Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De brandweer van Helmond is het op 1 na snelste korps van Nederland. Zij deden er gemiddeld 5 minuten en 40 seconden over om bij een spoedgeval te komen. Dat blijkt uit een nu.nl-onderzoek bij alle 25 Nederlandse veiligheidsregio’s naar deze opkomsttijd in de jaren 2010, 2011 en 2012.

In de gemeente Rijswijk (bij Den Haag) bleek de brandweer het snelst (gemiddeld 5 minuten en 14 seconden) en Enschede haalde met 5 minuut 45 seconden een mooie derde plek. Het sloomst zijn ze in de gemeente Duiven (Gelderland). Hun brandweer doet er 16 minuten en 29 seconden over om na een melding van een spoedgeval op de plaats van bestemming te komen.
Vorige week maakte de Helmondse brandweer overigens bekend dat zij erg vaak onnodig uitrukken. Maar liefst 97% van de automatische meldingen bleek vorig jaar loos alarm, dat op 1004 keer dat er alarm werd geslagen. Benieuwd naar de aanrijtijden van de Helmondse ambulance in 2010 en 2011? Kijk dan even hier.

6 reacties:

En om te vieren hebben ze een dag later een flinke fik op het industrieterrein. 🙂
(Spoormakers keukens staat in de fik)

Beantwoorden

En de rook is vanuit heel Helmond te zien. Flink brandje dan.

Beantwoorden

zelfs als je in eindhoven de snelweg opdraaide zag je de rook in de verte

Beantwoorden

Om 04:08 uur was er brand in de Titus Brandsmastraat. Struik/bomen verbrand. De complimenten aan de brandweer van Helmond en de politie van Helmond voor hun snelle actie vannacht.

Beantwoorden

De Helmondse brandweer gaf vanavond een presentatie aan de gemeenteraadsleden. Daarbij waren zij er natuurlijk trots op dat Helmond landelijk tweede staat in de ranglijst opkomsttijden. Om daar een leuk plaatje bij te hebben, gebruikten ze het door de weblog ontworpen podium. Zie bovenaan en zie deze foto.

Beantwoorden

Goede presentatie trouwens. Ze zijn voortvarend bezig om het aantal valse meldingen terug te brengen.

Enigszins vreemd vond ik ook dat de gemeenteraad nu al gevraagd wordt in te stemmen met de overgang van de brandweer naar de veiligheidsregio, terwijl het niveau van service (en eventuele extra’s via het cafetariamodel) officieel nog niet vastgelegd zijn. Op zich is de brandweer hier natuurlijk al geregionaliseerd, dus de kosten zijn grosso modo wel bekend. Het zal qua timing niet anders kunnen en het zal voor Helmond ook niet zo veel problemen geven, maar formeel gezien is dat natuurlijk het paard achter de wagen spannen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *