Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.450 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

44 reacties:

Het is de taak van de gemeente om het kanaal zuiver te houden, jammer dat dit niet of te weinig gebeurd.Maar de stadswacht en politie zouden is veel meer moeten gaan controleren op mensen die afval op straat of in dit geval in het kanaal gooien.
En dan niet waarschuwen maar meteen verbaliseren want het is toch van de zotte dat deze Primitievelingen menen dat ze hun rotzooi zo op straat kunnen gooien of de stront van hun hond niet op hoeven te ruimen.

Beantwoorden

Inderdaad, schoften zijn het. Kijk maar een in een cirkel van 3 km rond McDonalds wat een rotzooi. Dalijk ook een BurgerKing en west is ook een vuilnisbelt.

Beantwoorden

De mentaliteit van een zak stront dus.

Beantwoorden

en als je ze erop aanspreekt, gaan ze over tot fysiek geweld

Beantwoorden

Gewoon door de gemeente op laten ruimen en de afvalstoffenheffing flink omhoog, als de mensen zich bewust worden van de rotzooi die ze maken en zich aan de regels houden kan de belasting weer omlaag.
Niemand wil toch teveel belasting betalen toch?

Beantwoorden

@mark, helaas betalen de goeie dan weer voor de enkele rotzooimaker.
die enkeling heeft daar ook niks om…

Beantwoorden

Vorig jaar augustus stelde raadslid Berry Smits namens SDOH-D66-HB al vragen over het onderhoud van het kanaal aan het college van burgemeester en wethouders. Zie de volledige vragen en antwoorden.

Beantwoorden

Water de levensader.
eens vervuild door afval,
om een boterham te verdienen.
Hard werkend
vervuild water
drinkend

Heden ten dagen
smijt het er maar in
Dan ben ik het kwijt.

Ik drink toch uit de kraan,
als ik thuis ben.

Rita

Beantwoorden

Talent Verplicht. Lijkt me een mooie klusje voor dit project om die rotzooi op te ruimen.

Beantwoorden

Zielig voor de watervogels, vervuiling van het centrum. Slechte zaak voor Helmond.
Waarom geeft de gemeente de mannen en vrouwen die daar de straten al vegen en afvalbakken legen, niet de opdracht om eens per week met een groot schepnet die rommel uit het kanaal halen?

Beantwoorden

@Robin

Is dit niet meer een klusje voor Bureau Halt? In het kader van opvoedende taak enzo?

Beantwoorden

Misschien iets voor de horecazaken aan “De Knaal”: een bordje Knaalsoep?

Nee mensen het lijkt nergens op. Het was zo’n fraaie omgeving met terrasjes en fonteinen in ons kanaal (sorry tegenwoordig onze “stads-sloot”).

Maar gaat het niet overal zo? Mensen gooien toch overal hun troep en afval neer, want wie bekeurt ze! Ga maar eens een keertje met de fiets een rondje maken in de stad. Complete vuilniszaken en huisraad worden weggegooid. Wat vroeger met het grof vuil werd opgehaald wordt zonder pardon overal neergesmeten. De grootste fout die de Gemeente ooit heeft gemaakt: het opheffen van het ophalen van het grof vuil. Dat is mijn mening, maar ik denk dat er velen zijn die er ook zo over denken.

En inderdaad laat die van Bureau Halt er maar eens aan werken……….Opvoedende taak, ja, maar ook van de ouders. Och, die hebben tegenwoordig toch nog nauwelijks iets te zeggen over hun kroost!!
En maak je een opmerking over het weggooien van frietzakjes en dergelijke, dan krijg je meteen een grote bek of erger…….een “kickboks”-klap voor je kop.

Beantwoorden

“Thema dit jaar is de waarde van groen/water4 de stad. Niet alleen groen in de wijk, maar ook ligging in een natuurlijke omgeving. Koesteren” Volgens de Wethouder Centrum, Kanaalzone, Leisure, Milieu, Mobiliteit, Stedelijk Beheer op Twitter https://twitter.com/PeterTielemans/status/338013204359819265
Dus dat regelt de gemeente dan. 😉

Beantwoorden

@ Water is al groen.

Beantwoorden

Ik vind het eigenlijk ongepast de naam van Tielemans nog te vermelden,misschien taakstraf kanaal schoonmaken. Staan toch geen andere consquenties op zijn stuitend wangedrag. Als burger had je al een dwangsommetje aan je broek gehad.

Beantwoorden

Zo is het, de vervuiler een straf tot een week (met minimale opbrengst 500 kg) schoonmaken van de stad ! Niet dat zoetsappige geitenwollen sokken gedoe. IK BEN HET ZAT, en ik vermoed de meeste (> dan 85 %) van de Helmondse burgerij ook. AANPAKKEN die hap.
En Tielemans kan dan zijn wat hij wil, hij heeft nog een bijdrage geleverd aan de Helmondse gemeenschap, wat andere bestuurders doen en gedaan hebben komt ook nog (misschien) wel aan het licht. EERST de nietsnutten en kwallen aanpakken.

Beantwoorden

Is het niet mogelijk middels een plaatselijke verordening 1000 euro boete bij het op straat gooien van rotzooi ???? Voor heel Helmond spreekt voor zich ….

Beantwoorden

En waarom, waarom gebeurd er hier nou nooit eens iets positiefs?
Alleen maar gedonder en gebliksem.

Zelfs een kanaal kan nog niet onderhouden worden.
Triest, heel erg triest…….

Beantwoorden

Er gebeurt genoeg positiefs, maar dat moet je wel willen zien natuurlijk…

Wat betreft het kanaal: erg jammer dat het er zo uitziet. Dat is helaas en maatschappelijk probleem wat niet alleen in Helmond voorkomt. Hopelijk wordt het iig snel schoongezeefd.

Beantwoorden

Dit is het vuil wat op! het kanaal ligt, je zou eens moeten weten wat er onder ligt. Zo af en toe wordt het kanaal in Helmond-Noord b.v. gedregd, je valt achterover als je ziet wat Jan-asociaal er in pleurt. Van accu’s tot gestolen (brom)fietsen, foontjes,metaal, chemie, etensresten, ga zo maar door. Velen zijn zich totaal niet bewust wat men de natuur en het milieu aandoet. Ga maar eens op You-Tube kijken, dan zie je waar de mens wereldwijd mee bezig is. Op de Atlantische oceaan ligt een vuilnisbelt, 3 keer groter dan Nederland. Alles wat daar op de bodem ligt is van de Amerikaanse stranden en de Aziatische landen. Vissen zwemmen er rond met kankergezwellen van de plasic en metalen in hun ingewanden. Dit is nooit meer omkeerbaar. Alles smijt de mens van zich af, kijk maar eens om je heen. Als je in winkelcentra komt hier in Helmond, kijk dan maar eens wat een hopeloze taak mensen van de Helso hebben om de troep op te ruimen die mensen daar neer gooien. Zelfs zo erg dat het achter hun rug gebeurt tijdens het opruimen. De enige manier om dit te bestrijden is forse boetes uitdelen en de mens op voorlichtingsavonden laten zien dat 3 kwart van de wereld al naar de klote is, door toedoen van de vervuilers. En het kanaal? Dit is inmiddels zo vuil, dat als je er in zou springen of toevallig in terecht zou komen, maar meteen naar het ziekenhuis moet voor onderzoek. De vraag is, of we nog te redden zijn??????

Beantwoorden

@Twan Peeters op donderdag 10 oktober 2013 om 05:55:

Als je foto’s maakt van een volgende keer dat het kanaal in Helmond-Noord wordt gedregd, we houden ons aanbevolen. Fijn als op die foto’s het gedumpte materiaal en ook wat van Helmond te zien is. Die foto’s kun je dan mailen naar [email protected]

Beantwoorden

woond al een tijdje niet meer in Helmond
maar dit is te erg voor woorden wat ziet het kanaal er uit gemeente neem wat mensen aan van de plantsoenendienst en laat die het op kosten van de gemeente opruimen dit geen reclame voor Helmond

Beantwoorden

Een inbraak in een fitnesscentrum is een inbreker uit Helmond duur komen te staan. Tijdens zijn vlucht voor de politie afgelopen zaterdagnacht raakte de man buiten bewustzijn en moest worden gereanimeerd.

De 46-jarige boef was in een kanaal gesprongen om de politie te ontkomen. Weer meer in het kanaal dus. In het water verloor hij om nog onbekende redenen zijn bewustzijn. De politie heeft de man uit het water moeten halen en reanimatie toegepast.

Beantwoorden

De man is inmiddels overleden.

Beantwoorden

Nu zal bewaker welke hem verjaagd heeft bij de inbraak wel de schuld krijgen.

Beantwoorden

Nog altijd ligt er veel rommel in het kanaal bij de Steenweg. Een paar weken geleden ook al, maar toen had ik mijn camera niet bij. Vandaag gelukkig wel.

Beantwoorden

Hoe makkelijk wil je het hebben als reinigingsdienst? Het drijft daar makkelijk bereikbaar bij elkaar. Kwestie van opzeven en het ziet er weer netjes uit. Wil het nog wel zelf doen als het moet…

Beantwoorden

@Ruud op maandag 7 oktober 2013 om 17:03:

Goed idee Ruud, laat de daders het zelf opruimen….

Beantwoorden

@Mark Berens op zondag 6 oktober 2013 om 18:42:

geen goed idee volgens mij. ben het met Ruud zijn reactie eens.
Lijkt mij ook beter om de echte daders aan te pakken met een taakstraf waarbij ze dan zelf rotzooi op moeten gaan ruimen……

Beantwoorden

Nogmaals,

Je moet de gemeente niet de schuld geven, het zijn de opvoeders met hun kroost die deze rotzooi veroorzaakt hebben. Blijkbaar heeft niemand mijn verhaal hierboven gelezen, da’s duidelijk genoeg dacht ik……………….

Beantwoorden

Ze willen graag dat het kanaal één van de “uithangbordjes” van de stad is, tenminste zo wil men het gebied rondom het kanaal toch zien, of niet? Het is blijkbaar niet mogelijk die troep even op te ruimen. Daar heb je toch niet meer dan een dagje voor nodig, dacht ik zo.

Opruimen, maar dan wel door gastjes van “Halt”, die hebben toch al ergens gedonder gegeven of het een en ander vernield. Voor hen moet een tijdsbesteding worden gezocht om hun “straf uit te dienen”. Dus troep uit het kanaal halen zou wel iets voor ze zijn. En ik ga nog een beetje verder: de opvoeders laten meehelpen, want die staan aan de basis van de opvoeding.

Beantwoorden

Ergste is dat dit vorige week nog opgeruimd is. Toen waren ze met zwembad- schepnet bezig. Dit is van een paar dagen tijd. Sonde dat het zo moet.

Beantwoorden

Wat ik raar vind is dat een sjiek hotel als West Ende die rotzooi in het water voor hun deur niet elke week even opruimt. Is toch geen porem voor hun klanten!

Beantwoorden

Frank: “sjiek hotel als West Ende”: Is toch niet hun taak!!
Waarom niet de bezoekers van de kroegen en etablissementen bij de brug en dergelijke aan het werk gezet. Of alle wandelende bezoekers van de winkels in de binnenstad (Veestraat en omgeving)? Hup met z’n allen er even de schouders onder en de klus is geklaard.
Denk je dat het wat uit zou maken? Geen moer! Er ligt meteen weer ander vuil in het kanaal……..

Beantwoorden

Regeren is vooruitzien en men had kunnen weten dat het afsluiten van het kanaal zoiets zou opleveren maar zoals altijd, bestuurders lopen liever achter de waarheid aan

Beantwoorden

Net als vorig jaar rond deze tijd lag het kanaal bij de Veestraatbrug weer vol afval en groen, zie de 5 foto’s helemaal bovenaan. In verband met het H2O-festival rondom het kanaal dit weekend, zijn ze dat nu aan het opruimen.
Mirjam van der Pijl was erbij en maakte onderstaande foto.

Beantwoorden

Eindelijk. Het ziet er meestal groenig uit en vol rommel. Het is geen reclame en zeker geen visitekaartje voor Helmond, dat is zeker!

Beantwoorden

Zojuist maakte onze fotografe 7 extra foto’s van de opruimwerkzaamheden.

Beantwoorden

Mag in de hoogeindsestr ook wel wat aan gedaan worden dat noemt men dan mooi wonen

Beantwoorden

Goh! Nou al…..? 😛

Beantwoorden

Het zwerfafval en eendenkroos is inderdaad niet fraai, maar de waterplanten op de bodem zorgen juist wel weer voor mooi helder water waarin je veel vissen kan zien zwemmen.
Ik zou zeggen gooi wat fijn gaas aan beide zijdes van het kanaal tussen Havenbrug en kasteelbrug, en zet er wat (grote) graskarpers uit om de waterplanten in toom te houden. Uiteraard dan wel met een visverbod, anders vissen de oostblokkers de boel weer leeg. 😛

Beantwoorden

@Specht op zaterdag 20 september 2014 om 07:17:

Goed idee! Bij de opmerkingen die vorig jaar al werden gegeven staat het beste idee: de omliggende horeca af en toe met een groot schepnet of zoiets hun rommel daar opruimen. Hun klanten veroorzaken de rommel vooral en die zaken willen toch ook een gewoon een nette “voortuin”?

Beantwoorden

Lage windschermen is misschien ook een idee, waait de rotzooi er tenminste ook niet in.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *