Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De gemeente liet maandag weten de wijkbosjes in de Rijpelberg te gaan uitdunnen. Goed voor de natuur en “een positief effect op de sociale veiligheid” schreef de gemeente in haar persbericht.

klik op foto voor de grote versie

.
Voor de veiligheid van de mensen blijkt dat uitdunnen van de bossen slecht uit te pakken. Dat constateerden Henry & Dee vanochtend. Zij wilden met hun hond Indy in de bossen tussen de Volderhof en het Drentehof gaan wandelen. Vrijwel alle bospaden waren geblokkeerd door omgezaagde bomen en afgezaagde takken die de bosbeheerders vrijdagmiddag lieten liggen.
Behalve voor overlast zorgen die bomen en takken ook voor een aantal gevaarlijke situaties. Gevaarlijk voor de wandelaars (waaronder ook de minder valide medemens), fietsers en scooters. En wat te denken als het donker is…
Bovenstaande collage is slechts een selectie van alle situaties waarvan Henry ons foto’s stuurde. Bij de gemeente was niemand bereikbaar voor een reactie.

6 reacties:

Als het op een paar bospaden zou liggen zou je nog denken aan vandalisme van een dommig kind. Maar het bos op deze manier achterlaten door gemeentewerkers hou je toch niet voor mogelijk. Hopelijk is het morgenvroeg snel opgeruimd.

Beantwoorden

Is de politie al gewaarschuwd?

Beantwoorden

Buurtbrigadier is vrijdagavond op de hoogte gesteld, die reageerde zaterdagochtend dat we maar contact op moesten nemen met de Gemeente……..ja, ja, op zaterdagochtend????

Beantwoorden

fietsers en scooters mogen daar haast nergens komen alleen op de daartoe aangewezen fietspaden. Die zijn er niet veel. Zijn er wel paden waar scooters mogen komen? De scooter op de foto is volgens mij ook in overtreding.(en loopt de hond daar nog aan de lijn? loslopende honden zijn niet toegestaan) Ik zal me wel vergissen maar tussen Drentehof en Volderhof al helemaal niet. Verder moet je overal uitkijken waar je loopt. Wees blij dat het bos wordt onderhouden.

Beantwoorden

Honden lopen gewoon aan de lijn, dus geen overtredingen gemaakt en de “scooter” is een invalide man in een scootmobiel, die volgens de wet overal mag rijden. Op het voetpad of trottoir, op het (brom)fietspad of het fietspad waar geen bromfietsen zijn toegestaan. Je mag ook op de rijbaan rijden, maar niet op (auto)snelwegen.
Ook zijn hond liep aan de lijn!!!

En ik blij met onderhoud van het bos als het goed wordt gedaan!!!!
In dit geval zijn vele goede gezonde bomen omgehakt en simpelweg laten vallen dwars door tegen en over alles heen en aan de dode en half omgewaaide bomen hebben ze niets aan gedaan, dus wat is dan het nut????
Maar ik nodig je uit om vanavond een stukje te gaan wandelen…… Kijk je wel goed uit????

Beantwoorden

Hoezo lag er afgelopen weekend sneeuw in de Rijpelberg? Merkwaardig hoor, van een dergelijk koufront heb ik niks gemerkt…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *