Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.428 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Rond 18.45 uur was er een gewapende overval op het Texaco-tankstation aan de Engelseweg. Er zijn 2 daders op een zwarte zogenaamde retro-scooter met blauw kenteken gevlucht richting Helmond-Oost. 1 Van hen droeg een zwarte glanzende gewatteerde jas met capuchon. Dat liet onder meer wijkagent Rob Jansen op de Haar zojuist weten. Er zijn geen gewonden gevallen, of er iets buit werd gemaakt wil/kan de politie niet zeggen.
Onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.

Vorig jaar op zaterdagavond 12 november was er ook al een overval op dit tankstation aan de Engelseweg. Met een mes bedreigden de overvallers de vrouwelijke bediende die alleen aanwezig was. De overvallers gingen er toen met een onbekend geldbedrag vandoor eveneens op een scooter.

8 reacties:

De daders van de overval op het tankstation aan de Engelseweg zijn nog niet aangehouden. Dat liet de politie zojuist weten, zij zetten de zoekactie voort.
Heb je info, bel dan met 0900-8844

Beantwoorden

Niets gezien of mee gekregen hiervan.. ’t is wel bij mij in de straat

Beantwoorden

Oeps

Beantwoorden

Volgens nog onbevestigde berichten zou het aanwezige personeelslid zowel met een pistool als een mes bij de overval gisteravond bedreigd zijn. De daders maakten een nog onbekend geldbedrag buit.
Harrie Grijseels maakte ook de onderstaande 4 foto’s gisteravond:

Beantwoorden

Geen idee of het er iets mee te maken heeft maar wat verderop op de Engelsweg zag ik tegen 20:30 dat 3 politiewagens een bestelbusje tot stilstand hadden gebracht. Het leek er even op dat de agenten met getrokken wapens stonden maar dat was niet helemaal goed te zien in het donker.

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:
Getuigen gezocht van overval op benzinepomp
De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een benzinepomp aan de Engelseweg.
Donderdagavond rond 18.45 uur kwam een man de zaak binnen. Hij bedreigde de medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Met een onbekend bedrag is hij er weer vandoor gegaan. De dader heeft een blanke huidskleur, is tussen 1,75 en 1,85 meter groot en is 20 tot 25 jaar oud. Hij droeg een donkerkleurige jas met capuchon en een grijze sjaal. Getuigen van de overval of mensen die weten wie en/of waar de verdachte is, kunnen zich melden bij de politie in Helmond via 0900-8844.

Beantwoorden

Bewakingsbeelden Texaco-overval bij Bureau Brabant
De dader van de overval op het Texaco-tankstation aan de Engelseweg is te zien op bewakingsbeelden. Die bewakingsbeelden worden morgen vertoont om 18.15 uur in de uitzending van Bureau Brabant op Omroep Brabant. Dit programma wordt daarna ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 4 december om 17.15 uur.

Beantwoorden

De beelden bij deze zaak zijn gemaakt in een Texaco tankstation aan de Engelseweg in Helmond, op donderdagavond 8 november 2012, om ongeveer 18.30 uur. Dat is het moment dat er ineens iemand met een pistool binnen komt. Meteen bedreigt hij de shop medewerker, die moet met hem meelopen naar de kassa. Onder bedreiging van een pistool moet de medewerker geld uit de kassa pakken, in een wit plastic tasje doen en afgeven aan de dader. Die gaat er dan weer vandoor. Hierna vlucht de dader weer weg. Hij was waarschijnlijk niet alleen, want buiten het tankstation is gezien dat hij met een tweede man, op een scooter is weggereden.
Ze reden vanaf de Engelseweg in de richting van de Lagedijk.

De overvaller is:
– een blanke man
– leeftijd ongeveer 20 tot 25 jaar
– normaal postuur
– lengte tussen de 1.75 en de 1.85 meter
– droeg een donker grijze gebreide sjaal voor zijn mond en neus
– een donkerkleurige jas tot over de heupen met capuchon en bontrand

De politie vraagt:
Wie (her)kent de dader van de beelden?
Wie heeft hem en zijn kameraad op de scooter zien vluchten?
Wie heeft er in het algemeen informatie over deze overval?

Denk je belangrijke informatie te hebben, bel met het gratis telefoonnummer 0800-6070 of e-mailen naar [email protected]. Je kunt ook bellen met ‘Meld Misdaad Anoniem’, telefoonnummer: 0800 – 7000.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *