Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
53reacties

KFC logo Helmond

Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft geen concrete plannen om zich in Helmond te vestigen. Dat liet een woordvoerder van deze fastfoodketen ons desgevraagd weten.
Het gerucht dat de afgelopen weken vrij sterk de ronde deed ontstond waarschijnlijk omdat Helmond op de KFC-website werd aangeduid als Drive Thru locatie. Dit blijkt echter een wens van KFC en berust niet op een concreet geplande vestiging in onze stad. Wellicht werd de wens voor een KFC door Helmonders versterkt door de vader van de gedachte. De KFC-woordvoerder bleek in ieder geval blij verrast met het gerucht en wie goed kon luisteren hoorde hem denken….
Voorlopig dus geen derde grote internationale fastfoodketen in Helmond. Maar er zijn wel meer winkels/ketens/zaken die Helmonders wensen. De meest genoemde blijft natuurlijk de V&D. Zelfs wethouder Peter Tielemans dacht in maart even dat die nu toch echt weer terug ging komen.
Gezien de huidige leegstand in het winkelgebied in het centrum en de voorgenomen uitbreiding daarvan is er veel ruimte voor nieuwe zaken. Zowel voor grote ketens, zoals bijvoorbeeld de juist geopende kledingzaak Lady Sting op de Markt, maar ook voor leuke kleine speciale winkeltjes. Welke moeten er in Helmond nog komen? Noem hieronder je voorkeur en wie weet…

53 reacties:

Ik vraag me nog altijd af waarom er geen Mac Donalds in ons centrum zit. En een KFC? Mwah, liever een Big Mac.

Beantwoorden

Naar mijn mening wordt de Helmondse jeugd naar Eindhoven gejaagd door o.a. het ontbreken van “jeugd” ketens. Er zou in ieder geval een Mc Donald, KFC of Burger King in het centrum moeten komen. Daarnaast mis je winkels zoals Men at Work, Accesorize, SIX, V&D, Bjorn Borg winkel, een grote H&M voor dames en heren, Sting (voor heren), Bodyshop.

Beantwoorden

@Chloë

Er zou nu toch een Mediamarkt komen? Of was dat ‘loos alarm’?

Het winkelaanbod zou inderdaad wel wat meer uitgebreid mogen. Wat mij betreft mag ook de Koninginnewal tot het voetgangersgebied gaan behoren. Zo kun je het winkelgebied eenvoudig uitbreiden.

Vico

Beantwoorden

Liefst winkels die ze in de buurgemeenten niet hebben.

En natuurlijk alle winkelruimte gewoon met goede winkels bezet.

De grotere fastfoodketens zie ik voorlopig niet uitbreiden in Helmond. Zeker niet in het centrum.

Beantwoorden

Ik hoop op een burger king. Niet omdat ik burger king zo geweldig vind maar het is wel dé manier om McDonalds naar de stad te krijgen. McDonalds wil nu zelf niet omdat ze nu geen grote concurent hebben.

Beantwoorden

Naast het feit dat er geen grote concurrent zit en de Mac dus niet hoeft, zou op dit moment ook totaal niet rendabel zijn, is er ook nog het gegeven dat de gemeente absoluut niet blij is met deze ketens in het centrum. Nu zitten de Resto Ricus en de Kees kroket in het centrum en talloze shoarmatenten net buiten het centrum. Helmond is geen stad zo groot als Eindhoven dus nog een keten als de Mac erbij is niet gewenst. Ook met het ook op de jeugd van o.a. de Jan van Brabant die dan iedere dag daar hun lunch zouden verorberen.

Beantwoorden

“Voorlopig dus geen derde grote internationale fastfoodketen in Helmond.” – Wat is de tweede dan, naast McDonalds? Welke wordt bedoeld?

Beantwoorden

@Perry Vermeulen,

Ik denk Domino’s Pizza.

Beantwoorden

@Ad:
Die bedoelden we inderdaad.

@Perry Vermeulen:
En dan twijfelden we nog over de Helmondse vestiging van een derde keten: Subway (ook aan de Noord Koninginnewal). In Nederland wordt deze grootste restaurantketen ter wereld vaak niet als fastfood gezien, in Amerika vaak wel.

Beantwoorden

Als je echt iets goeds in het centrum wil hebben, en wat ook echt bij Helmond past, dan is dat een winkel met Vlisco stoffen. Bij Vlisco zelf is wel een winkel, maar de meeste Helmonders weten niet hoe mooi dit product is, en wat er mee te doen. Flagshipstores vindt je in Afrika, maar niet in Europa.

Beantwoorden

Kunnen we geen ouderwets Belgisch frietkot neerzetten op de Markt? Lekkere friet in puntzakken, gebakken in Ossewit.

Beantwoorden

Als men er eens voor zou zorgen dat Helmond een aantrekkelijk centrum heeft waar genoeg mensen op af zouden komen, zullen al die gewenste winkels vanzelf komen.
Maar dat is nu eenmaal niet het geval en gezien de kansloze plannen die in Helmond gelanceerd worden, zal dit nog lang zo blijven, helaas.

Beantwoorden

@Vico
Een geweldig idee om de Koninginnewal bij het centrum te trekken door van die straat voetgangersgebied te maken! Al was het om te beginnen alleen maar de Noord-Konninginnewal.
Dat ze daar nooit eerder aan dachten. Scheelt heel veel geld als je het vergelijkt met het centrumplan en het centrum wordt toch uitgebreid met een logisch deel waar al wat winkels zitten.

Wel jammer dat KFC nog niet komt. Wat zij hebben is er nog niet in Helmond en is nog lekker ook.
Een New York Pizza ipv Donino’s zou ook niet verkeerd zijn. Veel lekkerder.

Beantwoorden

Ah jullie bedoelden Domino’s Pizza, okee. Ik was al bang dat jullie Subway bedoelden, die schaar ik inderdaad niet onder de fastfood. Meer een concurrent voor de lunchrooms. Ben overigens een groot fan van Subway, heb in de Verenigde Staten in diverse steden Subwaybroodjes gegeten en als ik nu op de Koninginnewal bij Subway zit en mijn ogen sluit, waan ik me weer op 42nd Street 😉 Heeeeeeerlijk.

Beantwoorden

sorry, maar jullie vergeten de jeugd! Die moet je in het centrum halen en naar mijn mening haal je die niet in het centrum door een Vlisco winkel.

Beantwoorden

burger king moet er echt komen hoor !

veel betere burgers dan mcdonalds !

Beantwoorden

Doe meteen een Hornbach op het industrietrein er bij dan, als we dan toch bezig zijn, en in de stad een Starbucks…..

Beantwoorden

Misschien ben ik ouderwets maar ik zie liever kleinere zelfstandige ondernemers met winkels die je niet in elke stad hebt zitten. Tegenwoordig maakt het niet uit naar welke grote stad je gaat om te winkelen. De winkels zijn allemaal hetzelfde, erg saai. Maar dat is mijn mening. Ik heb meer behoefte aan een fatsoenlijk zwembad. Helmond heeft 85.000 inwoners en één oud zwembad…. (Fijn jonge ff zaniken)

Beantwoorden

Burger King komt er langs de weg naar eindhoven. vlakbij de opel garage.

Beantwoorden

Dat is een goed opmerking, WIJ HEBBEN EEN GOED ZWEMBAD NODIG, wij jongeren moeten ook altijd naar Eindhoven daarvoor.

Beantwoorden

Helemaal mee eens idd een goed modern zwembad dat missen we hier

Beantwoorden

@vico

Mcdonalds, bleeh

@mien

Idd lekkere vlaamse frietjes dat willen we hebben geen slappe machap

Beantwoorden

Alsjeblieft geen kledingwinkels meer!!

@Koenta Kinte,een zwembad dat vind ik een goed plan.

Beantwoorden

macdonalds moet inderdaad naar het centrum! iedereen die geen auto heeft en niet in brouwhuis of rijpelberg woont moet eerst een half uur fietsen voordat ze kunnen eten. En leuke winkels zoals de V&D inderdaad, Zara, een grotere H&M of een leuke winkel met merkkleding/schoenen.

Beantwoorden

Waarom moet Helmond toch grote winkels erbij krijgen? In Eindhoven zit al een V&D én een Mediamarkt. Die ketens zouden toch gek zijn op steenworp afstand zichzelf te beconcurreren! Laten we ons als Helmond nou eens juist onderscheiden van Eindhoven. M.a.w. aanvullend en anders. I.p.v. een hamburger-keten moeten we een lokale slagerij enthousiast maken een hamburger-winkel/restaurant in ons centrum te beginnen. Ik heb jaren geleden Giebels al eens gewezen om in de voormalige slagerij van Stevens (‘Vleeschhouwerij’) zoiets te overwegen. Misschien dat met de huidige discussie van KFC weer Helmondse initiatieven van de grond komen. En verder heel veel kleine winkeltjes erbij! Maak van de oude bieb aan de Markt een grote kluit van – al dan niet startende ondernemers – boetiekjes. Daarmee krijgen we een centrum dat bij Helmond past.
En tot slot: géén Medina in de Molenstraat! Oud-wethouder Yeyden mag van mij in Rotterdam blijven. Onze Heistraat is al een soort Medina. En voor mij hoeft er geen tweede bij te komen. Of gaan we op de Markt ook een kopie van de Kaäba plaatsen?

Beantwoorden

Laten we in Helmond eerst maar eens proberen om wat leven in het centrum te krijgen zoals het nu is. En dus geen nieuwe panden bijbouwen want er staat al genoeg leeg.
En wat betreft die grote winkels: Als deze ketens vertrouwen hebben in ons centrum dan komen deze vanzelf.

Beantwoorden

voor grote retail en fastfood franchiseketens is het, nog niet, aantrekkelijk om in Helmond te vestigen. Helmond heeft een klein stadscentrum om te winkelen en heeft inderdaad Eindhoven die een grote toevloeiing vanuit Helmond heeft.

Helmond is onlangs uitgeroepen tot beste MKB stad van Nederland, wat inhoudt dat zelfstandige ondernemers een goede kans van slagen in Helmond hebben. Voor echte retailers is dit een super pluspunt.

Om een voorbeeld te geven; In Den Bosch en Eindhoven zie je nog enkel de grote retail winkels. Het winkelbeeld is exact hetzelfde waardoor alleen de sfeer van toepassing is. Echte zelfstandige ondernemers kunnen door hoge concurrentie en huurprijzen financieel al niet meer overleven in deze steden.

Helmond is een gezonde stad waar zeker nog heel veel mogelijkheden zijn! Echter zal de gemeente hier heel hard aan moeten trekken, bijvoorbeeld door middel van een aantrekkelijker uitgaansgebied.

Het zou slim zijn een retail opleiding om advies te vragen of om hiermee samen te werken. Een wereld gaat open voor Helmond.

Beantwoorden

Een grotere H&M lijkt me prettig. Dus ook met een herenafdeling! Of een winkel al de Body Shop of de Rituals. Dat zijn ketenwinkels die ik hier wel echt mis.

Beantwoorden

Ik mis minimaal 2 coffeeshops erbij en de v&d. Mac hoeft voor mij niet: kees kroket, jacks, resto ricus, grillmaster, plus de lunchrooms/broodjeszaken vind ik meer dan zat. Een grote h en m lijkt me ook een goed idee, hoeft de man niet buiten te wachten tijdens het winkelen 😉 Denk dat een goede sexshop gecombineerd met veel lingerie/parfumerie ook wel zal lopen, al is er tegenwoordig internet. Kan er mooi een coffeeshop in de oude B1..Hopen dat het stadion van Helmond Sport doorgaat. Station wordt een hele verbetering zo te zien. Komt goed met onze stad mensen. Ik winkel graag in de stad. Hoef nergens voor naar Eindhoven en al helemaal niet naar den Bosch, of helmond sport moet er spelen. Wees es wat trotser. Lijkt wel of de helmonders dat niet zijn, terwijl ik genoeg mensen ken die niet uit helmond komen die hier graag winkelen.

Beantwoorden

Er zit al meer dan genoeg in het Centrum; Jacks, Kees Kroket, Resto Rikus, De Mart, Het stationnneke, La Venezia op de steen weg en nog een friettent op de wal. Dan hebben we het nog niets eens over alle andere eettenten die in de stad zitten. Lijkt meer meer dan genoeg! Laat de MAC of welke keten dan ook lekker buiten de stad zitten waar ze nu zijn, als dit niet goed genoeg is voor de jeugd, laten ze dan lekker de trein naar Eindhoven nemen voor een Big Mac. Als er keten als de MAC, KFC of Burger King in het centrum komt, gaat dat alleen maar ten koste van de kleine zlefstandige die er nu zitten… da kun je binen notime de helft opdoeken!!!

Beantwoorden

Ik zou graag een Starbucks willen in Helmond en ik denk dat vooral alle meiden uit Helmond het hierin met mij eens zijn.

Beantwoorden

ik zou graag ook wel een Starbucks willen hebben in helmond

Beantwoorden

Waarom geen “food court” vestigen in het centrum van Helmond? Een grote ruimte waarin een aantal fastfood ketens zich vestigen met daarbij voldoende gezamenlijke zitplaatsen. Daar kan dan Starbucks, Dominos, KFC, Subway, enz. enz. in ondergebracht worden. Het is een concept wat al tientallen jaren heel goed werkt in de VS.

Beantwoorden

@Sander op vrijdag 12 oktober 2012 om 08:58:

In CentrO in Oberhausen heeft men dit inderdaad ook.

Beantwoorden

@Sander op vrijdag 12 oktober 2012 om 08:58:

En de VS is ook het land waar de meeste mensen aan obesitas lijden. Dus maar beter geen grote vreetschuren hier.

Beantwoorden

KFC wil geen vestiging in Helmond. Een compliment voor de stad. KFC voegt culinair niks toe.

Beantwoorden

Het centrum mist de gezelligheid en uitstraling en die nieuwe stenen kolos(bieb) mist ook al alle flair.Helmond zou gebaat zijn bij wat creatieve mensen en niet een wethouder als Stienen die alleen maar als een hondje achter de grote projectontwikkelaars aanloopt

Beantwoorden

De kolossale bieb vervangt op termijn het kerktheater.

Beantwoorden

@Sander op vrijdag 12 oktober 2012 om 08:58: 😉

Iedereen zit altijd te zeuren dat er een V&D moet komen als trekker, maar geloof me, kinderen en jongeren willen echt een KFC. Daar gaan ze zelfs voor naar Eindhoven!

Beantwoorden

Grote h&m, Zara, Mango.
Helmond centrum is voor mij nu te saai en kom er dan ook alleen als ik snel wat nodig heb.

Beantwoorden

@Niels op donderdag 12 mei 2011 om 13:29: met een buitenbad !!

Beantwoorden

New York Pizza komt naar Helmond (met elektrische bezorgfietsen)
New York Pizza, Nederlands grootste pizzaketen, krijgt ook in Helmond een vestiging. Begin volgend jaar is er een vestiging op de Hoofdstraat 164 in Mierlo-Hout. Dat liet hun Franchise Recruiter Cindy Smit ons vandaag weten. Daarmee moet Freddie (die hierboven op 11 mei 2011 reageerde) niet ongelukkig zijn.
Een groot deel van hun pizza’s zal op elektrische bezorgfietsen bezorgd worden. Fietsen die fietsenproducent Sparta speciaal voor deze franchiseorganisatie ontwikkelde. Volgens New York Pizza directeur Philippe Vorst is de milieuvriendelijke bezorging van maaltijden met elektrische fietsen uniek in de wereld.
Er is nog wel een klein detail te regelen. Want hoewel de Helmondse vestiging begin volgend jaar helemaal klaar is, zoekt fastfoodketen nog een geschikte lokale uitbater. Want zonder die ondernemer zal er wél een volledig ingerichte New York Pizza in Helmond zijn, maar geen geopende.
Het Nederlandse bedrijf New York Pizza heeft op dit moment 108 vestigingen in Nederland. Hun eerste openden zij in 1993 in Amsterdam. Naar eigen zeggen waren zij in 2002 al marktleider op de Nederlandse pizza-markt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 25 oktober 2012 om 23:52:

Is het niet een beetje vreemd om een pand in te richten als er nog geen ondernemer is die de zaak wil gaan runnen?

Beantwoorden

@Ad op vrijdag 26 oktober 2012 om 00:35:

De ondernemer die een New York Pizza wil gaan runnen heeft geen enkele zeggenschap. Je krijgt een formule aangeboden en degene die het meeste geld biedt mag beginnen.

Beantwoorden

Een mac in het nieuwe gedeelte, en kfc aan de martk, en verder zouden de V&D, mediamarkt/saturn, starbucks/DE/coffee company, APPLE store/Amacstore en paar andere grote winkels die we nog niet hebben in het helmondse centrum
hwbben

Beantwoorden

Ik ben benieuwd de Rest o Ricus gaat binnenkort open maar ik vind het geen echte toevoeging.

Ik ga al jaren naar de Bakker Bart in Helmond lekker verse broodjes en die frietzaken en bufkes enz enz gebruiken allemaal van die voorgebakkken rommel .

Dus ik denk dat er meer aanbod van kleding winkels moet komen die betaalbaar zijn zoals de new yorker .

GRTZZZZZZZZZZZZZZZZ 😉

Beantwoorden

Met gemiddeld 3 zaken die al dan niet gedwongen hun deuren sluiten of de huur niet verlengen in 1 maand blijft er niet veel over van de kleine ondernemer in Helmond. Als mensen daar problemen mee hebben dan zouden ze niet iedere keer richting Eindhoven moeten vertrekken. Helmond is een wandel stad lekker wandelen maar niks kopen en dat is de reden dan veel ondernemers verdwijnen…. We nemen afscheid van Partner mode-schoenen, bolero mode, house of shoes ( Helmond was de slechtste vestiging ) enz enz…

Beantwoorden

New York Pizza vandaag geopend
New York Pizza, Nederlands grootste pizzaketen, is vandaag om 16.00 uur geopend. Daarmee krijgt Domino’s Pizza (het grootste pizza bezorg- en afhaal bedrijf ter wereld, maar dus niet in Nederland) er een geduchte concurrent bij.
Begin april werd op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout begonnen met de verbouwing. Vorig jaar oktober kondigden we de komst van New York Pizza hierboven uitgebreid aan. En jawel, nu zijn ze er dus.

Beantwoorden

Ze zijn er dus sneller bij dan de aangekondigde Burger King. Die zie ik in Helmond nog niet openen.

Beantwoorden

Onderstaande foto is ook van de opening gisteren. De franchise-ondernemers Mireille van Hoof en Harold Huijbers openden daar hun eerste New York Pizza vestiging.

Beantwoorden

Joh en waar blijft de Starbucks in Helmond / station ??? Je krijgt in folders leuke tegoed kaarten voor gratis drinken coupon !!!!

Beantwoorden

@Nicole op vrijdag 3 juli 2015 om 15:01:

‘k Zal er niets tegen kunnen doen maar, als het aan mij ligt…..never! Ik zie liever dat we duurzame en eerlijke ondernemingen vragen.

Beantwoorden

Fake

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *