Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
28reacties

De familie Van Beek uit Dierdonk waagt een sprong in het diepe omdat ze elkaar als gezin dreigen kwijt te raken. Op het platteland van Ohio in Amerika maken zij kennis met een amish-gastgezin. Bij dat gezin met een basic levensstijl  krijgen zij 2 weken onderdak  De 4 Helmonders  worden overspoeld met emoties als zij de amish-huisregels aanhoren.
In deze eerste aflevering van het RTL-programma Ver Van Huis wilden zij bijvoorbeeld niet de typische amish-kleren aantrekken. De zonen Collin (15) en Ryan (12) mochten zelf beslissen of ze aan tafel mee zouden eten. Ook moeder Miranda (43) wilde dat niet. Vader Dave (45) die een eigen bedrijf heeft, is iets welwillender.
De Rotterdamse tattoofamilie Te Vrede is het andere gezin in deze eerste aflevering van dit nieuwe wekelijkse TV-programma. Dat werd gisteravond vanaf 20.30 uur uitgezonden en door 489 duizend Nederlanders gekeken. Helemaal onderaan kun je de volledige uitzending terugkijken. 
In 7 afleveringen worden 4 Nederlandse gezinnen gevolgd op hun amish-logeeradressen. Gezinnen die soms totaal langs elkaar heen leven. Drukke banen, school, sociale druk en afleiding als games, social media en smartphones liggen aan de basis van hun problemen binnen de gezinnen. In Ver Van Huis zorgen Angela Groothuizen en coach Kas Stuyf voor een nieuwe benadering van deze moderne gezinsproblematiek. In de geïsoleerde levensstijl in Ohio wordt geprobeerd de gezinnen nader tot elkaar te brengen. Dat met als doel, aldus de programmamakers: terug naar de basis en elkaar weer vinden als gezin.

28 reacties:

O die mensen,die zo respectloos waren naar het gezin toe waar ze zo welkom geheten werden.
Mag je trots op zijn.
Ze hadden ook in een stronthut in de rimboe terecht kennen komen.

Beantwoorden

Idd respectloos tegen die mensen

Beantwoorden
Stefanie van Vijfeijken

Zo respect loos ze werden zo vriendelijk ontvangen en dan met 4en gaan zitten eten kan toch nie

Beantwoorden

Ik zag gisteren het laatste stukje op tv, maar ze komen dus uit Helmond. 🙁
Ongelofelijk, ik heb nu bijna ademloos zitten kijken! Wat kunnen we trots zijn op deze mede-Helmonders. #NOT Die moeder is de ergste van het stel. Die zou eens een beetje moeder en een voorbeeld voor haar kids moeten worden! Ik heb plaatsvervangende schaamte. 🙁

Beantwoorden

Stoppen ze familie in een sekte ….

Beantwoorden

Idd héél respectloos! Geef je dan niet op aan zo’n programma!

Beantwoorden

zoals Helmonders betaamt: respectloos. Als ja naar zulke mensen gaat, de Amish dus, zou ik me eerst oriënteren. De Amish zijn te beleefd om opmerkingen te plaatsen in de richting van horken. Geen reclame voor de Helmonders!

Beantwoorden

Inderdaad je weet waar je aan mee doet dus pas je ook aan ..maar als je het filmpje kijkt gaan ze dat ook doen.

Beantwoorden

Met plaatsvervangende schaamte zitten kijken. Wat een respectloze houding hebben ze, allemaal!
Eerder deze week ook Helmonders in een tv programma. Dat was mooi en respectvol, over mantelzorg en alles eromheen

Beantwoorden

Heb gekeken,wist niet dat ze hier uit Helmond kwamen,maar vond het rare snuiters. Alleen gaan zitten eten en je laten bedienen???? Schaam je!

Beantwoorden

Leuk programma alleen dat gezin met de 2 zonen vond ik erg respectloos

Beantwoorden

Man man man wat een overhaaste conclusies weer allemaal.. hier schaam ik me pas voor!! De meeste hier snappen ook echt niet hoe televisie werkt met hun spectaculaire knip en plak werk om kijkers te trekken. Ik ben benieuwd of iedereen over 7 afleveringen nog steeds hetzelfde zegt. #plaatsvervangendeschaamte ????

Beantwoorden

Wat een belachelijke reacties hier. Denk voortaan eerst eens na alvorens je zonder nadenken (dat zal het probleem zijn…) iets plaatst. Over respectloos gesproken…
Mocht je het dan over vooroordelen hebben; deze reacties zijn typisch ‘Helmonds’.
En vind je het niks, kijk dan niet én hou stil!
Respect dat ze hun hele hebben en houden zo durven delen!

Beantwoorden

Ik snap jullie reactie s allemaal .
In andere afleveringen zullen jullie zien dat we helemaal met de familie mee draaien en wel heel veel respect voor ze hebben .
We wisten niet waar we terecht kwamen , en waren de eerste dagen echt in cultuurschok .
De amisch familie hebben ons erg op ons gemak gesteld , en vonden we het toch ook weer jammer dat we afscheid van ze moesten nemen en hun van ons !

Beantwoorden
Miranda V Beek-v Cuijk

Ik schaamde mijn eigen dat ze zich niet gewoon aanpasten, doe dan niet mee.

Beantwoorden

@Miranda V Beek-v Cuijk op woensdag 4 september 2019 om 13:04:

oriënteer je dan van te voren wat beter. Blijkbaar had je geen idee wat de Amish zijn.
Ik blijf van mening dat jullie houding toch wel enigszins onbeschoft was.
En de reacties van Kim en Gertjan lap ik aan mijn laars. Ik denk zeker na alvorens wat te zeggen. Dat kan ik van jullie niet zeggen. Dus ga ik zeker weer commentaar krijgen!

Beantwoorden

Ik snap alle ophef..Ik vond het ook genant om te zien…maar…laten we eerlijk zijn, ga er maar aanstaan. En ‘t heeft niet zozeer met respect te maken ook.
Ook de opmerking over tv knip en plakwerk is zeer verhelderend.
Het komt dus allemaal goed. Maar inderdaad, zit je daar alleen te eten , velen zouden dat anders gedaan hebben, maar met die gezinnen op stap in deze serie zou minder interessant kunnen zijn.
Ik hoop dat veel Helmonders blijven kijken, en mee ervaren en mee leren met die familie.
Ik zou zeggen, heel vele respect juist voor dit gezin.

Beantwoorden

Als je goed gekeken hebt en geluisterd!!! Dan weet je dat de gezinnen niet op de hoogte waren van waar ze naar toe gingen.
Dus inlezen van te voren wordt dan wel lastig.
Volgens mij was de reactie van de familie niet respectloos bedoeld. Maar dat zal in de komende uitzendingen moeten blijken.
Het is heel makkelijk om nu al een oordeel klaar te hebben over deze mensen. Volgens mij doe je dan precies hetzelfde.
Erg benieuwd naar de ontwikkelingen die ze mee gaan maken. PUNT UIT

Beantwoorden

Hahhah dien Dave, grappig om te zien ????????????

Beantwoorden

Mooi dat ze hun gezin willen redden! 🙂
Minder mooi hoe ze reageren richting dat goed bedoelende gastgezin. 🙁

Beantwoorden

Respectloos hoe men tegen dit amish gezin doet.. maar ja gratis vakantie !

Beantwoorden

Amish. en dan via internet berichten.
Dat rijmt niet!

de media neukt ons allemaal.

Beantwoorden

Miranda Jullie zijn toppers ????????????♥️

Beantwoorden

Het is voor beide gezinnen een regelrechte schok als je hier komt wonen voor tijdelijk. Dat snap ik volkomen. Waar schijn lijk komen het ene gezin straks wel tot besef dat ze hier te gast zijn mede door de vriendelijkheid van het amish gezin.

Beantwoorden

Geweldig gedaan Dave en Miranda????????????????, zeer respectvol naar je gezin en gastgezin

Beantwoorden

Domme Koeien,begrijpen jullie niet dat dit een tv programma is,dat moet kijkcijfers opleveren en dat gebeurt alleen als het smeuig word gemaakt,netjes en zonder uitschieters kijkt er geen hond,het is elke keer en STOP en Action en Stop en Action,je word besodemieterd waar je bij staat,hier is helemaal niets echts aan,tv programma met een van tevoren gemaakt draaiboek,stelletje sukkels.mensen geloven per direct wat er op tv gespeeld word ,hoe slim kun je zijn.

Beantwoorden

Komt allemaal goed

Beantwoorden

Wat een star volk die Helmonders. Die man probeert het nog maar zijn vrouw, is net een van die kinderen. Ik denk dat ze Veel te verwend is door haar man. Een schop onder haar kont had ze moeten hebben. Doe gewoon die kleding aan ipv te staan janken en aardige mensen te disrespecteren. En dat moet die twee jongens iets goede leren?? Sorry hoor maar het maakte me echt pissig dat ze niet eens respect heeft dat haar man ervoor wilt gaan, niet eens ballen om ervoor te gaan. Die man kan je genoeg leuke vrouwen krijgen. Vrouw tip; verman jezelf en wees blij met wat je thuis hebt en ga ervoor. Voor jou 40 andere leuke open minded vrouwen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *