Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

8reacties

Stef Stevens, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66 Helmond, is aan het eind van de middag op 57-jarige leeftijd overleden. Dat bericht bereikte burgermeester Elly Blanksma zojuist en maakte zij vanavond bekend tijdens de opening van de gemeenteraadsvergadering. 
Stef laat zijn lief Martine en 2 zonen achter. Hij was bijna 9 jaar raadslid en deels daarvan fractievoorzitter voor zijn partij. Hij woonde in Brandevoort en was al enige tijd ernstig ziek. Dat maakte hij in oktober bekend, maar hij bleef zijn rol in de Helmondse politiek vervullen.
Hij hield van het debat, het liefst op het scherpst van de snede, en zag zichzelf (soms met een knipoog) als de financiële waakhond van de raad. De burgemeester noemde hem een zeer gewaardeerde collega en vriend. Na een moment van stilte, schorste zij de vergadering. Daarna werd de voor vanavond geplande gemeenteraadsvergadering afgebroken en tot nadere orde uitgesteld.
Donderdag wordt er in kleine kring afscheid van Stef Stevens genomen.

8 reacties:

Ik was t niet met je partij eens Stef, maar jij was een geschikte vent. Rust in vrede.

Beantwoorden

Gecondoleerd Martine en kinderen. Veel sterkte gewenst in deze zware tijd

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor de nabestaanden 😥

Beantwoorden

Ken de beste man niet maar veelste jong heengegaan.

Beantwoorden

Sterkte gewenst voor de nabestaanden

Beantwoorden

Gecondoleerd en heel veel sterkte samen.

Beantwoorden
Patrick Bijsterveld

Beantwoorden

Zo jong nog, wat triest, heel veel sterkte voor de nabestaanden.

Op de Facebook van D66 Helmond kwam ik toevallig dit bericht van die avond over hem tegen:

Vandaag hebben wij afscheid moeten nemen van ons raadslid Stef Stevens. Stef was al enige tijd ziek, maar toch is het heel snel gegaan.
Vanaf 2014 was Stef raadslid en vanaf 2018 fractievoorzitter. Hij heeft zich onder meer hard gemaakt voor een goed financieel beleid van de gemeente, een gezond ondernemersklimaat en een veilige stad. Stef was de drijvende kracht achter de fractie en vond het belangrijk om iedereen in zijn/haar kracht te zetten.
Het verlies is groot. We gaan onze vrolijke noot, optimist en loyale D66’er enorm missen. Onze gedachten en medeleven gaan ook uit naar zijn vrouw en kinderen die hem veel te vroeg los hebben moeten laten.
Aankomende donderdagavond wordt er gezamenlijk met de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders afscheid van Stef genomen in het Kasteel van Helmond om 18:45 uur.
Namens het bestuur, fractie en wethouder van D66 Helmond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *