Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.189 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
113reacties

Gossip: RTL4 heeft RTL Boulevard, De Telegraaf haar Privé-pagina en er schijnen zelfs weekbladen te zijn die er wel eens aandacht aan besteden. Wij willen niet achterblijven: vandaag lanceren we Helmonds Eigen RoddelRubriek. Daarin kun je roddels, geruchten en hearsay plaatsen. De meest uiteenlopende Helmondse verhalen worden zo gedeeld, uitgediept, bevestigd of juist ontzenuwd.
Een belangrijke reden om met Helmonds Eigen RoddelRubriek te starten is dat wij ons terdege beseffen dat onze keuze van onderwerpen je ook beperken.
Voor hetgeen je weet (of denkt te weten) en aan anderen wilt vertellen, is op De weblog van Helmond immers niet altijd een bijpassend onderwerp.
Zei Hummie niet eens dat roddel de smeerolie in de omgang is?
Welnu, laten we gaan smeren, MAAR MET RESPECT, niet kwetsen dus!

113 reacties:

Dit bericht heb ik ook al gepost bij “Basta met Geweld”, maar het lijkt me dat dit bericht beter in deze rubriek past.

Ik hoorde dat er afgelopen zaterdag ook 2 politieagenten ernstig mishandeld zijn bij de Basta. Het was er een grote chaos. Een kennis van mij, die nooit een vlieg kwaad doet, werd opgepakt. Een agent zei dat die kennis de andere kant uit moest lopen. Toen hij antwoorde dat zijn fiets juist de andere richting uitstond, werd hij aangevallen door een politiehond, en meteen in de boeien geslagen en afgevoerd. Na enkele uren in de cel te hebben doorgebracht, kreeg hij een boete mee van 100 Euro wegens het niet opvolgen van een politiebevel.
Nou vraag ik je. WAAR ZIJ ZE NU HELEMAAL MEE BEZIG.

Beantwoorden

@Alias:
Naast enkele posts bij andere onderwerpen, was jouw post bij ‘Basta met geweld!’ voor ons aanleiding om deze rubriek te starten. We hadden het er nog even over posts als de jouwe zelf naar hier te kopieren. Maar we vonden uiteindelijk dat we dat toch aan de betreffende personen hoorden over te laten. En zo werkt het ook.

Beantwoorden

tja, de politie is sowieso heel raar bezig…
zo ook mijn verhaal.. mijn pleegschoonvader heeft mijn huis leeggehaald, en daar had ik getuiges van.. daar word niks aan gedaan.. diezelfde man doet hoogstwaarschijnlijk zijn pleegdochtertje misbruiken.. word ook niks aan gedaan.. maar iemand anders die ik ken zit nu al ruim 2 jaar vast omdat een meisje beweerd(!!) dat hij haar verkracht heeft..(dit is dus helemaal niet gebeurd!!), en die jongen is veroordeeld omdat hij een slecht verleden heeft.. (en dat heeft absoluut niets met verkrachting te maken)..
zoals alias al typte… nou vraag ik je… WAAR ZIJN ZE NU HELEMAAL MEE BEZIG??

groetjes,
natasja

Beantwoorden

Natasjalex, een rechter veroordeelt toch niet een onschuldig iemand, alleen om een slecht verleden en slechts 1 getuige tegen zich?

Beantwoorden

toch wel… die jongen heeft zelfs zelf een dna-test aangevraagd omdat hij wist dat hij onschuldig was. ook heet hij als eerste geprobeerd om aangifte tegen haar te doen, omdat zij hem dreigde met dat verhaal naar buiten te komen.. zijn aangifte is behandeld als verklaring en niet als aangifte..dat klopt ook al niet! en ik ken het meisje ook, en ik weet dat zij ook vage feestjes geeft… en hier dus gek genoeg voor is. ik heb toevallig hetzelfde verhaal gehoord van een andere jongen die ook onschuldig veroordeeld was, nadat een of ander meisje hem had aangegeven.. blijkbaar wordt de vrouw dus meteen geloofd, en de man niet.

Beantwoorden

Al vele weken erger ik me er regelmatig aan, dat de klok op de kerktoren aan de Kerkstraat (vlakbij Lambert op de Markt) een minuut of 5 achterloopt. En hoewel het een kleine ergenis is, is het er toch 1.
Omdat de tijdsaanduiding op een kerk voor mij een autoriteit op tijdgebied is, 😕
twijfel ik dan steeds weer opnieuw, lichtelijk aan mijn eigen horloge en loop ik (als ik
een afspraak heb) steeds opnieuw voor de zekerheid toch wat steviger door.

Toch vreemd zo’n klok in deze moderne tijd…

Beantwoorden

he dat is mij nog nooit opgevallen… ik zal eens gaan opletten..

Beantwoorden

Dit bericht heb ik ook al gepost bij “Is er uitgaansleven in Helmond?”, maar het lijkt me dat dit bericht beter in deze rubriek past.

“In Helmond betrapte de Vreemdelingenpolitie samen met de Arbeidsinspectie afgelopen vrijdag om 17.15 uur drie verdachten die zonder werkvergunning werkten in een horecazaak, gelegen aan de Havenweg. Twee van de verdachten waren in het bezit van een verblijfsvergunning voor asielzoekers. De derde persoon zweeg in alle toonaarden en is voor verder onderzoek ingesloten. Tegen de exploitant van de horecazaak wordt door de Arbeidsinspectie een boete opgelegd van driemaal 8.000 euro.”
Uit een persbericht van zaterdag 4 juni 2005 van de politie.

Weet iemand welke zaak dat was? Gaat ze in ieder geval veel kosten zeg.

Beantwoorden
soms een kegelaar

Het schijnt dat de Helmonder tegenwoordig niet meer roddelt. Als er vroeger wat gebeurde in Helmond wist de hele stad het binnen een paar uur. Helaas is dat verleden tijd

Beantwoorden

Noud, het zou kunnen zijn wat je zegt. Ik was er toen nog niet.
Maar, wat is roddel? Volgens de Van Dale is het “met een zeker genoegen in ongunstige zin praten over derden”. En als ik dan met die definitie in mijn hand hierboven kijk, dan zie ik er ‘toch al’ 5 staan.

Beantwoorden

“De politie heeft …dag in een woning aan de …straat in Helmond (of elke willekeurige andere gemeente in Zuid-Nederland) een hennepkwekerij met .. planten aangetroffen.
De .. bewoners zijn gehoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.”

Regelmatig lees ik dergelijke berichtjes.
Is er iemand die weet hoe hoog zo’n boete eigenlijk is?
Zoals het wordt beschreven in dergelijke berichten, líjkt het namelijk wel haast op een boete voor fout parkeren. En dát kan ik me toch ook weer niet voorstellen.

Beantwoorden

Nou Rob ik kan je vertellen dat de meeste mensen na het opruimen weer moeten beginnen met het opzetten van zo’n kwekerij om de boetes te kunnen betalen. Als je moet voorkomen dan krijg je een taakstraf en moet je rond de 5000 euro betalen en daarna komen nog alle rekeningen van Essent en de belastingaanslagen. Maar te weinig realiseren zich dit als ze eraan beginnen.

Beantwoorden

@Ikke:
5000 Euro??? Dat is geen kattepis.
Maar wat bedoel je met “ALS je moet voorkomen”?

Beantwoorden

De meeste mensen moeten naar de rechtbank, hier krijgen ze dan nog een taakstraf opgelegd van de rechter + een geldboete.

Beantwoorden

Noud, er wordt genoeg geroddeld!! Als je niets hoort, zit je niet in het circuit, simple!!

X

Beantwoorden

@Ik:
Je mag er hier wel een paar met ons delen, of bovenstaande roddels uitdiepen, bevestigen of juist ontzenuwen. Graag zelfs.

Beantwoorden

@Ik
In welk circuit. Een racecircuit of een geintregeerd circuit?

Beantwoorden

Ik verlang terug naar de Ierse Pub. Die zeiktent Basta… 🙁

Beantwoorden

@Ad voor maar 39.000 euro (min wat huurschuld aan de brouwer) had je Paddy’s Place kunnen hebben.

Beantwoorden

voor 39.000 euro??? whahaha, jij bent gek. En Deux kost zeker maar 25.000 euro?

Beantwoorden

@Ad
Welke Ierse pub? Paddy’s of The Chieftain

Beantwoorden

@LH:
Wat Deux kost weet ik niet.
Maar dat Paddy’s Place voor het genoemde voor ad had kunnen zijn, is zo.
En als je mij niet gelooft, wellicht geloof je de curater wel: “…een koopsom ad 39.000 euro… Daarbij zijn de inventaris en de goodwill overgedragen. Voorwaarde was wel dat de huurachterstand aan Heineken zou worden betaald, wilde Heineken meewerken.
Die huurachterstand bedroeg 14.504 euro.”
En als je dat weer niet gelooft, kijk dan zelf op http://www.curatoren.nl/fo/bekijk_verslag.php?id=4ec34d955f25686962986a35a07e9575b&PHPSESSID=e190fde01ada4d34ecc9977a4d745f2f

Beantwoorden

@Pieter
Nou dat is nogal een lijstje zeg.

Beantwoorden

Na 2x uitgesteld te zijn volgt dinsdag 12 juli a.s. de uitspraak in kort geding dat Klein Arsenal heeft aangespannen tegen de gemeente. Wat zal de uitspraak zijn? Heeft het uitstellen van de uitspraak alleen maar te maken met de drukte bij de rechtbank, of komt er iets verrassends uit de hoge hoed?

Beantwoorden

Volgens het arrest van de rechtbank heeft Klein Arsenal verloren. Ben benieuwd wat ze gaan doen. Een voetbalclub zonder veld en nu dus echt zonder “eigen” speelveld.

Beantwoorden

Kunnen die mannen niet beter gewoon gan voetballen?Hoeveel jaar zijn die nou aan het zeuren bij de rechter en de gemeente? As je nou ook weer leest in de krant, die gaan tot de Europarechter lijkt het wel. En voetballen kennen ze trouwens ook niet baba. Hoeveel leden hebben die nou trouwens?

Beantwoorden

@ Dries,
Om te voetballen zou het toch prettig zijn als je een speelveld ter beschikking had. Zover ik het begrepen had heeft het wedstrijdteam van KA het de afgelopen periode goed gedaan.
Het ledenaantal stond vorig jaar op 90 leden (dacht ik).

Beantwoorden

Dat klopt echt niet. Toen ze bij de gemeente gingen aankloppen maar zo’n 20.

Beantwoorden

@ Anoniem

Tja, de laatste keer dat ze er waren was het aantal dus veel groter dan 20. Verder maakt het niet zo uit, zelfs als het er nu nog maar 20 zouden zijn. Noem me eens een andere club die jaren niet kan spelen en nog steeds bestaat.

Beantwoorden

Als jij 20 of 90 niet vindt uitmaken, ik vind vanwel en die vereniging dus ook!!! Al dat geld dachten ze met 90 personen makelijker te krijgen dan met 20. Daarom dus! Nog onduidelijk? een tante Trees en een opa Harry zijn ook lid gemaakt. Ik ga niet meer zeggen, omdat ik graag anoniem wil blijven. En van dat niet spelen, ze spelen bij andere verenigingen hun wedstrijdjes.

Beantwoorden

Het gastgebruik wordt door de andere verenigingen niet meer toegestaan. Dus spelen is nu ook geen optie meer. Maar schijnbaar zit je er dichterbij dan ik en ben je “bang” om met meer informatie je identiteit prijs te geven. We zullen het hier dus maar bij laten.
Overigens als je toch hier bent. De fotovragen (wwwww-spel) staat natuurlijk ook open voor jou. Je bent daar van harte welkom.

Beantwoorden

Ad

Toe maar het lijkt niet op te kunnen.
Prijsje in de loterij gewonnen?
Zaterdag naar de Lion King geweest en uit eten in het “Oude Huys”. Het heeft wat mogen kosten.

Beantwoorden

@ Peter W

Helaas geen prijs(je) gewonnen in de loterij 🙁

En zaterdag a.s. ook nog even naar Mamma Mia 🙂
Och een keer naar Zalm geluistert 😛

Overigens in augustus ga ik ook nog naar “Tanz der Vampire” in Hamburg. Dan zit het seizoen er op en kan het volgende theaterseizoen, met ook enkele grote voorstellingen, weer beginnen.
Trouwens een theater(musical)kaartje in Duitsland is wel een stuk duurder dan hier in Nederland.

Beantwoorden

Ad,
Oei, dat naar Zalm luisteren door jou staat mij niet aan al weet ik wel wat je bedoelt.
Naar Mamma Mia kan ik mij wel iets bij voorstellen want dat is Utrecht. Maar voor een vampierendans naar Hamburg te gaan is voor mijn persoontje niet weggelegd.
Ik kom niet verder dan een countrydans hier in Helmond op de markt en nog niet eens meedoen maar alleen kijken.

Beantwoorden

@ Peter W
Had je toch eens mee moeten doen. Het valt allemaal best mee. Volgend jaar misschien weer een kans 🙂

Beantwoorden

Overigens dans de vampieren alleen in Hamburg. In oktober ook in Polen (maar da’s nog verder weg) en volgend jaar ook in Japan (maar da’s helemaal ver weg). Aangezien “ome Joop” niet de aanstalte maakt om de productie naar Nederland te halen, moet ik dus wel naar de productie toe.

Beantwoorden

Geeft Peter W in zijn bijdrage, op 2 augustus om 20:19, op de Gastlog, weer een van zijn geheimen prijs?

Beantwoorden

Heb ik dan toch ff overheen gelezen. Het kan zo maar zijn hoor. Die man heeft (had 😕 ) zoveel geheimen.

Beantwoorden

@ Porcupine (a.k.a. Noud)
Ik weet wel waar dit op zou slaan maar nee geen enkele voeling in die richting. Dit was zuiver en alleen poetisch (ik krijg er die 2 puntjes niet op) bedoeld en geheimen zijn er niet meer. Ik ben zo open als wat.

Beantwoorden

🙂

Beantwoorden

Elke seconde een nieuwe weblog

Uitgegeven: 3 augustus 2005 15:11

SAN FRANCISCO – Elke seconde wordt er op internet een nieuwe weblog (blog) aangemaakt. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse bedrijf Technorati, dat online een index van blogs bijhoudt.

Volgens Technorati komen er per dag circa 80.000 blogs bij. Momenteel heeft het bedrijf een bestand van circa 14,2 miljoen weblogs.

Weblogs zijn een soort online dagboeken, die soms meerdere malen per dag worden vernieuwd. Bloggers gebruiken hun site onder andere voor het aanbieden van leuke verhalen, foto’s, feitjes of internetlinks.

Het onderhouden van een blog kost veel tijd, dus veel mensen laten deze na verloop van tijd links liggen. Volgens Technorati is iets minder dan de helft van alle weblogs “dood” of in coma.
Bron: nu.nl

Het onderhouden van een blog kost veel tijd
Geldt vooral ook voor ons zo gekoesterde blog 😉
Horen jullie het ook eens van een ander.
Voorlopig ligt Hellemond nog niet in coma 😀

Beantwoorden

@Ad:
Leuk nieuwsitem bij het zusterbedrijf van web-log.nl.
Fijn dat je ons zo gekoesterd blog waardeert! Het kost ons inderdaad veel tijd, maar reacties als deze maken die tijd tot futiliteit. Ook de vele dagelijkse bezoekers zijn natuurlijk koren op de molen (gisteren kwamen er zelfs 153!) En wees niet bevreesd: De weblog van Helmond zul je de komende 32 maanden zeker niet op de coma-afdeling aantreffen.

Beantwoorden

Aantal stadslogs groeit in Nederland
door: Redactie Computer Idee op vrijdag 12 augustus 2005

Een stadslog volgt wat er bloeit en leeft in een stad. Dat kunnen actualiteiten zijn, maar ook recensies van restaurants en achtergrondenverhalen of foto’s over recente gebeurtenissen. Een nieuwe trend? Het lijkt erop, want het aantal stadslogs in Nederland groeit snel.

De kracht van een stadslog is dat de bewoners van de stad zelf kunnen reageren op een geplaatst artikel. Populaire stadslogs zijn Amsterdam Centraal, Janus Kiep in Den Bosch en Utrecht Lombox.

Op StadsLogs.nl zijn de stadslogs van Nederland per provincie en stad gerangschikt. Het team van Stadslogs.nl hanteert criteria voor het opnemen van stadslogs in deze lijst. Zo mag een stadslog bijvoorbeeld niet politiek gekleurd zijn en moeten er regelmatig nieuwe artikelen verschijnen.

De stijgende populariteit van deze stadslogs zou weleens het gevolg kunnen zijn van het samensmelten van de dagbladen binnen de grote uitgeverijen, waardoor ze de laatste jaren het lokale nieuws uit de stad en wijken uit het oog zijn gaan verliezen.

Beantwoorden

Het fietspad langs de Gerwenseweg in Stiphout wordt momenteel vernieuwd. Wat doen ze. Met 3 man en een kraantje halen ze de huidige tegels eruit en vervolgens worden ze weer teruggelegd. Geen nieuw zand, zelfde tegel. Naar mijn idee vrij nutteloos. Het fietspad zag er goed (genoeg) uit. Dit kost naar mijn idee veel geld, met echter weinig effect. Kan dit geld (“ons” geld) niet beter besteed worden. De Voedselbank bijvoorbeeld kan het geld goed gebruiken. Dan hebben we er nog iets aan. Wie weet hoeveel dit grapje nou kost? Of hoe kan ik er achter komen.

Beantwoorden

Gemeentehuis bellen of vragen aan de verantwoordelijke wethouder.

Beantwoorden

Hadden we vroeger in nederland een zingende tandarts, nu hebben we in Helmond volgens dit bericht, een schietende tandarts 🙁

Beantwoorden

Wie is die tandarts eigenlijk?

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Misschien iets voor de volgende WWWWW vraag?

Beantwoorden

Ik hoorde zojuist dat het tandarts van Stiphout zou zijn. Hij had vroeger zijn praktijk aan de Bakelsedijk

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud)
In de Telegraaf wordt gesproken over Jos van S.
Dus dit klopt met jouw opmerking.

Beantwoorden

Dacht al meteen aan mijn eigen creepy tandarts! Maar dan issie het niet! Heb ook gehoord dat het ‘de tandarts van de Bakelsedijk’ is…

Beantwoorden

Is wel mijn tandarts geweest, maar heeft zijn tandartsboor al lang aan de wilgen gehangen.

Beantwoorden

@Sjaan
Nie zo slim om hier neer te zetten dat je een “creepy tandarts” hebt. Misschien leest ie wel mee. 😉

Beantwoorden

@Porcupine: Oh maar dat weet ie allang. Heb al m’n hele leven nachtmerries van die vent en als ik z’n zoon zie… Brrrrr 2 druppels! Ben ook al zeker 2 jaar niet meer bij de tandarts geweest, van de schrik. Ik ga maar ‘s een andere zoeken…. Das geloof ik niet eens zo makkelijk hier in Helmond!

Beantwoorden

Ik vond het overigens wel een straf verhaal van die tandarts. Vijf keer (!) schieten zonder één keer prijs!
Ik denk overigens dat die tandarts zich in de gevangenis wel een weg naar buiten weet te boren.

Beantwoorden

Daarom hebben de advocaten van het slachtoffer ook geen been om op te staan. Als het een gerichte actie was geweest was het voor het slachtoffer zeker slechter afgelopen.

@Sjaan
Het is inderdaad niet zo makkelijk (bijna onmogelijk) om een andere tandarts in Helmond te vinden. Zelfs de regio is nu al een probleem, omdat veel Helmonders hun heil buiten Helmond proberen te vinden.

Beantwoorden

@Ad, Ik had gehoord dat die vermogensbeheerder altijd een kogelvrij vest aanhad.

Beantwoorden

@Dries
Ik ben er niet bijgeweest, maar het kogelvrije vest-verhaal wordt door het bureau waar het slachtoffer werkt ontkent.
Als het wel waar is vind ik het vreemd dat hij met een kogelvrij vest rondhuppelt. Dat is namelijk niet iets dat je voor je plezier de hele dag aanhebt.

Beantwoorden

Wat ik een beetje vreemd vind is dat het CDA Helmond op hun site geen melding maakt van het overlijden van een voormalig kopstuk van de partij Nancy Dankers
Dat is toch wel het minste wat je als partij zou kunnen doen.

Beantwoorden

Inderdaad een beetje vreemd. Hopelijk komt die melding en het eerbetoon snel.

Beantwoorden

Op de landelijke site wel aandacht.

Beantwoorden

Stond er volgens mij ook pas vrij laat op, want hier heb ik natuurlijk ook even gekeken.
Op de plaatselijke site is overigens nog steeds niets te vinden.

Beantwoorden

hmhm 😕

Beantwoorden

De Helmondse webbeheerder zal nog wel vakantie hebben.

Beantwoorden

Hou de krant morgen maar eens in de gaten en ga daarna maar eens op de website kijken 8)

Beantwoorden

@Angelique
Heb jij inside informatie 😕
Maar ik zal het in de gaten houden.

Beantwoorden

De krant heb ik nog niet gezien (het ED neem ik aan), want die is er nog niet als ik moet gaan.

De site van CDA Helmond is inmiddels wel aangepast met een berichtje.heb ik zojuist gezien.

Beantwoorden

daar heb je het al 8)

Beantwoorden

Joyce refereert hiermee aan haar reactie bij het log ‘Waarop MOET Helmond trots zijn?’ op 1 september 2005 om 15:15.

Beantwoorden

Juistem we moeten allemaal maar eens gaan roddelen over ons zelf en ons daar druk over gaan maken
ik denk dat je dan veel verder komt 😉

Beantwoorden

Dit heb ik ergens aan de muur zien hangen:

Het ware te wensen
Dat alle mensen
Met hun gebreken
Zich zelf eens bekeken
Dan zouden ze het praten
Over anderen wel laten

Beantwoorden

Wat is er nou leuker als roddelen?
We willen toch allemaal graag weten wie met wat, waarom en waar?
En zeg nou niet schijnheilig: daar doe ik nooit aan mee. Ik wil je dan wel eens zien reageren als je als laatste in de straat hoort dat jouw buurman overweegt zijn pand te gaan verbouwen tot superdeluëordeel.

Beantwoorden

@Ome Ko:
Welke straat is dat precies? 😉

Beantwoorden

Even weer wat nieuws over “onze” ex-tandarts.

Aalders moet lening van 6 ton terugbetalen

Vermogensbeheerder Wilfred Aalders – met kantoor in Steijl – moet binnen 5 dagen een lening van 6 ton terugbetalen. Dat heeft de rechter vanmorgen bepaald in kort geding dat was aangespannen door de verstrekker van de lening.

Volgens de rechter staat in de overeenkomst van de lening dat het geld vorig jaar juli al terugbetaald had moeten worden. De verstrekker heeft al op verschillende manieren geprobeerd het geld terug te krijgen. Maar tot nu toe wilde Aalders niet betalen. De verstrekker van de lening – een man uit Helmond – was bang dat Aalders met zijn zaak aanstuurt op een faillissement. In dat geval zou hij zijn geld nooit meer terugzien.
bron: http://www.l1.nl

Het vette gedeelte vind ik wel een hele goeie 😉

Beantwoorden

Omroep Brabant brengt het bericht trouwens ook.

Beantwoorden

Aangezien er schijnbaar geen andere roddels zijn.
De bewuste tandarts blijft nog in ieder geval tot 8 november vastzitten.

Beantwoorden

Het was afgelopen nacht weer flink raak bij Basta. De politieauto’s reden af en aan, en naar verluidt waren er 13 arrestaties verricht. Tot nu toe heb ik er op de site politie.nl niets van kunnen lezen. Zouden ze het, al of niet in opdracht van de gemeente, stil willen houden?

Beantwoorden

Navraag bij de persvoorlichting van de politie leerde ons dat er 2 aanhoudingen zijn verricht in de nacht van zaterdag op zondag vanwege een vechtpartij op de Steenweg. En 2 aanhoudingen zijn verricht vanwege het zich bemoeien met die politiezaken.
Alle 4 personen zijn zijn na verhoor heengezonden.

Beantwoorden

Ik vind het wel vreemd dat men dit nieuws telkens uit de pers probeerd te houden. Het is nu al zeker de derde keer dat er sinds Basta open is, er ongeregeldheden zijn waarvan niets in de pers verschijnt. En het zijn toch echt elke keer acties waarbij een flink aantal agenten betrokken zijn.

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Daarom is het ook zo goed dat mensen als jij er melding van maakt.

Beantwoorden

Wat is er aan de hand bij Proeverij de Bank? Weet iemand daar iets van? Ik hoor allerlei geruchten… Failliet? Kan het me bijna niet voorstellen. Wel opvallend is het aantal personeelsleden die opstapt is in de loop der maanden!

Beantwoorden

Proeverij de Bank gaat dus zeker niet failliet en staat ook NIET te koop op internet.Net zo onwaar als geruchten dat in Helmond ALLE horecazaken failliet gaan of te koop staan. Alles grote onzin dus.
Een roddelrubriek waardig.

Beantwoorden

Ik fietse net door de Hindestraat, het laatste gedeelte met die afbraakpanden. De hele straat daar zag blauw van de agenten!! En dat is niet de eerste keer, twee weken geleden ook al….. wat is hier aan de hand? Hasj? Illegalen?

Beantwoorden

Dat heb ik inderdaad ook al een paar keer gezien, Tim. Maar telkens als ik daarna op politie.nl kijk, is er geen bericht over te vinden.

Beantwoorden

Ik heb het mysterie van de politiewagens in de Hindestraat ontrafeld. Het gaat om oefeningen van de politie. Zij oefenen daar dus invallen en dat soort zaken. Met een stuk op 20 -30 agenten…. en dat elke week, soms zelf drie keer… wataniekost!!!!!!!

Beantwoorden

BOB-campagne

Er zal toch wel gezorgd zijn voor een special guest. Mijn suggestie: Wim van Elk 😉 8)

Beantwoorden

op Natascha/Alex te reageren kan zeker zo zijn.
Ondanks wetten en Regels je hebt eenmaal met mensen te doen en als ze je niet mogen word de de lasterpraat eerder gelooft dan als ze je wel mogen.De (onschuldige) praat eerder gelooft.Wat is dan nog wet is wet en regel is regel deze is vaak zeker niet juist.
Vaak genoeg wel s gehoort zo dat heb ik goed voor elkaar gekregen van zo,n ruzieende mensen of niet dan ?
Onbegrijpelijk dan dat ze het niet op bewijzen controleren en onderzoeken of er sprake is van praatjes tussen de strijdende partijen .Jammer jammer maar weer en van rechtens de persoon de mens die toch nog geschaad wordt. NataschaAlex is idd zo.Het zielige bespelingen van zomaar iemand weer wordt gelooft .De Helmondse politie moet er voorzichtiger mee omgaan de enkeling is kwetsbaarder bij een groepje die samespannen de leugens ook sneller en erger wordt aangedikt ,ja dan sprake is van onjuistheden ook al mogen jullie die persoon dan niet ,Men moet rechtens wel de onderzoek doen op waarheid controle,maar hier is toch sprake van discriminatie.

Beantwoorden

Kan iemand mij vertellen waar bovenstaand verhaal van paul-zuiden op doelt? Ik heb namelijk geen idee…. 😕

Beantwoorden

@Ad
Hij doelt, waarschijnlijk, op de reacties die Natasja op 7 en 9 juni 2005 op dit onderwerp heeft gegeven.
Maar helaas kan ik er, en misschien jij ook, geen chocola van maken wat hij precies bedoelt.

Beantwoorden

@Porcupine,
Inderdaad erg makkelijk te volgen is de reactie van paul-zuiden niet. En als hij dan ook nog eens reageert op een bericht van juni 2005, dan is het toch een kleine moeite om dat er dan even bij te zetten. Het is dan in ieder geval duidelijk waarop er gereageerd wordt.

Beantwoorden

Zie net dit berichtje op de web-log van JE Mulder.

Komt hij zeker zijn kennis van Helmond upgraden, met mogelijk een bezoek aan Natasjalex. 😛

Beantwoorden

Als er ergens in nederland iets gebeurd, dan lees je het in alle kranten, maar als er in Helmond een moordaanslag wordt gepleegd, dan hoor je niets.
Het schijnt dat gisteren iemand heefd geprobeerd iemand anders te vermoorden.
Vandaag werd in de buurt een buurtonderzoek gehouden door de politie.
Hebben jullie er iets over gehoord misschien?

Beantwoorden

@Ad: het logje staat er niet meer bij J.E.Mulder. 😕 🙂

Beantwoorden

Om 14.oo uur een persconferentie n.a.v. illegale house-party, zie link

http://www.nu.nl/news/865235/14/ME_bij_ontruiming_houseparty_Helmond.html

Waarschijnlijk morgen uitgebreid in het Eindhovens Dagblad.

Beantwoorden

Ufotje gezien?

Beantwoorden

Op de site van de gemeente Helmond las ik net in een nogal lang stuk:

HIT-Team bestrijdt overlast probleempanden
Totaalaanpak handhavingsinstanties werkt goed.

Deze week heeft HIT in een avondactie zes horecapanden met bovenliggende woningen bezocht. Daarbij zijn de volgende overtredingen geconstateerd: vijf overtredingen op milieugebied, drie overtredingen van de Wet op de Kansspelen, een overtreding van de Drank- en Horecawet, tweemaal kamerverhuur zonder vergunning, driemaal overtreding van de brandveiligheidseisen. Bovendien hadden zich op vier adressen personen ingeschreven die er niet woonden en andersom. Deze overtredingen worden bestuursrechtelijk aangepakt. Daarnaast is een onderzoek naar mensenhandel gestart, worden twee uitkeringen stopgezet en volgt een nader onderzoek naar twee vreemdelingen.

Helaas staat er niet bij om welke horecazaken het ging. Iemand iets gehoord?

Beantwoorden

Iemand zei dat Basta Kaduuk aan de steenweg er bij zat.

Beantwoorden

Gisteren bij cafe Adas aan het begin van de Heistraat op die hoek werd rond de middag een inval gedaan bij de achterdeur. Een stuk of vijf agenten waren bezig de deur open te breken. Ik had geen tijd dus heb het verder niet afgekeken.

Beantwoorden

Momenteel is er een woningbrand in 4 huizen in de Foelartstraat, zie nu.nl en 112.brabant.nl

Beantwoorden

ey ik was laatst bij wallstreet aan de noordkonningewal was gezellig zeg ze draaien club en r&b ik ga er vortaan iedere week daarnaartoe

Beantwoorden

de coffie shop in helmond is nu defenitief dicht willy zelf zit nu ook vast haha het moest er toch eens van komen he

Beantwoorden

neee willy is niet dicht en hijzelf zit ook nie vast jhijzelf zat in spanje op vakantie en de shop is zelf twee dagen dicht geweest

Beantwoorden

Er heerst op dit moment een grote brand aan de Engelseweg. Het betreft dezelfde brand als gisteren aan de Kanaaldijk die opnieuw opgelaaid is ( tot 2x toe).

Al het beschikbare bestrijdingsmateriaal in Helmond is ingezet en Mierlo bemant de post in Helmond nu. Grip 2 ( graduatie van zwaarte brand) is van toepassing. Voor de laatste informatie kijk bij http://www.112brabant.nl/ en dan bij actuele meldingen. Als je bij de aanvullingen kijkt dmv klikken zie je alle info. Eerst was er op 4 jan. om 18.33 uur en de 8 aanvullingen kijkt zie je alles m.b.t. gisterenavond. En dan op 5 jan. 05.23 uur zie je een nacontrole en kijkend bij de 13 aanvullingen zie je de stand van zaken tot nu toe. Ook op nu.nl wordt momenteel melding gedaan.

Beantwoorden

Weer brand daar? Hoe kan dat nu weer? Gisteren was die brand geblust. Zou de brandweer het toen niet goed hebben gedoofd?

Beantwoorden

In het ED van vandaag staat een artikel:”De Leeuw: aanpak drank en drugs in Helmond”.

Het steekt haar een beetje dat er in de politiek af en toe wat lacherig gedaan wordt over het standpunt van het CDA in dit soort zaken. “Sommige geitenwollensokkentypes vinden het CDA te betuttelend.

Aangezien dit de roddelrubriek is zou ik de bezoekers van De Weblog graag vragen wie zij denken dat de eerder genoemde geitenwollensokkentypes zouden kunnen zijn.

Volledig bericht te lezen via http://www.ed.nl

Beantwoorden

Teun, Toon en August

Beantwoorden

Ad, voel je je aangesproken??

Beantwoorden

@Helga,
Nee hoor. Ben alleen benieuwd.
Ik heb overigens wel een idee wie (of welke partij) het kan zijn.

Beantwoorden

er is een grote brand op scheepstal, dikke wolken, je ruikt het in het centrum al,

Beantwoorden

Zijn foto kan ik niet aan dit bericht toevoegen, maar is te vinden op http://www.vermistepersonen.nl/content.jsp?objectid=10478

Van de zus van JP Grealis heb ik vernomen dat hij tussen kerst en oud en nieuw vermoedelijk in Helmond is gesignaleerd. Als iemand iets weet neem dan aub contact met onderstaand nummer of rechtstreeks met [email protected]

James Patrick Grealis, roepnaam:JP (1984)
JP Grealis woont sinds 2007 in Nederland. Tot 23 oktober was hij woonachtig in Breda. Medio november is hij voor het laatst gesignaleerd in Eindhoven. Sindsdien heeft zijn familie in ierland niets meer van hem vernomen.

Geboortedatum: 14 maart 1984
Geboorteplaats: Ierland
Laatste woonplaats: Breda
Huidige leeftijd: 24
Lengte (in cm): 175
Gewicht (in kg) slank postuur
Haarkleur: Rood (krullend)
Oogkleur: Blauw
Vermist sinds: 23 oktober 2008
Geslacht: man
Laatst gezien: Eindhoven
Land: Nederland

Op 23 oktber 2008 heeft JP Grealis de huur van zijn woning in Breda opgezegd om elders werk te zoeken. Volgens eigen zeggen zou hij hiervoor richting Rotterdam of de Nederlandse kust gaan. Op 23 oktober heeft hij ook voor het laatst met zijn familie in Ierland gebeld. Sinds deze datum hebben zij niets meer van hem gehoord. Medio november is hij voor het laatst in Eindhoven gesignaleerd. Voor 20 december jongstleden had hij een ticket naar Ierland geboekt om de kerstdagen bij zijn familie door te brengen. Hij is echter niet teruggekeerd.

JP heeft rood krullend haar, brede schouders en een slanke gestalte. Hij draagt meestal jeans en een T-shirt met capuchon. Hij heeft de gewoonte om met zijn mouwen over zijn handen te lopen.

Een ieder die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met: De Hulplijn Verrmiste Personen Vermisten van Het Nederlandse Rode Kruis, tel. 0800-VERMIST (0800-83 76 478).

Beantwoorden
Ierse jongen vermist vermoedelijk v

Mensen in Helmond wees alert,dit is misschien niet de juiste rubriek alleen hoop ik dat dit veel mensen lezen.
Vooral oudere mensen,als u op straat loopt of er word aangebeld en mensen vragen u de weg,doorlopen of deur dichtdoen.
Een mevrouw op leeftijd werd gisteren aangesproken op straat (Hortensiapark),er reed een auto langs en die vroegen mevrouw bent u hier bekent,weet u die of die te wonen??
Vervolgens stapt de achterinzitten vrouw uit de auto en froemelt ineens de gouden ketting van haar nek,de vrouw heeei wat doet je nou,ja zegt ze die willen wij graag hebben,smeerlappen ,en in de auto lagen andere nepsieraden die ze om je nek doen en de echte van je nek af roetsen,dus mensen pas op.

Beantwoorden

ach de politie ruiktwiet op de bakelsedijk wat een speurders zeg ik had er 2 op myn balkonnetje en werden ook in beslag genomen baba ze gunnen je niks ..hebben die niet wat anders te doen als wa burgers afte straffen ,,dat ze is achter het tuig aangaan flikker op

Beantwoorden

@Rob op donderdag 9 juni 2005 om 13:57:

man klim er ff in en zet die wijzer goed

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *