Buiten is het 8 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.677 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

– PRIMEUR –
Het integrale persbericht dat coalitiepartij Helmond Aktief zojuist stuurde:

Bestuur en fractie van Helmond Aktief hebben vanmiddag in gezamenlijkheid de situatie besproken rondom het conflict met wethouder Frans Stienen aangaande zijn reactie in het laatst gehouden vragenuurtje voorafgaande de raadsvergadering van 29 augustus.
In dit gesprek werd het resultaat meegenomen van het overleg wat gisteren, donderdag 8 sept., werd gehouden tussen vz-coalitie E.de Vries, weth. Fr. Stienen en raadslid G. van Vugt en burgercie lid B.Smits. Geconcludeerd is dat het gesprek niet heeft geleid tot enige tegemoetkoming / toenadering. Het college heeft uit monde van weth. Stienen nogmaals aangegeven en herhaalt dat zij zich bij de uitspraken zal houden zoals die voorafgaande de beantwoording van de mondelinge vragen van de fractie HA, zijn gedaan.
Gezien deze situatie hebben fractie en bestuur geconcludeerd en besloten dat Helmond Aktief niet meer zal deelnemen aan de huidige coalitie.
Redenen hiervoor zijn te noemen;

  • Er is geen vertrouwen meer in deze samenwerking. Er zijn naar de inzichten van fractie en bestuurd dusdanige verstoorde verhoudingen ontstaan die de basis voor het verdere samenwerken alleen maar zullen bemoeilijken. Respect en vertrouwen zijn geschaad.
  • Inmiddels is ook ervaren dat er nagenoeg geen steun is ontvangen / gehoord van andere coalitiepartners, met uitzondering van een individueel coalitie raadslid daargelaten. Hetgeen impliceert dat zij zich in grote meerderheid achter de visie van het college hebben geschaard.
  • Wij de kwestie natuurlijk betreuren. Dit omdat wij mogelijk ook onze kiezers daarmee teleurstellen. Echter wij zijn en blijven van mening dat openlijke reprimandes tegen coalitiepartners absoluut ongepast zijn. Ondanks de mogelijk vraagstelling met betrekking tot het onderwerp, zoals die door de fractie HA werden gedaan. Nogmaals; zo ga je niet met elkaar om.

7 reacties:

Dit gaat echt nergens over. Wie zit hier op te wachten? HA heeft vier jaar achter het collegebeleid aangehobbeld en met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart in zicht krijgt men wat schrik dit collegebeleid te moeten verdedigen. Er is vier jaar inderdaad bijna niets verandert.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Eindelijk een partij met “ballen” en dan vind ik elk moment het juiste moment.
Wat je niet van alle partijen in het pluche kunt zeggen.

Beantwoorden

Nieuwe partijnaam: Helmond non-aktief!

Beantwoorden

Heer den Breejen, u begrijpt kennelijk weinig van politiek. H À hoeft geen collegebeleid te verdedigen. Zij verdedigd haar toezeggingen uit het partijprogramma waar onder andere in staat dat zij opkomt voor alle burgers van Helmond. Ik zou dat programma maar eens nalezen, dan wordt het misschien iets duidelijker voor u. Als er een wijk in het Helmondse tekort wordt gedaan staat ook dan HA voor die burgers paraat.

Beantwoorden

Het college van B&W wordt gevormd door CDA, GL, SP en VVD. Helmond Aktief zít helemaal niet in de coalitie!

Beantwoorden

@Lodewijk den Breejen
Misschien is het verstandig dat u als voormalig PvdA gemeenteraadslid deze discussie mijdt. Als u namens de Christen Unie een nieuwe gooi wilt doen naar een zetel op het pluche is het verstandig om u te concentreren op relevante zaken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *