Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Vanochtend rond 09.30 uur was er een gewapende overval op een woning aan de James Ensorlaan in Helmond-Noord. De politie liet weten dat er geen gewonden zijn gevallen.
De 2 daders zijn op een brommer gevlucht en hebben naar alle waarschijnlijkheid een pistool bij zich. Beide daders zijn blank en tussen de 25 jen 30 jaar oud. 1 Van die 2 had donker haar en was ongeschoren. Hij droeg een grijze sweater, een zwart vest en een donkere.broek.
Politie zoekt getuigen. Iets verdachts gezien? Tips 0800 – 0011.
Hieronder de eerste foto die werd gemaakt door Harrie Grijseels.

Zodra we meer info en/of foto’s hebben, komt dat hieronder in de reacties.

8 reacties:

Oei bah!!
Aan de foto te zien is dat bij Evert 🙁
Hoop dat de daders snel gepakt worden! Wat een laffe daad. Ga werken voor je geld ofzo!

Beantwoorden

De ongemaskerde daders belden vanochtend ‘gewoon’ aan en bedreigden vervolgens meteen de bewoner, een wat oudere man. Hij werd bedreigd met een, naar zijn zeggen, vuurwapen. Zij gingen er met een geldbedrag vandoor.
Dat liet een woordvoerder van de politie zojuist weten.

Beantwoorden

Harrie Grijseels maakte vanochtend ook onderstaande 5 foto’s:

Beantwoorden

Het officiële persbericht van de politie:

Politie zoekt getuigen van gewapende overval
Helmond – De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een woning aan de James Ensorlaan op zondagmorgen rond 9.30 uur.
Rond dat tijdstip werd er bij de woning aangebeld. Toen de 58-jarige bewoner open deed werd hij direct door twee mannen naar binnen gedwongen. Deze bedreigden de bewoner met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en dwongen hem geld af te geven. Daarop ging het tweetal er weer vandoor. De bewoner raakte niet gewond. De daders gingen er te voet vandoor in de richting van de Erasmuslaan. Daar hadden zij aan de achterzijde van een steegje vermoedelijk een brommer staan, waarmee ze verder zijn gevlucht. Van één van de daders heeft de politie een summier signalement: Man, droeg een grijze sweater, tussen de 20 en 30 jaar oud, kort, donker haar en een ongeschoren uiterlijk.
De politie is op zoek naar getuigen die de overval hebben gezien of mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Ook mensen die de overvallers op hun vlucht hebben zien lopen of rijden worden gevraagd zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

4 Jaar cel voor gewapende woningoverval in Helmond-Noord
De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 41-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De man pleegde een gewapende woningoverval en gebruikte daarbij geweld tegen de bewoner.
In juni vorig jaar deed de bewoner van een woning in Helmond de deur open toen er werd aangebeld. Hij werd direct door twee mannen de kamer in geduwd en vervolgens de trap op getrokken. Eén van de mannen had een pistool bij zich, waarmee de man werd bedreigd. Toen het slachtoffer boven was, moest hij op zijn bed gaan zitten, terwijl de mannen de slaapkamers doorzochten. Daarna moest hij weer mee naar beneden. De mannen namen een laptop en een portemonnee met pasjes en contant geld mee. Op onder meer de trui van het slachtoffer werd een bloedspoor gevonden dat via een DNA-match te herleiden was naar de verdachte.
De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de verdachte eerder voor soortgelijke delicten is veroordeeld. Bovendien pleegde hij de woningoverval tijdens zijn proeftijd. Hij moet daarom nog twee weken gevangenisstraf uitzitten van die veroordeling. Het gewelddadige karakter van de woningoverval laat zien dat de man er niet voor terugschrikt om geweld tegen anderen te gebruiken. Ook weegt de rechtbank mee dat de verdachte een kwetsbare man van 59 jaar met lichamelijke en cognitieve beperkingen heeft overvallen en het aangedane leed niet of onvoldoende inziet.
Zie ook de informatie en de foto’s hierboven.

Beantwoorden

@ De weblog van Helmond. 13.49

Het is vandaag toch echt donderdag en geen zondag, of ze lopen bij de Helmondse politie een paar dagen achter!!!!!!!!

Beantwoorden

Oeps Sorry weblog van Helmond.

Ik heb niet goed naar de datum gekeken.

Beantwoorden

@ad op donderdag 24 april 2014 om 21:48:

Geeft niet. Dat kan de beste overkomen zoals nu blijkt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *