Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.009 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

uitgaansgeweld Helmond

De politie heeft zondagmorgen tussen omstreeks 2.20 en 3.00 uur 15 personen aangehouden die ter hoogte van een taxistandplaats aan het Havenplein/Kanaaldijk aan het vechten waren.
Omstreeks 2.20 uur ter hoogte van de taxistandplaats ontstond er ruzie tussen een viertal personen. Al gauw vielen er klappen over en weer. Familie en vrienden in de nabijgelegen horecagelegenheid kwamen naar buiten en gingen zich ook met de vechtpartij bemoeien en raakten al gauw slaags met elkaar. De politie die de partijen probeerden te scheiden, werd zelf ook belaagd.
Door extra versterking in te roepen konden uiteindelijk vijftien personen worden aangehouden en worden overgebracht naar het politiebureau. Hierna werd het weer rustig. Er zijn nu nog 7 personen ingesloten, zij moeten nog gehoord worden. Er raakten 2 agenten licht gewond waarvan 1 zich onder doktersbehandeling moest stellen. Een 46-jarige Helmonder werd door een politiehond in zijn kuit gebeten toen hij een aanhouding probeerde te beletten. Vanwege de bijtwond moest hij naar het ziekenhuis. Tegen de 15 personen wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

12 reacties:

Zo maar een gokje: die kroeg was De Vlinder.

Beantwoorden

nee was niet de vlinder was sluitentijd en de mensen gingen naar huis en zoals gewoonlijk staan er nooit geen taxi

Beantwoorden

Wat een toestand, het was ook al in de Plaza raak en ik hoorde van iemand ook in de Wekker. Gezellig uitgaan in Helmond zullen we maar zeggen. sad

Beantwoorden

tja misschien toch maar meer politie ?

pvv bevoorbeeld …….

Beantwoorden

Dit zijn nu de gevolgen van de taxiwet welke in 2000 is omgegooid. In de randstad heb je teveel taxi’s…en in de rest van Nederland vallen de taxi bedrijven met bosjes tegelijk om.

Het alternatief omdit probleem op korte termijn op te lossen, is praten met de zwart rijders, en die toegang geven tot de taxi standplaats.
Dit is niet 123 te regelen, maar wel de enige snelle oplossing.

TIP: ga op de fiets stappen, scheelt je een hoop ergernis, door te moeten wachten..!

Beantwoorden

Dat waren vast criminelen die PVV hebben stemt.

Beantwoorden

Ik hoorde vandaag dat de vechtersbazen een caféverbod, voor het hele uitgaansgebied, voor een heel jaar hebben gekregen.

Beantwoorden

Ik hoorde hetzelfde bericht. Ben benieuwd naar de rest van de straf en hoop dat alle kroegen zich er nu eens aan houden.

Beantwoorden

wat nou zijn toch allemaal vrienden

Beantwoorden

@Freddie
Het caféverbod geldt slechts voor het gebied Havenplein, Havenweg, Kasteellaan en de Steenweg. In alle andere kroegen in Helmond zijn ze (nog) niet verbannen.

Beantwoorden

Denk dat het vaak dezelfde gasten zijn… zou hun strafblad wel eens willen zien, denk dat er wel meer op staat.

Zelfden of nooit is het iemand die toevallig ruzie krijgt, die zal het altijd eerst ontlopen… ik in ieder geval wel.

Keihard aanpakken die lui… alle kosten op hen verhalen, ziekenhuis, evt. schades aan cafe, kleren, straat. maar zeker ook de politie kosten. Dit loopt al gauw in de duizende euro’s.

Niet kunnen betalen; inhouden op hetloon of uitkering. Verder als straf het schoonmaken van het Havenplein, stad en markt op zaterdagmiddag na de markt.

Beantwoorden

vechtersbazen gewoon in elkaar stampen en daarna moeten ze oprotten

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *