Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Met de aanhouding van 2 mannen denken politie en justitie de ontvoering en verkrachting van de 19-jarige Kelly uit Turnhout grotendeels opgelost te hebben. De verdachten zijn een 41-jarige Helmonder en een 30-jarige man uit Eindhoven. Het onderzoek gaat onverminderd door.
De vrouw werd zondag 1 januari rond 4.30 uur in het Belgische Turnhout in een auto getrokken. Ze werd geblinddoekt en naar een woning gebracht waar het zedenmisdrijf heeft plaatsgevonden. Daarna is de vrouw weer in de wagen meegenomen. Na een korte rit is ze ergens tussen 8.30 en 9.30 uur op de Heuvelstraat in Waalre uit de auto gezet. Het slachtoffer heeft zich daarna bij de politie gemeld, die meteen een onderzoek is begonnen.
Het onderzoek werd uitgevoerd door de Gezamenlijke Recherche in Valkenswaard en de politie in Turnhout, onder leiding van het Openbaar Ministerie in ‘s-Hertogenbosch en het Parket van de Procureur des Konings in Turnhout. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van het Belgische opsporingsprogramma Telefacts Crime (1 maart) en de Nederlandse tegenhangers Bureau Brabant (5 maart) en Opsporing Verzocht (6 maart). Die televisie-uitzendingen hebben een aantal bruikbare tips opgeleverd.
Er zijn onder meer uitgebreide buurtonderzoeken gehouden in Waalre en in Turnhout, waaruit waardevolle informatie naar voren kwam. Ook tips van oplettende burgers hebben geholpen bij dit onderzoek. De rechercheurs hebben vele uren beeldmateriaal van beveiligingscamera’s bekeken, waarna onder meer enkele honderden kentekens van auto’s werden nagetrokken. Alle tips van getuigen en betrokkenen die zijn binnengekomen, zijn uitgebreid onderzocht en nagetrokken. Technisch rechercheurs van de afdeling FTO hebben uitgebreid (sporen)onderzoek gedaan, onder meer in de woning waar de verkrachting vermoedelijk heeft plaatsgevonden. De politie in Nederland en België heeft tot nu toe naar schatting 1000 uur in het onderzoek gestoken.Wat gebeurde er
In de loop van het onderzoek werden enkele zaken langzaam maar zeker duidelijk, hoewel er ook nog de nodige vragen open staan. Voor zover nu bekend werd de vrouw in Turnhout meegenomen door 2 mannen: de Eindhovenaar en nog een andere man (voor alle duidelijkheid: niet de Helmonder). De Eindhovenaar wordt er van verdacht dat hij de vrouw seksueel heeft misbruikt. Het aandeel van de andere man is nog niet geheel duidelijk. De auto waarin de vrouw werd meegenomen en waarmee ze in Waalre werd afgezet, bleek een blauwe stationwagen met Nederlandse kentekenplaat te zijn. De woning waar de vrouw vermoedelijk naar toe werd gebracht en waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden, bleek in de wijk Achtse Barrier in Eindhoven te liggen. De aangehouden Eindhovenaar verbleef destijds in die woning.
De 2 verdachten werden maandag 7 mei gearresteerd en in verzekering gesteld. De Eindhovenaar is donderdag 10 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch. Hij is vastgezet en moet komende woensdag voor de Raadkamer in Den Bosch verschijnen. De Helmonder is na verhoor heengezonden. Het onderzoek naar zijn rol bij deze zaak wordt wel voortgezet.

Gebrand op resultaat
Gezien de ernst van de feiten en de impact die de zaak in beide landen heeft gehad, waren politie en justitie erop gebrand om de zaak op te lossen. Met de arrestatie van de 2 mannen lijkt dat gedeeltelijk gelukt te zijn. Bovendien verwacht de politie hierdoor nog meer misdrijven op te kunnen lossen. De recherche roept hierbij burgers op om zich te melden als ze het vermoeden hebben meer te weten van criminele activiteiten van de aangehouden mannen. Het slachtoffer en haar familie zijn inmiddels ook op de hoogte gebracht van de aanhoudingen.

6 reacties:

een welverdiende pluim voor de politie,goed gedaan mannen.wie weet wat er zou gebeuren als zulke personen niet opgepakt zouden worden.

Beantwoorden

Had hier nooit van gehoord. 🙁
Wat goed van de poltie, pluim. Maar wel weermet een Helmonder. 🙁

Beantwoorden

De 30-jarige Eindhovenaar die vorige week werd aangehouden in de zaak-Kelly, blijft langer vastzitten. De Raadkamer in ‘s-Hertogenbosch bepaalde vandaag dat de man nog eens 90 dagen blijft vastzitten.

Beantwoorden

Politie achterhaalt tweede hoofdverdachte in zaak-Kelly
De politie heeft de tweede hoofdverdachte in de zogeheten zaak-Kelly achterhaald. Het gaat om een 27-jarige man uit Eindhoven. De man werd onlangs in België aangehouden voor strafbare feiten die hij daar zou hebben gepleegd. Uit onderzoek blijkt dat hij ook als hoofdverdachte in de zaak-Kelly beschouwd kan worden. De man zit voorlopig nog vast in België. Het onderzoek in deze zaak gaat onverminderd door.

Beantwoorden

die 3 maanden erbij zijn al een tijdje voorbij…. En nu? Is de eindhovenaar al veroordeeld??

Beantwoorden

@jasmijn op woensdag 14 november 2012 om 18:58:

Die rechtszaak is vandaag uitgesteld.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *