Buiten is het 20 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In Helmond-Noord waren 7 woningen, 23 achtertuinen én 17 auto’s (met daarin onder andere portemonnees en een TomTom) niet afgesloten. De ‘buit’ van een avondje controleren door de politie. Zij hielden donderdagavond een inbraakpreventie-actie en troffen zo de wijk aan. Bij wie het betrof werd een preventiefoldertje achtergelaten. Dat liet wijkagent Jeroen Loohuis vandaag weten.
Want zo makkelijk hoef je het de inbrekers in deze vakantietijd natuurlijk ook weer niet te maken. In andere wijken blijken de bewoners beter te snappen dat je sloten en sleutels moet gebruiken.
Vorige jaar werd in heel Helmond 577 keer aangifte gedaan van woninginbraak en 600 keer van diefstal uit of van motorvoertuigen, zo staat te lezen in het jaarverslag 2011 (pdf) van de politie.

In de gemeente Haarlemmermeer waarschuwde de politie via Twitter hun volgers gisteren op deze wijze:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *