Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 89.508 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
813reacties

De politie is een onderzoek gestart na het overlijden van een 14-jarige jongen uit Helmond vanmiddag in de Maas bij Well (gemeente Maasdriel) in de provincie Gelderland.
De hulpdiensten werden vanmiddag rond 5 uur gealarmeerd dat er een jongen werd vermist in het water. Direct is er met boten en een helikopter naar de jongen gezocht. Rond kwart over 6 werd hij door duikers van de brandweer aangetroffen in het water. Hij is direct door de hulpdiensten gereanimeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten. De jongen is ter plekke overleden.
Volgens getuigen zou de jongen zijn overvaren door een waterscooter. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het overlijden en heeft 1 persoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De personalia van de verdachte zijn op dit moment nog niet bekend. Ook heeft de politie meerdere waterscooters in beslag genomen voor (sporen)onderzoek.
Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben. Heb jij informatie, dan vraagt de politie contact met hen op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

In de reacties hieronder staan updates.

813 reacties:

@Lenie Weijnen op vrijdag 13 juli 2018 om 18:20:

Inderdaad geen opzet maar wel degelijk schuld.

Beantwoorden

Ingrid ga asjeblieft niet op zulke mensen in Berry heeft alles gezien en uit alles is gebleken dat die jonge schuldig is en als hij het dan nog steeds blijft vol houden dat hij van niks weet en zelfs nog overweegt om in hoger beroep te gaan dan hoop ik dat hij elke dag even voor de spiegel gaat staan en zich zelf even afvraagt waar hij allemaal mee bezig is en natuurlijk heeft hij het niet expres gedaan maar hij heeft er ook niet bij na gedacht voordat hij zo roekeloos ging varen maar wees gewoon wel zo eerlijk om het toe te geven inplaats van aan je eigen te denken want wat voor straf hij ook had gekregen Levi komt er niet mee terug maar gerechtigheid moet er zeker komen

Beantwoorden

En de ouders en nabestaanden hebben levenslang pfff wat een land leven we in 😡

Beantwoorden
Stephanie Vingerhoets

@Ingrid Thoonen op vrijdag 13 juli 2018 om 20:57:

zwemmen mocht daar ook niet.

Beantwoorden

Voor een overtreding in het verkeerd word je zwaarder gestraft 🤬🤬🤬🤬🤬

Beantwoorden

@Lenie Weijnen op zaterdag 14 juli 2018 om 09:04:

ja dat is Wat ze ons daar verteld hebben. Ik kom daar met Berry al vanaf mijn 19 jaar. De strandjes daar zijn gemaakt om de boot aan te leggen en te zwemmen. Nergens staat dat je er niet mag zwemmen. Er staat twee bordjes dat je er hard mag varen op dat gedeelte. En dat je er mag waterskiën . Over het zwemmen staat niks. Maar iedereen weet als je mag waterskiën je ook in het water hoort te liggen. Dus niemand echt niemand weet daar dat je niet mag zwemmen. Het ligt daar helemaal vol met gezinnen . Iedereen zwemt daar. Op de strandjes natuurlijk niet in de vaargeul. Ook werden we vroeger regelmatig gecontroleerd of Berry wel een vaarbewijs had. En echt waar nog nooit zijn wij gezegd daar niet te mogen zwemmen. Wat denk je nou zelf dat ik of Berry dat dan had toe gestaan. O nee wij hoorden dit pas toen de politie dingen ging op zoeken over dit water. Waar wij dus helemaal nog nooit Iers van hebben geweten dat dat waar dan ook ergens staat beschreven. Je weet wel dat als je op een hard vaar stuk zwemt je met zijn alle heel goed moet opletten wat er gebeurt. En dan ook allemaal samen je je aan de regels moet houden. Berry was niet voor niks bij Levi en hield hem in de gaten. Alleen was dit zo dichtbij de kant dat je nooit denkt dat zo’n waterscooter die de plaats kent zo dichtbij komt scheuren met een kleine 100. Dan kunnen wij wel voorzichtig zijn maar dan heb je niks te zeggen. Kijk in de Waal daar heb je ernstige stroming daar ga je vanzelf niet zwemmen. Maar op de maas waar de strandjes z xo zijn gemaakt dat je er met je bootje kan liggen en vertier gaat maken ga je ook het water is. En als dat niet mag moet dat aan de kant bij de andere borden worden weergegeven. Hoe makkelijk is dat gewoon aan beide kanten eern verboden zwembord erbij en dan is het duidelijk. Maar nee zegt de politie dat zal niet gebeuren. En dat is Wat wij graag zouden zien zodat mensen het weten en er nooit meer zoiets gebeuren kan. Maar dat is dus teveel moeite. En omdat het nergens aangeven staat zal er zo gezwommen blijven omdat mensen het gewoon niet weten. Ik denk dat er eerst 10 aangevaren moeten worden voordat er een bordje komt. Op de weg staan toch ook borden zodat wij weten wat ervan ons verwacht is. Zodat wij weten wat wel en niet mag. Wij hebben zelfs al jaren in oud heusden een ligplaats met de boot. En ook daar wordt nergens verteld dat je niet mag zwemmen daar in de maas.

Beantwoorden

pfff…
woorden schieten te kort!
altijd die messteken van onwetende en beterweters…😢
kunnen mensen iemand niet gewoon veel sterkte wensen met dit grote verlies?😖

bij deze;
lieve familie, vrienden en nabestaande heel veel sterkte en kracht toegewenst met dit grote verlies!🕯

Beantwoorden

@Hanny van den Broek op vrijdag 13 juli 2018 om 19:41:

wat een respectloze en domme reactie je hebt zeker zelf geen kinderen ??? En die straf bah bah. Zelfs het rechts systeem. Hier in Nederland is niet te vertrouwen

Beantwoorden

Zo triest…en dan er zo mee wegkomen…dan telt een mensenleven toch ook helemaal niet meer…😢😢

Beantwoorden

@Ingrid Thoonen op zaterdag 14 juli 2018 om 10:30:

Daar heb je natuurlijk gelijk in. Het moet wel duidelijk zijn. 🙂

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor de familie.
Ben benieuwd of er een hoger beroep komt.
🥀🙏🏻

Beantwoorden

Wat voor straf er ook zal zijn. Je kind komt nooit meer terug. Wat is genoeg….. probeer te rouwen. Levi zit in menig hart. Vergeten wordt Levi zeker niet. Sterkte met de verwerking van dit alles

Beantwoorden

Niet alleen die 3 jaar ontzegging. 20.000 schadevergoeding wat is dat voor kattepis.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *