Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 89.527 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
333reacties

Dinsdag 7 maart kun je Helmond via de gemeenteraadsverkiezingen zoveel mogelijk de juiste kant op sturen. Deze verkiezingen willen we op 2 manieren behandelen.
De eerste manier is de Poll aan de rechterkant. Door 1 klik kun je stemmen op de partij van je keuze. Zodoende krijgen we een indicatie van de verkiezingsuitslag in Helmond.Via de Helmondse stemwijzer kun je een persoonlijk stemadvies krijgen.
De tweede manier is via reacties hieronder. De eerste insteek daarvan is dat we vragen aan te geven op welke partij je zeker niet gaat stemmen en dat kort te motiveren.We willen de discussie op deze (wat tegendraadse) wijze starten omdat je zodoende gemakkelijker op elkaar kunt reageren. Het is immers vaak eenvoudiger aan te geven wat je tegenstaat bij een partij. En dat stimuleert de discussie weer. Want voor een ander is het weer gemakkelijker om daarop een reactie te geven. Natuurlijk kiezen velen een partij op basis van standpunten en verkiezingsprogramma van een partij. Klik daarvoor op de onderstaande logo’s.
Omdat dit het enige log zal zijn dat we aan deze verkiezingen in Helmond besteden, kun je natuurlijk ook je mening geven over alles wat daarmee te maken heeft.
Maak je daarbij reclame om op jou of je partij te stemmen: geen probleem.

 

                                                            

           

                     

Met dank aan Solveg


Aanvulling op 7 maart:
Hieronder de uitslag van de hierboven genoemde Poll:

333 reacties:

Weet niemand wat dat jaarlijkse Jules de Korte festival van de stemwijzer is? De politici hier toch wel? Want die werkte mee aan die stemwijzer.

Beantwoorden

@Angelique:
Toen Sjaak eens per week dat stukje in de Trompetter schreef was het vaak wel de moeite waard om te lezen. Maar nu hij elke dag iets moet schrijven vervalt hij steeds in schelden en sneren naar bijna elke politicus waarvan hij de naam kent of de foto kan kopiëren. Dat zijn niet mijn waarden en normen.

Beantwoorden

Hoi Hoi
Ik lees nu alles pas…In iedergeval dnak voor hte compilment dat ik nog bij de jongeren hoor 😉 Ben inmiddels al weer bijna 7 jaar moeder…maar daar gaat het niet over.
Het concept programma is niet te enthousiast naar iemand opgestuurd maar als iemand zoveel moeite doet en interesse heeft moet het in mijn ogen beantwoord worden! En nee het was niet mijn bedoeling dat het op het web zou komen en ja ik heb erbij gezegt dat er nog vele fouten in stonden en dat het definiteive anders is ingedeeld aan de hand van onze 11 punten.En ja ik vind ook dat het er allang op had moeten staan.
Overigens ben ik absoluut niet de communicatie damen binnen Helder Helmond?!?! Dus hoe men daarbij komt?
1 Maart om half acht is er (ja op initiatief van deze onervaren politicus 😉 ) een vrouwen debat in de Raadzaal. Verder uitgevoerd door mij en Thea van D66 want we moeten immers toch samen werken.
Ik zal eens wat vaker proberen te lezen hier,….en reageren. En Transparant zal ik altijd blijven ook BIJ en OVER Helder Helmond!! 😛
Heldere Groeten Sandra van Nuland

Beantwoorden

Ik stem op Helmondse Belangen. Dat is de enige partij die altijd van zichzelf laat horen en niet alleen tijdens de verkiezingstijd. Ze hebben zelfs een mobiel informatiepunt waarmee ze bijna elk weekend langs de verschillende Helmondse winkelcentra trekken om de meningen van de burger te peilen. Ook steunen ze verschillende Helmondse verenigingen en initiatieven met een financiele bijdrage. Dit kun je ook nalezen op de goed verzorgde internet-site.

Beantwoorden

@Sandra:
Mooi gesproken. Helaas kan ik 1 maart niet, anders was ik graag eens komen luisteren. Weet jij wanneer jullie echte verkiezingsprogramma komt?

Beantwoorden

@The Dude We leven in eenvrij en democratisch land dus stem op wie je wilt!! Ik heb ze helaas nog nooit ergens zien staan maar dan moet ik wellicht beter kijken
? En persoonlijk ben ik van menig dat doneren aan verenigingen geen taak is van een politieke partij maar dat een partij bijvoorbeeld aandacht vraagt in de politiek voor een organistatie. 8) @Anja
Zodra ik het heel zeker en precies weet zet ik het hier meteen op 😛

Beantwoorden

Het CDA houdt Helmond op koers…
en stuurt de Helmonders naar Mierlo om te winkelen…

Beantwoorden

Ik vindt die stemwijzer wel goed op zich hoewel ik er niet alles van snap. Ook van dat Juul de Korte festival niet. Gelukkig kwam ik bij Helder Helmond uit als tweede partij. want daarop stem ik. Die vinden tenminste wat de mensen zeggen en dat vind ik wel goed.

Beantwoorden

@ Sandra. Afgelopen zaterdag hebben ze nog in het centrum gestaan met het informatiepunt. Ook zijn er toen opnames door de NOS gemaakt, juist vanwege dat mobiele informatiepunt, een concept dat uniek is in Nederland. En wat het doneren aan verenigingen en instanties betreft: Ik vind dat het juist heel positief is dat een partij die tussen de burgers in staat, verschillende initiatieven steunt die diezelfde burgers dichter bij elkaar kan brengen. En daarbij wordt er door Helmondse belangen zeer regelmatig aandacht gevraagd voor bepaalde onderwerpen die de inwoners van Helmond aangaan. Denk maar aan alle ophef van een tijd geleden over het nieuwe logo van de gemeente Helmond. Het was Helmondse Belangen die die dit onderwerp als eerste onder de aandacht bracht.

Beantwoorden

@ The Dude….wie je ook mag zijn> van Helmondse Belangen neem ik aan.
Dat jullie Zaterdag op de markt stonden weet ik. MAar door het jaar heen heb IK (zoals ik al zei) jullie nergens zien staan.Maar begrijpen wat er wordt gezegt is niet altijd makkelijk.
Overigens vind ik doneren aan een organisatie nog steeds geen taak voor een politieke partij, als je dat belangrijk vind doe het dan prive.
Na de Carnavals vakantie start ik een tienermoederinloop in het nieuwe jongerencentrum, geheel vrijwillig twee ochtende in de week, gesteund door diverse organisaties. Maar dat doe ik als mezelf en niet als politicus!!!! ach en die laatste opmerking…die streft vanzelf uit tegelijk met alle andere haantjes opmerkingen als de vogelgriep hier heen komt 😀 😛 groetjes Sandra
en nogmaal graag helder ipv The Dude

Beantwoorden

Even berichtje tussendoor voor Sandra: jij vroeg op mijn weblog om die foto, maar wat is jouw e-mailadres?

Beantwoorden

Hebben jullie de folder/boekje van “Helmond Actief ” gezien, hierin staan de oude logo’s nog van Pim Fortuin en Leefbaar Nederland, vind ik toch ook geen reclame, dat je nog met oud materiaal werkt.

Beantwoorden

@ Sandra. Dat jij door het jaar heen het informatiepunt niet hebt zien staan, wil niet zeggen dat ze er ook niet stonden. Of het moet zijn dat je op zaterdag alle winkelcentra van Helmond bezoekt. En die vijandigheid jegens Helmondse Belangen vindt ik toch een beetje vreemd. Zeker als ik het verkiezingsprogramma van Helder Helmond eens bekijk. Dat lijkt toch wel verdacht veel op dat van Helmondse Belangen. Het lijkt wel of het op de meeste punten zo is overgenomen. Sorry Sandra, maar een erg HELDERE kijk op de dingen heb je mijns inziens niet, het zijn meer loze kreten. Helmondse Belangen heeft zich al keer op keer bewezen, de afgelopen 4 jaar. Probeer dat eerst maar maar eens met Helder Helmond te bereiken.
Ik ben trouwens op geen enkele manier binnen Helmondse Belangen aktief, ik kan me daarentegen wel goed vinden in hun idealisme en hun standpunten.

Beantwoorden

@Solveg
Inmiddels sta jij ook op de zwarte lijst van Theo van Mullekoms “Helmond Aktief”.

Trouwens de LPF in Eindhoven werkt nog gewoon met de foto van Pim.

Beantwoorden

@The Dude
De standpunten van HB ken ik denk ik wel, maar wat is hun idealisme?

Beantwoorden

Alle raadsleden van HB staan een groot deel van hun raadsvergoeding uit idealistisch oogpunt aan de partijkas af, iets wat overigens ook door de SP gedaan wordt. Van een deel van dat afgestane geld worden verschillende Helmondse verenigingen en initiatieven gesteund. Welke dat zijn, is onder andere te lezen op http://www.helmondsebelangen.nl Op deze manier wordt gemeenschapsgeld in mijn ogen pas echt goed besteedt.

Beantwoorden

@ The Dude …wie je ook bent?
voor dat ik in ga op de caravan van HB lees ff alle postings terug dan wordt het wel Helder… 😉 Waar je mijn vijandighei jegens Helmondse Belangen vandaan haalt is mij echter een Raadsel.
En voormij zelf kan ik alleen maar zeggen dat ik al aardig wat iedealistische dingen heb berijkt. En nee niet voor de Helmondse bevolking alleen maar voor alle kinderen in Nederland.
Helemaal op eigen kosten!! In mijn eigen tijd.
En wel een nieuw kinkhoest vaccin voor alle kinderen in Nederland.ik zou zeggen typ mijn naam eens in bij Goolge en kijk bijvoorbeeld Netwerk terug.
Als je het over een idealist hebt.Zoals ik al zei ben start ik na de carnaval in de Fonkel met een tierermoederinloop. en jawel weer helemaal voor NIKS!!! dus omvoor me zelf te preken……Gegroet Sandra van Nuland

Beantwoorden

@Ad: Wil je dat even toelichten?

Beantwoorden

@Sandra
Je weet het verschil toch wel tussen gratis en voor niks.
Ik kreeg net een beetje sympathie voor je, maar je moet jezelf niet zo op een voetstuk plaatsen. Laat dat aan andere mensen over.
Je zou bijvoorbeeld onder een andere naam kunnen schrijven en dan die ander laten zeggen dat je zo goed bent.
Ik denk dat je dan goed met politiek bezig bent. Nu lijkt het wel moeder theresa. 8)

Beantwoorden

@jan willem terbeek
Ik neem aan dat ik je verkeerd begrijp, maar even voor de zekerheid.
Als je jezelf uitgeeft voor iemand anders en dan jezelf weer volop complimenten geeft (via die alias) ben je goed met politiek bezig 😕

Beantwoorden

@Solveg (20.37)
Ik neem aan dat je het verkiezingsboekje van Helmond Aktief bedoelt. Je schrijft echter Helmond Actief met een c. Die laatste is een club voor o.a. sociale activering in de binnenstad.
Theo van Mullekom kan echt uit zijn vel springen als men zijn partij verkeerd schrijft dus in plaats van een k een c gebruikt. Vandaar mijn opmerkingen. Naast wat ambtenaren, wethouders, de burgemeester, jan willem terbeek, sta jij nou dus waarschijnlijk ook op die lijst.

Beantwoorden

Wat trouwens te denken van onderstaand citaat van Van Aartsen:

quote:
De fractievoorzitter ziet de VVD onder meer als beter alternatief voor de lokale partijen, die vaak voortkomen uit de liberale beweging. “Het is beter om op de VVD te stemmen, omdat een VVD-gemeenteraadslid of wethouder ook contact heeft met een nationale partij, en in de huidige situatie Gerrit Zalm kan bellen met de vraag: kun je me niet een beetje helpen.
Beantwoorden

Ik heb ook de stadsfolder van Helmond Aktief gelezen en herken daar de heer Mullekom volledig in. 😀

En toch Ad 22.09 uur zit daar wel wat waarheid in want op het gebied van co-financiering heb je eigenlijk wel je netwerk nodig om een en ander voor elkaar te krijgen.

Beantwoorden

@Ad: Ach ja, ik was weer eens te vlug, moet vaker de preview gebruiken.

😀

Beantwoorden

@ Jan Willem Terbeek
Ik bedoel uiteraard gratis. En ik zal het voortaan aan anderen overlaten maar dan niet zelf onder een andere naam daar houd ik niet van!
Overigens wil ik mezelf niet op een voetstuk zetten jammer dat dat zo is overgekomen
Gr. Sandra

Beantwoorden

@Ad 21.27
In de politiek zijn veel mensen op dat nivo bezig. Dus, ja je bent dan net als veel andere politici bezig.
Neem nu de hoppers rond de verkiezingen.
Als je mij met die vraag wilt testen, dan moet ik zeggen dat ik mij niet tot dat nivo zou verlagen.
Daarom schrijf ik ook altijd onder mijn eigen naam.
@ Sandra
Volgens mij zijn wij het op dit moment met elkaar eens.
(heet dat al coalitie?) 8)

Beantwoorden

Ongetwijfeld hebben jullie hem al gevonden, maar voor de zekerheid leuzendetector

Beantwoorden

@Ad
Ik had hem al wel gevonden, maar ik schrok wel een beetje van de eerste posters. 🙁
En heb je dit bericht “Lokale partijen op verlies” al gelezen? 😀

Beantwoorden

Angelique, waarom heeft het CDA in jullie verkiezingsfolder een advertentie van een bedrijf uit Mierlo en niet uit Helmond?

Beantwoorden

Hallo hallo
Komt allen woensdag avond naar Het Vrouwendebat!!!
Woensdag avond 1 maart om 19:00 uur staat de koffie klaar in de Raadszaal ( dat weet iedereen hier wel te vinden) georganiseerd door ik zei de gek en Thea van Sambeek van D66 (Ja samen !!) er zijn 10 partijen vertegenwoordigd door een vrouw, als publiek zijn uiteraard ook mammen van harte welkom!
Gegroet SAndra Helder Helmond (de deelnemers vinde je op de website)

Beantwoorden

Erg handig zo’n stemwijzer.

Maar ik ben niet blij met één specifieke vraag zoals je op mijn weblog kunt lezen!
🙁

Er is een grens aan alles.

Beantwoorden

Leuk dat je hier verschillende kandidaten ‘tegenkomt’. Aan de heren van de SP wil ik vragen waarom zij eigenlijk zo’n onervaren jongeman als lijsttrekker hebben gekozen?
En aan Sandra van Helder Helmond: jammer dat morgen het Nederlands Elftal voetbalt.

Beantwoorden

@Frank
Omdat de SP alle vertrouwen in deze jongeman (Erik de Vries) heeft.
Daarbij gaan wij uit van een goede verkiezingsuitslag, zodat hij een goed team achter de hand heeft.
Ik durf zelfs wel te stellen dat hij een van de weinige nieuwe lijsttrekkers is die een behoorlijke “opleiding” vanuit de partij heeft gehad.

Beantwoorden

Een uurtje geleden was ik op de markt, en wie stonden bij het grote klokkenspel van deKeijebijters?
Wouter Bos met zijn Helmonds gevolg. Alle Helmondse PvdA kiezers stonden om hem heen, om maar geen woord te missen. Nou wil ik maar zeggen, niet daags no de mert, mar daags no carnaval.
Opvallend was wel dat in hun schaduw de witte jas van Helmond Actief (sorry aktief) van Mullekom stond, te overleggen met 4 witte jasjes van Groen Links.
Waarschijnlijk is er lichtjes gesproken over de vorming van een minderheids college, na 7 maart. 8)

Beantwoorden

@Jan Willem…Correctie…HA stond te overleggen over deelname in het meerderheidscolege SP, PVDA, GL….Waarvan akte.

Beantwoorden

@Ad
Bedankt voor je antwoord. Dat jullie vertrouwen in hem hebben is politiek een correct antwoord. In voetbaljargon zou het betekenen dat hij de kerst (zomer) dus niet haalt. 😉 Dat jullie hopen op een goed team achter hem, zegt dat iets over hem? En dat hij als enige een “opleiding” kreeg, snap ik niet.
Op jullie site zeggen jullie dat de plannen van de markt onnodig duur zijn. Maar nergens lees ik hoe duur het is.

Beantwoorden

@Frank
Kijk even bij Hans Verbakel daar vind je ongetwijfeld wat je wilt weten.

Wat de opleiding betreft. De SP verzorgt voor aspirant-raadsleden diverse cursussen die men, als men hoog op de lijst staat, moet volgen.
Wat het vertrouwen betreft: Je hoeft je echt geen zorgen te maken.
Een stem op de SP blijft een stem op de SP 😉

Beantwoorden

@Angelique
Even een opmerking tussendoor: Ik had je gisterenavond wel bij het vrouwendebat verwacht.
Waarom had het CDA de nr. 10 en dus 4e geplaatste vrouw op de CDA-lijst afgevaardigd?

De avond was verder wel goed te noemen, zeker voor zo’n eerste keer. Natuurlijk her en der wat verbeterpuntjes mogelijk, maar uiteindelijk best wel leuk. Het blijft behelpen met 9 partijen achter de tafel (HA, LH niet aanwezig, VVD had Joan Damen gestuurd in plaats van Trix en mocht niet bij de dames plaats nemen)

Beantwoorden

Nog even een discussiepuntje dat ik eruit wil lichten:
Eén van de vier discussiepunten was: je kunt beter op een lokale partij,dan op een landelijke partij stemmen (of andersom maar dat maakt voor de discussie verder niet zo veel uit 😀 )
Een opmerkelijk verhaal kwam van Thea van Sambeeck (D66)
De lokalen zetten eerder bekende lokale “beroemdheden” op de lijst, die alleen maar op de lijst staan om stemmen te trekken en helemaal niet in de raad zouden willen.Dat kunnen wij als D66 niet zo maar doen omdat iemand op de lijst van D66 minimaal 1 jaar lid van D66 moet zijn.

Op de verkiezingssite van de NOS kunnen we echter het volgende lezen:
“… Van de zes D66 Kamerleden worden er vier geclaimd door hun lokale afdeling. En dat terwijl de politici volgens hun eigen partijregels een ongedateerde ontslagbrief moeten inleveren bij het lokale partijbestuur als ze een plek op een lokale lijst willen bezetten. Voor zover bekend is dat nog niet gebeurd.”

Natuurlijk zijn deze D66-prominenten wel langer dan 1 jaar lid, maar mij maak je echt niet wijs dat zij na 7 maart de landelijke politiek verlaten voor een plekje in de lokale politiek. Overigens geldt dit niet alleen voor D66, kijk maar eens in onderstaand lijstje. Overigens zijn er nog meer BN’ers die op verschillende verkiezingslijsten staan, maar politici nemen toch een aparte plaats in vind ik.
Stemmers op onderstaande figuren zijn in mijn optiek net zo slim als deelnemers aan de bekende belspelletjes. Je weet immers dat je voor de gek wordt gehouden.

Naam Lijstduwer (functie) Lokale partij
Jan Franssen (commissaris Koningin, Zuid-Holland) VVD Zwolle
Frits Bolkestein (VVD-corryfee) VVD Amsterdam
Joost Eerdmans (LPF-Kamerlid) Leefbaar Rotterdam
Hannie van Leeuwen (CDA-senator) CDA Zoetermeer
Frans Weisglas (Kamervoorzitter) VVD Rotterdam
Boris van der Ham (D66-Kamerlid) D66 Amsterdam
Karla Peijs (CDA-minister) CDA Utrecht
Lousewies van der Laan (D66-fractievoorzitter) D66 Den Haag
Fatma Koser Kaya (D66-Kamerlid) D66 Den Haag
Boris Dittrich (D66-Kamerlid) D66 deelraad Amsterdam
Gert Jan Oplaat (VVD-Kamerlid) VVD Hof van Twente
Ineke van Gent (GroenLinks-Kamerlid) GroenLinks Groningen
Marijke Vos (GroenLinks-Kamerlid) GroenLinks Amsterdam

Beantwoorden

@Ad: Boris van der Ham wil waarschijnlijk eieren voor zijn geld kiezen en staat daarom op de lijst van Amsterdam. Van Marijke Vos is het al langer bekend dat zij eventueel Wethouder in Amsterdam wil worden als Groen Links in het College komt. Boris Dittrich zal ook best naar Amsterdam willen 😀

Beantwoorden

@JE Mulder
Volgens mij moeten de huidige kamerleden toch nog een jaartje door op hun huidige plek, maar van D66 kamerleden zou je het inderdaad nog kunnen verwachten. De landelijke voorspellingen zijn niet echt rooskleurig voor deze partij.

Beantwoorden

@Ad: ze kunnen er vandaag nog uitstappen,als ze willen! 😀

Beantwoorden

@JE Mulder
Dat klopt inderdaad, maar je moet er toch niet aan denken dat ze ook nog eens een aantal partijgenoten aan wachtgeld helpen. 🙁 😕

Beantwoorden

Kijk, dat soort problemen zal je met lokale partijen natuurlijk niet zo snel meemaken.
Tenzij SDH-OH volgende keer met de landelijke verkiezingen mee gaat doen.
Ik wil in ieder geval geen minister worden.
Een minister Terbeek per land is wel genoeg zou ik denken. 8) 8) 8)

Beantwoorden

@Ad
Bedankt voor die link, maar daar keek ik al (en net weer) en daar staat het dus ook niet. Zo’n cursussen lijkt me wel goed trouwens.

Beantwoorden

Omdat uit bovenstaande reacties bleek dat er veel interesse is in het verkiezingsprogramma van Helder Helmond: hier staat het.

Beantwoorden

Ik had de 11 punten van het verkiezingsprogramma van helder helmond ,enkele dagen geleden al gelezen. Het brengt NIETS nieuws onder de zon. 😀

Beantwoorden

Kijk eens aan, alle verkiezingsprogramma’s present.
Laat verkiezingen nu maar komen. 😉

Als we de berekeningen mogen geloven, dan zou er een opkomstpercentage komen van zo’n 60%. Als dat klopt gaan er dus bijna 6400 Helmonders meer stemmen dan in 2002 (rekening houdende met de cijfers van 2002). Het daadwerkelijke aantal zal met die 60% dus nog hoger worden, gezien het groter inwonertal van Helmond anno 2006.
De kiesdeler kan dan gemakkelijk boven 1000 stemmen komen.
Dus maar hopen dat je doelgroep niet net de groep is die in de 40% niet-stemmers zit. 🙁

Overigens is die 60% naar mijn mening toch veel te hoog voor Helmond. Ik ben bang dat de opkomst niet veel hoger zal zijn dan in 2002.
Misschien iets voor “Wat is de opkomst”?

Misschien kunnen we op maandagavond dan nog even een voorspelling doen wat de zetelverdeling zal zijn.

Beantwoorden

@Ad:
Jij bent goed bezig met je WWWWW-huiswerk. Toch geen toeval dat je steeds zo hoog in die ranglijst staat. Weet jij wanneer ALLE definitieve uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond bekend zijn?

Beantwoorden

Opkomst in Helmond 50,1 %. 😀

Beantwoorden

De burgemeester zal op 7 maart rond 22:30 uur de definitieve verdeling bekend maken een half uur later zijn ook de namen van de mensen die met voorkeursstemmen in de raad komen bekend.

Maar volgens mij is de officiële uitslag pas bekend op 9 of 10 maart, maar die wijkt meestal niet af van de uitslag die op 7 maart is genoemd.

Beantwoorden

@Ad: in Amsterdam wordt de uitslag om 21.30 uur verwacht. 😀

Beantwoorden

@JE Mulder
Verwachten kunnen ze alles, maar als het daadwerkelijk ook rond die tijd zal liggen is nog maar de vraag.
De voorlopige uitslag zal in Helmond overigens ook al rond 21.45 uur bekend zijn. (Nog steeds later dan Amsterdam 😮 )

Beantwoorden

Bovengenoemden (K&K) wonen in Brouwhuis. Geven sinds jaar digitale wijkkrant uit (zie website) en vormen de redactie. Zie ongezouten meningen in de diverse artikelen over de verkiezingen. 8)

Beantwoorden
Louis Keij en Gerard Koot

Fijn dat de drukker dat verkiezingsprogramma van Helder Helmond nog op tijd klaar heeft gekregen. En eerlijk gezegd hebben ze het helder opgesteld.

Beantwoorden

@Pieter
Ik weet niet of ze bij Helder Helmond ook een papierenversie van het verkiezingsprogramma hebben, of dat de drukker er klaar mee is.
Hierboven wordt alleen maar de digitale versie aangehaald.

Beantwoorden

@Ad:
zie Pieter :: 13 februari 2006 12:45 en Ad ::13 februari 2006 12:48 en Pieter :: 13 februari 2006 13:01

Beantwoorden

@Pieter
Morgen zullen we met ze allen weten of ze ook een papierenversie hebben, want dan staan ze ongetwijfeld op de markt.

Beantwoorden

de 11 punten staan al een hele tijd op een papierenversie dus als j emorgen langs komt kirjg je een kaart met de 11 punten erop.
Mag je keizen met welke foto op de voorkant.
Groetjes SAndra

Beantwoorden

@Sandra
Dat waat ik ook wel, maar een papierenversie van een uitgewerkt verkiezingsprogramma (zoals het nu op jullie site staat) is toch iets anders dan een flyer met de 11 punten.

Beantwoorden

Ad 2 maart 16.46 uur : ik was er niet omdat ik op vakantie ben geweest, net thuis.
Ad en Sandra, hoe was het op 1 maart ?

Beantwoorden

@Angelique
Volgens mij had ik toch al gezegd wat ik er van vond. Kijk nog maar eens naar mijn berichtje van 2 maart.

Ik kan niet zeggen dat ik door dit debat eerder op een vrouw zou gaan stemmen. Hoewel ik dat in het verleden trouwens wel ooit heb gedaan.
Dat er in de krant stond dat vrouwen efficiënter zullen gaan vergaderen valt ook nog te bezien. Er waren volgens mij toch enkele dames bij die zichzelf graag horen praten.

Ik ben trouwens toch niet zo voor het voorkeur stellen van bepaalde groepen boven anderen. Voor mij geldt ze zijn geschikt, of ze zijn niet geschikt. Als dat nou vrouwen of mannen zijn van welke nationaliteit ook, maakt mij dan niet zo veel uit.
De gemeente is in ieder geval wel weer door het CDA (onbewust) op de feiten gedrukt. De raadszaal is eigenlijk niet geschikt voor invalide mensen. Maar dat is ook geen verrassing.

Beantwoorden

@Angelique
Was je samen met Trix 😀

Beantwoorden

@Angelique
Heb je gezien dat Sjaak van Buren het weer voor jou opneemt? Ik heb hem voor deze keer maar even geholpen. 😉

hier meer over de actie.

Beantwoorden

Wat vinden jullie van de kwestie “bijzondere bijstand” waarvan het meeste, volgens zeggen, in de pot blijft zitten.
Dat de wethouders er niet voor mogen zorgen dat het op de plek terecht komt waar het nodig is?

Beantwoorden

@Ad
Opvallend dat jullie dus zelf niet weten hoe duur die plannen van de markt zijn. 😕

Beantwoorden

Ad, ik vind het hartstikke lief wat je bij Sjaak van Buuren neergezet hebt, bedankt 😀

Beantwoorden

@Solveg
Waar haal jij vandaan dat de wethouders er niet voor mogen zorgen dat het geld op de goede plek komt?

Beantwoorden

@Frank
Voor de kwaliteitsimpuls is ergens rond de 2 miljoen uitgetrokken en het gehele centrumplan beloopt in de tientallen miljoenen euro’s. Het probleem bij dit soort plannen is dat het vooraf moeilijk inschatten is wat de exacte hoogte van het bedrag zal worden. Op dit moment ligt het bestuurlijke informatie systeem eruit van de gemeente dus even snel opzoeken wat de bedragen zijn, is er op dit moment niet bij.

In ieder geval zullen de komende jaren de lasten voor de centrumplannen steeds nadrukkelijker aanwezig zijn.

Beantwoorden

@Ad: Sorry, mogen had er niet tussen gemoeten.

Beantwoorden

Hallo
Wie kan me iets vertellen over het,
Jule de Korte festival

Beantwoorden

Misschien moet je bij de stemwijzer eens navragen waarom ze deze vraag er tussen hebben staan.

Beantwoorden

Niet over Helmond, maar toch opmerkelijk:

Chinese CDA’er geeft stemadvies VVD
Aan de vooravond van de verkiezingen heeft CDA-burgemeester Ho Ten Soeng van Medemblik een opmerkelijk stemadvies gegeven. Hij vindt dat Amsterdammers van Chinese afkomst op nummer 13 van de VVD moeten stemmen, Yuen Keong Ng.

Volgens Ho Ten Soeng zijn er veel te weinig Chinezen in de politiek. In heel Nederland zijn er maar drie kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij vindt het daarom niet belangrijk welke partij mensen kiezen, zolang ze maar op iemand van Chinese afkomst stemmen.

Het stemadvies werd gegeven tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in een Chinees restaurant in Amsterdam.
Bron: NOS
😀
Volgens mij kan hij binnenkort een ander baantje gaan zoeken. 😕

Beantwoorden

Nou dat is zeker geen reden om op iemnad te stemmen. Want hij kan net zio goed ideeën hebben die niet aansluiten bij de gedachten van de mensen. Onzin dus…

Beantwoorden

Sorry: zio= zo
iemnad= iemand

Beantwoorden

Angelique en Ad, het lijkt erop dat jullie collega’s zijn geworden: gefeliciteerd.

Beantwoorden

Gefeliciteerd SP met de 4 stoelen in de raad. De beste natuurlijk nr. 4………

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad.

Beantwoorden

SP gefeliciteerd
Angeliqeu super dat je in de raad gekozen bent!!Proficiat!
😀 Groetjes Sandra

Beantwoorden

Angelique gefeliciteerd. Prima van de SP (overigens had ik die extra zetel al eerder voorspeld! 😀

Beantwoorden

@Ad; gefeliciteerd met het behoud van jouw zetel in de gemeenteraad. 😀

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitatie’s.
Het was (voor mij in ieder geval) nog lange tijd spannend.
In aanvulling op mijn bijdrage van 14 februari 7:01 uur kan ik jullie vast meedelen dat ik de doelstelling van 100 stemmen helaas niet gehaald heb. Ik heb er maar 99 gehaald, wat trouwens nog steeds een stijging is.

Angelique heeft 264 stemmers aan zich weten te binden.

Beantwoorden

@Ad:
Treed jij nu ook af nu jij je doelstelling niet gehaald hebt? 😉
Hoeveel stemmen haalde jan willem terbeek?

Beantwoorden

Ja, Angelique, heeft het perfect gedaan, vind ik. 😀

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Alleen de voorkeurstemmen van de 37 kandidaten die nu in de gemeenteraad zouden komen zitten zijn op dit moment bekend. Waarschijnlijk zal het lijstje van alle kandidaten morgen openbaar worden gemaakt.

Of ik aftreed nu ik mijn doelstelling niet heb gehaald daarover moet ik nog even denken. 8)

Beantwoorden

Overigens zijn er op dit moment 9 vrouwen gekozen.
Margreet de Leeuw (CDA) 378 stemmen
Angelique Raaijmakers (CDA) 264 stemmen
Marie-Anne Mattheij (CDA) 153 stemmen
Nanette de Jager (PvdA) 442 stemmen
Anja Spierings (HB) 178 stemmen
Trix Houthooft (VVD) 2263 stemmen (lijsttrekker)
Ellen Niessen (VVD) 201 stemmen
Emmie de Voogd (HSP) 786 stemmen (lijsttrekker)
Nathalie v.d. Zanden (SP) 428 stemmen

Opmerkelijk is toch wel het hoge aantal vrouwen bij het CDA en het bijzondere lage aantal bij de PvdA.

Beantwoorden

Als ik zo eens naar buiten kijk en ben ik blij dat de verkiezingen gisteren gehouden zijn. 😉

Beantwoorden

@Ad; zeg gewoon dat je blij bent dat je nog in de raad zit! 😀

Beantwoorden

@J.E. Mulder
Oke dan, natuurlijk ben ik blij dat ik nog in de raad zit. En ook nog met een van de geliefste vrouwen uit Helmond (als we op het aantal stemmen afgaan) 😛

Overigens: zie hier voor de uitslagen van alle gekozen kandidaten.

Beantwoorden

@Ad; het aantal stemmen op Peter W. valt mij tegen!Nathalie van der Zanden doet het zelfs beter dan Hans V. Opmerkelijk! 😀

Beantwoorden

Alle uitslagen staan er inderdaad op. Veel plezier met uitzoeken. 🙂

Beantwoorden

Hoi allemaal,
Ad, hartstikke leuk dat we straks samen in de raad zitten.
Ik ben heel blij en ben ontzettend trots op het aantal voorkeursstemmen en op het CDA-resultaat. 😀

Beantwoorden

@Angelique
Volgende week donderdag is het zo ver. 😀

Beantwoorden

Het gezegde dat hoogmoed voor de val komt, gaat dus weer op. Is Thielemans al geïnformeerd dat hij weer netjes moet gaan parkeren? Als hij nog maar kan wennen.

Beantwoorden

Proficiat Angelique en Ad met jullie verkiezing als raadslid. Ik ben zeer benieuwd wat voor een college het gaat worden???????
J.E. Mulder: voor een wethouder is het aantal behaalde stemmen niet belangrijk. 😀

Beantwoorden

@Ad om 09:54:
CDA-stemmers luisteren blijkbaar naar hun minister.
Overigens heeft de SP hetzelfde aantal vrouwen in de raad als de PvdA.

Beantwoorden

@de weblog van Helmond
Alleen heeft de PvdA 9 raadsleden en de SP maar 4.

Beantwoorden

Hoe kan Thielemans eigenlijk zo weinig stemmen hebben gehaald met zoveel reklamegeld? Het leek wel of hij meer geld had dan de rest van alle partijen samen.

Beantwoorden

@Dries
Gelukkig hangt het aantal stemmen niet af van het bedrag aan reclamegeld.

Beantwoorden

@Dries
Tielemans is, door zijn arrogante gedrag, de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws geweest. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag in de verkiezingen.
Maar ik denk dat zelfs zijn grootste, politieke, vijanden deze uitslag niet hadden verwacht.

Beantwoorden

Even een vraagje aan Ad.
In de Tweede Kamer zie je na de verkiezingen altijd complete volksverhuizingen, omdat de fracties naar een nieuwe fractiekamer verhuizen.
Werkt dat in het gemeentehuis ook zo? Of zijn de fractiekamers wel zo groot dat er makkelijk een man of 10 in kunnen vergaderen?

Beantwoorden

Waarom vraag je dat toch aan mij?

Maar de fractie kamers verschillen in grootte. Persoonlijk denk ik dat de PvdA wel van kamer wil wisselen, omdat dit ook de alternatieve trouwlocatie is. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. De SP zal de fractiekamer wel behouden, waar de rokers onder de raadsleden en ambtenaren erg blij mee zullen, omdat ze dan de rookkamer niet hoeven op te geven. Ik weet echter niet hoeveel fractiekamers er zijn. In de vorige periode had HH en Naoum volgens mij geen kamer. Dus het zullen er zo’n 9 zijn. Twee kamers te kort dus.

Dus bij deze de vraag aan Lodewijk den Breejen: Wat doen jullie voor wat betreft de fractiekamer. (Op dit moment waarschijnlijk niet de vraag met de hoogste prioriteit, maar een kort antwoord is voldoende).

Beantwoorden

He,He, blij dat ik er weer ben.
Heb ik iets gemist?
Mijn internet lag volledig plat sinds vorige week vrijdag.
In de KPN centrale was een printplaat kappot.
Daar hebben ze welgeteld 5 dagen voor nodig gehad om dat te ontdekken.
Overigens had ik 30 stemmen.
Om mee te beginnen, vindt ik het leuk.
Toch nog even een sportief gebaar:
Een welgemeend proficiat aan de Sp PvdA en CDA met de behaalde stemmen winst.
Ad en Angelique geweldig dat jullie in de raad zitten.
Jullie weten ( zoveel is inmiddels op dit log wel duidelijk geworden) veel van Helmond en de Helmonders.
Heb een leuke tijd in de raad, en geniet ervan. 8)

Beantwoorden

@Ad
De reden waarom ik het aan jou vraag, is dat jij volgens mij de enige vaste stamgast hier bent, die al een hele tijd in de gemeenteraad zit, en je dus misschien al wel hebt meegemaakt dat bepaalde fracties, wilden, of noodgedwongen, verhuisden.
Je kunt je toch ook nog wel de taferelen, in de Tweede Kamer, van 4 jaar geleden herrinneren, toen de LPF-ers de PvdA met kop en kont uit hun fractiekamer wilden gooien.
Ik dacht dat dat misschien in het gemeentehuis ook zo gebeurde.

Overigens vraag Lodewijk van Breejen voorlopig maar niets. Hij denkt dan meteen dat je iets tegen hem hebt. 8)

Beantwoorden

Bedankt Jan-Willem, en ik had je inderdaad al gemist 😀

Beantwoorden

Proficiat allen. Maak er iets goeds van!
Trouwens de enige niet Helmonder op de lijst: VVD, nr 18. Strijbosch, M.G. (Maarten) (m), Laarbeek.
Tjonge, jonge. Hoe deep can we go als zelfs uit Laarbeek de kandidaten moeten komen?

Beantwoorden

@Porcupine
Die toestanden kan ik mij niet herinneren, maar goed zo heel lang zitten we ook nog niet in Boscotondo.

Overigens weet Lodewijk wel dat ik niets tegen hem heb, hoor.

Beantwoorden

@Ad
Die toestanden speelden zich ook niet af in Boscotondo, maar in het Tweede Kamer gebouw in Den Haag.

Beantwoorden

@Porcupine
Dat had ik begrepen. 🙂
Ik zal komende dagen eens opletten in boscotondo. Dinsdag laatste vergadering oude raad, donderdag nieuwe raad, dus dan zal alles wel geregeld zijn. Zoals fractiekamer en plaats in de raadszaal.

Beantwoorden

Een nieuwe raad en schijnbaar al meteen een gelegenheid voor een “feestje”.
Wordt de kermis geopend op vrijdag hebben ze (gemeenteraad en B&W) op donderdagavond al een feestavond met exploitanten. Gekker moet het toch niet worden. 😕

Beantwoorden

Nou moet je zelf zeggen dat in het verleden vooral het SDOH betrapt werd op een feestje.
Nou als de honingpot open is willen PvdA en SP ook graag meesnoepen.
Geef nu maar eerlijk toe dat je op dat nivo gewoon geleefd word.
Uiterst links of uiterst rechts, het maakt niet uit.
Je moet thuis de schoorsteen laten roken en je vindt het leuk dat je de macht hebt om een beetje mee te beslissen.
punt uit.

Beantwoorden
quote:
Nou als de honingpot open is willen PvdA en SP ook graag meesnoepen.

@jan willem terbeek
Zou je dat even willen toelichten?

Beantwoorden

Die foutparkeerder zal voortaan wel alles met de fiets moeten doen. 😀

Beantwoorden

Zou Berry Smits serieus zijn met dat plan om alle kleine fracties tot 1 fractie om te vormen?

Beantwoorden

Anja: Ja dat is zo, maar alleen, denk ik, als hij ook wethouder mag worden. Dat samenvoegen van alle kleine fracties zal volgens mij toch niet lukken gezien al het gedoe (ruzies) in het verleden.

Beantwoorden

@Anja, dat is serieus bedoeld. Ik ben benieuwd hoe het allemaal af gaat lopen 8)

Beantwoorden

@Angelique:
Dat is wel vreemd dan, eerst splitst Helder Helmond zich af van Helmondse Belangen en nu gaan ze weer samen. Kiezersbedrog?

Beantwoorden

@Angelique: Hoe was het gisterenavond de eerste keer in de gemeenteraad?

Beantwoorden

@Volgens mijn informatiebron is dat vandaag! 😀

Beantwoorden

@weblog, gisterenavond was het het afscheid van de oude raadsleden en ik had ook nog een vergadering met bewonersgroep Muziekwijk ( hier bij mij in de wijk) en toen heb ik gekozen om naar de bewonersgroepvergadering te gaan. Nu kon dat nog en straks lukt dat misschien niet meer, vandaar 😀

Beantwoorden

Donderdagavond om 19.30 worden de 37 raadsleden geinstalleerd en ik zal vrijdagmorgen wel vertellen hoe dat was 😀

Beantwoorden

@Angelique: Welke vrijdagmorgen bedoel je eigenlijk precies? 😕 😉

Beantwoorden

Angelique is nog steeds handen aan het schudden 😛

Beantwoorden

Ha ha, ik bedoelde inderdaad vandaag maar vanmorgen had ik al iets ingetypt en het maar weer gewist.
Want het was leuk en meer kon ik er eigenlijk niet over vertellen dus bij deze…

Het was heel leuk 😀

Beantwoorden

@Ad: Bij jou ook heel leuk? Of was het inmiddels routine voor jou?

Beantwoorden

Angelique stond wel mooi voorop op het “statieportret”. 😀

Beantwoorden

Het voordeel van zo’n avond is dat het vroeg afgelopen is. Ik heb het nog met de bode er over gehad en voor hem was het ook geen bezwaar als de raadsvergaderingen voortaan al voor negen uur ten einde waren. 😉

Opmerkelijk was wel de media (?) aandacht voor Damir Ibrovic. Voor hem was een heel camerateam uitgetrokken.

Beantwoorden

Ad, weet je dat dat een TV-ploeg uit voormalig Joegeslavie was. Hij is nl. de eerste ( van de stroom gevluchte mensen toendertijd) die in zijn/haar nieuwe vaderland een zetel heeft gekregen in de gemeenteraad.

Beantwoorden

@Angelique
Ik dacht al dat het zo iets moest zijn.

Beantwoorden

Gelezen:
De aanstaande coalitiepartijen in Helmond – PvdA, CDA en VVD – zijn momenteel druk aan het onderhandelen over het verdelen van de portefeuilles. Daarbij is sprake van enkele opmerkelijke verschuivingen. Bronnen rond de coalitieonderhandelaars hebben dat gisteravond bevestigd.
Zo krijgt wethouder Trix Houthooft-Stockx (VVD) de portefeuille stedelijk beheer. Economische zaken, sociale zaken en centrumontwikkeling, nu nog in handen van Houthooft, gaan naar Seyit Yeyden van de PvdA. De tweede kandidaat-wethouder van de PvdA, Jos Boetzkes, zou maatschappelijke dienstverlening en onderwijs krijgen.

CDA-wethouder Ruud van Heugten zou zijn portefeuille van stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting behouden. CDA’er Kees Bethlehem, nu maatschappelijke dienstverlening, krijgt financiën en kunst en cultuur.

De exacte taakverdeling is nog inzet van ‘stevige onderhandelingen’, aldus enkele bronnen. Een eerdere taakverdeling, waarbij Houthooft alleen nog economische zaken overhield, is al van tafel. Ook over de inhoud van het coalitieprogramma wordt nog volop gediscussieerd. Volgens enkele zegslieden wordt het een programma op hoofdlijnen, waarbij met name over het volkshuisvestingsbeleid nog verschillen van inzicht bestaan.

Beantwoorden

In Eindhoven krijgen ze wél – naar alle waarschijnlijkheid – een college van PvdA, CDA en SP. Dat waren, wat zeg ik: zijn!, ook in Helmond de winnaars. Waarom is daar door de PvdA in Helmond ook niet op aangestuurd? Want ik heb begrepen uit d’n buil (ooit de bijnaam van het Helmonds Dagblad) dat de SP eigenlijk best wel had gewild. Maar net als alle andere partijen in de door de PvdA zo hoog van de toren geblazen OPEN onderhandelingen heeft de SP een paar dagen na 7 maart ook maar één gesprekje van amper een half uur gehad. Ik heb die vraag gisteren ook aan fractievoorzitter Erik van onze (Helmondse) SP voorgelegd voorafgaande aan het gisteren/28 maart, precies 3 weken na de verkiezingen, gehouden tweede OPEN maar dan gezamenlijke overleg. Want daarmee waren in het Helmonds/Eindhovense ei met 2 dooiers twee dezelfde unieke, nieuwe, echt sociaal-maatschappelijke colleges geweest. Proficiat grote broer Eindhoven! Jammer voor Helmond.

Beantwoorden

Ik weet niet of de SP in Helmond wel in de coalitie wilde? Kijk maar eens naar de discussie daarover op de site van Hans Verbakel….

Beantwoorden

@Daan op donderdag 9 februari 2006 om 10:36:

Inderdaad, de vvd zeker nu niet. De vvd is niet voor het landsbelang, wat voor hen telt is hoe men rijk rijker rijkst blijft

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *