Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.071 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
34reacties

Het groeiend aantal patiënten en bezoekers dat met de auto naar het Elkerliek komt, leidde de afgelopen winter soms tot parkeerproblemen op het terrein van het ziekenhuis. Zeker voor mindervaliden was dit erg vervelend. Het Elkerliek realiseerde daarom, naast reguliere parkeerplaatsen, extra gratis parkeerplaatsen voor mindervaliden.
11 Parkeervakken vlak bij de hoofdingang aan de President Rooseveltlaan zijn bestemd voor patiënten en bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart. Als deze plaatsen allen bezet zijn, kunnen mindervaliden uitwijken naar parkeervakken achter de slagbomen. Daar zijn 12 mindervalidenparkeerplaatsen te vinden nabij de ingang aan de Wesselmanlaan en 1 in de parkeergarage. De receptionisten in de centrale hal van het ziekenhuis reiken voor deze plekken een gratis uitrijkaart uit, op vertoon van uw gehandicaptenparkeerkaart. Concreet betekent dit dat bij het Elkerliek mindervaliden vanaf nu gratis én dichtbij de entree kunnen parkeren, zo laat het ziekenhuis weten.
Het Elkerliek heeft daarnaast ook 50 extra reguliere parkeervakken op het eigen terrein gecreëerd waardoor het aantal parkeervakken op 1175 komt. Aanvullend onderzoekt het ziekenhuis mogelijkheden om eigen medewerkers te stimuleren om vaker op de fiets naar het werk te komen.

34 reacties:

Parkeren hoort zo wie zo gratis te zijn bij een ziekenhuis is mijn mening. Geld ervoor vragen is profiteren van zieke mensen, Beetje raar dat iemand met een minder valide kaart nu voortaan gratis mag en iemand die doodziek van bv chemo is ofzo, wel moet betalen.

Beantwoorden
Alex van der Velden

Misschien wat ver gezocht, maar als ik de gpk bij de receptie moet laten zien voor een uitrijkaartje, sta ik dus op een gehandicapte parkeerplaats ZONDER gpk, wat een boete van 350euro kan opleveren nog maar te zwijgen van de boze blikken van de overige parkeerders.

Beantwoorden

@Ton op donderdag 16 mei 2019 om 10:36:

Geen klein dingetje lijkt mij, dat gaat beslist af en toe voor problemen zorgen.
De oplossing dat mindervaliden gratis mogen parkeren bij het Elkerliek vind ik wel sympathiek. ????

Beantwoorden

Gewoon voor iedereen gratis net als in deurne

Beantwoorden

Inderdaad hoe zit dat met het vertonen van mijn invalide parkeerkaart en ik heb stadsparken hoe werkt dat dan

Beantwoorden

Precies wat @Ton zegt…
Hoe kun je een gpk achter je raam leggen én tonen bij de receptie?????

Beantwoorden

Waarom minder valide gratis en andere betalen?? ????

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

Nou wat mij betreft mag iedereen gratis parkeren met een bepaald maximum uur en je komt immers niet voor de lol in het ziekenhuis

Beantwoorden

Parkeren bij t ziekenhuis moet zo wie zo gratis zijn niemand vraagt om ziek te zijn en bezoekers die B.v 3 weken lang familielid op zoeken kost een hoop geld. Heb dit altijd al zo erg triest gevonden.

Beantwoorden

Aanvullend onderzoek is niet nodig om te kunnen constateren, dat frequente – minimaal 2x per uur – en betrouwbare stads – en streekbussen met het Elkerliek – ziekenhuis als bushalte een deel – en misschien wel een groot deel – van de parkeerproblemen bij het Elkerliek kunnen oplossen. Dit vraagt wel een (extra) inspanning van het gemeentebestuur van Helmond richting het provinciebestuur van Brabant.

Beantwoorden
Peter van Lieshout

zelfs personeel moet betale bij je gewerk

Beantwoorden

Ok mindervalide mogen gratis parkeren Elkerliek ziekenhuis hoe zien jullie dat?

Ik ben nog redelijk ok ter been maar dochterlief mindervalide…….

Iemand die een arm mist is mindervalide.. maar iemand met een stoma bv is ook mindervalide maar niet zichtbaar…

Ik vind het maar raar hoor

Beantwoorden
Christel Driessen

Gratis parkeren zou misschien wel het beste zijn. Voor iedereen! En daarbij: ieder half uur op zijn minst een busje voor openbaar vervoer (heen en terug)
dat de belangrijkste punten in de stad aandoet. Een nieuw “Rondje Helmond”.

Beantwoorden

Jammer dat gratis voor iedereen geen optie meer is aangezien mensen die gaan winkelen dan ook daar de auto neerzetten.
Meer mindervaliden parkeerplaatsen zou ik nog begrijpen en dicht bij de deur parkeren maar waarom ze niet zouden hoeven betalen en iedereen anders wel snap ik ff niet.

Beantwoorden

Discriminatie!

Beantwoorden
Jarno van Deursen

Gisteren toch nog niet!

Beantwoorden

Eh waarom? Zijn mindervaliden ook per definitie armer dan?

Beantwoorden

Fijn dat het voortaan gratis is mindervaliden.

Beantwoorden

Mmm beetje vreemde situatie, er zijn zoveel aandoeningen waarvoor je 3x in de week naar het ziekenhuis moet, maar waarbij je niet minder valide verklaard wordt, dus dan mag bijvoorbeeld iemand uit de warande die geld genoeg heeft, maar mindervalide is gratis parkeren, maar iemand uit de binnenstad die ernstig ziek is en weinig geld moet er dan voor betalen. Echt weer een kromme regeling die werkelijk waar nergens op slaat.

Beantwoorden

Betaald parkeren bij een ziekenhuis is sowieso iets vreemds. Niemand gaat daar voor z’n lol staan of om vervolgens 2 km te lopen naar het winkelgebied. Is dus een geldkwestie voor de eigenaar van het terrein, in dit geval het ⁦‪@elkerliek‬⁩

Beantwoorden

Goed gedaan Elkerliek!

Beantwoorden

Alle patiënten gratis parkeren.
Betalen al genoeg aan bv zorgverzekering.
Kaartje bij de balie om wisselen.
In de pc staat wie patiënt is.
Bezoek betalen of lekker fietsen.
Ehbo altijd gratis

Beantwoorden

Waarom niet alle mensen die een afspraken kaart kunnen overleggen omdat ze bij een poli moeten zijn gratis parkeren?

Beantwoorden

Gewoon voor alle mensen kost mensen die copd en geen uitkering hebben ook geld

Beantwoorden

Hoe voor invaliden met Parkeerpas Helmond, parkeergeld wordt automatisch afgeschreven (automatisch in en uitchecken)

Beantwoorden

Inderdaad maak het voor iedereen gratis

Beantwoorden

Ja precies dit slaat nergens op laat voortaan iedereen gratis parkeren die ziek is zou wel zo eerlijk zijn

Beantwoorden

Gratis parkeren is daar geen optie. Indien je het gratis maakt worden daar de hele dag auto’s neergezet van mensen die in de stad werken of er gaan winkelen; mensen die dan in het ZH moeten zijn zullen geen plaats meer kunnen vinden. Verder moeten minder validen dezelfde rechten en plichten hebben als niet-invaliden; dus beiden moeten betalen, anders riekt deze regel – hoe sympathiek ook bedoeld – naar discriminatie. Bovendien blijft het onbegrijpelijk dat een stad met 90.000+ inwoners geen regelmatige busdienst heeft die daar 2x per uur langs rijdt. De enige stad (???) in Nederland die dit presteert en alles laat afhangen van een bravoflex systeem. Dit alles met dank aan de sterke onderhandelingsstrategie van onze B & W.

Beantwoorden

@Linda Scheepers op donderdag 16 mei 2019 om 10:48:

Net als bij het Elkerliek in Helmond komt er bij het Elkerliek in Deurne ook geen openbaar vervoer meer voorbij. De “weblog van Helmond” is niet de “weblog van Deurne”., maar toch…

Hoezo OPENBAAR vervoer?

Beantwoorden
Peter van Lieshout

@Rolf op donderdag 16 mei 2019 om 23:22:

U slaat de spijker op zijn kop!
Helmond dreigt de EERSTE – en volgens mij de ENIGE – stad in Nederland met rond de 90.000 inwoners te worden zonder openbaar vervoer!
Een prestatie die klinkt als een klok, maar dan wel in negatieve zin.

Het is duidelijk, dat Bravoflex geen alternatief is (veel te duur, onbetaalbaar, onpraktisch en omslachtig door de app, Of je moet als ov -reiziger bellen naar een BETAALD telefoonnummer).

Een Hermes – coryfee binnen de Helmondse gemeentegrenzen heeft alleen maar negatief uitgepakt voor het openbaar vervoer in Helmond.

Het Helmondse gemeentebestuur met in haar kielzog de Helmondse gemeentebestuur wachten ondertussen gezapig de Bravoflex – evaluatie van eind 2019 af. En wat gebeurt er in de tussentijd met de bereikbaarheid van het Helmondse Elkerliek – ziekenhuis (met TWEE bushaltes: één aan de voorkant en één aan de achterkant)? Helemaal NIKS!

Beantwoorden
Peter van Lieshout

wanneer ben je minder valide?kost weer extra mankracht om de parkeerkaarten te controleren op echtheid,een hoop gedoe.

Beantwoorden

Als ik al de protesten hier lees denk ik dat het Elkerliek hun maatregel om mindervaliden gratis parkeerplaatsen te geven, het beste kan terugdraaien. Dan is iedereen weer blij en worden wij als mindervaliden tenminste niet bevoordeeld.

Beantwoorden
een mindervalide

Wat een onzin dus als ik mank loop krieg ik ook korting ofwa

Beantwoorden

Geloof maar van mij het word nooit meer gratis, ik denk zelfs duurder, alleen personeel krijgt per jullie gratis parkeren heb ik weer gehoord, ze krijgen gewoon een andere kaart nadeel is de slagboom gaat niet automatisch open, moet er gewoon weer even de kaart doorheen halen. Heb ik gehoord, dus vergeef mij als het niet zo is.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *