Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Vannacht vond er een schietpartij plaats op het Janssen & Fritsenplein in Mierlo-Hout. Daarbij raakte een man gewond die naar het ziekenhuis is gebracht. De politie doet onderzoek. Dat meldde de politie zojuist om 01.57 uur.
Dat schietincident waarbij meerdere schoten zouden zijn gelost, gebeurde bij de Albert Heijn. De omgeving is daar afgezet voor het onderzoek van de technische recherche.

Hieronder in de reacties staan updates.

18 reacties:

Update 1:
Het incident vond kort na 01 uur vannacht plaats. De man is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Kort daarna meldde een lichtgewonde man zich bij het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Deze tweede man is weer weggegaan. De politie denkt dat die persoon met het schietincident te maken heeft, zo meldt de politewoordvoering. Het is de politie nog onduidelijk waarom er is geschoten.

Beantwoorden

Das wel heel dichtbij

Beantwoorden
Henriette Westerhof

Update 2:

Beantwoorden

Update 3:
Een buurtbewoner meldde aan Omroep Brabant dat er een feest met kampbewoners aan de gang was. Die zouden er de laatste tijd vaker zijn. “Zo gauw die mensen hier zijn, wordt er gevochten. Die feesten zijn een groot probleem. Wij willen dat het eindelijk eens afgelopen is”, vertelde hij. Wildwest-taferelen op de parkeerplaats van de Albert Heijn noemt Omroep Brabant hetgeen vannacht gebeurde.

Beantwoorden

Update 4 met alle informatie die de politie zojuist vrijgaf over het schietincident:
Man gewond bij schietincident
Zaterdagochtend rond 01.00 uur kwam er een melding binnen van een schietincident aan het Janssen & Fritsenplein. Daarbij is een 33-jarige man uit Eindhoven ernstig gewond geraakt.
Het slachtoffer is door iemand die bij hem was direct naar het Sint Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. Tevens werd bekend dat een man met een verwonding zich gemeld had bij het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De man was echter al vertrokken toen de politie arriveerde. Het blijft dus onduidelijk of de man gelinkt is aan dit incident.
De recherche is na de melding begonnen met een onderzoek in de omgeving van het plein.
Was u getuige van dit schietincident, of heeft u andere informatie die de politie kan helpen, neem dan contact op met de recherche in Helmond via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Beantwoorden

Update om 16.50 uur door de politie:
De politie heeft contact gehad met de man die zich vanochtend met een verwonding heeft gemeld bij het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De man heeft het letsel opgelopen bij het schietincident op het Janssen & Fritsenplein. Er is dus sprake van twee slachtoffers, beide mannen zijn 33 jaar en komen uit Eindhoven. Een van de mannen raakte zwaargewond en een raakte lichtgewond.

Beantwoorden

Het wordt steeds leuker in (Nederland) Helmond. Dat is dan ook de reden dat veel mensen hun boodschappen thuis laten bezorgen. Echter, de kans dat je thuis beschoten wordt begint ook al toe te nemen………………………

Beantwoorden

“Dat is dan ook de reden dat veel mensen hun boodschappen thuis laten bezorgen.” – whahaha, wat een kansloze opmerking. Je wilt dus zeggen dat mensen hun boodschappen thuis laten bezorgen omdat ze bang zijn beschoten te worden? Koekkoek!

Beantwoorden
Skrafiet Moekroe

Vind het erg overtrokken om meteen te beginnen dat een feest van kampbewoners altijd in vechten uitloopt.Woon vlakbij en heb sinds er een nieuwe uitbater/ eigenaar is vele malen minder overlast van welk feest dan ook.
En om nu meteen te zeggen dat de buurt het beu is en dat het eindelijk eens afgelopen moet zijn is zeker niet mijn mening.Er zijn vele kampfeesten geweest maar nog zeer weinig keer dat er gevochten is.Dat er toen de vorige eigenaar erin zat veel overlast is geweest moge geen twijfel geven, want die dachten dat ze heer en meester waren en zelf met vol geweld konden doorfeesten in hun zaal als ze op stap geweest waren!
Maar om dat nu allemaal op kampfeesten af te schuiven vind ik ook niet kunnen.Bovendien zijn het geen kampfeesten maar reizigerfeesten.Dat die mensen uitbundiger feesten dan andere is niks mis mee en daar heb je gewoon respect en begrip voor te hebben!

Beantwoorden

Respect en begrip kun je nooit afdwingen, enkel verdienen! En daar is hier totaal geen sprake van.

Beantwoorden

@omwonende op zondag 5 juli 2015 om 12:34:

Belangrijk om ook zo’n reactie te lezen. Als buitenstaander ga je toch snel af op zo’n bericht van Omroep Brabant die een buurtbewoner citeert. Dan denk je als buitenstaander, die zal wel voor de buurt spreken. Niet dus. 🙁

Beantwoorden

@Toon

hoe kan omroep brabant nu een beeld van de buurt geven door slechts 1 persoon aan het woord te laten.Bovendien pakken ze het meest smeuïge eruit, want dat is wat de mensen WILLEN lezen.Indien ze echter een goed verslag willen doen over zo een feest dan mogen ze bij mij komen als er een feest aan de gang is en dan moeten ze eens zien en horen of het wel allemaal klopt wat er gezegd word.Een zwaluw maakt geen zomer en een buurtbewoner maakt geen mening van alle omwonende.Er is een groot verschil tussen last en overlast. Als mijn buren met de bbq aan de gang gaan heb ik last van stank rook en de geur van het bbqen.Dus zouden ze maar niet meer moeten bbqen omdat ik daar last van heb? Kom op zeg word tijd dat we weer eens leren om niet zo ik gericht te denken.En dan begrip en respect moet je verdienen zegt een wijkbewoner, hoe kan je die nu verdienen als je al met vooroordelen aan de gang gaat.De mensen weten onderhand nog niet meer wie hun buren zijn, laat staan dat ze enige moeite doen om feestgangers te begrijpen.De mentaliteit is ik vind het niet leuk, ik heb er last van dus mag ik alles aangrijpen om ervoor te zorgen dat IK er geen last van heb.Bovendien als de wijkbewoner even verder gekeken had dan zijn/haar neus lang is zou deze kunnen weten dat het totaal niets met het feest te maken had maar dat het slachtoffer opgewacht werd door niet feestganger.Wat dus op elk ander tijdstip van de dag ook had plaats kunnen vinden.Hiermee is dus het verhaal van omroep brabant en de wijkbewoner totaal onderuit gehaald, en berust het zoals gewoonlijk op vooroordelen.

Beantwoorden

Uhmmm, mensen zoals jij en ik worden niet opgewacht met vuurwapens hoor. Dus hier kunnen we nog heel lang (en oeverloos) over discussiëren.

Ik wijs ook geenszins naar een bepaalde groep mensen. Maar schieten in een woonwijk, dan zit er niet één steekje bij je los, maar wel tien.

Wij gaan hier zeker verder in doorpakken. Want wat er gebeurd is valt op geen enkele manier goed te praten.

Beantwoorden

In dit geval ben ik het helemaal met je eens Wijkbewoner Mijn commentaar was ook bedoelt voor de buurtbewoner, mijn fout.Natuurlijk is het op geen enkele manier goed te praten dat er in de wijk geschoten word daar ben ik het mee eens.Echter niet met de link die er is met het feest want daar heeft het totaal niets mee van doen.Ook is het niet zo dat als er een kampfeest is dat er altijd vechten is.En dat het nu zo is dat iemand die op het feest was beschoten word, wil niets over het feest zeggen, nog over de mensen op het feest.En zoals je zelf aangeeft worden jij en ik niet beschoten, al ben ik daar tegenwoordig ook niet meer zo zeker van, gezien alle berichten in de wereld.Dus moeten alle kampbewoners en andere mensen die we niet leuk vinden maar gewoon ergens achter hekwerken gezet worden zodat wij het GEVOEL hebben veilig te zijn?over veiligheid gesproken probeer ‘s avonds of in het weekeinde eens snel een politie ergens te krijgen om iets te voorkomen, die hebben geen tijd.Pas als het kwaad geschiet is komen ze eens afkakken.Maar goed das weer een heel ander verhaal.Kortom ik vind schieten in een wijk ook niet kunnen, maar wil ook niet dat iedereen nu over 1 kam geschoren gaat worden.

Beantwoorden

Ferenc Triki is verslaggever voor Omroep Brabant en was die nacht ter plekke.
Vanochtend twitterde hij:

Beantwoorden

Oei. Dat is inderdaad een enorme misser zeg! Maar ja, kun je dat een wijkblaadje kwalijk nemen? Die bestaan enkel nog door advertentie-inkomsten van lokale ondernemers. Dan kun je daar ook geen kwaad woord over schrijven natuurlijk.

Helder @omwonende, dan zien we het toch in grote lijnen hetzelfde.

Beantwoorden

Uhm wijkbewoner, die media was dus niet de houtvonken die fout zat maar het verslag van omroep brabant dus :).Die gingen af op wat 1 buurtbewoner te zeggen had.En daarom was mijn pleidooi dus voor de kampbewoners en voor de feestzaal.Door 1 buurtbewoner en omroep brabant worden deze mensen voor de zoveelste keer weer eens in een zwart daglicht gezet.Vandaar dat ik op dit alles gereageerd heb!

Beantwoorden

Beste wijkbewoner, buurtbewoners of omwonenden. Ik woon zelf in Brandevoort en ben tot nu toe drie keer naar die beroemde kampfeesten geweest. Ten eerste vindt ik niet dat je als een kampfeest weg moet zetten. Er komen genoeg mensen die gewoon in Helmond, Mierlo of Eindhoven en omstreken wonen en die niet afkomstig zijn van een kamp, net zoals ik en mijn vriendin. Die keren dat ik daar geweest ben hebben mijn vriendin en ik een fijne avond gehad en is er één keer iemand buiten gezet. Die gast ken ik ook en ik weet dat het een lastig persoontje kan zijn wanneer die te veel drinkt. Dus om te zeggen dat er veel ruzies of knokpartijen zijn vind ik zwaar overdreven. Dat er mensen van het kamp bij aanwezig zijn lijkt mij niet meer dan logisch als je bedenkt dat Django Wagner en Het Rozenberg Trio zijn optredens daar ook doen. Zoals gezegd ik heb daar leuke avonden gehad en zal er in de toekomst ook geregeld blijven komen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *