Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Een woning aan de Gerwenseweg in Stiphout is vanavond rond 22.35 uur overvallen. Die woning ligt tegenover het begin van de Stiphoutse bossen. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn of dat er iets is buitgemaakt. De politie is ter plaatse voor onderzoek.
Update om 23.34 uur:
De politie laat weten dat de bewoner gewond is geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Hij kreeg een aantal forse klappen van de overvallers toen hij de deur voor hen opendeed. Er waren 2 daders met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Zij zijn gevlucht. Het is onbekend of dat met of zonder buit is  Heb je tips, bel dan naar de politie op 0900-8844.

In de reacties hieronder staan de andere updates.

19 reacties:

Op http://www.112brabant.nl/news/10585-bewoner-gewond-bij-gewapende-overval-op-woning-in-helmond/ staan ook nog 8 foto’s die een collega van Harrie Grijseels maakte.

Beantwoorden

Het officiële persbericht van de politie:

Bewoner gewond bij gewapende overval; politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Gerwenseweg in Helmond. De overval vond dinsdagavond 5 augustus rond 22.35 uur plaats.
Een bewoner van het pand was dinsdagavond thuis TV aan het kijken toen hij plotseling overmeesterd werd door twee onbekende mannen die de woning binnengedrongen waren. De mannen eisten onder bedreiging van een op een vuurwapen lijkend voorwerp geld. Het slachtoffer werd door de daders geslagen en vastgebonden. Een andere bewoner van het pand hoorde gestommel en ging kijken wat er aan de hand was waarop de daders zijn gevlucht. Het zou gaan om twee blanke mannen die bivakmutsen droegen. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn hoofd en arm op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld.
De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat met deze overval in verband gebracht kan worden. Zij kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of anoniem melding doen door te bellen naar 0800-7000.

Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan. Op http://www.politie.nl staat meer informatie over wat de politie doet na een overval en wat u bijvoorbeeld kunt doen mocht u onverhoopt slachtoffer van een overval worden. Ook treft u hier extra preventietips aan.

Beantwoorden

We horen zojuist dat het slachtoffer na de behandeling in het ziekenhuis inmiddels weer thuis is.

Beantwoorden

Deze gewapende woningoverval bij de 2 opsporingsprogramma’s
Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant en het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht besteden komende week aandacht aan de overval op een man in zijn woning aan de Gerwenseweg in Stiphout.
Wat er die avond vorig jaar augustus gebeurde, is grotendeels hierboven te lezen. De politie maakt nu bekend dat er met een pistool werd geslagen. De dader sloeg zo hard, dat een oor van het slachtoffer operatief weer aan zijn hoofd moest worden vastgezet.
Rond het tijdstip van de overval waren er verschillende verkeersbewegingen rondom het huis. Daarover heeft de politie vragen. De overval wordt met een reconstructie duidelijk gemaakt.
Bureau Brabant op Omroep Brabant begint maandag om 18.15 uur en wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.15 uur.
Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur te zien op NPO1. De herhaling is woensdagochtend om 11.40 uur op NPO 2.

Beantwoorden

Aanvullende info:
Naar nu bekend is geworden, zijn er bewakingsbeelden beschikbaar van deze overval. Ook blijken de overvallers de hond van de 65-jarige bewoner zo hard geschopt te hebben, dat het dier een paar weken later overleed.

Beantwoorden

Hieronder alle informatie over deze zeer gewelddadige overval. Die gaf de politie vanavond vrij.

Op dinsdagavond 5 augustus 2014 om ongeveer 22.05 uur is de 65-jarige bewoner, een gepensioneerde metselaar, in zijn huis aan de Gerwenseweg in Stiphout. Hij ligt op de bank televisie te kijken als er plotseling 2 overvallers naast hem staan.
Op dat moment is boven in het huis een kostganger, die ook televisie kijkt.
Omdat hij een geluid van beneden hoort, staat hij op en loopt voorzichtig richting de deur van zijn woonruimte. Hij pakt een stuk hout uit zijn kamer en opent de deur. Op de gang ziet hij een man met grijze bivakmuts staan. Hij begint meteen te roepen dat de man moet wegwezen en dreigt met het stuk hout. De dader schrikt en rent de trap af. De kostganger loopt er achteraan.

Ondertussen is een andere dader beneden bij de hoofdbewoner gebleven. Beide daders hadden het slachtoffer al mishandeld, bedreigd en zo hard geslagen, dat later een oor van het slachtoffer met veel hechtingen weer aan zijn hoofd gezet moest worden. Zij hadden de man ook vastgebonden op een stoel.
Doordat de kostganger de daders stoorde in hun actie, vluchtten ze het huis uit, waarbij ze een luchtbuks van het merk HATSAN meenamen.

Ongeveer 3 weken na de overval is 1 van de hondjes van het slachtoffer overleden. Waarschijnlijk doordat het beestje behoorlijk getraopt is door de daders.

Het slachtoffer spreekt over 2 donker geklede mannen van begin 20, met grijze bivakmutsen. 1 Van de 2 had dus dat pistool, waarmee hij de bewoner heeft bedreigd en geslagen.

Kort na de overval, die dinsdagavond 5 augustus dus rond half 11 zag een getuige hier op de Keizerlaan twee mannen lopen, richting het bosperceel aan het einde van de Keizerlaan. De mannen leken iets te schreeuwen.
Een bewakingscamera filmt rond 10 voor half 11 een kleine vrachtwagen die vanuit de Keizerlaan de Gerwenseweg op draaide richting Nuenen. Wie reed er in die bestelbus?
Even later volgt een scooter met daarachter een tractor die vanaf de Gerwenseweg rechtsaf slaat.
Waarschijnlijk heeft de witte bus in de buurt van het huis gestaan. Of de bestuurder iets met de overval te maken heeft is daarmee niet gezegd. Maar het is sowieso kan die een belangrijke getuige zijn.
Ook de bestuurders van de scooter en de tractor wil de politie graag spreken.

De overvallers gingen er uiteindelijk met de luchtbuks van het merk ‘Hatsan’ vandoor. Misschien is het ergens gedumpt, of te koop aangeboden. Zegt je dat iets?

Wie hebben de zeer gewelddadige overval op de 65-jarige man uit Stiphout op hun geweten, op 5 augustus 2014? De daders: twee donker geklede mannen van begin 20 met grijze bivakmutsen. Kunt u helpen? Wie weet meer over de witte bestelbus die naast het huis stond? Alle informatie is welkom via de tiplijn, of desnoods anoniem. Dit zijn de telefoonnummers: tipijn 0800-6070, Meld Misdaan Anoniem 0800-7000 en het team Nationale Criminele Inlichtingen 079-3458999.
De politie heeft de volgende Vragen

  1. Wie heeft in het algemeen informatie over deze overval?
  2. Wie weet meer te vertellen over de twee mannen aan het eind van de Keizerlaan, vlakbij een bosperceel?
  3. Wie was de bestuurder van de witte bestelbus, die kort na de overval werd gezien in de Keizerlaan?
  4. Wie waren de bestuurders van der tractor en de scooter, die ook vlak na de overval zijn gezien, terwijl ze vanaf de Gerwenseweg de Keizerlaan inreden?

Het item op Bureau Brabant:

Beantwoorden

Zoals we hadden aangekondigd, besteedde het gisteren Opsporing Verzocht aandacht hieraan. Dat programma op NPO1 trok 1.188.000 kijkers, daarmee was dat programma het op 5 na best bekeken programma op de Nederlandse tv gisteren.
Op hun website staat een duidelijk overzicht met alle beschikbare informatie.

Beantwoorden

Deze informatie komt weer lekker op tijd naar buiten. Wie kan zich nu nog herinneren of die (bijna) een jaar geleden daar gereden heeft??

Beantwoorden

Woningovervallers aangehouden
De politie hield gisteren 2 mannen aan die er van worden verdacht op 05 augustus 2014 een woning aan de Gerwenseweg te hebben overvallen. Het gaat om Helmonders van 29 en 30 jaar oud.
Een bewoner van het huis was die dinsdagavond rond 22.35 uur thuis TV aan het kijken toen hij plotseling overmeesterd werd door twee onbekende mannen die de woning binnengedrongen waren. De mannen eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld. Het slachtoffer werd door de daders geslagen en vastgebonden. Een andere bewoner van het pand hoorde gestommel en ging kijken wat er aan de hand was, waarop de daders zijn gevlucht. Het slachtoffer liep zware verwondingen aan zijn hoofd en arm op waaraan hij in het ziekenhuis werd behandeld.
De politie startte direct na de overval een onderzoek. De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteedden medio april ook nog aandacht aan de zaak. In de loop van tijd bleek uit de onderzoeksresultaten van het technisch onderzoek de vermoedelijke betrokkenheid van de 2 mannen uit Helmond. Zij werden in opdracht van de officier van justitie aangehouden en zitten vast.

Beantwoorden

30-jarige Helmonder vrijgesproken van deze woningoverval in Stiphout
De man zou volgens de officier van justitie op 5 augustus 2014 samen met een ander een woningoverval gepleegd hebben. Daarbij zouden de daders de bewoner hebben bedreigd met een vuurwapen, geslagen en geschopt en zijn mond hebben afgeplakt met tape. Hierboven staat de uitgebreidere informatie, foto’s en video daarover.
In de woning in Stiphout vond de politie een plastic boodschappentas. Het DNA-profiel van de verdachte is aangetroffen op het hengsel van de tas en op een zakje tie-wraps dat in de tas zat. Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de man de woningoverval pleegde. Zo wees de officier onder meer op een foto van een wapen in de mobiele telefoon van de verdachte, camerabeelden bij de plaats delict en tie-wraps die in de woning van de verdachte zijn aangetroffen. Het OM had 2 weken geleden tijdens de zitting 5 jaar celstraf geëist.
Nu de aangetroffen plastic tas met de tie-wraps een verplaatsbaar object betreft, is de aanwezigheid van DNA-profielen van de verdachte op die tas voor de rechtbank onvoldoende om alleen op grond daarvan de man voor de woningoverval te veroordelen. Omdat er verder geen aanvullend bewijs is dat de verdachte in de woning aanwezig was, is de rechtbank van oordeel dat de man moet worden vrijgesproken.
De volledige uitspraak van de rechtbank

Beantwoorden

*Diepe zucht*

Beantwoorden

Ja ongelooflijk hier in Nederland daar word je heel moedeloos van pffff

Beantwoorden

Triest Nederland gewoon van oude mensen afblijven pfff hopelijk vinden ze de juiste persoon dan wel nog

Beantwoorden

Zeer triest geen woorden voor gerum

Beantwoorden
Rebster van der Steen

HOE IS DIT MOGELIJK ?? Welke rechter heeft dit beslist? Niet te geloven!

Beantwoorden
Henny de Leeuwe-Kleijngeld

Te erg gewoon dit!

Beantwoorden

Ben benieuwd of die vent het nu wel of niet was. Maar wie niet.

Beantwoorden

die gast heeft een vrijbrief voor volgende overval

Beantwoorden

Dit is een kolfje naar de hand van Geert.
Let op bij de volgende verkiezingen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *