Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.147 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Op het industrieterrein bij Bowie Recycling aan de Gerstdijk 14 op industrieterrein BZOB woedt op dit moment een grote brand op meerdere stapels hout/houtsnippers. De grootste houtstapel heeft een hoogte van 40 meter en oppervlakte van 80 meter bij 40 meter aldus een woordvoerder van van de Helmondse brandweer. De brand werd kort voor 1 uur vannacht gemeld waarna de brandweer met groot materieel uitrukte.

Omdat de wind in oosterlijke/noordoostelijke richting staat gaat de enorme rookwolk nauwelijks over woningen. Toch wordt de bewoners van de Brouwhuis geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Omdat de wind kan gaan draaien verricht de brandweer uit voorzorg metingen naar gevaarlijke stoffen.

Medewerkers van Bowie Recycling assisteerden de brandweer vannacht met shovels om andere hopen recylingmateriaal te verplaatsen.
De brandweer laat de stapels hout gecontroleerd uitbranden. Uit voorzorg worden de omliggende panden en andere hopen recylingmateriaal nat gehouden. Het gevaar op overslaan van de brand naar nabij gelegen bedrijfspanden is inmiddels geweken. De brandweer denkt nu al tot zeker zaterdag nodig te hebben om de brand volledig onder controle te krijgen.

Updates middels 4 foto’s gedurende de dag:

07.47 uur, foto door Vico Hoozemans:
Helmond08.24 uur, foto door Vico Hoozemans van een oplaaiende brand:
Helmond
rond 09.30 uur, foto door Kees Tel:
Helmond
rond 16.06 uur (vanuit het centrum), een oplaaiende rookwolk(je):
Helmond

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *