Buiten is het 0 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.338 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Er is op dit moment is er een grote brand gaande in de EHAD-loodsen aan de Engelseweg. Hieronder de eerste foto.

Helmond

In verband met de rookontwikkeling riep de politie via onder meer het SMS-Alert en Twitter alle Helmonders de ramen en deuren te sluiten. Naar het zich nu laat aanzien hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Het was erg druk met brandweerauto’s, politie en de vele toegestroomde toeschouwers. Onderstaande foto’s werden door Meggy gemaild.

Helmond

14 reacties:

het fikt in nederland wel erg veel

Beantwoorden

Dan zal alles binnen afzienbare tijd wel plat gaan. Kan de gemeente er gras inzaaien met een goede ondergrond (zoals extra-P-plaats bij Helmonds Sport aan de Rembrandtlaan). Ideaal voor b.v. een evenementen-terrein (Circus Renz toch terug naar deze wijk?). Maar in ieder geval met een of twee bankjes aan de rand een mooie groene zone die ook meestal dienst kan doen als wijkpark.

Beantwoorden

wel erg toevallig dat het nu afbrand terwijl de gemeente het weg wil hebben….

Beantwoorden

kerstboomverbranding ???

Beantwoorden

Hè hè, eindelijk komt er schot in dat toch wel erg foeilelijk plekske Helmond, toch?
Jammer dat het met brand gepaard moet gaan: de gewone slopershamer zorgt toch voor een stuk minder vervuiling (net zoals die weer zeer prettige geuren die we ontvangen bij westelijke winden).

Beantwoorden
Roodzwart én Roodzwarttin &e

Circus Renz komt daar niet meer.
De dieren schrikken steeds van de Treinen die voorbij razen.
Mooie opruiming van die oude troep.

Beantwoorden

Het Ehad-complex is nog niet zo lang geleden genomineerd geweest voor de ‘lelijkste plek van Brabant.

Eindelijk de fik er in,kunnen wij de Spoorzone in Deurne Nomineren voor de Lelijkste plek van Brabant 2010- 2015-2020 etc

Beantwoorden

Hieronder de foto’s van de EHAD-loodsen die wij in december 2008 als Vernielingen plaatsten.

Beantwoorden

mooie foto’s

Beantwoorden

En al dat moois gaan we nu zeker niet meer terug zien 🙂

Beantwoorden

Hoe dan ook, al die hallen kunnen nu eindelijk gesloopt worden. Goede zaak.

Beantwoorden

Ooit stonden daar deze bussen van de EHAD, nu ligt dat terrein al jaren braak. Dat vind ik heel triest. 🙁

Beantwoorden

Het is inderdaad een trieste aanblik!
Inmiddels ligt het voormalig Ehad terrein alweer bijna 10 jaar braak. Het is voor de wijkbewoners een doorn in het oog. Eerder dit jaar is het terrein gesaneerd en bouwrijp gemaakt voor de komst van een bedrijf.
De belangengroep Annawijk zou graag zien dat de bestemmingsplan gewijzigd zou worden.
Het is ongehoord dat er anno 2020 nog een bedrijf of bedrijven gebouwd gaat worden in Helmond-centrum waar de Annawijk onder valt. De komst van een nieuwe bedrijventerrein strookt totaal niet met de (her) opwaardering van het stadscentrum en ligt al zeker niet in de lijn van omliggende stadvernieuwingsprojecten in de directe omgeving zoals de nieuwbouw en opwaardering van de Annabuurt en Overspoor en de ontwikkeling van Suytkade.
Ook kamt de Annawijk sinds het ontstaan van het naastgelegen industrieterrein met luchtvervuiling uit die hoek. Nog meer bedrijvigheid in de Annawijk zie de belangengroep absoluut niet zitten.
De belangengroep zou graag zien dat er betaalbare sociale huurwoningen gebouwd gaat worden op deze locatie. Misschien een rol weggelegd voor woningcorporatie Wocom? Of wellicht een mooi park!
Het betreffende bedrijf die de grond zou kopen heeft zich inmiddels teruggetrokken.
Maar misschien gloort er nog hoop aan de Horizon, en is de gemeente al begonnen met het wijzigen van het bestemmingsplan!

Henry Swinkels Belangengroep Annawijk.

Beantwoorden

@Henry op zondag 10 november 2019 om 15:27:

Goed gezegd, het is een schande ja! Er is in de wijk al best wat gedaan, maar met zo’n puist blijven we het afvoerputje. Maak er minimaal alvast een groot grasveld van. Kost geen drol en is al meteen veel mooier. Toch?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *