Buiten is het -0 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Beste Helmonders,

Afgelopen dinsdag nam ik na ruim 13 jaar afscheid als raadslid in Helmond. Als raadslid heb ik zowel de coalitie als de oppositie mogen ervaren. Daarbij heb ik als fractievoorzitter samen met mijn fractie gezocht naar een juist evenwicht tussen fel oppositievoeren wanneer dat nodig was, en constructief samenwerken om de stad daarmee vooruit te helpen.
Mijn (raads)werk als ombudsman heb ik altijd als bijzonder ervaren. Daar heb ik via de ogen van onze Helmonders mogen zien wat de consequenties zijn van onze besluiten in de gemeenteraad. Ook heb ik ervaren dat veel ‘problemen’ van mensen vaak al met goede wil, relatief eenvoudig kunnen worden weggenomen. Dit vergt wel veel begrip voor en vertrouwen in elkaar.
Voor veel mensen is onze samenleving te complex en te bureaucratisch geworden. Ook beschikt niet iedereen over een goed werkend (sociaal) netwerk. Als raad moeten wij, binnen de kaders van de wet, nadenken over hoe we het leven van onze bewoners makkelijker kunnen maken en moeten we ons beleid daarop afstemmen. Helaas zijn er te veel Helmonders afhankelijk van de overheid, deze mensen verdienen onze blijvende aandacht.

Het was een grote eer om namens de PvdA volksvertegenwoordiger in Helmond te mogen zijn! De afgelopen weken heb ik veel positieve reacties ontvangen van Helmonders over mijn werk in de raad. Een beter afscheidscadeau had ik niet kunnen wensen.
Wat me de afgelopen jaren in de lokale politiek heeft gedreven, zal ook in Europa mijn drijfveer zijn: mensen helpen die dat het hardste nodig hebben.

Op donderdag 10 oktober organiseer ik samen met de PvdA Helmond een busreis naar het Europees Parlement in Brussel. De touringcar vertrekt die dag rond een uur of 08.00 uit Helmond en is rond een uur of 23.00 weer terug. We hebben nog een aantal plaatsen in de bus beschikbaar en daarvoor nodig ik je bij deze uit.
Er zijn geen kosten voor jou aan verbonden, behalve het vervoer wordt ook het diner voor je geregeld. Op de dag zelf heb je een geldig identiteitsbewijs nodig.
Mocht je meewillen, laat dan hieronder je reactie achter (dat kan zonder inloggen of iets dergelijks) én stuur een mail naar [email protected]. Doe dit uiterlijk komende zondag (15 september) en we laten je snel weten of je mee kunt. In je mail aan Mirjam zet je de volgende gegevens van jezelf én van degene(n) die je eventueel meeneemt:

  • Email-adres
  • Voornamen en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adres
  • Nationaliteit

Geef je snel op want we hebben niet veel plaatsen meer over in de bus. We hanteren het spreekwoord “wie het eerst komt…” (en een fair use policy).

Leuk als ik je donderdag 10 oktober in Brussel ontmoet,
Mohammed Chahim

10 reacties:

Mohammed, mooi verwoord. Ik wil wel mee.

Beantwoorden

Mo, ik wil graag mee

Beantwoorden

Jammer, ik kan niet. Fijne dag dan!

Beantwoorden

Heel erg leuk dat dit wordt georganiseerd. Maar ik kan maandag pas vrij vragen en dat hoor dan pas een dag of drie later. Iedereen die meegaat wens ik veel plezier in Brussel.

Beantwoorden

Daar gaan onze belasting centen

Beantwoorden

Ik ga heel graag mee! Wat een leuk initiatief!

Beantwoorden

Helaas voor eenieder die zich nog wilde aanmelden: ons maximale aantal deelnemers is bereikt. Er is een wachtlijst…

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Helaas ik haak af heb in Brussel niks te zoeken

Beantwoorden

Geweldig leuke dag gehad met een leuk grote groep. Bedankt Mohammed en Mirjam. Leerlingen van de Knip waren ook meegeweest en maakten een prachtig verslag met video https://mediahuishelmond.nl/naar-het-europees-parlement/

Beantwoorden

Aanvullend op @Tineke op maandag 14 oktober 2019 om 18:41:

In totaal gingen er donderdag 73 Helmonders met de bus mee naar Brussel, alwaar er zich nog 2 bij de groep aansloten. Zoals we ook al via Twitter lieten weten was het (naar onze indruk) voor alle 75 leuk. De groep bestond uit leden van de PvdA, leerlingen van de Knip en andere Helmonders. Eigenlijk was het de bedoeling dat er 55 meekomen, maar dat plan werd losgelaten. Er werd een dubbeldekker ingehuurd en zodoende kon iedereen die zich had opgegeven mee.
Nadat het Europees Parlement was bezocht, volgde een Q&A met een voorlichter van het EU-parlement en onze gastheer Mohammed Chahim. Floortje Jansen (14) van de Knip toonde zich meteen een ware journalist en stelde de eerste vraag aan Mohammed. Floortje zit in de redactie van Mediahuis Helmond. Dat is een soort moderne schoolkrant volledig online dat bijna een jaar geleden gelanceerd werd door een grote groep leerlingen en onderwijswethouder Cathalijne Dortmans. De scholieren komen van de Knip, Carolus, Vakcollege en Praktijkschool. Op hun website schrijven ze artikelen, plaatsen ze foto’s en video’s. Meer informatie lees je hier.
Henk van Dijk maakte donderdag heel veel foto’s. Daarvan werden er 160 foto’s gestuurd naar de mailbox van een ieder die meeging met deze geheel verzorgde trip. Hieronder staat de groepsfoto:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *