Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.326 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Op een woning aan de Van den Dungenstraat in de Binnenstad is vanavond een gewapende overval gepleegd. Bij de overval viel geen gewonden, de overvallers zijn er met een nog onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie is een zoekactie gestart.
De overvallers drongen kort voor 21 uur de woning binnen nadat ze er hadden aangebeld en de deur werd geopend. De 2 aanwezige vrouwen werden bedreigd met een vuurwapen, of iets dat daarop lijkt.
De overvallers zijn te voet in de richting van de Heistraat gevlucht. Uit het signalement blijkt dat de mannen licht getint zijn en allebei een zwart T-shirt en spijkerbroek droegen, 1 van hen had een rugzak bij zich. Zij zijn tot op dit moment nog niet gevonden.
Onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Fotografie.

6 reacties:

Ook de onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Fotografie.

Beantwoorden

Beantwoorden

Het officiële politiebericht dat zojuist werd uitgegeven:

Twee mannen overvallen woning
Twee onbekende mannen hebben om donderdagavond 22 mei 2014 om 21 uur een woning aan de van den Dungenstraat overvallen. De bewoonster raakte niet gewond maar is erg geschrokken.
Op dat tijdstip werd er bij haar aangebeld. Er stonden twee licht getinte mannen voor de deur die geld eisten. Het slachtoffer vluchtten en rende naar buiten. Ze werd, volgens haar verklaring, beetgepakt door de overvallers die ook een vuurwapen bij zich hadden. Het slachtoffer belde aan bij een familielid die haar te hulp schoot. Beiden vluchtten de woning in van dat familielid. De politie werd gebeld. Toen die arriveerde waren de daders verdwenen met een vermoedelijk onbekend geldbedrag.
Er is direct een onderzoek gestart waarbij ook de hulp ingeroepen werd van de omwonenden via Burgernet. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Maar weer zien hoe ze dit verwerken echt niet normaal!!

Beantwoorden

Het is dus duidelijk dat (vooral) ouderen en zeker mensen met een handicap, geen gehoor moeten geven als ’s avonds (of zelfs overdag) de bel gaat. Iedere keer wordt het opnieuw geprobeerd. De oudjes blijven met een trauma zitten. Het kan ook jongeren of mensen van middelbare leeftijd overkomen, die nog goed ter been zijn!
En komen familie of vrienden op bezoek dan kun je dat van te voren afspreken. Ik maak al jaren de deur niet open. Voor geen mens. Of ik moet weten dat er iemand langskomt. Dat weet ik dan vrijwel altijd (een telefoontje is snel gepleegd). En dan kan ik ook nog zien wie er aan de deur staat!

Beantwoorden

Het is toch te gek dat je zelfs in je eigen huis niet meer veilig bent!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *