Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Gisteravond en vannacht woedde een grote uitslaande brand aan de Scheepstal.
Dit meldde sylvia gisterenavond in het log Nieuw Helmonds Nieuws net voor het sluiten van de dag. Zij schreef dat je in Helmond-Noord op dat moment door de dikke rookwolken geen meter zicht had en dat je het al om 23.30 uur in het centrum rook. Met haar bericht had zij de primeur in de media.

De boerderij (met diverse pluimveestallen en een brooddrogerij) aan de Scheepstal 2a werd grotendeels verwoest. Duizenden kippen zijn om het leven gekomen. Naar het zich nu laat aanzien hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De eigenaar was niet thuis. Volgens de brandweer woedde het vuur waarschijnlijk al enige tijd voordat zij werden gealarmeerd.
In de omgeving waren meerdere explosies te horen. Wat daar precies de oorzaak van was, is op dit moment nog niet vastgesteld, aldus de woordvoerder van de Helmondse Brandweer. Volgens hen zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Voor de foto’s van de brand, kijk hier.

Dit agrarisch bedrijf van de familie Van de Weijer is sinds 1990 actief in de diervoedersector. Onlangs kwam dit bedrijf in het nieuws omdat zij op last van de gemeente Helmond hun goed lopende brooddrogerij moeten sluiten.

2 reacties:

Ik sprak hierover gisteren met een kennis die schade expert bij een verzekeringsmaatschappij is.
Niet om iemand te beschuldigen, maar die man zei dat deze brand en het verhaal eromheen alles in zich draagt van brandstichting. Het komt allemaal te mooi uit, zei hij.

Beantwoorden

Zaterdag, 13 september rond 1 uur in de middag, zag ik dat er veel rook (damp?) uit alle afvoerpijpen (van de drogerij?) ontsnapte. De rook boog direct af in westelijke richting. Ik had nog niet eerder zoveel uit die pijpen zien komen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *