Buiten is het 0 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.452 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

Een 18-jarige Helmonder kocht vandaag als eerste een ruimtereis bij Media Markt. Morgen komt hij bij het filiaal in Eindhoven betalen, liet een woordvoerder van Media Markt vandaag weten.
De elektronicagigant viert haar 12,5-jarig bestaan in Nederland en verkoopt als stunt daarom deze ruimtereizen voor 73.333 euro. Dat is het bedrag dat iedereen betaalt, maar als aanbieding krijgt de koper er bij hen een pakket apparatuur ter waarde van 6.600 euro bij.
De reis wordt uitgevoerd door het bedrijf Space Expedition Corporation, dat medio 2014 denkt te starten met het uitvoeren van ruimtereizen vanaf Curaçao. De trip duurt ruim een uur waarbij de passagier 5 tot 6 minuten gewichtsloosheid ervaart op 100 km boven de aarde. Daar in Curaçao of Californië wordt elke astronaut eerst 3 dagen getraind, voordat hij of zij samen met een piloot het ruimtevliegtuig in klimt. Met de eerste vluchten van SXC gaan trouwens ook enkele BN’ers mee, onder wie Doutzen Kroes en Armin van Buuren.
Daarnaast heeft Media Markt ook een loterij als je bepaalde producten aanschaft. Tijdens een finale begin januari wordt gestreden om de hoofdprijs: een gratis ruimtereis.

27 reacties:

Als 18-jarige zoveel geld uitgeven voor een kans op een kans op een kans….hoe komt hij aan het geld en hoe gokverslaafd is hij wel niet?

Beantwoorden

Inderdaad een erg hoog bedrag en niet alleen voor een 18 jarige, voor een paar minuten gewichtloosheid en mogelijk schitterend uitzicht. De camera’s zullen morgen wel klaar staan.

Beantwoorden

Hoeveel meer zorgpremie zou hij moeten gaan betalen?

Beantwoorden

Misschien wel een publiciteitsstunt van MediaMarkt. Morgen koopzondag Eindhoven-centrum. De laatste 3 à 4 koopzondagen waren niet erg druk dus een beetje levendigheid kunnen de ondernemers wel gebruiken. En als het bij MediaMarkt morgen storm loopt (misschien vanwege nieuwsgierigen) waait het elders in de stad ook.

Beantwoorden

Is het al 1 april?

Beantwoorden

Zal wel een impulsaankoop zijn geweest. Anders had die jongen wel geld meegenomen naar die winkel in Eindhoven zodat hij morgen niet meer terug hoeft.

Beantwoorden

Hoe triest is dit dan …pppfff om daar zoveel geld aan uit te geven terwijl er andere mensen amper te eten hebben …echt dit vindt ik te zot voor woorden …

Beantwoorden

Het schijnt iets anders te zijn gegaan. MediaMarkt gaf deze ‘ruimtereis’ cadeau aan de 1e die in trainingspak hun filiaal zou betreden.

Beantwoorden

2 mogelijkheden: Dit is een enorme publiciteitsstunt of deze jongen is wat mij betreft niet goed bij zijn hoofd. In een tijd dat velen elke euro om moeten draaien is dit te triest voor woorden. Maar eigenlijk geloof ik van het hele verhaal geen bal.

Beantwoorden

Of hij behoort tot 1 van de gelukkige die een geldprijs heeft gewonnen een tijdje terug in Brandevoort en hij weet niets beters met zijn geld te doen?

Beantwoorden

Naast mediamarkt zijn er diverse andere organisaties waar ruimtereizen te boeken zijn. SXC is 1 van de aanbieders van ruimtereizen. Bekijk http://www.boekruimtereis.nl voor de nieuwste informatie over ruimtereizen! Bijvoorbeeld als je wilt weten wat voor particuliere ruimteschepen er momenteel actief zijn of wat een gemiddelde ruimtereis precies kost. Tevens kun je zien of het al mogelijk is om echt een ruimtereis te maken. Bekijk alle informatie over ruimtereizen op http://www.boekruimtereis.nl

Beantwoorden

De rijke Helmonder is bekend. Heeft wel iets. Hij heet Robin en dit is zijn foto.
Ik ken hem niet, maar ben erg benieuwd wie dat is en of hij echt uit Helmond komt.

De erg lange link van de foto is onder ‘zijn foto’ geplaatst door de weblogredactie.

Beantwoorden

Lees net dat hij Rowin Hellings heet. Nooit van gehoord. 🙁

Beantwoorden

Van mij hebben ze ook ‘nooit gehoord’ en dan moet vooral zo blijven. Linda, je kon wel eens gelijk hebben. Sommige krijgen de geldpest als ze iets gewonnen hebben. ik wens deze ‘Robin’ veel geluk (gelul) in de ruimte.

Beantwoorden

Wat hij met zijn geld doet moet hij helemaal zelf weten.
Hoop dat hij veel plezier gaat krijgen als het zover is.

Beantwoorden

Wat een bekrompen reacties hierboven. Eenieder moet toch zelf weten wat hij of zij met hun geld doen? Dat anderen het wat moeilijker hebben wil niet zeggen dat die jongen niks leuks mag doen met zijn eigen centen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ ervaring en zo veel mensen krijgen die kans niet, dus als je het kan betalen, waarom dan niet?

Beantwoorden

moder fucker shit, waar is die jongen? ik wil ook mee

Beantwoorden

@anonieme op maandag 5 november 2012 om 20:05:

Hij komt uit Brouwhuis en is vanavond bij de Rabobank Winteravondlezing met astronout André Kuijpers. Schiet hem daar even aan, wie weet mag je met hem mee. 😉

Beantwoorden

@Hein op maandag 5 november 2012 om 10:20:

Helemaal mee eens. Ieder zijn plezier.

Beantwoorden

Zijn familie had het geld bij elkaar gebracht…. ze moeten allemaal lekker zelf weten wat ze met hun geld doen… maar mag ik het overdreven verwennerij vinden? 😉 Veel plezier in space zou ik zeggen ;-p Tis wel een hele ervaring natuurlijk…

Beantwoorden

@Hein op maandag 5 november 2012 om 10:20:

Helemaal mee eens Hein, als mensen een nieuwe auto kopen wordt er toch ook niet gezeurd en geklaagd over die mensen die honger leiden of die het financieel heel slecht zouden hebben. Of al die mensen die bakken met geld uitgeven aan de kermis, aan vuurwerk, aan vakanties, dat kan allemaal, daar wordt niets over gezegd, maar een ruimtereis zou dan ineens niet kunnen.

Ik wens die jongen eel plezier met zijn reis hoor! Hoop dat hij er van kan genieten.

Beantwoorden

‘Ruimtereis Helmonder op losse schroeven’
Het is de vraag of Rowin Hellings zijn vorig jaar voor 73.333 euro gekochte ruimtereis (zie hierboven) gaat maken.
De reden dat Rowin wellicht niet gaat is dat het Nederlandse prestigieuze ruimtevaartproject Space Expedition Corporation op losse schroeven staat. Er worden ineens politieke, financiële en juridische barrières opgeworpen, over veiligheid, milieu, overlast en kosten schreef de Telegraaf gisteren.
‘Onzin, er is niets aan de hand. De Space Expedition gaat gewoon door.’ Aldus Michiel Mol, 1 van de initiators van het ruimtevaartproject, in Quote.
Onderstaande foto werd gemaakt door Jeroen.

Beantwoorden

En nu maar hopen dat Media Markt geld terug geeft ipv tegoedbonnen.

Beantwoorden

Mhoehahaha inderdaad.

Beantwoorden

Gelukkig bestaat er zoiets als “consumentenrecht” waar bepaald wordt dat je je niet met een tegoedbon hoeft af te laten schepen. Je hebt recht op je geld (cash) terug!
Vraag me wel af wat er in de kleine lettertjes van deze “aankoop” stond.

Beantwoorden

Medio 2014…..
Dat is al bijna voorbij, zeer benieuwd of dit snoepreisje nog doorgaat.

Beantwoorden

En nu al juli 2015….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *