Buiten is het -0 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.338 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

18 reacties:

Gelukkig ga (moet) ik overal met de fiets naar toe.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Wie verzint dit toch…???????!!!!!!!

Beantwoorden

Vandaag wordt ook nog een gedeelte van het centrum afgesloten voor het verkeer i.v.m. de kermis. Ben benieuwd wat dat weer teweeg brengt?

Beantwoorden

@Porcupine:
Aan een auto heb je rond die tijd nu dus helemaal niks in centrum. Behalve als je stilstaan leuk vindt. Gisteren hoorde ik iemand die pas na bijna een uur de parkeergarage bij de Elzaspassage uit kon rijden. Met hulp van een aardige parkeerwachter die de slagboom opende omdat het betaalde kaartje natuurlijk al lang verlopen was. Dus wees blij met je fiets.

Beantwoorden

Ben ook blij met mijn fiets. Ook al is er geen omleiding dan doe ik met de auto net zo lang over want je kunt overal aansluiten en stilstaan bij de vele stoplichten die onze stad rijk is.

Beantwoorden

Misschien een schrale troost en een totaal misplaatste reactie maar vanaf a.s. zaterdag 07-07-07 kunnen alle Helmonders op elke zaterdag gratis gebruik maken van de bestaande buslijnen en alle Helmonders tot en met 12 jaar en vanaf de 65 jaar kunnen zelfs de hele week gratis gebruik maken van de bestaande buslijnen.

Dit is een PILOT-project dus een proef gedurende 1 jaar.

Beantwoorden

Tja, en ik zal het zelf maar zeggen want anders zal iemand anders dat zeker doen…

Als die bus dan vast komt te zitten in het verkeer… ja dan blijft de fiets (die je gratis kunt stallen in Helmond) toch nog altijd het beste alternatief.

Beantwoorden

pfff moest naar me werk ik stond bijna 1uur in
de file in de stad vast ik rij normaal over de
traverse er staat nergens niks dat alles afgesloten is en er staat nergens een omleiding erg slecht van de gemeente
en van de week de kermis erbij word een gekkenhuis in de stad als je effe naar de ah xl boodschappen wil doen ben je 3 uur na de hand een keer thuis ben hier niet over te spreken je kan heel de vakantie nergens komen alles staat potdicht hoop dat de gemeente snel hier iets aan doet

Beantwoorden

Gisteren was het gelukkig al wat minder erg met alle opstoppingen. Mocht ook wel.

Beantwoorden

Dacht ff dat het een begravenisstoet was 😉

Beantwoorden

Dat dit eens in de zoveel tijd moet gebeuren kan ik begrijpen. Wat ik dan niet begrijp is dat ze de andere werkzaamheden in de stad dan niet opschuiven.

Ook mogen ze de stoplichten aanpassen die anders maar een kleine stroom verkeer te regelen hebben en nu deze grote drukte.

Zeker in een druk gedeelte waar woon werkverkeer vanuit eindhoven enz door moet naar het zuiden van helmond, daar waar het ziekenhuis ligt gaat het fout. Zie bv de weg bij de wrande, en langs het park bij het ziekenhuis. Kijk de weg langs het kanaal vanaf de steenweg naar het industrieterrein waar om de haverklap de poorten omlaag gaan voor een trein, en als dit niet zo is de stoplichten maar 5 auto’s doorlaten.

Dit moet in mijn ogen toch wel beter geregeld kunnen worden.

Beantwoorden

Heel simpel op te lossen door de stoplichten bij Oostende/ Torenstraat, Oostende/Noordende en Steenweg/Kanaaldijk een paar minuten langer op groen te laten staan, zodat het verkeer kan doorstromen naar Helmond-Noord/Dierdonk enz. enz. Zouden ze daar zelf niet opgekomen zijn??? Misschien toch ff mailen naar Gemeente Helmond.

Beantwoorden

@Helga
De oplossing die je aandraagt lijkt simpeler dan hij in werkelijkheid is.
Alle installaties die de verkeerslichten op betreffende kruispunten regelen, zouden dan opnieuw geprogrammeerd moeten worden. Dit is erg duur, en ook niet zo 1,2,3 gerealiseerd.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

waarom is alles tegelijk afgesloten in helmond
en dit weekend is ook nog is de a2 dicht bij eindhoven pfff niet erg leuk als je met vakantie gaat
waarom altijd met de vakantietijd als het extra druk is

Beantwoorden

kut helmond
ben blij dat ik daar niet woon

Beantwoorden

Beste eindhoven, het getuigd van heel veel klasse dat je zo uit je je zo kunt verwoorden, maar laat mijn stad er aub even tussenuit, deze heeft er niets mee te maken.

Beantwoorden

het is gewoon klote dat je een uur bezig bent om door helmond te komen

Beantwoorden

@eindhoven
Helmond doet er alles aan om mensen zo lang als mogelijk in de stad te houden. Zelfs al is het alleen mogelijk om alle doorgaande wegen open te breken.
Overigens kan Eindhoven er ook wat van. Die doen echt niet veel onder voor Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *