Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
35reacties

De politie hield vandaag een jongen aan voor opruiing. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor oproepen op social media tot rellen in de binnenstad.
De 17-jarige jongen uit Helmond werd vanochtend rond 06.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij de oprichter is van een Instagramaccount waarop de laatste dagen weer veelvuldig werd opgeroepen tot ongeregeldheden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Er zijn meerdere mobiele telefoons in beslag genomen en die worden onderzocht.
Oproepen onder jongeren op social media leidden in Helmond eerder al tot ongeregeldheden. In juni leidde dat tot confrontaties tussen politie en jongeren waarbij met vuurwerk en stenen naar collega’s werd gegooid. Zie dit en dit bericht. Niemand raakte gewond, wel werden 6 jongeren aangehouden.
Politie en partners houden de situatie in de binnenstad nauwlettend in de gaten. Toen de afgelopen dagen duidelijk werd dat er opnieuw opgeroepen werd tot rellen is direct een onderzoek gestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 17-jarige jongen. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten
De politie meldt: “Het mag duidelijk zijn dat dit soort gedrag in de Helmondse binnenstad niet wordt getolereerd. We doen een oproep aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en geen ongeregeldheden te veroorzaken. Samen met onze partners als gemeente en Openbaar Ministerie staan we voor een veilige binnenstad. We zullen optreden als dat nodig is.”

In de reacties hieronder staan updates.

35 reacties:

Goed werk van de politie!
Ben benieuwd welk account dat op Instagram is of is dat al uit de lucht gehaald?

Beantwoorden

Wat bezield die jonge lui toch pff

Beantwoorden
Antonet van de Mortel

Dit figuur komende zaterdagmarkt in een schandpaal neerplanten en kijken hoe leuk hij het blijft vinden als we bij afloop alle rotte groenten naar zijn hoofd smijten, zijn weliswaar geen stenen maar geeft WEL vuurwerk.

Beantwoorden

En nu…degene die deze zielige oproepen heeft gedaan, een aai over zijn bolleke, een opgeheven vingertje met de indrukwekkende woorden, foei foei manneke niet meer doen he, of….

Beantwoorden

Goed werk van de politie. Maar nu doorpakken en niet pamperen. Dit hele gedoe zagen mensen minstens 35 jaar geleden al aankomen. Mijn familie in Rotterdam klaagde toen al steen en been dat hun dochter niet meer alleen begin van de avond in de metro kon. Toen dachten wij hier in Brabant nog ‘ben je gek dat zal wel meevallen’. Mijn ouders vonden het niet leuk dat ze daar zo’n hekel hadden aan die buitenlanders. Die schreeuwerd uit Rotterdam! Maar in de jaren 70 is het gepamper begonnen. En daar plukken we nu door het hele land de vruchten van.
Ik hoop dat de gemeente Helmond en de overheid nu eens ophoud met een hoop geld te steken in buurtvaders, coaches, buurthuizen enz. want dat helpt geen ene mallemoer. Dat zou toch duidelijk moeten zijn na de flop van 2014 hier in Helmond. 220.000 euro uitgegeven aan 30 jongens. Guess what 1 is er aan het werk geslagen. Aanpakken dat werkt, dat is de taal waar ze naar luisteren. Nu lachen ze iedereen uit. En als ze de boel willen afbreken, dan laat je de ME erop los. Wat denken ze wel niet dat tuig om het woongenot van een hele wijk te verzieken.

Beantwoorden

Rutte riep de jeugd op tot………. ow wacht doen ze iets is het ook weer niet goed🤣

Beantwoorden

Update 1:
Weverspark komende nachten afgesloten
De gemeente heeft besloten om het Weverspark in ieder geval vanavond en morgenavond tussen 23 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends af te sluiten. Dit in verband met mogelijke ongeregeldheden. Op de social media gingen er berichten rond dat jongeren werden opgeroepen om in Helmond te komen rellen.

Beantwoorden

Nu de Kiosk weg is op de Markt kan daar mooi een schandpaal neergezet worden om zulke gasten eens een lesje te leren. Eens kijken hou hard ze om mamma janken als we ze gaan bekogelen.

Beantwoorden

‘Politie had harder aan moeten pakken’ https://www.dumpert.nl/item/7972109_cfae0e8c

Beantwoorden

@ Marjo; goed verwoord,dus dat wil ik niet onderschrijven en niet te niet doen door een provocerende opmerking.

Meteen complimenten maken aan politie vind ik ook teveel van het goede.
Vorige keer liep het uit de hand met stenen en vuurwerk gooien en hoop overlast(we hebben allemaal dagelijks overlast ;opsporing verzocht)
Toen 6 “arrestaties “, en wat toen ?

Beantwoorden

Goed zo,en keihard aanpakken!

Beantwoorden
Marie-josé Smulders

keihard aanpakken voor een oproepje ?

Beantwoorden

@gertjan op zaterdag 22 augustus 2020 om 17:20:

Ik bedoel eigenlijk dat de politie het goed gedaan heeft door snel de opstoker van zijn bed te lichten. Het is ook ellendig dat ze niet flink forser opgetreden hebben. Maar zij moeten zich ook weer aan de regels die van bovenaf opgelegd worden houden helaas. De politie van Utrecht was deze week ook hevig aan het mopperen. De ene avond pakken ze wat van die sujetten op die ze de volgende dag weer moeten laten lopen. En diezelfde avond zijn ze weer aan het rellen. Daar zou je toch knetter van worden.
Mijn zwager was vroeger politieagent in Amsterdam ten tijde van de krakersrellen. Hij is uiteindelijk overgestapt naar de recherche omdat hij het niet meer kon verdragen dat hij in zijn gezicht gespuugd werd en niets mocht doen.
Dus hoe ze zich dienen te gedragen komt van hogerhand, de burgemeester is het hoofd van de politie.

En idd we hebben er allemaal last van, ik ben al verschillende keren uitgescholden deze zomer voor vieze K****hoer door met miijn blote benen op de straat te lopen in de zomer. Nooit gedacht dat ik dat nog mee zou maken op mijn 60ste.

Beantwoorden

Gewoon lekker met je blote benen blijven lopen Marjo…
En ja ik begrijp je volkomen.
En ik weet ook dat agenten er van balen, de meesten..Maar ik weet ook dat heel veel hun mond houden , ook uit angst geen carriere meer te maken.
Burgemeester is hoofd van de driehoek ,voor openbare orde , maar bemoeit zich niet met werkwijze politie op zich.
Wel kan een burgemeester druk op ketel zetten of juist niet, zie de slappelingen in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Nijmegen…en betrekkelijk sterke burgemeesters in Rotterdam en Weert.
Maar wat we vorige week weer voor een politie-woordvoerder-mongool mochten aanhoren op nationale TV. Hoe bestaat het.

Ik zeg met jou; Helmond is het zat, niet zozeer het gedrag van die groepen,maar het gedrag van onze overheden die ons zouden moeten beschermen…maar ja, referendum was ook al teveel democratie he.

Beantwoorden

@gertjan op zaterdag 22 augustus 2020 om 21:56:

Oh ik loop gewoon door hoor met mijn blote benen. Ik laat me niet zo snel intimideren.
Of het nu hierover gaat, of Corona, of het klimaat , die talk shows kun je net zo goed niet kijken.. De ‘deskundigen’ rollebollen over elkaar heen bij de NPO en RTL. En dat alles zonder kritisch tegengeluid. Mensen met een andere mening worden niet uitgenodigd. Heel soms wel maar dan zetten ze bv 3 booskijkende tegenstanders erbij die hun uiterste best doen om diegene de mond te snoeren.
Of je nu Jinek kijkt of OP1 het is allemaal dezelfde meuk.
Ik heb het met die programma’s helemaal gehad. Informatie kun je ook op andere manieren verzamelen.

Ik ben het helemaal eens met je standpunten.

Beantwoorden

Update 2:
Sinds vanochtend is de 17-jarige Helmonder weer op vrije voeten. Hij blijft wel een verdachte zo laat de politiewoordvoering weten.

Beantwoorden

waar zijn we in Helmond mee bezig dat Marrokkaans scootertuig is toch al lang bekend oppakken die flikkers,en de vaders en moeders beboeten

Beantwoorden

gezien mijn vorige post zal dit wel weer niet geplaatst worden

Beantwoorden

We zullen dinsdag wel zien..als er niks gebeurt is dat voor die scootermongolen ook een afgang…

Beantwoorden

Omgeving Heistraat/binnenstad Oost is al jaren een ghetto. Dat kun je zowel overdag als ‘ s avonds niet fatsoenlijk over straat als autochtoon. Hard aanpakjen dat tuig want de ouders doen het niet.

Beantwoorden

op 17 maart gaan we zorgen dat vraag uit 2014 beantwoordt wordt.

Beantwoorden

Update 3:
Weverspark tot oktober ’s nachts op slot
Het Weverspark in de Binnenstad blijft in september gesloten tussen 23.00 en 06.00 uur. Dat maakte burgemeester Elly Blanksma gisteravond laat bekend. Eerder op de dag bezocht zij met de politie, de wijkadviseur en een opbouwwerker van de LEVgroep dat park in de Binnenstad. Blanksma: “Hier is geen plaats voor raddraaiers en onrust veroorzakers!”
Het Weverspark werd zaterdag al gesloten (zie update 1) nadat jongeren op de social media opriepen weer te gaat rellen in Helmond.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 27 augustus 2020 om 06:06:

Is dat de enige oplossing die ze kunnen verzinnen..

Beantwoorden

Top 👌

Beantwoorden

Dan maar naar de warande haha

Beantwoorden

@Willie Spierings op donderdag 27 augustus 2020 om 08:45:

heb jij een andere oplossing dan?

Beantwoorden

Kunnen die hekken dicht dan? Want als ze willen rellen doen ze dat toch, rellen mag ook niet🤣

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 27 augustus 2020 om 06:06:

Och dan gaan ze toch ergens anders rellen, plekken genoeg.

Beantwoorden

Update 4:
Burgemeester Blanksma bezocht nogmaals het Weverspark
Dinsdagmiddag ging burgemeester Elly Blanksma nogmaals in gesprek met de wijkraad, Bijzonder Jeugdwerk en politie om te kijken naar de huidige situatie in het Weverspark. Dit om een goede afweging te kunnen maken of zijn wel of niet besluit de nachtelijke sluiting van het park te verlengen. Eind augustus besloot zij het Weverspark tot oktober te sluiten, zie update 3.
Na haar bezoek aan het Weversperk bezocht zij een aantal buurtbewoners om hun ervaringen te horen. Want, zo liet Blanksma weten: “Het is van groot belang dat we samen kijken naar een oplossing”.

Beantwoorden

Update 5:
Weverspark ‘s nachts een jaar lang verboden terrein en de tijdelijke camera’s blijven tot 15 januari 2021. Die besluiten van B&W werden dinsdag via deze brief (pdf) aan de gemeenteraad gemeld.

Beantwoorden

Update 6:
Buurtbewoners openen en sluiten Weverspark vanwege de overlast
Vanmiddag kreeg Eric van der Putten (links op de foto) van burgemeester Elly Blanksma symbolisch de sleutels van de poorten van het Weverspark in de Binnenstad. Samen met andere buurtbewoners gaat hij het park het komende jaar iedere avond sluiten en iedere morgen weer openen.
In het park is veel overlast door het gebruik van drugs en/of alcohol, de aanwezigheid van hangjongeren en het in de nacht rondrijden op snor- en bromfietsen. Eerder werd het park al tijdelijk ’s nachts afgesloten. Het werd vervolgens een stuk rustiger in de buurt volgens de gemeente. Daarom werd besloten om het Weverspark voor een periode van 12 maanden dagelijks af te sluiten tussen 23.00 en 06.00 uur.
“Eric van der Putten nam toen samen met andere omwonenden het initiatief om het park ‘s nachts af te sluiten en ’s morgens weer te openen”, zegt Blanksma. “Ook helpen zij met het schoon en veilig houden van het park. Ik ben erg blij met hun initiatief. Zo zie je dat iedereen op zijn of haar eigen manier een bijdrage kan leveren aan het veiliger en leefbaarder maken van hun buurt. Gelukkig doen veel mensen dat.”
Naast de hekken komt er een bord met daarop de huisregels. Het park is ’s nachts verboden terrein op basis van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht. De gemeente monitort met behulp van onder andere de eerder geplaatste tijdelijke camera’s en controles door de boa’s en politie.
Ook werd vandaag officieel een nieuw buurtpreventieteam Weverspark opgericht.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 18 november 2020 om 17:33:

Oh dus de bewoners gaan hierover? Mogen ze straks ook gaan handhaven?

Beantwoorden

Ben benieuwd hoeveel mensen weer komen zeveren hier.. het is aanzienlijk rustiger de laatste tijd.. dus niks mis mee

Beantwoorden

.
Update 7:
Weverspark blijft ‘s nachts voorlopig dicht, het cameratoezicht stopt
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de leefbaarheids- en veiligheidssituatie in en rondom het Weverspark. Dat onderzoek werd uitgevoerd op basis van een analyse van de camerabeelden, de binnengekomen meldingen en er zijn gesprekken gevoerd met de betrokken partners en bewoners in de wijk. Het onderzoek laat een beeld zien dat op zich past bij een binnenstad, zo schrijft burgemeester Elly Blanksma in een brief aan de gemeenteraad. “Het is rustiger in en rondom het park, maar bewoners ervaren nog wel overlast door onder andere zwerfaval, alcoholgebruik en automobilisten die te hard rijden. Ondanks deze overlast geven veel omwonenden aan er fijn en prettig te wonen.”
Op basis van het onderzoek en in overleg met de politie continueert de gemeente voorlopig de nachtelijke afsluiting van het Weverspark, want mede dankzij de nachtelijke afsluiting van het park is de ervaren overlast afgenomen. Het Weverspark en de directe omgeving blijft de aandacht van de gemeente houden. Dit doen we onder andere door de structurele inzet van 2 extra wijkboa’s en de stadsmarinier. De bewoners worden hierover per brief geïnformeerd.
In een eerder stadium is, zo eindigt de burgemeester haar brief, in overleg met bewoners afgesproken dat het cameratoezicht stapsgewijs wordt afgebouwd en de laatste tijdelijke camera aan het Binnendoor tot en met de zomer actief zou blijven. Deze camera haalt de gemeente deze maand weg omdat uit het onderzoek blijkt dat het rustiger is in en rondom het Weverspark. Daarmee voldoen ze ook aan de regel dat een tijdelijke camera maximaal 2 keer 6 maanden wordt geplaatst.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 9 november 2021 om 17:36:

Als het mevrouw de burgemeester werkelijk interesseert wat er onder de mensen in Binnenstad-Oost speelt, dan kan ze dit misschien beter laten waarnemen door mensen die ECHT tussen de bewoners staan.
Niet door een stadsmarinier die géén Hellemonder is en nog altijd een “onzichtbare” politiepet draagt !
En zeker ook niet door wijkboa’s waarvan de meeste met de nek aangekeken worden….
Beter voor dit soort zaken personen zoeken die weten wat voor het wijk het is, wat voor mensen er wonen en waartegen de wijkbewoners het achterste van hun tong durven te laten zien !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *