Buiten is het 26 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.004 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Omdat op 07-07-07 de 7 nieuwe wereldwonderen bekend werden gemaakt, is Omroep Brabant op zoek naar de grootste wonderen van Brabant.

't SpeelhuisWij kregen het verzoek van de gemeente om daar aandacht aan te besteden. Immers met 't Speelhuis heeft Helmond het grootste wonder van Brabant binnen haar gemeentegrenzen. Wij van de weblog zijn het daar volledig mee eens, zoals zou mogen blijken uit het feit dat dit markante gebouw onze kopfoto siert.

Omdat met dit soort verkiezingen altijd het risico bestaat dat 't Speelhuis (ten onrechte) niet tot grootste wonder van Brabant wordt uitgeroepen, dit verzoek: mail zo snel mogelijk (maar vóór 1 augustus) naar [email protected] dat jij vindt dat 't Speelhuis in Helmond het grootste wonder van Brabant is.
Zodoende gaat Helmond met 't Speelhuis winnen. En mocht dat onvoldoende reden voor je zijn: onder de inzenders wordt door Omroep Brabant een portable dvd-speler voor in de auto verloot.
Voor alle duidelijkheid, dat er veel meer moois in Helmond is, weten we allemaal. Maar door allemaal te stemmen op 1 gebouw ('t Speelhuis), verdelen we de Helmondse stemmen niet.Bijna dagelijks staat hier de nieuwe tussenstand. Op dit moment staan we slechts derde.

Update om 15.40 uur: Helaas stopte Omroep Brabant eerder met de verkiezing.

7 reacties:

Nou heb je ooit!!!!!!

Eerst maken ze het speelhuis onooglijk door er zo’n lelijke aanbouw aan te zetten. Daarna is besloten om ’t Speelhuis te verbergen achter de nieuwe bibliotheek.
Nu aankomen met de vraag om ’t Speelhuis wel te steunen als wonder van Brabant begrijp ik dan ook niet zo goed.

Ik kom toch niet te negatief over, hoop ik.

Misschien hadden ze beter “de luchtbrug” kunnen nomineren. Daarvoor zijn in ieder geval nog 2 redenen te geven:
1. Een wonder dat het er ooit is gekomen.
2. Een wonder dat het er nog steeds is.

Zie daar, dan kom je toch echt in aanmerking om als wonder door het leven te gaan. Misschien moeten de paus vragen om de luchtbrug vast zalig te verklaren. Daarna kan dan een heiligverklaring komen. Met zoveel wonderen moet dat een eitje zijn.

Beantwoorden

En Ad, als ze dit niet winnen komt er misschien aan de achterkant ook nog wel wat tegen aan te staan :-)), maar ik moet wel zeggen dat het er toch nog steeds mooier uit ziet dan in R’dam.

Beantwoorden

Ik kan me vergissen, maar volgens mij is de verkiezing al geweest, en is ’t Speelhuis op de tweede plaats geëindigd.
Zie dit bericht.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Alles lijkt erop dat je helemaal gelijk hebt. Dank voor je opmerkzaamheid.
Hoewel het bekend is dat Omroep Brabant wel vaker berichten wijzigt en alle reacties daarop na enkele dagen verwijdert, worden ook wij er nu mee geconfronteerd. Tot gisterenochtend (toen we begonnen met de eerste voorbereidingen van ons log) stond er in hun bericht dat suggesties tot 1 augustus ingestuurd kunnen worden. Vanochtend bij het opstellen van ons log stond dat er niet meer. Een snel belletje vanochtend voor de zekerheid naar Omroep Brabant bevestigde onze vraag dat er tot 1 augustus kon worden gemaild. Dat er ondertussen al het door jouw aangehaalde bericht stond, hadden we zelf niet gezien.
Helaas, het is niet anders. Mochten we de gevraagde uitleg krijgen van Omroep Brabant, laten we dat natuurlijk even weten.

Beantwoorden

Ik had trouwens gestemd op de Helmonder.
Ik heb namelijk ooit eens iets gehoord in de trant van “Maar het grootste wonder is toch d’n Hellemonder”

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

De gevraagde uitleg van Omroep Brabant Radio kwam vandaag al binnen. Daarin schreven ze dat op de redactie besloten is om de actie één week te laten lopen. Het had te maken met aanmeldingen en aandacht voor de verkiezing in het programma. Vandaar werd in overleg onderling met de redacties besloten om dit weekend de balans op te maken.

Beantwoorden

Toen stond Eindhoven dus ook nog bovenaan en had de actie in Helmond geen zin meer.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *