Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

In mei 2008 stortte een voormalige politieagent 100.000 euro contant op zijn rekening bij de ING-bank in Helmond. Nadat het papierwerk was afgehandeld, vertrok de nu 59-jarige man die een assurantiekantoor in Veghel had en in Helmond woonde.
Een kwartier later kreeg hij een telefoontje van de bank, er was nog een formuliertje van hem nodig. Kwaad, verontwaardigd en drukdoende kwam hij terug en eiste het zojuist gestorte geld onmiddellijk terug. Aldus geschiedde en de man vertrok met het geld in een boodschappentas.
Door alle commotie was de bankmedewerkster vergeten hem te laten tekenen voor ontvangst van het geld. Enkele weken later verzocht de man het ING-kantoor schriftelijk zijn storting van 100.000 euro te bevestigen. Toen werd het bij de bank pas duidelijk: zij waren vergeten hem een bewijs van ontvangst te laten tekenen.
Onenigheid dus. De man beweert dat hij het geld niet was komen ophalen. Hij kwam die middag wel even terug, maar dat was om een vergeten tasje op te halen. De ING beweert dat hij het geld wel was komen ophalen en de rechter geeft hen gelijk.
Gisteren was de man weer in Den Bosch. Daar diende het hoger beroep tegen zijn strafrechtelijke veroordeling in februari. In februari is hij namelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, onder meer voor de bovenstaande poging tot oplichting. Maar ook voor het kapot steken van autobanden van de curator van zijn bedrijf, het in brand steken van de auto van die curator’s vrouw en het bezit van kinderporno. Zie de gehele uitspraak van de Rechtbank Oost-Brabant in februari.

5 reacties:

ja tis wat met de huidige en voormalige politie functionarissen.

Kwam hij toevallig ui Kennemerland?

Beantwoorden

Nee………… niet toevallig

Beantwoorden

Niet eerlijk natuurlijk, maar dat had die vent wel slim bedacht toen hij merkte dat hij niet getekend had voor ontvangst van die 100.000 euro.

Beantwoorden

Haha, mooi verhaal en slim geprobeerd van de man in kwestie. De fout ligt natuurlijk niet bij hem, maar bij de ING die de bevestiging vergeet.
Leuk geprobeerd, maar helaas pindakaas. Ik vraag me ook wel af hoe onduidelijk de camerabeelden in de betreffende bank wel niet zijn. Het verschil tussen een volle boodschappentas en een lege moet toch wel te zien zijn.

Beantwoorden

Lekker kereltje zeg, bijklussen als prive-speurder een verzekeringburootje dat hij leegplukt en dan de curator en zijn gezin nog eens bedreigen. En als het uitkomt zeggen dat ie een ex-politieman is natuurlijk, misschien beunde ie ook nog wel bij als taxateur voor verzekeringsmaatschappijen.
Van dit soort mensen moet Nederland het hebben?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *