Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.480 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Helmonder

Vorige week dinsdag zagen we de foto (linksboven) die Kees Tel op de kop van de Markt maakte. Hij vroeg zich toen af of het een ‘protest tegen’ of juist ‘reclame voor’ iets was. Wellicht zelfs iets met het boerka-verbod. Een andere oplettende Helmonder tipte ons over diezelfde situatie op de Markt en vermoedde een stil protest tegen de doodstraf.
Vandaag bleek hoe de vork in de steel zat omdat de oranje sjerp van de ingepakte man voorzien was van de tekst ‘Helmonder van het jaar’.
In opdracht van Rabobank Helmond maakte het Helmondse bedrijf Itch Reclame & Communicatie een reclamecampagne voor Helmonder van het jaar. Deze teaser-campagne (zoals dat in hun vaktermen heet) moet de betrokkenheid onder de Helmonders met deze verkiezing vergroten. Vanaf deze week worden Helmonders opgeroepen om een Helmondse persoon of instelling te nomineren die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk maakte voor onze stad. Kortom, wie wordt de 16de Helmonder van het jaar?

15 reacties:

Ik zou Het Kasteel van Sinterklaas graag als de Helmonder van het jaar willen zien. Om wat zij toch elk jaar voor Helmond weer klaar maken en spelen!

Beantwoorden

Ja, ik vind dat een hele goede suggestie van Johan.

Beantwoorden

Natuurlijk verdient PeePee van Meerwijk het met zijn Sinterklaasorganisatie Helmonder van het Jaar te worden.
Aan de andere kant is het ronduit sneu voor PeePee dat hij tot de jaarwisseling in de regen en koude nu ingesnoerd op de Markt moet blijven staan.
Om op het beslissende moment, als bekend wordt wie de Helmonder van het Jaar wordt, tot de ontdekking te komen dat Jurgen Streppel van Helmond Sport de winnaar is geworden.
Ik voorspel dat PeePee daarna enige tijd danig van de leg zal zijn.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Ik ben het helemaal eens met bovenstaande!

Beantwoorden

Ik denk dat Fons Jacobs de Helmonder van het jaar is.

Beantwoorden

Ken jij de Helmonder van het Jaar 2010?

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie 2010 van de gemeente Helmond wordt opnieuw een Helmonder van het Jaar benoemd. Kandidaten voor deze uitverkiezing kunnen schriftelijk aangemeld worden. Een jury zal uit de aanmeldingen drie genomineerden en uiteindelijk een winnaar kiezen.
Het is alweer de zestiende keer dat er een Helmonder van het Jaar wordt benoemd. Het gaat om een persoon of instelling die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad.
De winnaar krijgt een bedrag van 4.000 euro alsmede een bronzen beeld van de hand van Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De beide andere genomineerden krijgen 1.000 euro.

Wie een kandidaat voor wil dragen, kan dit schriftelijk doen. Brieven moeten worden gericht aan Rabobank Helmond, t.a.v. Wendy Maas, Postbus 245, 5700 AE Helmond. De aanmelding moet uiterlijk 1 december binnen zijn. Aanmelden kan ook via http://www.rabobank.nl/helmond

Vorig jaar werd popkoor Kolok benoemd tot Helmonder van het Jaar 2009. Eerdere winnaars waren Pieter Gruijters, stichting Truckersday, de heer Bernard van Lieshout KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste, Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen.

Beantwoorden

Misschien een ideetje om alle helmonders helmonder van het jaar te maken als goedmakertje voor het leegplukken van hun portemonnee door de gemeente.

Beantwoorden
een opgewekte burger

Misschien een ideetje om alle helmonders helmonder van het jaar te maken als goedmakertje voor het leegplukken van hun portemonnee door de gemeente.

Beantwoorden
een opgewekte burger

Misschien een ideetje om alle helmonders helmonder van het jaar te maken als goedmakertje voor het leegplukken van hun portemonnee door de gemeente.

Beantwoorden
een opgewekte burger

Genomineerden "Helmonder Van Het Jaar 2010" bekend
Maandag 3 januari 2011 wordt de Helmonder Van Het Jaar 2010 benoemd. Het gaat om een persoon die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor Helmond. Uit de vele voordrachten heeft de jury 3 kandidaten genomineerd: Charel Nuytens, Lex Coolen en Hein Gruijters.
Charel Nuytens zet zich al ruim 30 jaar in voor diverse verenigingen en stichtingen op cultureel, sociaal en maatschappelijk gebied.
Lex Coolen maakt zich verdienstelijk voor de stad op vele uiteenlopende manieren, waaronder zijn inzet voor de Keiebijters.
Hein Gruijters is onder meer mede organisator en drijvende kracht achter het evenement 60er Jaren Pop, dat dit jaar voor de 25ste keer plaatsvindt.
De jury kiest de Helmonder Van Het Jaar 2010, maar het publiek kan ook een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete Helmonder. De favoriet van het publiek ontvangt de publieksprijs.
Vanaf woensdag 15 december kun jij op http://www.rabobank.nl/helmond je stem uitbrengen op jouw favoriete Helmonder. Stemmers maken kans op een prijs, beschikbaar gesteld door Centrummanagement Helmond. Van elke genomineerde wordt een kort filmpje gemaakt door ED-tv.
De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 3 januari 2010, aanvang 18.00 uur, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Kasteel van Helmond. De 3 genomineerden ontvangen elk een sculptuur en een oorkonde. De winnaar van de juryprijs ontvangt een bedrag van 4000 euro én de titel Helmonder Van Het Jaar 2010. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een bijzondere speld. De "verliezers" van de juryprijs ontvangen tevens ieder 1000 euro. De organisatie en de geldprijzen worden verzorgd door de Rabobank Helmond.

Beantwoorden

Helmonder van het jaar 2010.
Om uit de drie genomineerden is het voor ons geen moeilijke keus, eigen al een feit.
De persoon van Hein Gruijters steekt voor ons boven de anderen uit,omdat deze persoon,
hetgeen hij voor Helmond doet en al jaren gedaan heeft, altijd gedaan en gegaan is zonder er ook maar enigzins voor op de voorgrond te willen staan. Wij vinden dat het nu tijd wordt om daar bij stil te staan. Woorden als ‘het is wel goed zo’en dat moet toch zo’en a,u,b. geen dank je wel’ staan in het woordenboek van deze man. Niets van ‘dat komt van mij’of hier ben ik.
Jarenlang hebben wij als AuwFieppen van hem de mogelijkheid gekregen om onze bezoekers, op de bejaardenmiddagen met carnaval, van het beroemde roggebrood met zult te voorzien. En de bijbehorende worst en hapjes. En nimmer hoefde er iets tegenover te staan. Hooguit het pilske als hij kwam kijken.
Ja, een man als Hein vinden wij de Helmonder van het Jaar. Een integere persoonlijkheid
Daar stemmen wij van ganzer harte op.
De AuwFieppen.

Beantwoorden

Het zijn alle 3 toppers

Beantwoorden

Charel Nuytens werd zojuist gekozen als de Helmonder van het jaar. Hij is de middelste van de onderstaande 3 heren.

Beantwoorden

Hello Kitty, it is Salima Mouhli. remember you you of me! I look for you for years, I leave you my numero 06.23.19.23.28.bisous
[email protected]

Beantwoorden

Zou graag zien dat de Super Sociaal helmonder van het jaar word. De stichting die zeer goed werk verricht voor veel stadsgenoten, in deze moeilijke tijden. Met vriendelijke groet

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *