Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.324 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

roken verboden horeca Helmond

Hieronder de 13 Helmondse horecagelegenheden waarvan Clean Air Nederland een melding kregen dat daar gerookt wordt.
D'n Hap en d'n Tap (Bernadettestraat), Zalencentrum de Geseldonk (Cederhoutstraat), Plaza Café (Havenweg), Café de Kapper (Havenweg), Café Franske (Havenweg), De Vlinder (Havenweg), De Bascule (Havenweg), Buurthuis Sint Anna (Hoogeindsestraat), De Molen (Molenstraat), Zaal Vissers Brouwhuis (Peeleik), Zeezicht (Steenweg), kantine City Sporthal (Watermolenwal) en Muziekcafé (Zuid-Koninginnewal).
Een handig lijstje voor zowel rokers als niet-rokers. De eerste groep weet waar ze welkom zijn, de tweede waar ze niet moeten wezen als ze rook willen vermijden. Natuurlijk vormen deze 13 niet de volledige lijst waar er in de Helmondse horeca gerookt kan worden, maar zo'n lijst kan groeien.

22 reacties:

Voor mij inderdaad een handige lijst van horecagelegenheden waar ik NIET moet wezen.
Ik was/ben erg blij met het rookverbod omdat ik door astma erg gevoelig ben voor rook. Soms al na een uurtje naast een roker kan ik het bezuren met 2 dagen benauwd zijn……. Nadat het rookverbod was ingegaan kwam ik weer veel vaker in cafe’s. ik gun iedereen zijn eigen verslaving, ik heb er ook een, maar geniet er zelf van en laat een ander er geen wrange vruchten van plukken.

Beantwoorden

Denk dat er meer cafés zijn waar wel gerookt wordt dan waar niet gerookt wordt. Gelukkig maar. Bij De Engel, De Kei, De Wekker en Dadas staan de asbakken ook gewoon op tafel hoor.

Beantwoorden

Hallo maak in Helmond eens een lijst waar niet gerookt word die is dan korter dan bovenstaande lijst, gewoon lekker roken! Afz niet roker.

Beantwoorden

Altijd een moeilijk onderwerp, rokers versus niet rokers, ik vind dat er cafe’s moeten zijn voor beide, probleem is dat de cafe’s waar niet gerookt wordt minder goed bezocht worden, dus de uitbater zal bijna altijd kiezen voor rokers denk ik.
Ik heb het vaak meegemaakt dat veel niet rokers de rokers gaan opzoeken, ook al staan de rokers buiten… Dat zegt genoeg denk ik.
Laatst nog op een bruiloft bij cafe Vissers, de rokers moesten naar buiten om te roken, het duurde niet lang of bijna iedereen stond buiten, ook de niet rokers.
Toen werd er toch verzocht om zo veel mogelijk binnen te blijven, omdat het feest anders in duigen viel.
Verder vind ik dat rokers en niet rokers toch altijd prima met elkaar geleefd hebben, dat roken en meeroken schadelijk is dat staat vast, maar overdrijven we niet een beetje ?
Met de rook generatie zijn er ook geleerden gekomen, er zijn meer dan genoeg mensen oud mee geworden, terwijl de kinderen van toen (jaren 60, 70, 80, 90) veelvuldig in de rook stonden, en toch is het goed gekomen.
Tuurlijk er gaan mensen dood, misschien eerder dan verwacht, door roken en meeroken, maarja er sterven ook genoeg (ook jonge) mensen die nog nooit gerookt hebben.
Wat denken we van uitlaat gassen die mensen binnen krijgen door het rijden achter een vrachtauto, door het in de file staan, door het werken op kantoor waar printers de hele dag draaien, het inademen van (nano) asfalt deeltjes op de snelweg (veel dankzij de winterbanden), het eten van nep groentes, ingespoten en geverfd vlees, fluoride tandpasta’s, light producten, haarspray, deo spuitbussen etc etc.
Kort door de bocht, het leven zelf is gewoon veel ongezonder geworden denk ik.
Wat zou een sigaretje of de rook daarvan nog aan toevoegen (even de mensen met long of luchtweg problemen buiten beschouwing gelaten)?
Ik denk niet zo veel.

Beantwoorden

Beetje triest dat mensen zich weer gerechtigd voelen om kroegen op deze site vinden. Als er nooit een rookverbod was geweest, was dit allemaal niet nodig geweest. We moeten gewoon eens stoppen met die trieste cultuur van verbod op verbod.

Beantwoorden

Clean Air Nederland?? Ik denk dat er wel plaatsen in Nederland zijn waar de Air minder clean is dan in een kroeg waar gerookt wordt!

Beantwoorden

gewoon bekeuren die kroegbazen als ik iets niet mag word ik ook bekeurd.dit is nou gewoon eigen rechter spelen.

Beantwoorden

ach wat maken jullie je druk over roken of niet roken dat moet iedereen maar zelf weten .maar omdat jy niet kunt roken of er in staan moeten wy het maar allemaal pikken van de nietrokers jully zyn gek

Beantwoorden

dit is einde bericht met da geflauwenkul over dat roken

Beantwoorden

kleine kleuter die jullie zyn met de kindergedoe

Beantwoorden

@Twan……ben het helemaal met je eens.mooi geschreven!

Beantwoorden

wat een flauwe gedoe allemaal zeg,en wat het ergste is dat zijn de mensen die delf gerookt hebben.net als afgelopen zomer zat ik op terras met een sigaret achter mijn zaten mensen tezeiken tewijl wij (buiten) zaten dat de rook naar hun toe ging dan denk ik blijf gewoon thuis.honderde jaren is er gerookt in de horeca.het is gewoon volgens mij iets zoeken uit verveling.een verglijking dat de politie meer parkeer,snelheid of andere dingen aan het doen zijn i.p.v boeven vangen,zo worden wij ook behandelt als een stel boeven maar dan met roken.en zo wie zo dat mensen de namen van de kroegen op de site zetten stelletje matennaaiers

Beantwoorden

Ik bespeur toch een soort schaamte onder rokers als ik hun reacties lees. Ze weten dat het niet goed is, maar vinden het niet fijn om er op aangesproken te worden.

“Als je niet van roken houdt, dan blijf je maar lekker thuis!”. Wat een infantiele denkwijze. Misschien is er niet alleen een vergrote kans om vroegtijdig te ‘genieten’ van kanker, maar loop je ook een geestelijke achterstand op. Steek er nog maar eentje op dan!

Beantwoorden

Kris: ik denk niet dat het iets met schaamte te maken heeft. Ik denk dat de rokers gewoon niet als kleine kinderen behandeld willen worden. En geestelijke achterstand; daar hebben een heleboel mensen last van, ook zij die niet roken!!!

Beantwoorden

Bravo Ellen !!

Beantwoorden

bij st ana wort niet binnen gerookt ik kom er ieder week en moet naar buiten om te roken ik vind het niet fijn maar ja je moet wat

Beantwoorden

Ik kom elke week in het buurthuis St.Anna,en ik kan verzekeren dat daar binnen niet gerookt wordt.

Beantwoorden

lekker thuisblyven toon heb je ,en mag je alles

Beantwoorden

heerlyk thuis met wat vrienden en een bak bier en lekker roken binnen en lekker warm wat wil je nog meer

Beantwoorden

ik ganog niet buiten staan ze bekyken het maar allemaal

Beantwoorden

@Ellen

Gedraag je (rokers) dan ook niet als kinderen, als je niet zo behandeld wilt worden. Kinderen zijn heel egoïstisch ingesteld en dat zijn de meeste rokers ook. Midden voor een ingang gaan roken bijvoorbeeld, terwijl mensen door jouw uitgeblazen rook moeten om binnen te komen. En dan ook nog eens de peuk ergens op de grond schieten, terwijl je naast een rookzuil staat of prullenbak met tevens een ruimte speciaal voor sigaretten…

Ik zie geen probleem met het meldpunt. Is er iets mis met zoiets onder de aandacht te brengen? Of zijn we weer zo kortzichtig dat we pas soortgelijke dingen ondernemen als we zelf benadeeld worden? Lekker hypocriet.

Niettemin zijn ook hele fijne mensen die rokers zijn. Vaak balen ze er ook van, maar zijn ze psychologisch gevangen door de gewoonte. Ik ken er genoeg die het liefst er mee zouden stoppen, als ze genoeg wilskracht bij elkaar konden sprokkelen.

Beantwoorden

Bij Buurt Vereniging ’t Hoogeind in de postelstraat word gewoon gerookt, tijdens de openings tijden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *