Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Hoogwerker Brandweer Helmond

Vrijwilligers en professionele brandweerlieden moeten tegelijkertijd gealarmeerd worden om uit te rukken. Dat stelt Michael Rieter van Helder Helmond in een 'brandbrief' aan het College en de gemeenteraad. Rieter maakt zich zorgen over de manier waarop het werk tussen professionele brandweerlieden en vrijwilligers verdeeld is sinds het invoeren van de 'veiligheidsregio' in juli 2008. De fractievoorzitter van Helder Helmond wil daar volgende maand in de raadscommissie over praten.
Volgens hem werd voorheen heel Helmond bediend door de eigen professionele brandweer. Ná de regionalisering vallen met name een deel van Stiphout, Helmond Noord-West én Mierlo-Hout en Brandevoort niet meer onder de professionals maar worden bediend door de vrijwillige brandweer uit Brandevoort, Aarle-Rixtel of Mierlo. Die komen daardoor vaak pas later ter plaatse dan de professionals die in de kazerne klaar staan om uit te rukken.
Rieter stelt dat daarmee voor een groot deel van de Helmondse bevolking de (brand)veiligheid minder geworden is. De betaalde beroepskrachten moeten in grote stukken van de stad in eerste instantie thuis blijven terwijl de vrijwilligers – die per oproep worden betaald – eerst moeten komen opdraven. Terwijl vaak toch op het materiaal van de beroepsbrandweer gewacht moet worden. Hij noemt dat een zorgwekkende situatie en heeft 'keiharde kritiek' op het functioneren van de veiligheidsregio.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *