Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.287 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Cafetaria Spoorzicht aan de Houtse Parallelweg 116 in Mierlo-Hout is vanavond kort na 22.00 uur overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. Een medewerkster van het cafetaria werd door 2 daders bedreigd met een vuurwapen. Dat duo vluchtte na de overval langs het spoor richting het centrum en zijn nog voortvluchtig, zo liet de politie weten.
De aanwezige politie maakte nog niet bekend of er daadwerkelijk iets is buitgemaakt en hoe het signalement van de dader(s) luidt. Heb je meer informatie, dan vraagt de politie je om hen te bellen op 0900-8844.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Heel triest voor die mensen

Beantwoorden

Wat erg!!

Beantwoorden

Mischien camerabeelden van de railcam stukje verder.

Beantwoorden

Update 1:
De 2 overvallers van het cafetaria in Mierlo-Hout zijn al aangehouden
De 2 gewapende mannen die gisteravond dit cafetaria vermoedelijk overvielen zijn aangehouden. Ze bedreigden de eigenaars (een echtpaar) met een mes en een pistool. Ze wilden geld, maar gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. Op basis van het signalement heeft de politie ze even later aan kunnen houden op de Gildenstraat in de Annawijk.
Agenten zagen vlak na de overval een auto met een kapotte koplamp rijden. En dat viel op. Deze auto kwam uit de richting van de cafetaria en de agenten hebben de auto tot aan de Gildenstraat gevolgd. Toen bleek dat de 2 inzittenden aan het signalement van de overvallers voldeden, zijn ze aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Helmond en een 26-jarige man uit Heeze. De auto waar ze in reden is in beslag genomen voor nader onderzoek.
Harrie Fotografie maakte gisteravond ook nog de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Goed bezig!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 29 oktober 2017 om 11:53:

Goed werk politie! ????
Gelukkig zijn de meeste overvalleers een beetje dom door hun vluchtauto te verwaarlozen. ????

Beantwoorden

Goed zo! ????

Beantwoorden

Goede zaak!!! Ik voel weer een taakstrafje aankomen.

Beantwoorden

Prima en goed werk van de politie. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
Meestal krijgen ze een sneer uitgedeeld!

Beantwoorden

Geweldig nieuws , ook voor de eigenaren , ik hoop dat ze het weer snel onder controle hebben.

PS , vergeet aub niet een bon uit schrijven voor het kapotte licht !

Beantwoorden

@Ton op zondag 29 oktober 2017 om 15:09:

Jij bent rechter?

Beantwoorden

Oei en nu??

Dader: sorry agent we zullen het niet meer doen.

Agent: oké ik geloof je niet, maar als je dit zegt moet ik je vrij laten.
Voor ik het vergeet te zeggen, kijk uit met oversteken.

Dader: dankje wel agent, tot de VOLGENDE keer…..

#zet ze op een eiland

Beantwoorden

Update 2:
De 2 mannen die zaterdagavond werden aangehouden voor deze overval zijn zondagmiddag weer vrijgelaten. Ze bleken toch niet te voldoen aan het opgegeven signalement van de daders. Nieuwe aanhoudingen zijn nog niet verricht. De recherche onderzoekt de zaak.

Beantwoorden

Update 3:
Politie zoekt getuigen van gewapende overval op cafetaria Spoorzicht
Zoals je hierboven al kon lezen hebben op zaterdagavond 28 oktober 2 mannen een cafetaria aan de Houtse Parallelweg overvallen. Direct na de overval verrichtte de politie 2 aanhoudingen. Uit onderzoek is echter gebleken dat zij niet bij de overval betrokken waren.
Omstreeks 22.00 uur, rond sluitingstijd, kwamen 2 gewapende mannen het cafetaria binnen. Ze bedreigden de eigenaren met een mes en een pistool. Uiteindelijk vertrok het tweetal zonder buit. De eerste man had een dun postuur, droeg een licht trainingsjack en een lichtkleurige bivakmuts. Hij droeg een spijkerbroek en handschoenen en had een mes bij zich. Hij was ongeveer 1,75 m groot en sprak Nederlands zonder accent. De tweede dader was iets kleiner, droeg een donkere bivakmuts, handschoenen en een pistool. Ook hij had een dun postuur.
Er waren geen klanten in de zaak op het moment van de overval. Het duo vluchtte te voet richting de Pater Bollenstraat. Daar stond een auto met de lichten aan maar het is niet duidelijk of de overvallers in die auto zijn gestapt.
De politie komt graag in contact met getuigen. Heb je iets gezien die zaterdagavond? Of heb je informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak? De politie vraagt hen dan te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *