Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.511 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In totaal 1235 leerlingen uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen namen dit jaar deel aan het verkeersexamen. Van hen is 96% geslaagd, vorig jaar was dat 92,5 %. Een prima resultaat zou je zeggen, toch maakt VVN-Helmond zich grote zorgen over de verkeerseducatie. Te veel kinderen blijken niet of nauwelijks te oefenen en dus te weinig verkeerservaring op te doen.
Ondanks deze mooie examenuitslag dus grote zorgen voor het bestuur van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Helmond. Voorzitter Jan van der Zanden: “Bij het begin van het praktisch verkeersexamen vragen wij altijd of kinderen geoefend hebben met ouders of leerkrachten. Ook krijgen zij de vraag of ze in de klas of thuis de instructiefilm op internet bekeken hebben. Te vaak merken wij dat leerlingen helemaal niet voorbereid zijn, noch thuis noch op school. Dat baart ons zorgen voor de toekomst, wanneer de jongeren zich een weg moeten banen door het drukke stadsverkeer”. Een verkeersdiploma is dan mooi, maar op deze manier eigenlijk toch een te wankele basis voor het verkeersgedrag in latere jaren, aldus de heer Van der Zanden. Hij vindt het onvoorstelbaar dat sommige ouders en scholen weinig tot helemaal niets doen aan de verkeersopvoeding van de kinderen. Dat kan een keer fatale gevolgen hebben, zegt de voorzitter van VVN-Helmond. Om die reden hebben zij zich voorgenomen om vanaf volgend jaar het praktisch verkeersexamen strenger te gaan jureren. “Met maar 1 doel: de verkeersveiligheid van de Helmondse jeugd”.
Gelukkig blijken er ook dit jaar weer positieve uitzonderingen. Ouders die wél veel oefenen met hun kinderen en scholen die de instructiefilm klassikaal bekijken of de leerlingen aanmoedigen om de film thuis goed te bestuderen en de routes te oefenen. Elk jaar zet VVN-Helmond daarom 1 school in het zonnetje, die haar leerlingen extra goed heeft voorbereid op het praktisch verkeersexamen. Deze verkeersschool van het jaar voor 2013 is de Vrije School Peelland aan de Helmondselaan.
Vanmiddag werden ook de verkeersbonzen gehuldigd in het Helmondse Kasteel door VVN-voorzitter Jan van der Zanden.. De verkeersbonzen waren foutloos in zowel het theoretisch examen (in april) als het praktisch examen (in mei). Deze 6 Helmondse verkeersbonzen (van  6 verschillende scholen) kregen een bijzonder diploma en een mooie medaille van VVN. Zie de foto door PresVisuals.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *