Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.203 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

In de Spoorstraat achter het station vond rond 17.20 uur vanmiddag een gewapende overval plaats op een woning. De bewoonster werd daarbij bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek. De vrouw moest geld afgeven. Zij raakte niet gewond. De politie doet ter plaatse onderzoek.
De dader is te voet gevlucht met een onbekend geldbedrag. Zijn signalement: plusminus 30 jaar, Turks/Marokkaans uiterlijk, baard, in het zwart gekleed met een zwart muts. De politie benadrukt om hem niet zelf te benaderen, maar 0900-8844 te bellen als je hem ziet.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 2 foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

6 reacties:

Gatsie!! Je zult het maar meemaken zo net voor de Pasen. 🙁

Beantwoorden

Goed signalement hebben ze zeker wat aan.

Beantwoorden

Hij is al opgepakt

Beantwoorden

@Nel van Hilten op zaterdag 31 maart 2018 om 19:50:

Dat zou mooi zijn!
Blijft een onveilig buurtje daar vind ik.

Beantwoorden

Update:
De dader van deze woningoverval is nog niet aangehouden, dat liet de politie zojuist weten. De bedreigde vrouw is de 55-jarige bewoonster. Onder bedreiging van iets wat op een vuurwapen leek, werd zij naar binnen gedwongen en moest geld afgeven. De vrouw bleef ongedeerd, maar is hevig geschrokken. Er is haar slachtofferzorg aangeboden.
In de omgeving is de politie direct een zoektocht gestart naar de overvaller. Daarbij is ook assistentie gevraagd van de politiehelikopter. De overvaller is niet meer aangetroffen. Er is al buurtonderzoek gedaan, er zijn getuigen gehoord en er is een uitgebreide aangifte opgenomen. Er zijn tevens goederen veilig gesteld voor sporenonderzoek. De recherche onderzoekt ook of er bewakingsbeelden zijn die hen verder kunnen helpen.
Het nu aangevulde signalement van de dader: het gaat om een man van Turkse of Marokkaanse afkomst; leeftijd 30-35 jaar; hij had een volle baard; hij droeg zwarte kleding en op zijn hoofd een gebreid mutsje, ook zwart van kleur. Hij sprak Nederlands met Turks of Marokkaans accent. Hij ging er te voet vandoor, maar kan even later gebruik hebben gemaakt van een voertuig.
De politie komt graag in contact met getuigen. Mocht je informatie hebben dat verband houdt met deze woningoverval, kun je contact met hen opnemen via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook via het tipformulier.
Pim Verkoelen maakte gisteren ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Sterkte

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *