Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Helmond is samen met Tilburg, Eindhoven en Breda bezig met voorbereidingen om te kunnen gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. De gemeenten overleggen of ze samen een voorstel gaan maken voor een plan. De Tilburgse wethouder Berend de Vries schrijft dat aan de Tilburgse gemeenteraad.
Aanleiding voor de samenwerking is de uitkomst van een onderzoek van de Vereniging van de Nederlandse Gemeenten naar het huidige gedoogbeleid. Een werkgroep met burgemeesters en wethouders concludeerde 2 jaar geleden dat het gebruik en de verkoop van wiet voor grote problemen zorgt. Een overgrote meerderheid van de Nederlandse gemeenten wil daarom kunnen experimenteren met gecontroleerde wietteelt door vergunninghouders.
Tot dusver wordt gereguleerde wietteelt geblokkeerd door het kabinet maar dat kan na de Tweede Kamerverkiezingen in maart veranderen.

7 reacties:

Eindelijk! Goede zaak burgemeester Blanksma!

Beantwoorden

gelukkig is er nog een overheid die wel om de gezondheid van z,n burgers geeft

Beantwoorden

Eerst zien dan geloven pak

Beantwoorden

Hoezo gezondheid??? Dan zou ook de alcohol en tabak verboden moeten worden hierdoor vallen meer doden dat door de wiet als.dat gelegaliseerd wordt

Beantwoorden

dan gaan de growshoppen falliet

Beantwoorden

Zo’n proef is natuurlijk een slag in het gezicht van alle kleine zelfstandigen die dat werk al jaren thuis op hun zoldertjes doen. Ik durf te spreken van minachting, want hun noeste arbeid, vaak in alle stilte, wordt ineens niet meer gewaardeerd door de gemeente. Ze hebben het al niet makkelijk, want met hun soms grote hennepplantages zijn ze vaak klein behuisd, doen grote energieleningen en soms worden ze zelfs overvallen worden door de politie. Deze grote groep voornamelijk zzp-ers zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als de zwijgende meerheid. 😉

Beantwoorden

Eens met eerst zien, dan geloven. Waarschijnlijk gaat die proef in Tilburg plaatsvinden, omdat het college daar qua samenstelling zich er beter voor leent.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *