbendes en criminele jeugdgroepen is een aanzienlijk deel van de leden van allochtone afkomst. Een groot percentage van de leden heeft geen werk. Drugshandel en zware diefstallen geven hier de toon aan.
Het rapport is opgesteld om de aanpak van jeugdgroepen te verbeteren. De belangrijkste punten zijn het registreren van de plekken waar hanggroep samenscholen en wie de leden zijn van jeugdgroepen. Daarbij komt echter de privacy in het geding.Ook moet vroeger, sneller en consequenter worden ingegrepen. Tot op heden wordt pas opgetreden als het aantal overlastmeldingen een onacceptabel niveau heeft bereikt.
Het motto van dit onderzoek is  “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”. Dat geldt blijkens dit onderzoek zeker voor Helmond. Niet alleen ontbreekt het aan menskracht maar ook aan beleid en samenwerking.

Het rapport onderschrijft hetgeen burgemeester Jacobs zei over de jeugd in Houtwijk: dat burgers daar weliswaar overlast ondervinden, maar geen sprake is van een jeugdbende.

12 reacties:

Nou wat moet je hier nu over zeggen.
Overlast is pas overlast als dit ook geregistreerd wordt. Bekijk het aantal meldingen, zet die in een grafiek en je ziet op papier dat alles onder controle is.
Tenzij meldingen niet worden opgenomen of buurtbewoners angst hebben om zelfs ook maar naar buiten te kijken als er iets gebeurt.
Hoe noem je geweldadige tasjesroof of verkrachting midden in de stad op klaarlichte dag? Ik denk dat je achter een buro niet ziet wat er allemaal speelt. Ik denk dat de ambtenaren in Helmond ziende blind zijn. Alles onder leiding van Jules de Korte Jacobs.
Wat hij in Mierlo Hout heeft gedaan is een vrijbrief geven aan jeugdbendes. Gebleken is dat dit soort groepen in wisselende samenstellingen op wisselende lokaties in de stad opereren. Overvallen en geweld niet schuwen en lak hebben aan wat Nederland als normaal beschouwt.
Politie probeer te handhaven! Ambtenaren wees slagvaardig en als er een initiatief door wijkbewoners wordt genomen, ondersteun het in plaats van in de onderste la stoppen.

Beantwoorden

2-11 2008 wij liepen vanmorgen door een straat in de binnenstad en werden daar uitgescholden door een joch van een jaar of 6 .ik heb dit al eerder aangegeven dat slap geklets van er is niets aan de hand dan moeten ze toch een keer een andere bril opzetten en een waar ze goed doorzien en is achter dat bureau uitkomen ????????

Beantwoorden

geen crimenele jeugd bendes in helmond!!! waar hebben jullie gekeken dan!! volgens mij mening zijn die er wel degelijk!! de instaties ken ze nie aan en da is het probleem, ze weten heel goed dat ze er zijn maar de burger moet het veraders werk maar doen zodat die ook de gebeten hond zijn en niet de instaties!!!

Beantwoorden

Op het regionale onderzoek naar jeugdcriminaliteit criminaliteits valt wel het een en ander aan te merken. De gegevens zijn grotendeels gebaseerd op het 'buikgevoel' van politieagenten en andere mensen die met jongeren te maken hebben. In veel gemeenten (ook Someren) gaat het daarbij om slechts één zegspersoon.
Maar niet getreurd: ook in een landelijke onderzoek kleurt Helmond ook oranje en rood, dat wil zeggen enigszins tot fors hoger dan het gemiddelde, (erg) onveilig.
Het gaat daarbij om de eerste Gemeentelijke veiligheidsindex.
De lijst is ontwikkeld door Politie en Wetenschap, een onderzoeksbureau van de Politieacademie. De Veiligheidsindex is vandaag gepubliceerd in het blad Binnenlands Bestuur. De index geeft aan op welke terreinen gemeenten meer actie moeten ondernemen, aldus Politie en Wetenschap.
In dit onderzoek komt Helmond op een 42e plaats van 443 gemeenten, na Enkhuizen en voor Leiden. Helmond scoort vooral door geweld en vernielingen. Someren staat hier op 300; Eindhoven op 3 en Deurne op 172.

Beantwoorden

Als je nou zegt dat het er niet is,hoef je er ook niks aan te doen ! Dát is het beleid van de gemeente Helmond en Dhr . Jacobs heeft het voor het zeggen,toch ?
Ik heb de indruk dat de politie,welliswaar met te weinig mankracht,dit wél wil oplossen maar de Korpschef-/Burgemeester houdt dit gewoon tegen.
Hij noemt z’n burgers liever moeilijk en overspannen en zij moeten in gesprek met deze bendes.Een rare zienswijze. Respect !!
Het zou ook fijn zijn als de omwonenden dan even naar de naam van de personen vragen waarvan ze overlast ervaren óf bedreigd worden!!!.Pas dan is het een “objectieve-melding”en alleen die wordt serieus genomen.
Subjectieve meldingen blijken zo van tafel geveegd te worden,zo blijkt nu !
Kom,Dhr.Jacobs,even stoppen met slapen en kop en schouders eronder.
Dáár wordt U voor betaald door onze Burgers!

Beantwoorden

@Manon:
“Als je nou zegt dat het er niet is,hoef je er ook niks aan te doen !” Sterke constatering! Cijfers worden vaak misbruikt naar believen van iemand.

Beantwoorden

Nou.
Jongens kijk naar Deurne(Regio Eindhoven), waar het onrespectloze Marokkanen de macht nemen op straat.
Loop eens door de wijk: Houtenhoek/Koolhof waar de meeste Marokkanen rondlopen s’avonds lopen ze in groepen tot 20 jongens dit is toch niet normaal?
Deze groep komt zeer bedreigend over op onze Deurnese samenleving.
Altijd als er iets gebeurt hier in Deurne gaat het bijna zeker 75% om die Marokkanen , Dan vechtpartij,Scooter weggehaald en dan dit weer en dan dat weer alles steeds door die Marokkanen in het meeste gevallen.
Ze dragen bijna altijd allemaal ‘nike petje’s ‘ op die hoog op hun hoofden wordt gelegd en jokingsbroeken en nike airmax.
Ik zelf denk dat deze groep snel moet worden aangepakt , want het loopt al uit de hand want die groep hebben het op het straat het meeste gevallen te zeggen.

Beantwoorden

ALLOCHTONEN VOOR HET LEVENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
KK HOLLANDERS

Beantwoorden

Waarom allochtonen voor life?
Dit is een ernstig sitautie hoor.
Ik geef Stefan enig gelijk in wat hij zegt, Deurne neemt flink toe in de ‘criminaliteit’ vooral onder de Marokkanen die daar eigenlijk het meeste te zeggen hebben op straat zoals Stefan het al weergeeft.
Je ziet in Deurne onder mensen die in 1 groep horen alleen maar Marokkanen.
Je ziet noch Surinamers/Antilianen etc alleen maar Marokkanen en dat is verontstellend.
Ik vind ook dat de Marokkanen uit Deurne moeten worden aangepakt , Zelf vind ik dat de Marokkanen bedreigender overkomen dan die van uit Helmond daarom woon ik gelukkig in Helmond.
Waar het wat rustiger is dan in Deurne, Onder Marokkaanse straatbende’s , Dus Deurne maakt het flink bang met hun Marokkaanse straatbende die gewoon abstract moeten worden aangepakt zoals Stefan weergeeft.
Ik geef me mening hierover: Ik ben echt bang wanneer ik in Deurne/Einhoven loop en ik zie een groepje Marokkanen zie , want dan vertrouw ik het niet je weet nooit wat er kan/kunnen gebeuren dalijk trekken ze een mes ofzoiets en dat is zeer kwalitatief hoog bij Marokkanen dat ze snel iets uit hun broekzak trekken wat je niet graag wilt hebben.

Beantwoorden

maroc power fore life

Beantwoorden

kk hollanders? wegwezen hier dan! opzouten, terug naar waar je hoort! waar je geen last hebt van kk hollanders.

Beantwoorden

marokaanse bendes in deurne laat me niet lache di turken ui helmond die hier komen da is tuig elke x jongens uit deurne afrossen n daarna weer gewoon dood leuk hier durfen te komen dat is pas lef en respectloos

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *