Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De stichting Hart voor Minima stopt aan het eind van deze maand met het uitdelen van voeding en andere producten. Zo’n 200 gezinnen maken gebruik van deze particuliere voedselbank aan de Evertsenstraat in Helmond Oost.
“We hebben gemerkt dat we onze doelstelling van het eerste uur niet meer kunnen waarborgen, waarbij we vers pakketten konden leveren aan onze leden. Dit komt omdat de producten, die we voorheen kregen van leveranciers, op een andere manier verwerkt worden. Producten die we wel krijgen zijn vaak minder gezond.” Dat is de reden van het besluit die Patrick en Miranda Verkoelen vanochtend op hun Facebook gaven.
Deze 2 Helmonders melden vertrouwen te hebben in het aanbod van andere instanties in Helmond op het gebied van armoedebestrijding.
Patrick en Miranda begonnen in november 2014 met hun stichting en werden in december 2017 gekozen tot Brabander van het Jaar. Zie de foto’s hieronder waar ze naast Wim van de Donk commissaris van de Koning in Noord-Brabant staan en burgemeester Elly Blanksma hen een paar dagen later feliciteert.

5 reacties:

Oh, wat ontiegelijk jammer. Bedankt voor al jullie goede werk Patrick en Jolanda. ❤️

Beantwoorden

De Lev groep is de oude knip aan het inrichten met winkels en al. Wellicht dat deze gezinnen daar kunnen aansluiten! Het moet toch niet kunnen dat we een wachtlijst hebben voor de voedselbank en dit soort mooie projecten geen input meer krijgen?

Beantwoorden
Mary Tjong A Tjoe

Heel jammer… bedankt voor al die jaren inzet!👍🏼😊

Beantwoorden

Komt daar iets voir in de plaats vanuit de gemeente?

Beantwoorden

@Mary Tjong A Tjoe op zondag 3 april 2022 om 11:44:

Dat staat er ook niet. Men heeft de keuze gemaakt te stoppen omdat de pakketten minder gezond zouden zijn.
Desalniettemin vind ik het een vreemd besluit als men 53 sponsors heeft en 200 afhankelijke gezinnen, dat idealisme prevaleert boven pure noodzaak.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *