Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.047 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Rond 21.45 uur vanavond werd de supermarkt Zapolski Food Center aan de Noord Koninginnnewal overvallen. Daarbij werd een medewerker bedreigd, er raakte niemand gewond. Volgens getuigen is er een schot gelost, zo liet de politie weten.
Een vuurwapen en enkele kledingstukken werden op straat achtergelaten. In de nog geopende Poolse supermarkt (naast de ALDI) waren meerdere mensen aanwezig toen de dader toesloeg. De omgeving werd enige tijd door de politie afgezet. Het politieonderzoek is in volle gang. De politie verrichtte nog geen aanhoudingen.
De dader vluchtte te voet na de overval. Er is een klopjacht op de dader gestart. Via Burgernet werd het volgende signalement van de dader verspreid: man met Noord-Afrikaans uiterlijk van ongeveer 20 jaar, 1,75 meter, zijn haar is aan de zijkant kort met boven een krul. Hij droeg een roodoranje shirt en zwarte trainingsbroek. Heb je meer informatie dan kun je de politie bellen op 0900-8844.
Pim Verkoelen en Harrie Fotografie maakten de onderstaande foto’s.

In een reactie hieronder een update.

7 reacties:

Update 1:
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Wat triest zeg! 🙁

Beantwoorden

Update 2: (het volledige politiebericht)
Politie zoekt getuigen van een gewapende overval
De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een Poolse supermarkt aan de Noord Koninginnewal op woensdagavond 23 augustus.
Rond 21.40 uur kwam daar een man de winkel binnen en hij liep rechtstreeks door naar de kassa. De man droeg een bivakmuts en had een vuurwapen in zijn hand. Daarmee bedreigde hij de medewerkster achter de kassa en eiste geld. Omdat de kassa niet snel open ging en enkele klanten zich met de overval bemoeiden, werd de overvaller nerveus en wilde er vandoor gaan. De klanten probeerden hem dat echter te beletten.
Daarop schoot de verdachte 1 keer met zijn vuurwapen, maar niemand raakte gewond. Vermoedelijk gebruikte de man een alarmpistool. Dat is later op straat voor de winkel aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte vluchtte vervolgens in de richting van de Kluisstraat. 2 Klanten hebben nog geprobeerd hem te achterhalen, maar dit is niet meer gelukt. Uiteindelijk raakte niemand gewond en er werd niets buit gemaakt.
Er is een summier signalement van de verdachte:
Man, licht getint, tussen de 25 en 30 jaar oud en rond de 1,70 tot 1,75 meter lang. Hij droeg zwarte kleding en een zwarte bivakmuts. Tijdens de worsteling in de winkel verloor de man zijn zwarte vest en toen hij de winkel uit vluchtte droeg hij enkel nog een rood met oranje T-shirt om het bovenlijf. Wellicht dat mensen hem hebben zien rennen tijdens zijn vlucht in de richting van de parkeerplaats aan de Kluisstraat. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

De overvallen supermarkt twitterde vanochtend:

Beantwoorden

Shirt van galatasaray?

Beantwoorden

My thoughts exactly.
Verwacht ook niet dat-ie lid was van Hockeyvereniging Oranje-Rood uit Ehv.

Beantwoorden

Zal wel een Turk zijn aangezien de Poolse dames achter de bar staan daar.

Beantwoorden

@Mark op donderdag 24 augustus 2017 om 23:19:

Waar baseer je dat op? Turkije ligt namelijk niet eens in de buurt van Noord-Afrika.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *