Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar ๐Ÿ˜ป

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
333reacties

Dinsdag 7 maart kun je Helmond via de gemeenteraadsverkiezingen zoveel mogelijk de juiste kant op sturen. Deze verkiezingen willen we op 2 manieren behandelen.
De eerste manier is de Poll aan de rechterkant. Door 1 klik kun je stemmen op de partij van je keuze. Zodoende krijgen we een indicatie van de verkiezingsuitslag in Helmond.Via de Helmondse stemwijzer kun je een persoonlijk stemadvies krijgen.
De tweede manier is via reacties hieronder. De eerste insteek daarvan is dat we vragen aan te geven op welke partij je zeker niet gaat stemmen en dat kort te motiveren.We willen de discussie op deze (wat tegendraadse) wijze starten omdat je zodoende gemakkelijker op elkaar kunt reageren. Het is immers vaak eenvoudiger aan te geven wat je tegenstaat bij een partij. En dat stimuleert de discussie weer. Want voor een ander is het weer gemakkelijker om daarop een reactie te geven. Natuurlijk kiezen velen een partij op basis van standpunten en verkiezingsprogramma van een partij. Klik daarvoor op de onderstaande logo’s.
Omdat dit het enige log zal zijn dat we aan deze verkiezingen in Helmond besteden, kun je natuurlijk ook je mening geven over alles wat daarmee te maken heeft.
Maak je daarbij reclame om op jou of je partij te stemmen: geen probleem.

 

ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย ย  ย ย  ย ย ย  ย  ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย ย  ย 

ย ย ย ย ย ย  ย ย ย ย 

ย  ย  ย  ย  ย ย  ย  ย  ย  ย  ย ย 

Met dank aan Solveg


Aanvulling op 7 maart:
Hieronder de uitslag van de hierboven genoemde Poll:

333 reacties:

Voor mij zeker geen VVD.
De rijken worden rijker in Nederland en de armen worden armer. Deze mensen van de VVD zorgen allereerst heel goed voor zich zelf en hebben lak aan de rest. Denk daarbij aan de uitspraken van Zalm.

Beantwoorden

Voor mij zeker geen PvdA. De partij is er een meester in standpunten van andere partijen over te nemen en dan net doen of het hun eigen standpunt is. ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

eerlijk gezegd heb ik nog nooit gestemd, (behalve dan tegen het referendum) omdat ik geen flauw idee heb waar ik op zou moeten stemmen. ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

Natasjalex : toch is het jammer om je stem verloren te laten gaan. Het is een democratisch recht waar men in bepaalde landen heel jaloers op is. En als je niet weet op welke partij je gaat stemmen dan stem je toch bewust op een bepaalde persoon omdat je verwacht dat die persoon voor het goede gaat ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Ik stem zeker niet op de VVD omdat de gedachten van de VVD niet mijn gedachten zijn.

Ik stem zeker niet op Liberaal Helmond omdat een zichzelf respecterende partij die dicht bij de burgers wil staan toch op zijn minst in de verkiezingstijd contact zoekt met de burger middels internet, stemwijzer, bekendmaking verkiezingsprogramma (dus vertellen waar je voor staat) en dat doen ze dus niet ๐Ÿ™

Ik stem zeker niet voor SDH-OH want ik zou me niet thuisvoelen binnen die partij en prettig voelen met hun standpunten

Ik stem zeker niet op de seniorenpartij want ik ben geen senior ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Goed idee.
Stem SP.

Beantwoorden

Ik stem ook zeker geen VVD, omdat ik mij bij deze groep helemaal niet kan vinden.
Maar je moet natuurlijk wel gaan stemmen, nooit een stem verloren laten gaan, vind ik.
Nee, senioren partij begin ik ook maar niet aan :-))))

Ik hoop dat we de afgelopen jaren wel geleerd wat eigen verantwoordelijkheid is. We kunnen allemaal kiezen uit de beste energieleveranciers, het best presterende openbaar vervoer, de meest uitmuntende gezondheidszorg, de meest fantastische pensioenregeling en als klapper is het dan ook nog eens oogsttijd dit jaar…….., moeten de lokale partijen maar kleur bekennen?
Zijn zij voorstander van het principe ‘gelijk werk, gelijk loon volgens de voorwaarden van het land van tewerkstelling’? Of zijn zij voorstander van het principe van het ‘marktfundamentalisme’ en interesseert het hun niet of de bewoners in de regio
(de stemgerechtigden) werkloos worden of genoegen moeten nemen met mindere arbeidsvoorwaarden omdat
valse concurrentie wordt mogelijk gemaakt door hun landelijke partijen?

Beantwoorden

@natasjalex:
Dan is de link naar de Helmondse stemwijzer natuurlijk ideaal voor je. Nadat je 28 korte stellingen met eens, oneens, neutraal, of overslaan beantwoord hebt, heb je een persoonlijk stemadvies. Zeker de moeite waard.
We zijn het met Angelique om 11.43 uur en Solveg eens dat je je stem niet verloren mag laten gaan. Over vele items die we hier in onze logs naar voren brengen en waar jij ook iets van vindt, beslist uiteindelijk namelijk de gemeenteraad.

Beantwoorden

Een mooie discussie over stemmen op radio1, op vrouwen stemmen of niet…………………..Hier kun je luisteren.

http://portal.omroep.nl/radio?nav=utzlCsHdDoBlFyG

Over een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen. En als het aan minister De Geus van Sociale Zaken ligt stemmen we dan allemaal op een vrouw. Want die zijn in de lokale politiek fors in de minderheid. Slechts één op de vijf burgemeesters is vrouw, en het percentage vrouwelijke wethouders is met zestien procent nog veel lager. Om dit verschil vlot te trekken heeft de minister opgeroepen om bij de verkiezingen op 7 maart te stemmen op een vrouw.

Maar zitten we wel te wachten op meer vrouwen in het gemeentelijke pluche? En is de oproep van De Geus niet overbodig? Bovendien is het opmerkelijk dat juist híj met deze oproep komt, want uitgerekend De Geus heeft de afgelopen jaren flink bezuinigd op bijvoorbeeld de kinderopvang. Of is zijn oproep terecht en verdienen vrouwen massaal onze stem?

Beantwoorden

@Solveg
Sterker nog, de oproep van de Geus om vooral op vrouwen te stemmen is hypocriet. Mede onder zijn verantwoording is een staatssecretaris voor Emancipatiezaken afgeschaft.
Ik vind dat je gewoon op de persoon moet stemmen die je het meest geschikt vind. Of dit nu een vrouw of een man is moet niet uitmaken.

Beantwoorden

Ik ben het eerlijk gezegd wel eens met Porcupine.

Beantwoorden

Ik stem absoluut niet op SDH-OH. Ik zou nog liever op de VVD stemmen, dan weet je tenminste vantevoren dat je genaaid wordt.

Beantwoorden

@Noud: & @Angelique: Ja, dat vind ik dus ook het mooieste is nog dat mij dit ter oren kwam.

Het is toch eigenlijk de bedoeling dat er meer vrouwen in de politiek komen vooral ook op hogere posten, ben ik het mee eens, maar ze moeten dan natuurlijk wel geschikt zijjn, nu vertelde mij laatst iemand die ook in een partij zit dit;
maar er zijn vrouwen uit die lijsten die zeggen stem a.u.b. niet op mij want ik sta er alleen maar in omdat we ook vrouwen in de lijst moeten hebben, maar ik heb totaal geen ervaring. Stem maar op een man want die heeft jaren ervaring.
Is geen fabeltje, is echt waar……………

Beantwoorden

Neem alle vrouwen die in de (Haagse) politiek zitten van de laatste 20 jaar. Noem mij er eens eentje die het werkelijk goed heeft gedaan. En zo is het ook in de gemeente-politiek. Ik zal iedereen wel over mij heen krijgen,dat zij zo,maar denk daar maar eens over na. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Je kunt nooit iemand aanwijzen die het werkelijk goed heeft gedaan vind ik, ook al omdat, wat ik vind, jij misschien weer niet vind.
Deze discussie hou je altijd, in de politiek, in het geloof.

Voor de oorlog, belanden de eerste vrouwelijke parlementariërs bijna per ongeluk in de politiek. Ze zijn het nichtje of de buurvrouw van een partijbons die toevallig nog een zetel te verdelen heeft. Ze zijn ook eigenlijk net zoals die partijbonzen: uit de betere milieus, hoogopgeleid en vooral ongetrouwd. Ze hoeven zich dus – net als hun mannelijke collega’s – niet om een gezin of het huishouden te bekommeren.

Na de oorlog waait er een andere wind. Het politieke establishment begint te geloven dat het nog niet zo’n gek idee is om één vrouw in de partij – of zelfs in het kabinet – te hebben. De vrouwen die zij daarvoor selecteren, hoeven dan ook niet meer te doen dan simpel vrouw te zijn. Ze worden geacht zich koest te houden. Tenzij de belangen van moeders, kinderen en het gezin verdedigd dienen te worden.

Vooral dankzij de vrouwenbeweging wordt dat na 1975 radicaal anders. De vrouwen die dan in de Kamer komen, bepalen zelf wel voor welke belangen ze de barricades betreden. Dat blijken overigens nog steeds vooral vrouwenzaken te zijn: het recht op abortus en goede kinderopvang, sociale en economische gelijkheid, bestrijden van seksueel geweld.

In de laatste periode, van 1990 tot 2000 is 35 procent van de Nederlandse parlementariërs van het vrouwelijke geslacht.
Politieke partijen en beleidsmakers beschouwen hun inbreng als vanzelfsprekend. Vrouwen voegen iets toe aan de kwaliteit van het politieke bedrijf.
De kwaliteit van de democratie heeft te maken met de relatie tussen burgers en gekozenen.
Een goede afspiegeling van de samenleving leidt tot grotere legitimiteit van de besluitvorming, tot een grotere betrokkenheid bij die besluitvorming.
Met andere woorden: als er meer vrouwen mee beslissen, zullen meer vrouwen zich in die beslissingen herkennen. Het gevoel van engagement met – en daarmee ook het gevoel van medeverantwoordelijkheid voor – het overheidsbestuur zal toenemen.
Nu is er het moment om ervoor te zorgen dat de politiek een vrouwelijker gezicht krijgt. Dat zal helpen de afstand tussen overheid en burger te verkleinen. En dat is hard nodig.
Als er meer vrouwen in de politiek zijn, krijg je meer evenwicht, net als in een gezin, doordat mannen en vrouwen nu eenmaal totaal anders zijn, vullen ze elkaar ook vaak goed aan, als je begrijpt wat ik bedoel……………
๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@JE Mulder (14:35 uur)
Agnes Kant
Femke Halsema (hoewel ik het niet altijd met haar eens ben!)

Overigens vind ik het ook onzinnig zo’n oproep, net zoals ik het onzin vind om speciaal Turken, Marokkanen e.d. met voorkeur te laten kiezen. Als ze het belangrijk vinden dan zetten partijen deze personen op goede plaatsen neer, daarnaast melden die personen zich zelf aan of worden gevraagd. Veel mensen willen of in eerste instantie niet op de lijst, of wel op de lijst maar niet op een al te hoge plaats. Net zoals Solveg al zei. Dit probleem zal er voorlopig ook wel gewoon blijven.

Beantwoorden

@J.E. Mulder
Wat te denken van Marijke Vos, Agnes Kanst, Hannie van Leeuwen en Jeltje van Nieuwenhoven? Om er maar een paar te noemen.

Beantwoorden

Uhh, Agnes Kant, bedoel ik natuurlijk.

Beantwoorden

Overigens zou ik niet op D66 stemmen. Ik zou graag in contact komen met mensen die (vooral) landelijk op die partij overwegen te stemmen. Schijnbaar zijn ze er nog steeds. Als je in 1 regeerperiode zoveel keer voor de gek laat houden of beloftes doet die je daarna niet nakomt, dan heb je toch eigenlijk geen bestaansrecht. Ik zou dus graag willen weten wat deze mensen beweegt.

Beantwoorden

Ben trouwens benieuwd hoeveel lezers aan de poll meedoen. Ik vrees dat het niet een echte afspiegeling zal worden van de werkelijkheid. Hoewel ‘ie er nou goed uitziet ๐Ÿ˜›

Beantwoorden

@Ad
Waarom zou de poll geen afspiegeling kunnen zijn van de werkelijkheid? Zoals je misschien al wel in de gaten hebt, komen er hier mensen van uiteenlopend pluimage.

Beantwoorden

@Ad; Wat ik altijd best ingewikkeld vind, is dat ik zoveel verschillen zie tussen de landelijke politiek en de gemeentelijke politiek.
Als ik alles echt serieus afweeg, dan stem ik gemeentelijk anders dan landelijk.

Beantwoorden

@Solveg
Een pleidooi voor de plaatselijke partijen?
Hoewel er veel verschillen zijn, zijn er ook veel overeenkomsten.Hoe je het ook bekijkt de gemeente moet toch de landelijke besluiten uitvoeren. Het is dan toch makkelijk als er een partij wat dichter bij het vuur zit.

Beantwoorden

@Porcupine
Mijn ervaring met dergelijke polls is dat ze een heel ander beeld laten zien dan de werkelijkheid wordt. De poll staat er op dit moment nog te kort op om goede conclusie’s te kunnen trekken. We zullen er volgende week nog eens naar kijken.

Beantwoorden

Ik stel mijn vraag hier nog maar een keer. Ik hoop met permissie van de weblog van Helmond.
Hoe denken jullie over stelling 25 van de stemwijzer.

Stelling 25
De gemeente moet de plezierjacht verbieden.

Graag zou ik willen weten wat jullie hierbij denken.

Beantwoorden
quote:
@Ad: Een pleidooi voor de plaatselijke partijen?

Nee hoor, geen pleidooi, er zijn wel overeenkomsten, maar meer verschillen.
Dit hoor je ook van de mensen om je heen en dan juist de twijfelaars weten niet waar ze op moeten stemmen.

Beantwoorden

@Solveg
Met “bij plaatselijke partijen splitsen raadsleden zich eerder af” hoeft men in Helmond in ieder geval niet te komen ๐Ÿ™

Beantwoorden

@Ad
Het ligt er maar net aan op wat voor soort webpagina’s de polls staan. Als het een links-georienteerde site is zal er inderdaad een meer linkse uitslag uitkomen, dan wanneer je de poll op een rechts, of midden-georienteerde website plaatst.

Beantwoorden
quote:
@Ad:Met “bij plaatselijke partijen splitsen raadsleden zich eerder af” hoeft men in Helmond in ieder geval niet te komen

Dat denk ik hier eigenlijk ook niet.

Wat betreft de plezierjacht, tja………. daar ben ik niet echt een voorstander van.

Beantwoorden

@Porcupine:@Ad: er zijn natuurlijk uitzonderingen,je maakt terecht melding van Agnes Kant,ook Marijke Vos kan ik wel goed vinden.Maar dat is het dan wel ongeveer. Politiek is van oudsher een mannenbedrijf en wat mij betreft mag dat zo blijven. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@JE Mulder
Je doet nou denk ik o.a. Angelique tekort. 8)

Ik heb geen problemen met meer vrouwen, jongeren e.d. maar ben wel tegen het geforceerd naar voren duwen van deze mensen.

Beantwoorden

@Porcupine
Ik ben dan zeer benieuwd waar “onze” poll op uit zal komen. Als ik de stelling van Sjaak van Buren zou overnemen dan is het bijna altijd duidelijk. SP’ers hebben de tijd om die weblogs te bezoeken/beheren en er op te reageren.

Beantwoorden
quote:
@Ad: ……..maar ben wel tegen het geforceerd naar voren duwen van deze mensen.

Helemaal mee eens.

Beantwoorden

@Ad
Maar intussen zie je al dat het percentage SP-stemmer bij de Poll aan het afnemen is.

Beantwoorden

Zouden we trouwens na de gemeenteraadsverkiezingen, ook zo’n gezellige wethouder krijgen als die in Geldrop.
Zie dit verhaaltje

Beantwoorden

@Porcupine (17:56)
Klopt, ben benieuwd wat het gaat worden, met nog 3 weken voor de boeg. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Net terug van weggeweest. De eerste affiches wezen plakken op de aanplakborden van de gemeente zo ver als ze er al stonden. Het was wel moeilijk behangen tegen de wind in maar ze zitten en aan mij zal het niet liggen.

Ad: even reageren op de plezierjacht. In eerste instantie had ik het gelezen en dacht ik aan die plezierbootjes op het kanaal en daar heb ik niet zo veel op tegen.
Maar er wordt mee bedoeld het afschieten van dieren voor de fun en daar ben ik natuurlijk wel op tegen.

Beantwoorden

@Noud: Ik heb jou verhaaltje gelezen, is toch te gek voor woorden, nou, zo een hoeven we hier niet. ;(

Beantwoorden

@Peter W
Enkele partijen hebben met deze vraag toch wel moeite, omdat hij inderdaad op 2 manieren uit te leggen is.
Aangezien Helmond over zowel een knaal als wat bossen beschikt kan men het woord plezierjacht dus op twee manieren uitleggen. Hoewel ik het hou op plezierjacht = jagen voor de lol pleziervaart = varen voor de lol.

Beantwoorden

Nou, volgens mij bedoelen ze, jagen voor de lol.

Beantwoorden

@Solveg
Als je de stemwijzer hebt gedaan, dan moet je maar eens kijken wat de andere partijen op die vraag hebben geantwoord.
Ik wil hierover eigenlijk niet zo veel zeggen, omdat er dan antwoorden worden verraden en dat is toch niet leuk.

Beantwoorden

Bovenstaande van mij betreft dus de antwoorden van de verschillende partijen in Helmond. Ik wil natuurlijk wel jullie mening over de vraag horen.

Beantwoorden

Tussenstand op stemwijzer voor wat betreft stelling 25:
oneens 58
eens 28
neutraal/overslaan 14
๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Waarop ik ga stemmen weet ik nog niet, maar wel dat ik kies uit Helmond Actief, Helmondse belangen of misschien zelfs wel voor de SP. Met die gastlogs lieten die partijen hier tenminste merken dat ze ook buiten de verkiezingstijd wilden luisteren naar de mensen. Die andere partijen komen alleen naar de mensen toe als er verkiezingen zijn en dat vind ik gewoon belachelijk. Altijd gevonden ook.

Beantwoorden

@Dries
Als je Theo van Mullekom kwaad wil krijgen moet je Helmond Aktief met een c schrijven. Dat is namelijk, zie ook het logo met een K.

Misschien zelfs voor de SP (jammer van dat misschien zelfs ๐Ÿ˜‰ )

Beantwoorden
quote:
alleen naar de mensen toe als er verkiezingen zijn

Hier ben ik het wel mee eens, er zijn partijen die alleen hun best doen naar de mensen toe, als er verkiezingen op komst zijn.

@Ad: Ja, ik denk dat de meeste mensen denken dat het over boten gaat, ik denk van niet dus.
Bij de stemwijzer, hoor ik niet bij de grootste groep bij vraag, 7, 18, 21, 25, 26.

Beantwoorden

Ad, inderdaad is de vraag over plezierjacht op 2 manieren uit te leggen en ik denk dat veel mensen bij het beantwoorden ervanuit gaan dat men de bootjes in het oude kanaal bedoelen. Dus is het slim en eerlijk om als partij die vraag dan over te slaan ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Angelique
Tenzij je dus echt goed leest en het verschil tussen plezierjacht en pleziervaart kent.
Maar goed, het zou de mensen achter stemwijzer sieren als ze deze “fout” zouden toegeven.

Beantwoorden

Uiteraard ben ik ook tegen de (plezier)jacht.

Beantwoorden

Ik dacht ook dat het met bootjes te maken had,daar kan toch niemand op tegen zijn. Plezierjacht (op wild jagen) vind ik omnnodig,daar ben ik dus TEGEN. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Ik stem op de SP en dat met de reden dat ik oa. in de bijstand zit en eerlijk gezegd heb ik verder vrij weinig gevolgd, maar daar waren de omstandigheden ook niet naar.

Beantwoorden

Mensen hebben altijd zoveel te vertellen over politiek en de discussie kunnen dan soms heel heftig worden.
Maar hier blijft het nu toch maar stilletjes. ๐Ÿ™‚

Beantwoorden

Leuk idee, als ik dit idee en het idee van een openweblog nu een toepas op mijn woonplaats zou dat werken?? Ik denk na.

Beantwoorden

Ik ga zeker NOOIT!!! stemmen op dat clubje met Tielemans. Bahbah, wat een viezerik is dat. Dat ze daar zo iemand toch weer op de lijst zetten en dan ook nog op nummer 1. Dat zegt genoeg over die partij en hun denkbeelden.
Intern schelden ze hem de huid vol over zijn gedrag en moest hij daarom zijn excuus maken. Maar wel op die plek zetten. Dom, want dat gaat ze veel stemmen kosten.

Dat je trouwens niet stemt op een partij waarvan je niets weet, ben ik het mee eens. Wel jammer, Liberaal Helmond had een mooi alternatief voor een zetel in de raad kunnen zijn ipv de VVD.

Beantwoorden

@Pieter, ik vind dat zo raar van Liberaal Helmond, je kunt helemaal niets over ze vinden, ze doen niet meer met de stemwijzer, onbekende kandidatenlijst maar wel al die moeite nemen en kosten om mee te draaien bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Ik ben benieuw of ze straks wel via een poster zich bekendmaken in Helmond ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Hoi, ik ben net alle websites aan het bekijken en ben tot SDH-OH gekomen en nu moet ik toch even iets kwijt.

Bestaat die partij maar uit 2 personen ? ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Ja, dat vroeg ik mij ook al af, je bent me net voor om het te vragen Angelique.

Beantwoorden

@Angelique en Solveg
Is het jullie dan ook niet opgevallen dat Tielemans een nieuwe voornaam heeft? ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Vertel !!! ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Ja, Toetsie ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Er bestaat een flyer van SDH-OH, waarin alle kandidaten met naam en foto vermeld staan.
Ook staan daarin de zaken die tot nog toe bereikt zijn en die nog te doen zijn in Helmond in de komende 4 jaar.
Toegegeven, dit zijn vaak zaken die elke partij zal beloven, maar nakomen is vaak moeilijker dan beloven.
SP, groen links en HA kunnen veel toezeggen, maar als je zeker weet dat je geen meerderheid haalt, hoef je je niet aan je beloften te houden.
Als jullie de flyer hebben gezien, krijg ik dan twee punten in mindering? 8)

Beantwoorden

@JWT: nummer 20 met foto al gezien van de week. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Angelique en Solveg
Als je het programma van die club, rechtonder op de site, download, krijg je behalve het programma, ook alle kandidaten te zien.
Niet te hard schrikken. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

AANVULLING / UPDATE:
Vanzelfsprekend blijken diverse bezoekers benieuwd naar het verkiezingsprogramma van Liberaal Helmond. Omdat zij nog geen website hebben, hebben wij hen gevraagd naar hun verkiezingsprogramma.
Dit kwam vanavond binnen en staat nu (als een Word-bestand) onder hun logo.

Beantwoorden

Ik moet zeggen dat deze mensen zeer snel kunnen werken, want “4.Verbetering infrastructuur, met name de spoorwegovergang op de Kanaaldijk Noord West” is reeds aanbesteed, en het werk zal deze maand of volgende maand in gang gezet worden. Met name Buurtbeheer Helmond West heeft hier reeds lang voor geijverd.
8)

Beantwoorden

Ik kreeg het word-document van Liberaal Helmond niet geopend, probeer ik morgens nog wel eens.

En inderdaad op nr. 20 daar staat hij dan….. ๐Ÿ˜€

Tja…. zeg eens eerlijk, Jan Willem, valt het allemaal best mee ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Ja, valt wel mee……………. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Anglique
Voor ik de fractie vergaderingen bijwoonde, had ik niet gedacht dat er zo serieus zaken werden voorbereid voor de raadsvergaderingen.
Ik voel mij helemaal thuis bij die partij, en ik denk dat ik er ook de komende vier jaar met plezier mee kan samenwerken.
Mijn doel is om de partij aan stemmen te helpen, zodat het moeilijke werk in de wijk extra steun krijgt vanuit de raad.
Vandaar plaats 20.
Echter ik zal mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen.

Beantwoorden

ik krijg het ook niet geopend … misschien een foutje ??? ๐Ÿ™‚

Beantwoorden

Ik krijg hem wel geopend.
Ik zal het mailen via jullie website.

Beantwoorden

@Angelique & Angie:
Hier en bij jan willem terbeek geeft het geen probleem.
Soms duurt het een paar seconden voordat het document zich opent of wellicht openden te veel bezoekers het gelijktijdig. Mocht het probleem zich blijven voordoen, mail maar even en we sturen het je per mail.

Beantwoorden

bedankt voor de mail …. en nu kan ik het hier wel openen maar de link is ook een andere dan gister …. ๐Ÿ™‚

Beantwoorden

@Ad: Stom inderdaad, staat ook zeer duidelijk in zijn gastlog zag ik nu. Dat ik misschien zei was omdat ik de SP altijd te links vond. Maar wie weet. Onduidelijke websites hebben veel partijen vind ik.

Beantwoorden

SP 8)

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Om de uitdaging helemaal compleet te maken hier nog een uitdaging.
Het verkiezingsprogramma van Helder Helmond.

Het is jullie toch ook gelukt om van Liberaal Helmond het verkiezingsprogramma te krijgen, dus van Helder Helmond zou voor jullie een makkie moeten zijn.

Beantwoorden

@Ad:
Omdat Helder Helmond een website heeft die met regelmaat wordt ververst en er onder hun button ‘Verkiezingsprogramma’ al een aantal dagen staat “Over enkele dagen presenteren wij u het concept-verkiezingsprogramma” lijkt de coclusie gerechtvaardigd dat je eerdaags op je wenken bediend wordt.

Beantwoorden

@Weblog en Ad, het verkiezingsprogramma komt er al heel lang ” over een paar dagen “. Dat is me niet helemaal helder ๐Ÿ˜• 8)

Beantwoorden

@Angelique: Als die partij voor de verkiezingen al niet doet wat ze belooft, dan weet je ook hoe het na de verkiezingezn zal gaan. Dan zou ik daar ook zeker niet op stemmen als ik jouw was.

Beantwoorden

Gisterenavond werd ik in cafe de Wekkerrr aangesproken door een man die me vroeg of ik op het CDA ging stemmen. Mijn antwoord was een duidelijke Nee. Hij was nogal verontwaardigt over, en vroeg me om uitleg. Die heb ik hem maar niet gegeven, om hem niet nog meer te kwetsen.
Ik heb zojuist even op de CDA-kandidatenlijst gekeken, maar hij stond niet op de lijst. Wel weet ik dat hij veel optrekt met CDA-er Mokadim.
Overgens lijkt me de Wekkerrr geen goede plaats om als CDA-er zieltjes te winnen. Toen anderhalf jaar geleden, tijdens het EK voetbal, JP in beeld kwam (hij zat bij een wedstrijd op de tribune) hoorde je een luid boe-geroep door de zaak. Dus CDA-stemmers zul je niet, of heel weinig, vinden in mijn stamkroegske.

Beantwoorden

@Porcupine
Het is natuurlijk altijd jammer als je te horen krijgt dat iemand op een andere partij stemt en hij/zij niet is over te halen. Maar hij spreekt mensen wel aan! Ben benieuwd hoeveel SP-ers dat gaan doen, de komende tijd. Het kan mensen overhalen om toch maar te gaan stemmen. Vergeet niet, voor een goede verkiezingsuitslag is elke stem van belang.
Succes de komende 3 weken 8)

Beantwoorden

@Dries 16.16 uur Uiteraard stem ik op het CDA en gun ik mezelf mijn eigen stem. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

@Porcupine 17.27 uur : Ik vind dat die betreffende persoon niet verontwaardigd dient te zijn als je niet op zijn partij stemt. Gelukkig leven we in een democratie waarin ieder zelf mag bepalen op welke partij hij/zij stemt maar het is wel jammer als mensen blindelings bepaalde meningen volgen en standaard massaal “boe” roepen ๐Ÿ™ .

Beantwoorden

[quote]@Ad: Ben benieuwd hoeveel SP-ers dat gaan doen, de komende tijd.[quote]

Hoeveel heb jij er al overgehaald??? ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Solveg
In het verleden was dat na de verkiezingen makkelijk te herleiden. Je keek gewoon hoeveel stemmen je had gehaald en in welk stembureau en de puzzel was gelegd. Vooral als het aantal stemmen beperkt was. De afgelopen keer was het al moeilijker, want er waren meer mensen die op mij gestemd hadden. Dit jaar zal het nog moeilijker worden, omdat iedereen een stempas krijgt en mag gaan stemmen in een stembureau van eigen voorkeur.
Ik heb echter wel van een aantal mensen de toezegging dat ze gaan stemmen. Als ze uiteindelijk ook op mij, of de SP gaan stemmen, dat blijft dan nog de vraag. Ik heb wel het idee dat er nog veel werk te doen is. Voor mij staat het nog niet vast dat het opkomstpercentage hoger zal zijn dan in 2002 (en toen was het maar 49.8 %)

Beantwoorden

Waarom heeft dat Helder Helmond eigenlijk geen verkiezingsprogramma?

Beantwoorden

@Pieter
Het ligt schijnbaar (nog steeds) bij de drukker. Als ze nog 3 weken wachten, dan weten we meteen of een verkiezingsprogramma wel of niet een meerwaarde heef voor de verkiezingsuitslag.

Beantwoorden

@Ad
Hun foldertjes die ze niet bij hun kraam op de markt hebben ook al. ๐Ÿ˜• Trouwens, drukt die drukker ook hun website? Smoesjes dus, smoesjes die 10 jaar geleden misschien nog werkten. Daarom begrijp ik veel mensen die geen geloof (meer) hebben in de politiek.

Beantwoorden
quote:
Waarom heeft dat Helder Helmond eigenlijk geen verkiezingsprogramma?

Ik heb ze een email gestuurd met de vraag, maar heb nog steeds geen antwoord. ๐Ÿ™

Beantwoorden

@Solveg
Hoeveel mensen hadden vorige keer eigenlijk op jou gestemd? en was dat overeenkomstig jouw verwachting?

Beantwoorden

Wie stemt er nou op mij, geen hond toch???? ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

@jan willem terbeek
Er staat al ergens een link op dit weblog, maar voor het gemak nog een keer. Kan je precies zien hoeveel elke kandidaat aan voorkeurstemmen heeft gekregen. Veel plezier.
voorkeursstemmen
Veel plezier.
๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

Sorry Solveg, ik had het berichtje van 11.51 verkeerd gelezen. Ik wilde graag achter jou naam komen, maar ik begrijp nu dat in Helmond 73 stemmen naar Ad zijn gegaan. Ik herhaal, maar dan nu aan Ad. Was dit overeenkomstig jouw verwachtingen?
Zouden kandidaten in Helmond zich durven wagen aan een voorspelling, hoeveel stemmen ze zelf denken te halen?
Dat zou ik een heel interessante Poll vinden. 8)

Beantwoorden

@jan willem terbeek (13-2 19:03 uur)
Ik dacht eigenlijk al dat het voor mij bedoelt was, vandaar de link. Zoals je ziet valt het nog niet mee om veel voorkeursstemmen te krijgen. Of je moet er veel werk van maken. Ik vind het overigens belangrijker dat ze op de partij stemmen, dan op mijn persoontje.
Die 73 stemmen was in ieder geval behoorlijk meer dan de verkiezingen ervoor, toen had ik maar zo’n 20 stemmen (geloof ik). Het voordeel is dat je dan wel ongeveer kunt nagaan wie die stemmers zijn.
Of het aan de verwachting voldeed? Eigenlijk hadden het er wel wat meer mogen zijn, zeg minimaal zo’n 20 stemmen, dan had de SP nu lijst 6 gehad in plaats van 7.
Ik vind het heel moeilijk om de voorspellen wat het aantal voorkeursstemmen zal zijn. Maar misschien dat de weblog van Helmond er t.z.t. een vraag over kan stellen, kunnen we er vast over denken 8) Iets van wat is het aantal voorkeursstemmen dat de kandidaat-raadsleden die meedoen aan het WWWWW-spel krijgen.
Ook een voorspelling van de verhoudingen in de nieuwe raad zou een mooie vraag kunnen zijn.

Wat denk je zelf trouwens te halen? Als Angelique dan ook gelijk even wil reageren en natuurlijk Peter W dan hebben vast een goede indruk om onze voorspellingen op te baseren. ๐Ÿ˜›

Beantwoorden

Ter aanvulling op het bovenstaande.
Ik ga dus voor minimaal de 100 stemmen. Maar het mogen er natuurlijk ook veel meer zijn.
Voor diegene die dit lezen en denken, nou ik wil hem wel aan die stemmen helpen:
LIJST 7, NUMMMER 3

Beantwoorden

@Ad:
Toch heeft het dan dus allemaal zo moet lopen als het gelopen is blijkbaar:
vorige keer 73 voorkeursstemmen, nu lijst 7 plaats 3. Zou dat toeval zijn?

Beantwoorden

@de Weblog van Helmond
Oei, hogere wiskunde ๐Ÿ˜›
Teveel naar de serie Numb3rs gekeken?

Beantwoorden

@Ad: Nee hoor, gewoon de lagere school afgemaakt. ๐Ÿ˜›

Beantwoorden

Hoewel 11 een leuk getal is, ivm carnaval, zou ik toch niet bij de volgende verkiezingen de lijsttrekker van de grootste partij willen worden en nu 11 stemmen halen.
Wat ik zelf denk te halen is het mooie ronde getal van 50 stemmen.
Dat was ook het aantal wat gehaald is door degene die vorige keer op plaats 20 stond.

KIES 2-20 VOOR OUDERWETSE SPANNING

Beantwoorden

Oke Ad daar gaat hij dan :

Angelique Raaijmakers-v.d. Pol CDA lijst 1 nummer 8

Gezien mijn plaats heb ik veel voorkeursstemmen nodig, 240 stemmen maar dat zijn er , zoals je al zei, ontzettend veel.

Beantwoorden

@jan willem terbeek
Leuk slogan, alleen jammer dat we net lezen dat de energie zo duur is geworden ๐Ÿ™

Overigens de nummer 20 van SDH-OH van 2002 had maar 29 stemmen. Excel regelnr 20 hoort bij nr. 19 op de lijst! ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

@Angelique
Denk je zelf ook die 240 echt te halen (is wel erg veel hoor!)
Of stel je dat cijfer naarmate de verkiezingen naderen nog bij?
Overigens maak je ook kans zonder voorkeursstemmen er in te komen hoor. 6 zetels voor CDA met 2 wethoudersposten is genoeg om je in de raad te krijgen. Er van uitgaand dat jullie nr. 1 en 2 weer wethouders kunnen worden en dat niemand onder jou meer dan 25% van de kiesdeler haalt.

Beantwoorden

@Ad
Je hebt toch wel door dat de prijzen, ten tijden van 220 voltbeter waren dan vanaf het moment dat het 230 volt is geworden?
Daarom KIES 2-20 VOOR OUDERWETSE SPANNING
Ooit krijg je vooruitgang door een stapje terug te zetten.
Ons grote voorbeeld USA heeft 110 volt. Daar draait de economie nog beter dan bij ons.

Wat betreft plaats 19 en 20 heb je wel gelijk inderdaad.
Maar je had goed door wat ik bedoelde.

@Angelique
Wat denk je zelf?
Waar is eigenlijk de hele formule te vinden mbt voorkeurstemmen?

Beantwoorden

@jan willem terbeek
Oke.
De USA is volgens mij toch wel een voorbeeld hoe het niet moet. Trouwens is oorlog voeren over het algemeen goed voor een deel van de economie blijjkt maar weer. ๐Ÿ™

De procedure van de voorkeurstemmen is te vinden op de site van de gemeente helmond en van de kiesraad
Veel plezier met het uitzoeken hoe het precies zit.

Beantwoorden

@Jan- Willem : eerst word de kiesdeler bepaald aan de hand van het aantal uitgebrachte stemmen in verhouding met het aantal te verdelen zetels. En als je als persoon >25% van de kiesdeler aan stemmen op jouw naam behaald hebt , ga je naar een hogere plaats.

Stel dat de kiesdeler in 2006 1000 is dan heb je minimaal 250 stemmen nodig om op basis van voorkeursstemmen een plaatsje omhoog te gaan.

Dus bijv. stemmenverdeling :
nr 2 300 blijft nr 2
nr3 100 wordt nr 5
nr.4 260 wordt nr 3
nr 5 250 wordt nr 4

Mocht nu deze partij 4 zetels halen zonder dat ze een wethouder leveren dan krijgen de eerst 4 een zetel in de gemeenteraad, levert deze partij ook een wethouder dan wordt er 1 van die 5 de wethouder en de overige 4 krijgen een zetel.

Trouwens op 7 maart ‘s avond hoor je alleen het aantal totale stemmen, totaal op jouw partij en totaal op jouw persoonlijk en pas later wordt bekend welke partij er wethouder(s) gaat leveren en of er dan meer van die partij in aanmerking komen voor een zetel.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk uitgegd heb
๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Angelique
Om het een beetje duidelijker te maken, wat gebeurt als nr 6 270 stemmen heeft en nr 7 280 stemmen?

Beantwoorden

@Angelique
Even ter aanvulling. Het is sinds 2002 overigens niet meer nodig dat de wethouders uit de raad komen. Het kan dus zijn dat men een wethouder van “buiten” neemt en dan heeft dat verder dus geen consequentie’s voor de raadsleden die (net) niet gekozen zijn.

Beantwoorden

@jan willem terbeek waar is jouw bijdrage van 11:25 uur gebleven? ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Ja dat wil ik ook wel even weten.
Is dit een vorm van cencuur?
Wordt hier een lid van de positie de mond gesnoerd? In Rusland doen ze dat anders.
Het zal wel weer een Microsofje zijn.
Mijn opmerking was om te laten verduidelijken als nr 6 270 en nr 7 280 stemmen hebben gehaald, hoe dan de verhouding ligt.
Kan natuurlijk nooit met 1000 stemmen, maar in theorie, om het te verduidelijken. 8)

Beantwoorden

@jan willem terbeek
Diegene met het meeste aantal voorkeurstemmen stijgt het meest, dus nr 7 komt voor nr 6.

Beantwoorden

@Jan-Willem 11.38

Als extra aanvulling op mijn gegeven voorbeeld;
Wanneer de kiesdeler 1000 is en een partij haalt 4000 stemmen in totaal dan heeft die partij recht op 4 zetels.
En dan worden die 4 zetels verdeeld over de nummer 1 en de overige 3 met de meeste stemmen.
๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Nog wel een uitdaging:
Wat als lager geplaatste kandidaten meer stemmen halen dan de lijsttrekker. Dit zal wel niet heel vaak voorkomen (of zelfs nog nooit zijn voorgekomen), maar in theorie kan het natuurlijk. Over zo’n voorval kan ik nergens iets vinden. Komt dan toch de lijsttrekker in de raad, of evengoed de personen die meer stemmen hebben gehaald.
Ik heb deze vraag ook aan collega-raadsleden gevraagd, maar ook daar krijg ik uiteenlopende antwoorden.

Beantwoorden

Op 24 februari is de stembus van de NOS in Helmond.
klik hier voor meer info

Beantwoorden

@Ad is de lijsttrekkers ( nr1) geen beschermde plaats ?
Ik dacht van wel…

Beantwoorden

welke partij is het Rechtste?

Beantwoorden

Angelique (14:19 uur)
Dat weet ik dus niet. Ik kan het ook nergens terug vinden. Zal het eens navragen.

@Harry
Kijk ff op de stemwijzer en misschien kom je er dan uit.

Beantwoorden

De voortijdige val van wethouder Van den Heuvel.

De campagne van wethouder Van den Heuvel is in het water gevallen. Mijn familieleden zagen hem afgelopen zaterdag hoogst persoonlijk in de weer met het ophangen van affiches op de gemeentelijke aanplakborden. De heer Van den Heuvel was schijnbaar bang dat hij vieze handen kreeg want hij gebruikte nietjes (mag dat wel) i.p.v van plak. Na de nodige regen en sneeuw in het weekeinde alsmede de wind zijn de affiches met het hoofd van de heer Van den Heuvel er op van de borden gewaaid. De nietjes houden het natte papier niet vast. Daar is vast, net als meerdere andere zaken, ook niet over nagedacht bij D66. 8)

Beantwoorden
quote:
Na de nodige regen en sneeuw in het weekeinde alsmede de wind zijn de affiches met het hoofd van de heer Van den Heuvel er op van de borden gewaaid

Ik heb het gezien, ZIET ER NIET UIT……………….moest er wel om lachen ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Daar tegenover staat dat een aantal affiches met leeghoofden gewoon is blijven hangen, evenals die mensen die stevig op de juiste PLEK zitten. 8)

Beantwoorden

Nadat ik enige jaren terug samen met onder andere onze nieuwe lijstaanvoerder de cursus kandidaat raadslid met goed resultaat gevolgd heb is er veel veranderd in mijn persoonlijke situatie. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik mij zelf niet meer verkiesbaar kon stellen. Op verzoek van de afdeling sta ik toch op de kieslijst op een niet verkiesbare plaats. Ik weet dat er mensen zijn die zeggen alleen te stemmen op iemand die ze persoonlijk kennen. Vandaar het bord in mijn tuin met Lijst 7 en nummer 24 er op. De stemmen die ik eventueel krijg zijn niet verloren maar worden bij het totaal van de SP geteld. Omdat dit voor mij de eerste keer is dat ik op de kieslijst sta heb ik totaal geen inzicht op het aantal stemmen dat ik ga krijgen. (misschien zelfs maar 1) Maar elke stem is er toch weer een voor de SP.Ik maak me al enige jaren op andere manieren verdienstelijk voor de SP en draag zodoende toch mijn steentje bij. Mijn verwachting is dat de Helmondse SP 5 raadszetels gaat halen. Dus een groei van 2 zetels. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

@Peter W
Iemand met jouw status kan toch wel eens 25% van de kiesdeler (laten we het op ongeveer 200 stemmen houden) halen. Maar goed om zeker te zijn stop je maar bij de 190 ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

@Ad: met enige moeite zou ik het hier nog tot burgemeester kunnen schoppen. Maar dat ambieer ik ook al niet. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden
quote:
Vandaar het bord in mijn tuin met Lijst 7 en nummer 24 er op.

Fotootje????

Beantwoorden

@Solveg: klik hiermaar eens.

Beantwoorden

goh peterW is dat bij jou in de tuin????

Beantwoorden

@Angie: Ja. Ik heb met een foto van mijn vorige bord ook in het ED gestaan en zelfs de landelijke site van de SP gehaald. Dit in verband met het weigeren van de gemeente Helmond om aanplakborden te plaatsen naar aanleiding van het laatste gehouden referendum inzake Europa. En nee jij kunt niet meer aan de kersen komen die heb ik al zelf geplukt. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Nou, Weblog en Peter, dat was een neuslengte verschil.

@Peter, mooie foto van het bord in je tuin.

Geen commentaar gehad van de Gemeente of politie.?

Beantwoorden

@Solveg: ze moesten eens durven. ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

Hahaha

Beantwoorden

Solveg

quote:
Geen commentaar gehad van de Gemeente of politie.?

Of van de buren?

Beantwoorden

@Ad, Angelique jan willem terbeek en Peter W (en eventueel andere personen die zich verkiesbaar stelden):
Wat vinden jullie eigenlijk zelf het beste/sterkste/belangrijkste punt in het verkiezingsprogramma van jullie partij?

Beantwoorden

@Harry:
Als je nog in links en rechts denkt is SDH-OH denk ik het rechtste. De site van Praasterink is wel grappig. Bij het tabblad visie staat niks en bij het tabblad actueel staat Binnenkort. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@De weblog van Helmond
Het sterkste vind ik dat het gehele programma punten kent die door links en rechts worden gewaardeerd. Om te noemen
-keiharde aanpak veelplegers
-experiment met zelf produceren wiet
-zorglokket in de wijk
-uitvoering centrumplan
-meer stadswacht met handhavingsbevoegdheid
-huisvestingssubsidie voedselbank
Dit zijn allemaal punten die door de gewonen mens zoals jullie en ik, herkenbaar, meetbaar en begrijpelijk zijn.
Persoonlijk ga ik voor de veiligheid en leefbaarheid.

Beantwoorden

@Anja
En als je wilt reageren krijg je de 404 foutmelding, dat de pagina niet bestaat.

Beantwoorden

Ik vind juist het sterke punt dat we stelling durven te nemen tegen het centrumplan. Veel te groot, te massaal en ook veel te kostbaar. Als dit centrumplan zo door gaat hoe het nou ervoor staat (waarschijnlijk willen de voorstanders het nog groter maken door ook Nedschroef erbij te betrekken) zullen de burgers van Helmond dat zeker financieel gaan merken.

Veiligheid.
Meer sociale controle in plaats van camera’s.

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Is dit toch een poging om een beetje discussie tussen de diverse kandidaten te krijgen ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

@Ad:
Het leek ons wel goed/interessant als de diverse kandidaten laten horen waar zij voor staan. De bezoekers kunnen zodoende een beter beeld krijgen om die kandidaat eventueel een voorkeurstem te geven. En voorzover wij altijd begrepen, zit discussieren de meeste politici in het bloed.

Beantwoorden

vinden jullie het erg als ik uberhaubt niet meedoe aan een politieke discussie … kweet ook nog nie of ik wel ga of op wie ik ga stemmen …. ๐Ÿ™‚

Beantwoorden

@Angie
Dan is het misschien juist goed om met een eventuele discussie mee te doen. Natuurlijk wel gaan stemmen! Je kunt altijd iemand van je Weblog van Helmond medeloggers kiezen. Keuze genoeg.

Beantwoorden

@Weblog van Helmond (19:22 uur)
Misschien is het dan goed als jullie weer een stelling erin gooien.
Natuurlijk is het wel mooi dat de SDHOH nu wel voor een subsidie is voor de voedselbank.

Beantwoorden

Vanavond was ik bij Helmond-Sport op de debat avond met jongeren.
Er was redelijk veel opkomst en wat mij verbaasde was het relatief grote aantal allochtone jeugd.
@Ad
Een discussie is wel aardig, maar ik vrees dat wij allemaal ongeveer het zelfde te zeggen hebben.
Iedereen zal gevoelige punten uit de weg gaan.
Daarom lijt het mij aardig als er een stelling neergelegd wordt die succes op discussie garanderen.
Wat betreft de centrumplannen, kan ik zeggen dat hier behalve veel bedrijfsruimte ook veel woningen gepland zijn.
Taak is om er voor te zorgen dat er een relatief groot aantal betaalbare huurwoningen bij zijn voor starters, jongeren, studenten.
In jouw straatje?

Beantwoorden

lijt=lijkt
garanderen=garandeert

komt omdat ik een beetje verkouden ben 8)

Beantwoorden

Elke Helmonder zal er niets op tegen hebben dat het centrum mooier wordt.
Het wordt wel anders als duidelijk wordt dat dit met geld dat bestemd is voor de WVG, onderwijs, kinderopvang enz. enz. betaald wordt.

Dan wat betreft de betaalbare huurwoningen.
De gemeente schaft de sociale grondprijs bijna helemaal af wat de prijs van de huurwoningen weer veel duurder maakt. Welke starter, jongeren of student kan zich een nieuwe huurwoning permiteren? Nieuw is helemaal niet weggelegd voor deze genoemden.

Beantwoorden

Je kunt betaalbaar als uitgangspunt nemen voor dit gedeelte van de plannen.
Op een bepaald aantal m2 kun je een x aantal kantoren met huizen bouwen. De grondprijs wordt hierin verwerkt.
Door een verdieping er bovenop te zetten (bijvoorbeeld) kun je in dit soort woningen de grondprijs weg laten. Zouden de meerkosten voor hoogbouw zoveel hoger worden? Of heb je dan een gedeelte van de oplossing te pakken?

Beantwoorden

Helaas werkt dat niet zo in de praktijk.
Kijk maar eens wat voor prijskaartjes er nu aanhangen aan nieuwe hoogbouw in het centrum.
Laten ze de grondprijs ten laste komen voor de begane grond krijgen ze geen winkel of kantoorruimte meer gevuld.

Beantwoorden

I.p.v. de woningbouwverenigingen te verbieden hun woningen te verkopen, zou ik zeggen verkoop ze maar onder de voorwaarde dat het geld besteed word voor betaalbare huur- en koopwoningen, zodat de jongere generatie het zich ook kunnen veroorloven om in een nieuwe woning te wonen, iets huren of kopen op één loon, zodat ze ook aan een gezin kunnen beginnen zonder de zorg van oppas e.d. omdat ze persé met z’n tweeën moeten werken + dat dan de wachtlijst ook eens een beetje korter wordt.

Beantwoorden
quote:
meer stadswacht met handhavingsbevoegdheid

Ben ik geen voorstander van, de politie moet jaaaaren naar school voor hun bevoegdheid.
Ik zie het meer als een tegemoetkoming naar de regering, omdat die niet meer geld in de politie wil steken, wat wel moet, vind ik, meer blauw op straat.
Enne… schoenmaker, blijf bij je leest !!
Als je wilt solliciteren bij de gemeente als werkster (sorry, interieur verzorgster) dan moet je al bijna Mavo hebben en dan zul je als stadswacht zomaar politietaken kunnen gaan overnemen? nou, dat gaat er bij mij niet in.

Beantwoorden

@Solveg
Wil je hiermee zeggen dat een stadswacht per definitie dom is?
De flink studerende politie agent moet op straat rondlopen om te kijken of het kwartje wel goed in de automaat is geplaatst. Nou dat lijkt me moeilijk. De agent heeft meer aan zijn studie als hij opsporingstaken kan vervullen. Het iets “mindere werk” kan dus aan andere krachten worden overgelaten.
Overigens moet ook de stadswacht nog behoorlijk studeren voor hij de handhavingsbevoegdheid krijgt.
Je weet dat een groot aantal stadswachten voorheen moeilijk plaatsbaar waren? Als je ze nu ziet lopen, dan straalt er toch wel trots uit.
Je ziet mannen en vrouwen die de stad kennen en die door de bevolking worden gewaardeerd.

Beantwoorden

Onder de huidige coalitie is in deze raadsperiode het aantal stadswachten flink terug gebracht, ondanks de wil van de bevolking om meer blauw op straat.
Nu zie je in sommige verkiezingsprogramma’s opgenomen dat ze weer gaan voor uitbreiding van de stadswacht waarbij ze zelfs eerst mede schuldig zijn aan de forse inkrimping. Hoe geloofwaardig ben je dan?

Beantwoorden

Ongeloofwaardig. Afstraffen die partijen op 7 maart. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Hans Verbakel (SP) schreef destijds op De weblog van Helmond over de Helmondse stadswachten dit gastlog.

Beantwoorden
quote:
Wil je hiermee zeggen dat een stadswacht per definitie dom is?

Nee, ik bedoel hiermee, dat er grenzen zijn van wat een stadswacht over kan nemen van de politie.

Beantwoorden
quote:
Nu zie je in sommige verkiezingsprogramma’s opgenomen dat ze weer gaan voor uitbreiding van de stadswacht waarbij ze zelfs eerst mede schuldig zijn aan de forse inkrimping. Hoe geloofwaardig ben je dan?

Niet geloofwaardig dus……………………….

Beantwoorden

Hier het antwoord dat ik gekregen heb van Geert Deenen. Hij is verantwoordelijk voor de informatievoorziening tijdens de verkiezingsperiode’s.
______________________________________________
dag Ad,

jouw voorbeeld
1. kandidaat A: 150 stemmen
2. kandidaat B: 400 stemmen
3. kandidaat C: 350 stemmen
4. kandidaat D: 100 stemmen

in het door jou geschetste voorbeeld wordt nr 2 (kandidaat B) benoemd.
Zou de partij 2 zetels halen dan wordt ook nr 3 ( kandidaat C) benoemd. De volgende die voor benoeming in aanmerking komt (bijv bij tussentijdse vacature) is nr 1 (de lijsttrekker).

Waarom?
Eerst worden op de lijst geplaatst die kandidaten die minimaal 1/4 van de kiesdeler gehaald hebben. In jouw voorbeeld dus minimaal 200 stemmen. Dit betreft de kandidaten B en C. De volgorde voor die kandidaten wordt bepaald door het aantal behaalde stemmen. Kandidaat B komt daarmee bovenaan te staan en daarna kandidaat C.
Voor al diegene die niet de vereiste 1/4 van de kiesdeler gehaald hebben geldt de volgorde zoals die door de partij is vastgesteld. Dus eerst kandidaat A en daarna D. Hiermee wordt de volgorde op basis van de verkiezingsuitslag:

1. kandidaat B: 400 stemmen
2. kandidaat C: 350 stemmen
3. kandidaat A: 150 stemmen
4. kandidaat D: 100 stemmen

Mocht je hierover nog vragen hebben, dan ben ik uiteraard graag bereid deze te beantwoorden.
m.vr.gr.
Geert Deenen
informatie- en privacybeheerder Stadswinkel
gemeente Helmond
0492- 587271
06 – 22604818
[email protected]
______________________________________________

We kunnen dus concluderen dat de lijsttrekker geen beschermde status heeft. Als hij/zij niet voldoende stemmen haalt komt er een ander voor in de plaats.

Beantwoorden

Ik vind trouwens dat veel politieke partijen best aso met de burger omgaan.
Verschillende mensen die ik ken hebben vragen gesteld per mail aan verschillende partijen, krijgen gewoon nooit antwoord, van sommigen is het al meer dan een maand geleden. En dat in deze tijd van de verkiezingen !! ๐Ÿ™

Ik had de vraag, of een lijsttrekker een beschermde status heeft op verschillende forums van partijen gesteld, ook geen antwoord, raar hoor. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Ouders van jongeren die overlast op straat veroorzaken moeten worden aangepakt als ze geen hulp willen bij de opvoeding van hun kinderen. En ook tegen de jongeren zelf moeten keiharde maatregelen worden genomen. Dat was de uitkomst van een spoeddebat over criminaliteit gisteravond in de Tweede Kamer. Ouders moeten desnoods worden verplicht om hulp bij de opvoeding te accepteren. En wie dat niet wil wordt gestraft. De Kamer wil dat het kabinet uitzoekt of zoiets haalbaar is.

Is het een goed idee om naast jongeren ook hun ouders verantwoordelijk te stellen? Of gaat het veel te ver om ouders te vertellen hoe ze hun kroost moeten opvoeden?

Beantwoorden

Solveg (13:54 uur)
Zie het antwoord erboven.

Solveg (14:01 uur)
Zolang kinderen onder de 18 jaar zijn, dan moeten de ouders gewoon verantwoordelijk zijn. Dus als ze problemen zijn samen dit oplossen. Sommige ouders zullen dan inderdaad wat (of heel veel) hulp kunnen gebruiken. Het probleem is als ze niet open staan voor hulp, dan heb je gewoon een probleem. Iets afdwingen wat men niet wilt is gewoon moeilijk.

Beantwoorden
quote:
Solveg (13:54 uur)
Zie het antwoord erboven.

Ja, had ik inmiddels gezien, maar het ging mij er meer om dat je gewoon geen antwoord krijgt, helemaal niks, nada, noppes. Dat doe je toch niet, vooral niet in verkiezingstijd.

quote:
Het probleem is als ze niet open staan voor hulp, dan heb je gewoon een probleem. Iets afdwingen wat men niet wilt is gewoon moeilijk.

Ja, hier ben ik het mee eens, maar hun kroost kunnen ze wel harder gaan aanpakken dacht ik zo.

Beantwoorden

Bedankt voor de uitleg , Ad, mbt beschermde status ๐Ÿ˜€

M.b.t. stadswachten :
Onder de stadswacht vallen meer functies en op die andere functies is bezuinigd maar het CDA wil het aantal stadswachten op het gebied van handhaving (aparte functie) vermeerderen om de politie te kunnen verlichten zodat die meer tijd over hebben voor de “grote” problemen en om de wijkbewoners te kunnen helpen (meer handhavingscontrole door daartoe bevoegde stadwachten) door mensen aan te gaan spreken op het gebied van;

– containers op openbaar terrein, buiten de poort neerzetten
– hondenpoepoverlast en noem maar op.

Op zich kleine zaken maar wel de grootste bron van ergenis bij de wijkbewoners en dus een goede zaak! ๐Ÿ˜€

Solveg 13.54 uur
Ik ben het helemaal met je eens dat partijen, een burger die de moeite neemt om iets aan te kaarten bij de politiek altijd ๐Ÿ˜ฎ een reactie moet geven!

Wat ik in het verkiezingsprogramma van het CDA persoonlijk heel fijn vind ;

– basisscholen van max. 300 leerlingen in goede gehuisveste scholen

– behoud van De Bundertjes en meer groene gedeelten van Helmond

– doorgaan met het opknappen van de Binnenstad en daaropvolgend Helmond-West opknappen

Beantwoorden
quote:
– basisscholen van max. 300 leerlingen in goede gehuisveste scholen

– behoud van De Bundertjes en meer groene gedeelten van Helmond

Ben ik het helemaal mee eens.

@Angelique, heb je het gastenboek inmiddels gezien???

Beantwoorden

Opknappen van Helmond-West? Ik dacht dat dit niet meer nodig was? Er was eens een CDA wethouder die de status van WIJKACHTERSTANDSGEBIED in Helmond-West heeft gewijzigd in aandachtsgebied.
Hierdoor ging een gedeelte van de subsidie die voor binnenstad en west bedoeld waren geheel naar centrum.
Maar ik wil een coalitiepartner niet afvallen. Onze WoCom doet op dit moment heel goed werk door een aantal mooie nieuwbouwprojecten te realiseren. Allemaal senioren woningen en huur woningen in de hogere prijsklasse. Hierdoor blijkt doorstroming in de wijk op gang te komen en komen de goedkopere woningen beschikbaar. En alles bijna geruisloos!!!

Beantwoorden

@Jan-Willem check maar eens bij je partij wat ik bedoel.
Na herstructurering Binnenstad komt Helmond-West aan de beurt want alleen bij Helmond-Noord is de status Wijkachterstandsgebied of aandachtsgebied (beiden hetzelfde) komen te vervallen ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Dit kreeg ik net binnen van de Gem. Helmond. o.a.

Burgemeester en Wethouders van Helmond hebben besloten om een aanvullende ziektekostenverzekering aan te bieden aan uitkeringsgerechtigden. Op deze manier kunnen die zich verzekeren van een prima pakket tegen een aantrekkelijk tarief.

Beantwoorden

solveg.. dat is toch al even bekend.. het gaat dan om een ‘collectieve ziektekostenverzekering’ en het kost dan zo’n 99,95 per persoon per maand.

Beantwoorden

Had ik eerder niet gezien, stom van mij, dat ik dat niet wist, krijg altijd een nieuwsbrief van de gemeente, was dan wel een beetje laat.

Beantwoorden

Van een aantal sites valt me op hoe verouderd ze zijn. Dat is raar vind ik, dit zijn toch hun hoogtijdagen. Als voorbeeld de site van de Helmondse VVD:
Op het tabblad Nieuws is het laatste nieuws geplaatst op 5 november 2005 (een algemene column van Ed van der Sande, Tweede Kamerlid van de VVD).
Op het tabblad Agenda is de laatste activiteit op 17-12-2005 (de Algemene Ledenvergadering van de landelijke VVD). Ik vraag me dan af of zo’n partij door zou hebben dat er gemeenteraadsverkiezingen zijn?
De oude verkiezingsposters op hun site zijn juist weer leuk vind ik. Die met de leuze “Koopt geen rode kat in de zak!” bewijst meteen dat de VVD negatief campagnevoeren dit jaar niet voor het eerst gebruikt, zoals pas in het nieuws werd gezegd.

Beantwoorden

kijk eens op deze weblog…….ook jongeren mogen stemmen.

Beantwoorden

@Sandra:
Even voor alle duidelijkheid: ook hier mag je reklame maken om op jou en je partij te stemmen, geen enkel probleem.
Een aantal reacties hierboven hebben betrekking op Helder Helmond. Wellicht wil je die van een reactie voorzien. Onze bezoekers zouden dat waarderen.

Beantwoorden

‘k woon al een tijdje niet meer in Helmond, maar heb er 30 jaar doorgebracht. Komisch om te zien, volgens het stemadvies, dat volgende raad een groepje obers is.
…….Krijgen jullie eindelijk je discotheek.

Beantwoorden

He ja, dat ik niet in de gaten had dat Sandra Sandra is van Helder Helmond.
Sorry, maar hoe hard je het ook probeert, het blijft een dun laagje ijs.
Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat jullie nog maar zo kort politiek actief zijn.

Beantwoorden

@jan willem: Waarom hebben jullie eigenlijk Tielemans als jullie lijsttrekker gekozen?

Kan iemand me uitleggen wat dat jaarlijkse Jules de Korte festival uit de stemwijzer is?

Beantwoorden

@Dries
Ken je Peter Tielemans? Heb je hem ooit gesproken of horen spreken? Een groot spreker die mensen, door zijn toespraken op scherp kan stellen. Ik wil geen vergelijking maken, maar welbekende Pim was ook zo’n persoon. Meesgaan in zijn verhaal is niet moeilijk, want als Peter praat, dan ga je vanzelf luisteren. Het is moeilijk om zijn woorden te vergeten. En als je wat zegt ten overstaan van je kandidaten, dan kun je jezelf geen blunder veroorloven. Dit zou in de loop van de komende vier jaar tegen je werken. Het mooie is dat die mensen die vorige keer op de lijst stonden ook nu weer zichzelf beschikbaar stellen. Natuurlijk vallen mensen af op persoonlijke kwaliteit of instelling of wegens beeindiging politieke aspiraties, maar diegene die ook nu weer op de lijst staan gaan allemaal daadkrachtig verder op de voorgestelde wijze. Dat kan alleen een goed lijsttrekker bereiken.
Sterk in samenwerken.

Beantwoorden

Het Helmondse D66 is de laatste weken net zo’n keffend keeshondje.
In 2002 (in hun goede tijd) haalden ze met de hakken over de sloot een raadszetel en was het daarmee de partij die met het kleinste aantal stemmen in de raad kwam. Door knappe politieke spelletjes leverde D66 toen zelfs een wethouder.
D66 weet dat hun raadszetel op 7 maart verloren gaat. Want zelfs in hun dromen durven ze niet van 903 stemmen (zoals vier jaar terug) te dromen. Daarom gaan ze nu alvast keffen dat (de kwaliteit van) de toekomstige wethouders via achterkamertjes beslist moet worden. Wat doorzichtig. Want wie-o-wie zou er dan toch wethouder moeten blijven, ook al heb je geen raadszetel? Als ze dit zou lukken, vind ik dat heel Helmond diep moet buigen voor D66.
Ook belachelijk is dat ze op hun eigen site gaan zitten keffen tegen de landelijke D66: How low can you go…
Ik ben blij dat D66 uit de raad verdwijnt! Hou ze aub ook uit B&W! Al was het maar omdat ik niet graag voor zo’n keeshond buig.

Beantwoorden

Eindelijk na wat aandringen is me gelukt wat ZELFS de Weblog van Helmond niet is gelukt.
Ik heb het (concept) programma boven water gekregen.
Ook een aanvilling op het programma staat op de server.

Beantwoorden

Ja, dat heb ik ook, maar het is nog een concept had ik begrepen.
Ik zou het origineel, snel krijgen.

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Knap stukje onderzoeksjournalistiek! Petje af! Je bent er zelfs nog sneller mee dan de website van Helder Helmond. Namens vele bezoekers: dank hiervoor.

Beantwoorden

Ik ben eens gaan kijken op dit concept, maar er moet veel gestreep en gewijzigd worden.
Wat te denken van het volgende:

Er zullen helaas ook mensen zijn die niet meer bemiddelaar zijn voor een baan

Met werkgevers dient gesproken te worden hoe werkgelegenheid van Helmonders minder ten koste gaat van bijvoorbeeld inhuren van Poolse arbeidskrachten

Die regel heb ik wel tien keer gelezen, maar hij is mij nog steeds niet helder.

22. Mobiliteit (o.a. OV) en Milieu (wordt nog aangewerkt)

Dat is pas helder, de moeilijke problemen zijn voor volgende verkiezingen. 8)

Ik zou liever minder text zien, want tijdens het lezen raak je volledig het overzicht kwijt.

Beantwoorden

Ik heb net iemand van HH gesproken over de telefoon en die zegt dat het jammer is dat dit concept op internet is terecht gekomen, want dit moest nog door iedereen goedgekeurd worden. Het is een uitgebreid concept, van “De 11 punten” op hun website.
Ene “Sandra” had het per ongeluk op een ander log aan iemand gegeven, zo werd mij net verteld.

Beantwoorden

Als je nou nog steeds met een conceptverkiezingsprogramma moet werken ๐Ÿ˜•
Ik denk dat ze op 8 maart ermee naar buiten komen.

Beantwoorden

Tja, ze zijn wel erg laat, heb ik ook gezegd tegen ze.

Beantwoorden

@jan willem:
Bedankt voor je uitleg waarom jullie hem kozen. Ik ken Tielemans natuurlijk niet. Ik ben het met je eens dat woorden belangrijk zijn. Als leider van jouw partij doet hij het niet slecht, het was in jullie partij tenminste geen duiventil. Maar hij heeft natuurlijk ook domme dingen gedaan waar jullie niet blij mee waren.

Beantwoorden

@Solveg
Ik vind niet dat ze Sandra hier de schuld van moeten geven. Als dit geheim moest blijven hadden ze haar wel kunnen waarschuwen dat ze het niet door mocht sturen, omdat er op “haar” weblog een korte discussie is ontstaan dat een zekere P. zijn e-mailadres niet werkte.
Maar iedereen heeft recht om te weten waar men op stemt.

Beantwoorden
quote:
Ik vind niet dat ze Sandra hier de schuld van moeten geven.

@Noud; Dat vind ik dus ook, ik heb er alleen maar neer gezet wat er gezegd is, tegen iedereen had gezegd moeten worden dat dit “concept”niet voor publicatie geschikt is.
Maar ja, wie ben ik……….. ๐Ÿ˜€

quote:
Maar iedereen heeft recht om te weten waar men op stemt.

Tuurlijk heeft iedereen dat.

Beantwoorden

Is toch logisch dat die jongeren dat verkiezingsprogramma uit enthousiasme voor hun partij naar iedereen doormailen.

Beantwoorden

Tja,……….. daar kunnen ze dan toch beter mee wachten tot het definitief is i.p.v. een concept.

Beantwoorden

@Anja, dat is niet logisch en ook niet slim.
Wanneer een serieuze politieke partij aan de gemeenteraadsverkiezingen mee wil doen dient men hun enthousiaste jongeren te begeleiden en zeker wanneer er voor gekozen word om het web-log op te gaan. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

We gaan nou toch niet zeggen dat Sandra onervaren is ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

@Ad: Sandra van Nuland is totaal onervaren in de politiek. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Ze heeft toch het een en ander bereikt met haar vaccinatiestrijd, dus geheel onervaren zou ik haar niet willen noemen.
Ik leg de schuld van het “uitlekken” van het verkiezingsprogramma dan ook volledig bij de partij.
De roep om hun verkiezingsprogramma werd alsmaar groter, niet gek 2 weken voor de verkiezingen! Dus ik begrijp wel dat ze haar mogelijke kiezers tevreden wil houden en het verkiezingsprogramma naar buiten brengt.

Beantwoorden

@Ad:
Zij is de communicatie-dame van Helder Helmond, staat op de zesde plaats van hun lijst en probeerde zelfs lijsttrekster worden. Zij zit bij die jongeren juist als begeleiding en had dus beter moeten weten vind ik. Haar communicatie kan ze beter beperken tot de gezondheidszorg, want voor haar partij is die dus niet echt gezond.

Beantwoorden

Ik hoor net dat zij van Helmond Transparant was. Oude liefde roest niet blijkbaar, want het openbaar maken van dat concept was bij die partij wel goed geweest. En zo slecht is dat concept nog niet.

Beantwoorden

Angelique wordt nog beroemd. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Porcupine
Ben benieuwd hoe Angelique er zelf op reageert. Gratis (denk ik) reclame, daar zal Lodewijk wel jaloers op zijn. ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

Ik weet niet of je blij moet zijn als Sjaak reclame voor je maakt. 8)

Beantwoorden

Hebben jullie dit ook gelezen Stemwijzer ??

Beantwoorden

Eerst zeikte hij haar (en wie niet) af en nu is ze weer goed.

Beantwoorden

@Angelique
“Wanneer een serieuze politieke partij aan de gemeenteraadsverkiezingen mee wil doen dient men hun enthousiaste jongeren te begeleiden en zeker wanneer er voor gekozen word om het web-log op te gaan.”

Onder welke categorie val jij (of moet ik u zeggen)?

Beantwoorden

Porcupine en Ad
Ik heb het net pas gezien en ook dus net pas gereageerd.
Altijd leuk om een compliment te krijgen ๐Ÿ˜€

Anja 19.23 uur Over wie heb jij het ?

Harrie , ik val niet meer onder de jongere met mijn 37 jaar en je mag jij zeggen ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Jan Willem en Anja
Als je van Sjaak een compliment krijgt moet je het met beide handen aannemen.
En zonder te slijmen hij heeft nog gelijk ook wat het uiterlijk van Angelique betreft.

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud)
Het beroerde is, dat je nooit weet of hij het echt meent.
Ik weet wel dat hij liever praat met een leuke meid dan met een lelijke vent, maar ja zeg nou zelf.
8)

Beantwoorden

Ik praat ook liever met een mooie meid dan met een lelijke vent. Maar de woorden van Sjaak moet je altijd met een korrel (of vaatje) zout nemen.

Beantwoorden

In Helmond leven de verkiezingen zo te lezen net als in Buisdorp.

Beantwoorden

Weet niemand wat dat jaarlijkse Jules de Korte festival van de stemwijzer is? De politici hier toch wel? Want die werkte mee aan die stemwijzer.

Beantwoorden

@Angelique:
Toen Sjaak eens per week dat stukje in de Trompetter schreef was het vaak wel de moeite waard om te lezen. Maar nu hij elke dag iets moet schrijven vervalt hij steeds in schelden en sneren naar bijna elke politicus waarvan hij de naam kent of de foto kan kopiëren. Dat zijn niet mijn waarden en normen.

Beantwoorden

Hoi Hoi
Ik lees nu alles pas…In iedergeval dnak voor hte compilment dat ik nog bij de jongeren hoor ๐Ÿ˜‰ Ben inmiddels al weer bijna 7 jaar moeder…maar daar gaat het niet over.
Het concept programma is niet te enthousiast naar iemand opgestuurd maar als iemand zoveel moeite doet en interesse heeft moet het in mijn ogen beantwoord worden! En nee het was niet mijn bedoeling dat het op het web zou komen en ja ik heb erbij gezegt dat er nog vele fouten in stonden en dat het definiteive anders is ingedeeld aan de hand van onze 11 punten.En ja ik vind ook dat het er allang op had moeten staan.
Overigens ben ik absoluut niet de communicatie damen binnen Helder Helmond?!?! Dus hoe men daarbij komt?
1 Maart om half acht is er (ja op initiatief van deze onervaren politicus ๐Ÿ˜‰ ) een vrouwen debat in de Raadzaal. Verder uitgevoerd door mij en Thea van D66 want we moeten immers toch samen werken.
Ik zal eens wat vaker proberen te lezen hier,….en reageren. En Transparant zal ik altijd blijven ook BIJ en OVER Helder Helmond!! ๐Ÿ˜›
Heldere Groeten Sandra van Nuland

Beantwoorden

Ik stem op Helmondse Belangen. Dat is de enige partij die altijd van zichzelf laat horen en niet alleen tijdens de verkiezingstijd. Ze hebben zelfs een mobiel informatiepunt waarmee ze bijna elk weekend langs de verschillende Helmondse winkelcentra trekken om de meningen van de burger te peilen. Ook steunen ze verschillende Helmondse verenigingen en initiatieven met een financiele bijdrage. Dit kun je ook nalezen op de goed verzorgde internet-site.

Beantwoorden

@Sandra:
Mooi gesproken. Helaas kan ik 1 maart niet, anders was ik graag eens komen luisteren. Weet jij wanneer jullie echte verkiezingsprogramma komt?

Beantwoorden

@The Dude We leven in eenvrij en democratisch land dus stem op wie je wilt!! Ik heb ze helaas nog nooit ergens zien staan maar dan moet ik wellicht beter kijken
? En persoonlijk ben ik van menig dat doneren aan verenigingen geen taak is van een politieke partij maar dat een partij bijvoorbeeld aandacht vraagt in de politiek voor een organistatie. 8) @Anja
Zodra ik het heel zeker en precies weet zet ik het hier meteen op ๐Ÿ˜›

Beantwoorden

Het CDA houdt Helmond op koers…
en stuurt de Helmonders naar Mierlo om te winkelen…

Beantwoorden

Ik vindt die stemwijzer wel goed op zich hoewel ik er niet alles van snap. Ook van dat Juul de Korte festival niet. Gelukkig kwam ik bij Helder Helmond uit als tweede partij. want daarop stem ik. Die vinden tenminste wat de mensen zeggen en dat vind ik wel goed.

Beantwoorden

@ Sandra. Afgelopen zaterdag hebben ze nog in het centrum gestaan met het informatiepunt. Ook zijn er toen opnames door de NOS gemaakt, juist vanwege dat mobiele informatiepunt, een concept dat uniek is in Nederland. En wat het doneren aan verenigingen en instanties betreft: Ik vind dat het juist heel positief is dat een partij die tussen de burgers in staat, verschillende initiatieven steunt die diezelfde burgers dichter bij elkaar kan brengen. En daarbij wordt er door Helmondse belangen zeer regelmatig aandacht gevraagd voor bepaalde onderwerpen die de inwoners van Helmond aangaan. Denk maar aan alle ophef van een tijd geleden over het nieuwe logo van de gemeente Helmond. Het was Helmondse Belangen die die dit onderwerp als eerste onder de aandacht bracht.

Beantwoorden

@ The Dude….wie je ook mag zijn> van Helmondse Belangen neem ik aan.
Dat jullie Zaterdag op de markt stonden weet ik. MAar door het jaar heen heb IK (zoals ik al zei) jullie nergens zien staan.Maar begrijpen wat er wordt gezegt is niet altijd makkelijk.
Overigens vind ik doneren aan een organisatie nog steeds geen taak voor een politieke partij, als je dat belangrijk vind doe het dan prive.
Na de Carnavals vakantie start ik een tienermoederinloop in het nieuwe jongerencentrum, geheel vrijwillig twee ochtende in de week, gesteund door diverse organisaties. Maar dat doe ik als mezelf en niet als politicus!!!! ach en die laatste opmerking…die streft vanzelf uit tegelijk met alle andere haantjes opmerkingen als de vogelgriep hier heen komt ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜› groetjes Sandra
en nogmaal graag helder ipv The Dude

Beantwoorden

Even berichtje tussendoor voor Sandra: jij vroeg op mijn weblog om die foto, maar wat is jouw e-mailadres?

Beantwoorden

Hebben jullie de folder/boekje van “Helmond Actief ” gezien, hierin staan de oude logo’s nog van Pim Fortuin en Leefbaar Nederland, vind ik toch ook geen reclame, dat je nog met oud materiaal werkt.

Beantwoorden

@ Sandra. Dat jij door het jaar heen het informatiepunt niet hebt zien staan, wil niet zeggen dat ze er ook niet stonden. Of het moet zijn dat je op zaterdag alle winkelcentra van Helmond bezoekt. En die vijandigheid jegens Helmondse Belangen vindt ik toch een beetje vreemd. Zeker als ik het verkiezingsprogramma van Helder Helmond eens bekijk. Dat lijkt toch wel verdacht veel op dat van Helmondse Belangen. Het lijkt wel of het op de meeste punten zo is overgenomen. Sorry Sandra, maar een erg HELDERE kijk op de dingen heb je mijns inziens niet, het zijn meer loze kreten. Helmondse Belangen heeft zich al keer op keer bewezen, de afgelopen 4 jaar. Probeer dat eerst maar maar eens met Helder Helmond te bereiken.
Ik ben trouwens op geen enkele manier binnen Helmondse Belangen aktief, ik kan me daarentegen wel goed vinden in hun idealisme en hun standpunten.

Beantwoorden

@Solveg
Inmiddels sta jij ook op de zwarte lijst van Theo van Mullekoms “Helmond Aktief”.

Trouwens de LPF in Eindhoven werkt nog gewoon met de foto van Pim.

Beantwoorden

@The Dude
De standpunten van HB ken ik denk ik wel, maar wat is hun idealisme?

Beantwoorden

Alle raadsleden van HB staan een groot deel van hun raadsvergoeding uit idealistisch oogpunt aan de partijkas af, iets wat overigens ook door de SP gedaan wordt. Van een deel van dat afgestane geld worden verschillende Helmondse verenigingen en initiatieven gesteund. Welke dat zijn, is onder andere te lezen op http://www.helmondsebelangen.nl Op deze manier wordt gemeenschapsgeld in mijn ogen pas echt goed besteedt.

Beantwoorden

@ The Dude …wie je ook bent?
voor dat ik in ga op de caravan van HB lees ff alle postings terug dan wordt het wel Helder… ๐Ÿ˜‰ Waar je mijn vijandighei jegens Helmondse Belangen vandaan haalt is mij echter een Raadsel.
En voormij zelf kan ik alleen maar zeggen dat ik al aardig wat iedealistische dingen heb berijkt. En nee niet voor de Helmondse bevolking alleen maar voor alle kinderen in Nederland.
Helemaal op eigen kosten!! In mijn eigen tijd.
En wel een nieuw kinkhoest vaccin voor alle kinderen in Nederland.ik zou zeggen typ mijn naam eens in bij Goolge en kijk bijvoorbeeld Netwerk terug.
Als je het over een idealist hebt.Zoals ik al zei ben start ik na de carnaval in de Fonkel met een tierermoederinloop. en jawel weer helemaal voor NIKS!!! dus omvoor me zelf te preken……Gegroet Sandra van Nuland

Beantwoorden

@Ad: Wil je dat even toelichten?

Beantwoorden

@Sandra
Je weet het verschil toch wel tussen gratis en voor niks.
Ik kreeg net een beetje sympathie voor je, maar je moet jezelf niet zo op een voetstuk plaatsen. Laat dat aan andere mensen over.
Je zou bijvoorbeeld onder een andere naam kunnen schrijven en dan die ander laten zeggen dat je zo goed bent.
Ik denk dat je dan goed met politiek bezig bent. Nu lijkt het wel moeder theresa. 8)

Beantwoorden

@jan willem terbeek
Ik neem aan dat ik je verkeerd begrijp, maar even voor de zekerheid.
Als je jezelf uitgeeft voor iemand anders en dan jezelf weer volop complimenten geeft (via die alias) ben je goed met politiek bezig ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

@Solveg (20.37)
Ik neem aan dat je het verkiezingsboekje van Helmond Aktief bedoelt. Je schrijft echter Helmond Actief met een c. Die laatste is een club voor o.a. sociale activering in de binnenstad.
Theo van Mullekom kan echt uit zijn vel springen als men zijn partij verkeerd schrijft dus in plaats van een k een c gebruikt. Vandaar mijn opmerkingen. Naast wat ambtenaren, wethouders, de burgemeester, jan willem terbeek, sta jij nou dus waarschijnlijk ook op die lijst.

Beantwoorden

Wat trouwens te denken van onderstaand citaat van Van Aartsen:

quote:
De fractievoorzitter ziet de VVD onder meer als beter alternatief voor de lokale partijen, die vaak voortkomen uit de liberale beweging. “Het is beter om op de VVD te stemmen, omdat een VVD-gemeenteraadslid of wethouder ook contact heeft met een nationale partij, en in de huidige situatie Gerrit Zalm kan bellen met de vraag: kun je me niet een beetje helpen.
Beantwoorden

Ik heb ook de stadsfolder van Helmond Aktief gelezen en herken daar de heer Mullekom volledig in. ๐Ÿ˜€

En toch Ad 22.09 uur zit daar wel wat waarheid in want op het gebied van co-financiering heb je eigenlijk wel je netwerk nodig om een en ander voor elkaar te krijgen.

Beantwoorden

@Ad: Ach ja, ik was weer eens te vlug, moet vaker de preview gebruiken.

๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@ Jan Willem Terbeek
Ik bedoel uiteraard gratis. En ik zal het voortaan aan anderen overlaten maar dan niet zelf onder een andere naam daar houd ik niet van!
Overigens wil ik mezelf niet op een voetstuk zetten jammer dat dat zo is overgekomen
Gr. Sandra

Beantwoorden

@Ad 21.27
In de politiek zijn veel mensen op dat nivo bezig. Dus, ja je bent dan net als veel andere politici bezig.
Neem nu de hoppers rond de verkiezingen.
Als je mij met die vraag wilt testen, dan moet ik zeggen dat ik mij niet tot dat nivo zou verlagen.
Daarom schrijf ik ook altijd onder mijn eigen naam.
@ Sandra
Volgens mij zijn wij het op dit moment met elkaar eens.
(heet dat al coalitie?) 8)

Beantwoorden

Ongetwijfeld hebben jullie hem al gevonden, maar voor de zekerheid leuzendetector

Beantwoorden

@Ad
Ik had hem al wel gevonden, maar ik schrok wel een beetje van de eerste posters. ๐Ÿ™
En heb je dit bericht “Lokale partijen op verlies” al gelezen? ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Angelique, waarom heeft het CDA in jullie verkiezingsfolder een advertentie van een bedrijf uit Mierlo en niet uit Helmond?

Beantwoorden

Hallo hallo
Komt allen woensdag avond naar Het Vrouwendebat!!!
Woensdag avond 1 maart om 19:00 uur staat de koffie klaar in de Raadszaal ( dat weet iedereen hier wel te vinden) georganiseerd door ik zei de gek en Thea van Sambeek van D66 (Ja samen !!) er zijn 10 partijen vertegenwoordigd door een vrouw, als publiek zijn uiteraard ook mammen van harte welkom!
Gegroet SAndra Helder Helmond (de deelnemers vinde je op de website)

Beantwoorden

Erg handig zo’n stemwijzer.

Maar ik ben niet blij met één specifieke vraag zoals je op mijn weblog kunt lezen!
๐Ÿ™

Er is een grens aan alles.

Beantwoorden

Leuk dat je hier verschillende kandidaten ‘tegenkomt’. Aan de heren van de SP wil ik vragen waarom zij eigenlijk zo’n onervaren jongeman als lijsttrekker hebben gekozen?
En aan Sandra van Helder Helmond: jammer dat morgen het Nederlands Elftal voetbalt.

Beantwoorden

@Frank
Omdat de SP alle vertrouwen in deze jongeman (Erik de Vries) heeft.
Daarbij gaan wij uit van een goede verkiezingsuitslag, zodat hij een goed team achter de hand heeft.
Ik durf zelfs wel te stellen dat hij een van de weinige nieuwe lijsttrekkers is die een behoorlijke “opleiding” vanuit de partij heeft gehad.

Beantwoorden

Een uurtje geleden was ik op de markt, en wie stonden bij het grote klokkenspel van deKeijebijters?
Wouter Bos met zijn Helmonds gevolg. Alle Helmondse PvdA kiezers stonden om hem heen, om maar geen woord te missen. Nou wil ik maar zeggen, niet daags no de mert, mar daags no carnaval.
Opvallend was wel dat in hun schaduw de witte jas van Helmond Actief (sorry aktief) van Mullekom stond, te overleggen met 4 witte jasjes van Groen Links.
Waarschijnlijk is er lichtjes gesproken over de vorming van een minderheids college, na 7 maart. 8)

Beantwoorden

@Jan Willem…Correctie…HA stond te overleggen over deelname in het meerderheidscolege SP, PVDA, GL….Waarvan akte.

Beantwoorden

@Ad
Bedankt voor je antwoord. Dat jullie vertrouwen in hem hebben is politiek een correct antwoord. In voetbaljargon zou het betekenen dat hij de kerst (zomer) dus niet haalt. ๐Ÿ˜‰ Dat jullie hopen op een goed team achter hem, zegt dat iets over hem? En dat hij als enige een “opleiding” kreeg, snap ik niet.
Op jullie site zeggen jullie dat de plannen van de markt onnodig duur zijn. Maar nergens lees ik hoe duur het is.

Beantwoorden

@Frank
Kijk even bij Hans Verbakel daar vind je ongetwijfeld wat je wilt weten.

Wat de opleiding betreft. De SP verzorgt voor aspirant-raadsleden diverse cursussen die men, als men hoog op de lijst staat, moet volgen.
Wat het vertrouwen betreft: Je hoeft je echt geen zorgen te maken.
Een stem op de SP blijft een stem op de SP ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

@Angelique
Even een opmerking tussendoor: Ik had je gisterenavond wel bij het vrouwendebat verwacht.
Waarom had het CDA de nr. 10 en dus 4e geplaatste vrouw op de CDA-lijst afgevaardigd?

De avond was verder wel goed te noemen, zeker voor zo’n eerste keer. Natuurlijk her en der wat verbeterpuntjes mogelijk, maar uiteindelijk best wel leuk. Het blijft behelpen met 9 partijen achter de tafel (HA, LH niet aanwezig, VVD had Joan Damen gestuurd in plaats van Trix en mocht niet bij de dames plaats nemen)

Beantwoorden

Nog even een discussiepuntje dat ik eruit wil lichten:
Eén van de vier discussiepunten was: je kunt beter op een lokale partij,dan op een landelijke partij stemmen (of andersom maar dat maakt voor de discussie verder niet zo veel uit ๐Ÿ˜€ )
Een opmerkelijk verhaal kwam van Thea van Sambeeck (D66)
De lokalen zetten eerder bekende lokale “beroemdheden” op de lijst, die alleen maar op de lijst staan om stemmen te trekken en helemaal niet in de raad zouden willen.Dat kunnen wij als D66 niet zo maar doen omdat iemand op de lijst van D66 minimaal 1 jaar lid van D66 moet zijn.

Op de verkiezingssite van de NOS kunnen we echter het volgende lezen:
“… Van de zes D66 Kamerleden worden er vier geclaimd door hun lokale afdeling. En dat terwijl de politici volgens hun eigen partijregels een ongedateerde ontslagbrief moeten inleveren bij het lokale partijbestuur als ze een plek op een lokale lijst willen bezetten. Voor zover bekend is dat nog niet gebeurd.”

Natuurlijk zijn deze D66-prominenten wel langer dan 1 jaar lid, maar mij maak je echt niet wijs dat zij na 7 maart de landelijke politiek verlaten voor een plekje in de lokale politiek. Overigens geldt dit niet alleen voor D66, kijk maar eens in onderstaand lijstje. Overigens zijn er nog meer BN’ers die op verschillende verkiezingslijsten staan, maar politici nemen toch een aparte plaats in vind ik.
Stemmers op onderstaande figuren zijn in mijn optiek net zo slim als deelnemers aan de bekende belspelletjes. Je weet immers dat je voor de gek wordt gehouden.

Naam Lijstduwer (functie) Lokale partij
Jan Franssen (commissaris Koningin, Zuid-Holland) VVD Zwolle
Frits Bolkestein (VVD-corryfee) VVD Amsterdam
Joost Eerdmans (LPF-Kamerlid) Leefbaar Rotterdam
Hannie van Leeuwen (CDA-senator) CDA Zoetermeer
Frans Weisglas (Kamervoorzitter) VVD Rotterdam
Boris van der Ham (D66-Kamerlid) D66 Amsterdam
Karla Peijs (CDA-minister) CDA Utrecht
Lousewies van der Laan (D66-fractievoorzitter) D66 Den Haag
Fatma Koser Kaya (D66-Kamerlid) D66 Den Haag
Boris Dittrich (D66-Kamerlid) D66 deelraad Amsterdam
Gert Jan Oplaat (VVD-Kamerlid) VVD Hof van Twente
Ineke van Gent (GroenLinks-Kamerlid) GroenLinks Groningen
Marijke Vos (GroenLinks-Kamerlid) GroenLinks Amsterdam

Beantwoorden

@Ad: Boris van der Ham wil waarschijnlijk eieren voor zijn geld kiezen en staat daarom op de lijst van Amsterdam. Van Marijke Vos is het al langer bekend dat zij eventueel Wethouder in Amsterdam wil worden als Groen Links in het College komt. Boris Dittrich zal ook best naar Amsterdam willen ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@JE Mulder
Volgens mij moeten de huidige kamerleden toch nog een jaartje door op hun huidige plek, maar van D66 kamerleden zou je het inderdaad nog kunnen verwachten. De landelijke voorspellingen zijn niet echt rooskleurig voor deze partij.

Beantwoorden

@Ad: ze kunnen er vandaag nog uitstappen,als ze willen! ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@JE Mulder
Dat klopt inderdaad, maar je moet er toch niet aan denken dat ze ook nog eens een aantal partijgenoten aan wachtgeld helpen. ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Kijk, dat soort problemen zal je met lokale partijen natuurlijk niet zo snel meemaken.
Tenzij SDH-OH volgende keer met de landelijke verkiezingen mee gaat doen.
Ik wil in ieder geval geen minister worden.
Een minister Terbeek per land is wel genoeg zou ik denken. 8) 8) 8)

Beantwoorden

@Ad
Bedankt voor die link, maar daar keek ik al (en net weer) en daar staat het dus ook niet. Zo’n cursussen lijkt me wel goed trouwens.

Beantwoorden

Omdat uit bovenstaande reacties bleek dat er veel interesse is in het verkiezingsprogramma van Helder Helmond: hier staat het.

Beantwoorden

Ik had de 11 punten van het verkiezingsprogramma van helder helmond ,enkele dagen geleden al gelezen. Het brengt NIETS nieuws onder de zon. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Kijk eens aan, alle verkiezingsprogramma’s present.
Laat verkiezingen nu maar komen. ๐Ÿ˜‰

Als we de berekeningen mogen geloven, dan zou er een opkomstpercentage komen van zo’n 60%. Als dat klopt gaan er dus bijna 6400 Helmonders meer stemmen dan in 2002 (rekening houdende met de cijfers van 2002). Het daadwerkelijke aantal zal met die 60% dus nog hoger worden, gezien het groter inwonertal van Helmond anno 2006.
De kiesdeler kan dan gemakkelijk boven 1000 stemmen komen.
Dus maar hopen dat je doelgroep niet net de groep is die in de 40% niet-stemmers zit. ๐Ÿ™

Overigens is die 60% naar mijn mening toch veel te hoog voor Helmond. Ik ben bang dat de opkomst niet veel hoger zal zijn dan in 2002.
Misschien iets voor “Wat is de opkomst”?

Misschien kunnen we op maandagavond dan nog even een voorspelling doen wat de zetelverdeling zal zijn.

Beantwoorden

@Ad:
Jij bent goed bezig met je WWWWW-huiswerk. Toch geen toeval dat je steeds zo hoog in die ranglijst staat. Weet jij wanneer ALLE definitieve uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond bekend zijn?

Beantwoorden

Opkomst in Helmond 50,1 %. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

De burgemeester zal op 7 maart rond 22:30 uur de definitieve verdeling bekend maken een half uur later zijn ook de namen van de mensen die met voorkeursstemmen in de raad komen bekend.

Maar volgens mij is de officiële uitslag pas bekend op 9 of 10 maart, maar die wijkt meestal niet af van de uitslag die op 7 maart is genoemd.

Beantwoorden

@Ad: in Amsterdam wordt de uitslag om 21.30 uur verwacht. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@JE Mulder
Verwachten kunnen ze alles, maar als het daadwerkelijk ook rond die tijd zal liggen is nog maar de vraag.
De voorlopige uitslag zal in Helmond overigens ook al rond 21.45 uur bekend zijn. (Nog steeds later dan Amsterdam ๐Ÿ˜ฎ )

Beantwoorden

Bovengenoemden (K&K) wonen in Brouwhuis. Geven sinds jaar digitale wijkkrant uit (zie website) en vormen de redactie. Zie ongezouten meningen in de diverse artikelen over de verkiezingen. 8)

Beantwoorden
Louis Keij en Gerard Koot

Fijn dat de drukker dat verkiezingsprogramma van Helder Helmond nog op tijd klaar heeft gekregen. En eerlijk gezegd hebben ze het helder opgesteld.

Beantwoorden

@Pieter
Ik weet niet of ze bij Helder Helmond ook een papierenversie van het verkiezingsprogramma hebben, of dat de drukker er klaar mee is.
Hierboven wordt alleen maar de digitale versie aangehaald.

Beantwoorden

@Ad:
zie Pieter :: 13 februari 2006 12:45 en Ad ::13 februari 2006 12:48 en Pieter :: 13 februari 2006 13:01

Beantwoorden

@Pieter
Morgen zullen we met ze allen weten of ze ook een papierenversie hebben, want dan staan ze ongetwijfeld op de markt.

Beantwoorden

de 11 punten staan al een hele tijd op een papierenversie dus als j emorgen langs komt kirjg je een kaart met de 11 punten erop.
Mag je keizen met welke foto op de voorkant.
Groetjes SAndra

Beantwoorden

@Sandra
Dat waat ik ook wel, maar een papierenversie van een uitgewerkt verkiezingsprogramma (zoals het nu op jullie site staat) is toch iets anders dan een flyer met de 11 punten.

Beantwoorden

Ad 2 maart 16.46 uur : ik was er niet omdat ik op vakantie ben geweest, net thuis.
Ad en Sandra, hoe was het op 1 maart ?

Beantwoorden

@Angelique
Volgens mij had ik toch al gezegd wat ik er van vond. Kijk nog maar eens naar mijn berichtje van 2 maart.

Ik kan niet zeggen dat ik door dit debat eerder op een vrouw zou gaan stemmen. Hoewel ik dat in het verleden trouwens wel ooit heb gedaan.
Dat er in de krant stond dat vrouwen efficiënter zullen gaan vergaderen valt ook nog te bezien. Er waren volgens mij toch enkele dames bij die zichzelf graag horen praten.

Ik ben trouwens toch niet zo voor het voorkeur stellen van bepaalde groepen boven anderen. Voor mij geldt ze zijn geschikt, of ze zijn niet geschikt. Als dat nou vrouwen of mannen zijn van welke nationaliteit ook, maakt mij dan niet zo veel uit.
De gemeente is in ieder geval wel weer door het CDA (onbewust) op de feiten gedrukt. De raadszaal is eigenlijk niet geschikt voor invalide mensen. Maar dat is ook geen verrassing.

Beantwoorden

@Angelique
Was je samen met Trix ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Angelique
Heb je gezien dat Sjaak van Buren het weer voor jou opneemt? Ik heb hem voor deze keer maar even geholpen. ๐Ÿ˜‰

hier meer over de actie.

Beantwoorden

Wat vinden jullie van de kwestie “bijzondere bijstand” waarvan het meeste, volgens zeggen, in de pot blijft zitten.
Dat de wethouders er niet voor mogen zorgen dat het op de plek terecht komt waar het nodig is?

Beantwoorden

@Ad
Opvallend dat jullie dus zelf niet weten hoe duur die plannen van de markt zijn. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Ad, ik vind het hartstikke lief wat je bij Sjaak van Buuren neergezet hebt, bedankt ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Solveg
Waar haal jij vandaan dat de wethouders er niet voor mogen zorgen dat het geld op de goede plek komt?

Beantwoorden

@Frank
Voor de kwaliteitsimpuls is ergens rond de 2 miljoen uitgetrokken en het gehele centrumplan beloopt in de tientallen miljoenen euro’s. Het probleem bij dit soort plannen is dat het vooraf moeilijk inschatten is wat de exacte hoogte van het bedrag zal worden. Op dit moment ligt het bestuurlijke informatie systeem eruit van de gemeente dus even snel opzoeken wat de bedragen zijn, is er op dit moment niet bij.

In ieder geval zullen de komende jaren de lasten voor de centrumplannen steeds nadrukkelijker aanwezig zijn.

Beantwoorden

@Ad: Sorry, mogen had er niet tussen gemoeten.

Beantwoorden

Hallo
Wie kan me iets vertellen over het,
Jule de Korte festival

Beantwoorden

Misschien moet je bij de stemwijzer eens navragen waarom ze deze vraag er tussen hebben staan.

Beantwoorden

Niet over Helmond, maar toch opmerkelijk:

Chinese CDA’er geeft stemadvies VVD
Aan de vooravond van de verkiezingen heeft CDA-burgemeester Ho Ten Soeng van Medemblik een opmerkelijk stemadvies gegeven. Hij vindt dat Amsterdammers van Chinese afkomst op nummer 13 van de VVD moeten stemmen, Yuen Keong Ng.

Volgens Ho Ten Soeng zijn er veel te weinig Chinezen in de politiek. In heel Nederland zijn er maar drie kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij vindt het daarom niet belangrijk welke partij mensen kiezen, zolang ze maar op iemand van Chinese afkomst stemmen.

Het stemadvies werd gegeven tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in een Chinees restaurant in Amsterdam.
Bron: NOS
๐Ÿ˜€
Volgens mij kan hij binnenkort een ander baantje gaan zoeken. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Nou dat is zeker geen reden om op iemnad te stemmen. Want hij kan net zio goed ideeën hebben die niet aansluiten bij de gedachten van de mensen. Onzin dus…

Beantwoorden

Sorry: zio= zo
iemnad= iemand

Beantwoorden

Angelique en Ad, het lijkt erop dat jullie collega’s zijn geworden: gefeliciteerd.

Beantwoorden

Gefeliciteerd SP met de 4 stoelen in de raad. De beste natuurlijk nr. 4………

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad.

Beantwoorden

SP gefeliciteerd
Angeliqeu super dat je in de raad gekozen bent!!Proficiat!
๐Ÿ˜€ Groetjes Sandra

Beantwoorden

Angelique gefeliciteerd. Prima van de SP (overigens had ik die extra zetel al eerder voorspeld! ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Ad; gefeliciteerd met het behoud van jouw zetel in de gemeenteraad. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitatie’s.
Het was (voor mij in ieder geval) nog lange tijd spannend.
In aanvulling op mijn bijdrage van 14 februari 7:01 uur kan ik jullie vast meedelen dat ik de doelstelling van 100 stemmen helaas niet gehaald heb. Ik heb er maar 99 gehaald, wat trouwens nog steeds een stijging is.

Angelique heeft 264 stemmers aan zich weten te binden.

Beantwoorden

@Ad:
Treed jij nu ook af nu jij je doelstelling niet gehaald hebt? ๐Ÿ˜‰
Hoeveel stemmen haalde jan willem terbeek?

Beantwoorden

Ja, Angelique, heeft het perfect gedaan, vind ik. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Alleen de voorkeurstemmen van de 37 kandidaten die nu in de gemeenteraad zouden komen zitten zijn op dit moment bekend. Waarschijnlijk zal het lijstje van alle kandidaten morgen openbaar worden gemaakt.

Of ik aftreed nu ik mijn doelstelling niet heb gehaald daarover moet ik nog even denken. 8)

Beantwoorden

Overigens zijn er op dit moment 9 vrouwen gekozen.
Margreet de Leeuw (CDA) 378 stemmen
Angelique Raaijmakers (CDA) 264 stemmen
Marie-Anne Mattheij (CDA) 153 stemmen
Nanette de Jager (PvdA) 442 stemmen
Anja Spierings (HB) 178 stemmen
Trix Houthooft (VVD) 2263 stemmen (lijsttrekker)
Ellen Niessen (VVD) 201 stemmen
Emmie de Voogd (HSP) 786 stemmen (lijsttrekker)
Nathalie v.d. Zanden (SP) 428 stemmen

Opmerkelijk is toch wel het hoge aantal vrouwen bij het CDA en het bijzondere lage aantal bij de PvdA.

Beantwoorden

Als ik zo eens naar buiten kijk en ben ik blij dat de verkiezingen gisteren gehouden zijn. ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

@Ad; zeg gewoon dat je blij bent dat je nog in de raad zit! ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@J.E. Mulder
Oke dan, natuurlijk ben ik blij dat ik nog in de raad zit. En ook nog met een van de geliefste vrouwen uit Helmond (als we op het aantal stemmen afgaan) ๐Ÿ˜›

Overigens: zie hier voor de uitslagen van alle gekozen kandidaten.

Beantwoorden

@Ad; het aantal stemmen op Peter W. valt mij tegen!Nathalie van der Zanden doet het zelfs beter dan Hans V. Opmerkelijk! ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Alle uitslagen staan er inderdaad op. Veel plezier met uitzoeken. ๐Ÿ™‚

Beantwoorden

Hoi allemaal,
Ad, hartstikke leuk dat we straks samen in de raad zitten.
Ik ben heel blij en ben ontzettend trots op het aantal voorkeursstemmen en op het CDA-resultaat. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Angelique
Volgende week donderdag is het zo ver. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Het gezegde dat hoogmoed voor de val komt, gaat dus weer op. Is Thielemans al geïnformeerd dat hij weer netjes moet gaan parkeren? Als hij nog maar kan wennen.

Beantwoorden

Proficiat Angelique en Ad met jullie verkiezing als raadslid. Ik ben zeer benieuwd wat voor een college het gaat worden???????
J.E. Mulder: voor een wethouder is het aantal behaalde stemmen niet belangrijk. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Ad om 09:54:
CDA-stemmers luisteren blijkbaar naar hun minister.
Overigens heeft de SP hetzelfde aantal vrouwen in de raad als de PvdA.

Beantwoorden

@de weblog van Helmond
Alleen heeft de PvdA 9 raadsleden en de SP maar 4.

Beantwoorden

Hoe kan Thielemans eigenlijk zo weinig stemmen hebben gehaald met zoveel reklamegeld? Het leek wel of hij meer geld had dan de rest van alle partijen samen.

Beantwoorden

@Dries
Gelukkig hangt het aantal stemmen niet af van het bedrag aan reclamegeld.

Beantwoorden

@Dries
Tielemans is, door zijn arrogante gedrag, de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws geweest. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag in de verkiezingen.
Maar ik denk dat zelfs zijn grootste, politieke, vijanden deze uitslag niet hadden verwacht.

Beantwoorden

Even een vraagje aan Ad.
In de Tweede Kamer zie je na de verkiezingen altijd complete volksverhuizingen, omdat de fracties naar een nieuwe fractiekamer verhuizen.
Werkt dat in het gemeentehuis ook zo? Of zijn de fractiekamers wel zo groot dat er makkelijk een man of 10 in kunnen vergaderen?

Beantwoorden

Waarom vraag je dat toch aan mij?

Maar de fractie kamers verschillen in grootte. Persoonlijk denk ik dat de PvdA wel van kamer wil wisselen, omdat dit ook de alternatieve trouwlocatie is. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. De SP zal de fractiekamer wel behouden, waar de rokers onder de raadsleden en ambtenaren erg blij mee zullen, omdat ze dan de rookkamer niet hoeven op te geven. Ik weet echter niet hoeveel fractiekamers er zijn. In de vorige periode had HH en Naoum volgens mij geen kamer. Dus het zullen er zo’n 9 zijn. Twee kamers te kort dus.

Dus bij deze de vraag aan Lodewijk den Breejen: Wat doen jullie voor wat betreft de fractiekamer. (Op dit moment waarschijnlijk niet de vraag met de hoogste prioriteit, maar een kort antwoord is voldoende).

Beantwoorden

He,He, blij dat ik er weer ben.
Heb ik iets gemist?
Mijn internet lag volledig plat sinds vorige week vrijdag.
In de KPN centrale was een printplaat kappot.
Daar hebben ze welgeteld 5 dagen voor nodig gehad om dat te ontdekken.
Overigens had ik 30 stemmen.
Om mee te beginnen, vindt ik het leuk.
Toch nog even een sportief gebaar:
Een welgemeend proficiat aan de Sp PvdA en CDA met de behaalde stemmen winst.
Ad en Angelique geweldig dat jullie in de raad zitten.
Jullie weten ( zoveel is inmiddels op dit log wel duidelijk geworden) veel van Helmond en de Helmonders.
Heb een leuke tijd in de raad, en geniet ervan. 8)

Beantwoorden

@Ad
De reden waarom ik het aan jou vraag, is dat jij volgens mij de enige vaste stamgast hier bent, die al een hele tijd in de gemeenteraad zit, en je dus misschien al wel hebt meegemaakt dat bepaalde fracties, wilden, of noodgedwongen, verhuisden.
Je kunt je toch ook nog wel de taferelen, in de Tweede Kamer, van 4 jaar geleden herrinneren, toen de LPF-ers de PvdA met kop en kont uit hun fractiekamer wilden gooien.
Ik dacht dat dat misschien in het gemeentehuis ook zo gebeurde.

Overigens vraag Lodewijk van Breejen voorlopig maar niets. Hij denkt dan meteen dat je iets tegen hem hebt. 8)

Beantwoorden

Bedankt Jan-Willem, en ik had je inderdaad al gemist ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Proficiat allen. Maak er iets goeds van!
Trouwens de enige niet Helmonder op de lijst: VVD, nr 18. Strijbosch, M.G. (Maarten) (m), Laarbeek.
Tjonge, jonge. Hoe deep can we go als zelfs uit Laarbeek de kandidaten moeten komen?

Beantwoorden

@Porcupine
Die toestanden kan ik mij niet herinneren, maar goed zo heel lang zitten we ook nog niet in Boscotondo.

Overigens weet Lodewijk wel dat ik niets tegen hem heb, hoor.

Beantwoorden

@Ad
Die toestanden speelden zich ook niet af in Boscotondo, maar in het Tweede Kamer gebouw in Den Haag.

Beantwoorden

@Porcupine
Dat had ik begrepen. ๐Ÿ™‚
Ik zal komende dagen eens opletten in boscotondo. Dinsdag laatste vergadering oude raad, donderdag nieuwe raad, dus dan zal alles wel geregeld zijn. Zoals fractiekamer en plaats in de raadszaal.

Beantwoorden

Een nieuwe raad en schijnbaar al meteen een gelegenheid voor een “feestje”.
Wordt de kermis geopend op vrijdag hebben ze (gemeenteraad en B&W) op donderdagavond al een feestavond met exploitanten. Gekker moet het toch niet worden. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Nou moet je zelf zeggen dat in het verleden vooral het SDOH betrapt werd op een feestje.
Nou als de honingpot open is willen PvdA en SP ook graag meesnoepen.
Geef nu maar eerlijk toe dat je op dat nivo gewoon geleefd word.
Uiterst links of uiterst rechts, het maakt niet uit.
Je moet thuis de schoorsteen laten roken en je vindt het leuk dat je de macht hebt om een beetje mee te beslissen.
punt uit.

Beantwoorden
quote:
Nou als de honingpot open is willen PvdA en SP ook graag meesnoepen.

@jan willem terbeek
Zou je dat even willen toelichten?

Beantwoorden

Die foutparkeerder zal voortaan wel alles met de fiets moeten doen. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Zou Berry Smits serieus zijn met dat plan om alle kleine fracties tot 1 fractie om te vormen?

Beantwoorden

Anja: Ja dat is zo, maar alleen, denk ik, als hij ook wethouder mag worden. Dat samenvoegen van alle kleine fracties zal volgens mij toch niet lukken gezien al het gedoe (ruzies) in het verleden.

Beantwoorden

@Anja, dat is serieus bedoeld. Ik ben benieuwd hoe het allemaal af gaat lopen 8)

Beantwoorden

@Angelique:
Dat is wel vreemd dan, eerst splitst Helder Helmond zich af van Helmondse Belangen en nu gaan ze weer samen. Kiezersbedrog?

Beantwoorden

@Angelique: Hoe was het gisterenavond de eerste keer in de gemeenteraad?

Beantwoorden

@Volgens mijn informatiebron is dat vandaag! ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@weblog, gisterenavond was het het afscheid van de oude raadsleden en ik had ook nog een vergadering met bewonersgroep Muziekwijk ( hier bij mij in de wijk) en toen heb ik gekozen om naar de bewonersgroepvergadering te gaan. Nu kon dat nog en straks lukt dat misschien niet meer, vandaar ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Donderdagavond om 19.30 worden de 37 raadsleden geinstalleerd en ik zal vrijdagmorgen wel vertellen hoe dat was ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Angelique: Welke vrijdagmorgen bedoel je eigenlijk precies? ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

Angelique is nog steeds handen aan het schudden ๐Ÿ˜›

Beantwoorden

Ha ha, ik bedoelde inderdaad vandaag maar vanmorgen had ik al iets ingetypt en het maar weer gewist.
Want het was leuk en meer kon ik er eigenlijk niet over vertellen dus bij deze…

Het was heel leuk ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

@Ad: Bij jou ook heel leuk? Of was het inmiddels routine voor jou?

Beantwoorden

Angelique stond wel mooi voorop op het “statieportret”. ๐Ÿ˜€

Beantwoorden

Het voordeel van zo’n avond is dat het vroeg afgelopen is. Ik heb het nog met de bode er over gehad en voor hem was het ook geen bezwaar als de raadsvergaderingen voortaan al voor negen uur ten einde waren. ๐Ÿ˜‰

Opmerkelijk was wel de media (?) aandacht voor Damir Ibrovic. Voor hem was een heel camerateam uitgetrokken.

Beantwoorden

Ad, weet je dat dat een TV-ploeg uit voormalig Joegeslavie was. Hij is nl. de eerste ( van de stroom gevluchte mensen toendertijd) die in zijn/haar nieuwe vaderland een zetel heeft gekregen in de gemeenteraad.

Beantwoorden

@Angelique
Ik dacht al dat het zo iets moest zijn.

Beantwoorden

Gelezen:
De aanstaande coalitiepartijen in Helmond – PvdA, CDA en VVD – zijn momenteel druk aan het onderhandelen over het verdelen van de portefeuilles. Daarbij is sprake van enkele opmerkelijke verschuivingen. Bronnen rond de coalitieonderhandelaars hebben dat gisteravond bevestigd.
Zo krijgt wethouder Trix Houthooft-Stockx (VVD) de portefeuille stedelijk beheer. Economische zaken, sociale zaken en centrumontwikkeling, nu nog in handen van Houthooft, gaan naar Seyit Yeyden van de PvdA. De tweede kandidaat-wethouder van de PvdA, Jos Boetzkes, zou maatschappelijke dienstverlening en onderwijs krijgen.

CDA-wethouder Ruud van Heugten zou zijn portefeuille van stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting behouden. CDA’er Kees Bethlehem, nu maatschappelijke dienstverlening, krijgt financiën en kunst en cultuur.

De exacte taakverdeling is nog inzet van ‘stevige onderhandelingen’, aldus enkele bronnen. Een eerdere taakverdeling, waarbij Houthooft alleen nog economische zaken overhield, is al van tafel. Ook over de inhoud van het coalitieprogramma wordt nog volop gediscussieerd. Volgens enkele zegslieden wordt het een programma op hoofdlijnen, waarbij met name over het volkshuisvestingsbeleid nog verschillen van inzicht bestaan.

Beantwoorden

In Eindhoven krijgen ze wél – naar alle waarschijnlijkheid – een college van PvdA, CDA en SP. Dat waren, wat zeg ik: zijn!, ook in Helmond de winnaars. Waarom is daar door de PvdA in Helmond ook niet op aangestuurd? Want ik heb begrepen uit d’n buil (ooit de bijnaam van het Helmonds Dagblad) dat de SP eigenlijk best wel had gewild. Maar net als alle andere partijen in de door de PvdA zo hoog van de toren geblazen OPEN onderhandelingen heeft de SP een paar dagen na 7 maart ook maar één gesprekje van amper een half uur gehad. Ik heb die vraag gisteren ook aan fractievoorzitter Erik van onze (Helmondse) SP voorgelegd voorafgaande aan het gisteren/28 maart, precies 3 weken na de verkiezingen, gehouden tweede OPEN maar dan gezamenlijke overleg. Want daarmee waren in het Helmonds/Eindhovense ei met 2 dooiers twee dezelfde unieke, nieuwe, echt sociaal-maatschappelijke colleges geweest. Proficiat grote broer Eindhoven! Jammer voor Helmond.

Beantwoorden

Ik weet niet of de SP in Helmond wel in de coalitie wilde? Kijk maar eens naar de discussie daarover op de site van Hans Verbakel….

Beantwoorden

@Daan op donderdag 9 februari 2006 om 10:36:

Inderdaad, de vvd zeker nu niet. De vvd is niet voor het landsbelang, wat voor hen telt is hoe men rijk rijker rijkst blijft

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *