Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 26-jarige Helmonder vrij van het opzettelijk doden van zijn vader. Wel is hij schuldig aan de fatale gevolgen van een val van de trap. Het slachtoffer verloor namelijk mede door een duw van de verdachte zijn evenwicht. Bij de val liep hij zulk hoofdletsel op dat hij later in het ziekenhuis overleed. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 1 jaar voor mishandeling; het uitdelen van de duw terwijl het slachtoffer op de trap stond.
De zoon en zijn vader kregen in november 2018 ruzie met elkaar in de woonkamer van hun woning in Eindhoven en deelden over en weer klappen uit. Toen de zoon daarna naar boven ging, waar zijn vriendin zat, ging de vader achter hem aan de trap op. De zoon hield hem boven aan de trap tegen. Terwijl hij op de overloop stond en zijn vader een paar treden lager, gaf hij zijn vader een duw tegen de muur in de draai van de trap. Mede hierdoor verloor hij zijn evenwicht en viel achterover naar beneden. Hij raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en overleed een aantal dagen later in het ziekenhuis aan dit letsel.
Volgens de officier van justitie bracht de verdachte zijn vader opzettelijk om het leven en maakte hij zich daarmee schuldig aan doodslag. De rechtbank oordeelt dat er geen enkele aanwijzing is dat de verdachte zijn vader opzettelijk om het leven wilde brengen of zwaar wilde verwonden. Hij heeft deze gevolgen niet gewild. Ook is het volgens de rechtbank niet zo dat er een grote kans is dat iemand komt te overlijden als hij van de trap valt, wel dat iemand in dat geval gewond raakt. De rechtbank kwalificeert het handelen van de verdachte daarom als mishandeling met de dood tot gevolg.
De dochter, broers en zussen van het slachtoffer brachten tijdens de behandeling van de strafzaak onder woorden hoe groot het gemis van hun dierbare is. De dood van het slachtoffer raakt hen extra nu het hun broer en neef is die betrokken is bij het incident. De nabestaanden verklaarden nadrukkelijk dat zij ook met de verdachte meeleven en hopen hem weer snel in hun midden te kunnen opnemen om samen hun verlies te verwerken. De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf ook mee dat de verdachte zelf zwaar is getroffen door het overlijden van zijn vader. Hij heeft dit fatale, noodlottige gevolg niet gewild. Daarbij komt dat de Helmonder direct nadat de politie arriveerde is aangehouden en in voorlopige hechtenis is gezet. Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 1 jaar op zijn plaats. Dat deze straf zo uitzonderlijk hoog uitvalt voor een mishandeling ligt met name aan de zeer ernstige gevolgen daarvan.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

9 reacties:

Te gek voor woorden 1 jaar pppfff zo iemand hoort niet in de maatschappij thuis als hij al zoiets bij zijn eigen vader doet bah bah

Beantwoorden

Veel te weinig

Beantwoorden

Tegenoordig word moord minder gestraft dan andere zaken, te gek voor woorden hier in nl

Beantwoorden

1 jaar voor iemand te doden
Zielige systeem hier
Baba

Beantwoorden

Pfff als je een fiets steelt krijg je nog meer het is zo krom als wat ????

Beantwoorden

1 jaar maar dat is wel heel weinig veel te weinig

Beantwoorden

Nee je zou je eigen vader een zetje geven in een ruzie hij valt per ongeluk van de trap en overlijd daarna ook nog sjonge jonge nee dan hoor je niet in de maatschappij….. denk toch na voor je je oordeel plaatst.. mensen waren jullie erbij? Stelletje oordelers.. wie zegt dat hij hem express van de trap heeft geduwd en dat het niet is gegaan zoals ik typ?

Beantwoorden

lijkt me dat hier echt meer bij zit dan iemand van de trap geduwd…
laat de rechter nou maar oordelen.
1 jaar is meer dan genoeg om enig punt te maken.
Deze “dader”moet daarna ook weer verder…

Beantwoorden

Erg man dit zeker voor de zoon nog erger iets wat hij niet heeft gewild komt hem over mens toch wat ie wel had kunne voorkomen is zijn poten niet uitsteken tegen je ouders dan kom je al heel ver jammer weer zown bericht

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *